Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kovacsgellert
Hagyjuk már ezt a Notenkszet. 😊
ÉS nem akarok elbûvölni senkit ezzel a "zenével", arra más módszerek is vannak. 😛
És már tudom az akkordokat, nem kell õket megtanuljam, de azért köszi. 😊

HTS s3rg1nh00
f dúrt inkább majd késõbb😄!

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Tanúld meg az alap akordokat, példáúl: Cdúr, Gdúr, Adúr, Ddúr, Fdúr, Edúr, Amol, Emol, stb.
Ha csak no thxes zenéket akarsz majd játszani, akkor elõbb ezekkel az akkordokkal kezd. (nem hinném hogy nagyon bonyolúlt akordokkal játszanának.)
Egy kis segítség az akkordtanuláshoz: http://ludens.elte.hu/~gaabi/akkord-.htm
hát figy én thrashen nõttem fel,,de annak idején középsuliban énis megtanultam 1-2 gány hulladékot hogy 1-2 bugyi nedves legyen:?D..és akkor mivan??akinek nem tetszett, szépen az acélbetétes ment az arcáb a én meg 1 másik suliba..mglett alány?meg,,a gyerek kötekedett még??persze😄..

szóval,,ha 1-2 csajt elakarsz bûvölni én még a necsinecsi nagyszerû felejhetetlen balladaeposzt is megdolgoznám..😄

inkább hallgassatok zekket és aszutykok hellyet mutassatok a csajoknak iesmit,,ha ettõl nem sírnak be akkor rá a fitymára..csecs.

kovacsgellert
Végre valaki, aki legalább megért, de amint mondtam, csak néha hallgatom és gondoltam megtanulnék tõlük egy-két számot, hogy a lánny osztálytársaimat legyen amivel szórakoztassam néha. 😊

Inkább hagyjuk is ezt, légyszi ha tudtok, Dalriada tabot mutassatok nekem. 😊

McGrady
Olvasgattam az elõbb pár hsz-t errõl a nótenksz ügyrõl, és úgy látom néhányan elég vaskalaposan itélitek meg õket. Az oké, hogy nem szeretitek a stílust (ahogy énsem, sõt), de marhaságokat azért nem kell lépten-nyomon hangoztatni. Ez a "nem tudnak zenélni, buzik mind" hozzáállás elég nevetséges egy gitáros, urambocsá zenész kollégától. Én láttam nemrég egy videót, ahol Hendrixet játszottak talán, és nem volt szar. Nem azt mondom, hogy kurvára ott volt, de azért megütött egy alap színvonalat. Én nem egy olyan gitárost láttam, akik állítólag kurvanagy zeneszakértõk, de olyan kókányul játszanak, hogy rossz hallgatni. Ezek a nótenkszes srácok legalább élõben nyomják a dolgaikat, nem pléjbekkelnek. Nade gyakoroljunk inkább felesleges pofázás helyett :-)

Kuss!-magyarázta.

Szeretnék venni egy új gitárt. Leszûkítettem a kört Vintage Vs-6ra ás Vintage V99re vagy Vintage V100ra. Melyik lenne a legjobb választás?
Beast Machine
keress pár Blink 182 tabot, ua. mint a Notenksz. proof

...vágod?

kovacsgellert
Elismerem, túlreagáltam. Ez tényleg csak egy "bizonyos réteg" zenéje. Nagyon sokan nem szeretik. És nem ez a kedvenc együttesem, csak tetszik pár daluk és néha meghallgatom õket. A Tokio Hoteltõl meg egyensen hányok...

Ha valaki tud valami jó gitártabultúrát tõlük, az kérem írja be ide.

Szerintem se kéne OFF-olni.

Helló,,Jövõhét kedden megyünk keverni meg masterelni egyet,,,és akkor este valszeg hozzuk a cuccost és töltöm fel a többivel eggyüt😊..kitartás.

Az 1. pontot nekem írtad? Csak mert engem szólítasz meg az elején.

Nitramk
Sima akkusztikus rögzített láb.

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

mumpic
Na, arra a mini rugóra gondolok, ami a húrláb csavarján van rajta, nem pedig a tremoló rugóra, nekem is pl fix hidas gitárom van, és néha szokott zizegni.

mumpic
Milyen a húrlábad? Rugó ellenében tartja a csavar? Mert akkor lehet hogy a rugó zizeg a remegéstõl, nekem már volt ilyen.

Nitramk
Ha lefogom a húrlábat akkor rendesen szól.

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

nekem bõ 1éve egyik napról a másikra elszakadt a d-húrom... elmentem másnap a boltba, ahol a gitárt is vettem és kértem fémborítású nylon-húrt, a fickó meg sima fémhúrt adott... nem is tûnt ott fel... otthon megejtettem életem elsõ húrcseréjét és már akkor furcsa volt a húr... elég érdesen szólt a többihez képest 😄 aztán köv nap mentem megint vissza és már ott a boltban megvizsgáltam, hogy tényleg az-e, amit kértem... azzal szépen szól... nem tudom mi lehet nálad a gond...

You\'ll Never Walk Alone!!! (A véleményem mindenhol SZUBJEKTÍV vélemény->kéretik nem megkövezni érte!)

Nitramk
Most hogy elkezdtem délelõtt gitározni azt figyeltem meg hogy a D húromat ha erõssen (mondjuk sikálásnál) pengetem valami egészzen érdekes sistergõ hangot ad. Nem tudom mitõl lehet, valami a húrlábnál lesz, majd megkérdezem a tanáromat, de addig is nem tudnátok segíteni mi lehet a baj? Veletek volt már ilyen?

még 2002-ben melóztam 1hónapig jászberényben a hûtõgépgyárban... volt ott 2srác, akiknek volt egy hatalmas beszólása... akkor ment nagyon a madhouse(?)-like a prayer c. madonna feldolgozás... 1mûszakban átlag 4szer adták le... õk mondták arra a zenére, hogy: "olyan, mintha wc-ülõkét vernének szeneslapáttal és közben szart darálnának" 😊 (de az eredeti változatot viszont szerették õk is...)

egyébként beszéltem pár hónapja egyik ismerõssel, hogy nem sok olyan régi együttes van, ami folyamatosan meg tudna úgy újulni, hogy közben megmaradnak az alapok... mellesleg ugyanúgy sikeresen... arra jutottunk, hogy szinte csak madonna az egyetlen... de õ meg kicsit más kategória 😊

You\'ll Never Walk Alone!!! (A véleményem mindenhol SZUBJEKTÍV vélemény->kéretik nem megkövezni érte!)

Nitramk
Jó mondjuk ez meg a másik oldala a dolognak, hogy ezeken nõnek fel sokan, az igazi profikat, nagyokat nem is ismerik.
Ki az az Angus Young, mi az hogy gitár? Engem legjobban a mai zenében a techno idegel. Semmi zenei nincs benne, mégcsak nem is hangszerrel készítik az egészet. Meg a Rihanna... Nem játszik hangszeren, a testét photoshoppolják, a hangját meg módisítják. És akkor ezt nyomják éjjel-nappal a rádióban meg az MTV-n. No Thanks legalább annyiban jobb ezeknél hogy hangszeren játszanak valamennyire...

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
én csak attól kapok agyfaszt, ami megesett velem korábban... nem tudom melyik fórumon összetûzésbe kerültem egy kiscsajjal, mert azt mertem mondani, hogy a mostanában annyira divatos mika egy nyávogó köcsög, aki elég kevés sikerrel próbálja freddy mercury-t utánozni... idegbajt kapok a hangjától, ha meghallom, annyit játszották minden rádióban... a kiscsaj kiakadt, hogy ne merjek ilyet mondani, meg ki a fene az a freddy mercury meg mi a szar az a queen... ennél kicsit erõsebb stílusban... a lényeg az, hogy leszarozta oda-vissza a queent, amirõl azt sem tudja, hogy mi... de mika az mekkora király... no comment... amúgy nem vagyok homofób: travolta is marhanagy színész annak ellenére, hogy buzi...

Nitramk
Szerintem meg nem lehet megmondani másnak hogy mit hallgasson. Azt hallgatja ami neki tetszik, és kész. Még akkor is ha az mások szerint szar. Attól még hogy buzi az énekes egy zenekarban nem feltétlenül lesznek a hallgatók is azok. Queen is meleg volt mégis kurvajó zenéje volt...

hát jah... én az offspringet hallgatom már kb 15éve... akkor ismertem meg õket a smash albummal (self esteem, come out and play, stb) majd késõbb visszamenõleg is mindent beszereztem tõlük... a 2000-es albumuk már annyira nem lett jó, mint az elõzõk, meg a késõbbiek sem összességében, viszont még mindig meg tudnak lepni albumonként legalább féltucat fülbemászó számmal 😊 és azért az õ szövegeiknek azért még van mondanivalója is szépen... a legutóbbi ilyen a your're gonna go far kid... maga a zene olyan, mintha az ihletet korábbi számaikból merítették volna... a mondanivalója pedig, hogy a srác egyszerû hétköznapi emberbõl egy "csoda" folytán sztár lesz és utána csak a pénz kezdi érdekelni meg a csillogás... ez a helyzet mindenhol jelen van... magyar elõadóknál maradva, voltam jópárszor tcs, junkies, macskanadrág, blues company koncerteken és a mng/blues company azért tetszett legjobban, mert rajtuk tényleg látszódott, hogy szeretik csinálni, amit csinálnak... nem csak ilyen: "lenyomunk egy 1órás bulit, felmarkoljuk a lét és már le is léptünk" hozzáállással csinálták... kecsón is, amikor jópár éve a régi rock caféban itt volt a mng, lenyomtak 1órát, nagyon jó volt a hangulat és fél órát ráhúztak még bónuszba... aztán maradtak még 1-2 sört meginni meg csocsózni... 😊

Szerintem meg azon, hogy kinek mi tetszik nem igazan lehet vitatkozni, izlesek es pofonok ugye bar. Azon mar inkabb, hogy sajnalatos modon, mint oly sok mindent a zenet is probaljak a gyorsfogyasztoi iranyba elvinni. Legyen minel egyszerubb, lehetoleg semilyen gondolkodas vagy egyeni izt ne tartalmazon, egyszoval legyen olyan mint egy mcdonaldsos szendvics, jellegtelen szar.
Nekem mondjuk az uj Metallica kimondottan tetszik, es szerintem doreseg azt elvarni, hogy ujra master of puppets tipusu anyagot fognak irni.

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

Én írtam h. a tcs. régi albumai jók voltak, és h. mért....
Azért mert most egy szar szövegét és zenéért 4x 5x több pénzt kapnak, mint régen pl. egy Legjobb méreg-ért. A legrosszabb a dologban, hogy a mai tizenéveseknek ez tetszik, és a tcs. pedig hülye lesz többet dolgozni, hogyha így is megy az üzlet. Szerintem a tankcsapda részérõl ez egy nagyon hülye, rossz felfogás, de az õ zenekarjuk, nem az enyém.
Már csak azt nem értem, hogy õk mért csodálkoznak azon, hogyha a régi rajongók ma már le sem szarják a fejüket...
Viszont van egy zenekar ami biztos nem fog ilyen hibába esni, ez pedig a Rammstein.
Ez az énáltalam ismert egyetlen olyan zenekar, amirõl bátran kimerem jelenteni, hogy még minimum 10 évig nyomják majd az ipart, és az albumuk egyre jobb és jobb lesz. Esetleg még a Motörhead is ilyen volt, de mára már eléggé kiöregedtek és nem hiszem h. õk 2-3 évnél tovább csinálnák már.
ejj... nótenx... :S inkább semmit nem mondok... tcs-ból molnár levente már elmondta a lényeget... mások hosszabb ideig tanulnak zenélni, mint amennyit ezek közösen eddig éltek... és ez a "zenén" is meglátszódik... de akár az antifitymaklubot is megnézhetnénk... ha jól tudom, pár éve punkkal kezdtek, de ritka sz@r volt, amit akkor csináltak... most behódoltak egy hülye divatnak, ugyanolyan gyenge zenét nyomnak, mint régen és azonnal "nagy sztárok" lettek... az ilyen embereket hívom "médiakurvának" :S

valaki írta, hogy a tcs régi albumai jók voltak nagyon... hát igen... 😊 az volt az igazi... punk 'n roll, legjobb méreg, baj van, stb... az utóbbi években kezdtek irtó gyenge számokat csinálni... 😞 de a metallicával is ugyanez van... a st anger és az új album sem az igazi már... de a slipknot új albuma se lett annyira jó... (pedig csomó fórumon istenítik a "divatrajongók" ész nélkül...) a system tudott pár éve nagyon meglepni a hipnotize/mesmerize albumokkal... azok nagyon jók lettek... a static-x régebbi albumait is szerettem (machine, shadow zone...) de tõlük sem lett annyira jó a "start a war" és a cannibal sem 😞

Beast Machine
részben igazad van, de kis heylesbítés: itt a fórumon nincs szólásszabadság; ha szólássabadszág kell, irány a Kossuth Tér 😊

...vágod?

mumpic
Szerintem meg ki nem szarja le, hogy ki milyen stílust nem komál? Tudom, hogy szólásszabadság meg minden, de ez egy gitározós topik, nem fújolda. Nna.

"Lateralus:A célközönsége 12-13 éves lányok.
De végül is valahol el kell kezdeni a rokkerkedést 😉 "

1- A No thx nem rock, sõt még zenének sem nevezném, az hogy ebben az országban ezt a zörejt zenének nevezik, azt az ország elbutított tizenéveseinek köszönhetjük.
Félre ne értsd, nem te tehetsz róla, te ezt látod h. minenki ezt hallgatja a te korosztályodban, a fiúk úgy öltözködnek mint a buzik- a te korosztályodba- és ilyen "zené"ket hallgattok.
Persze most nem értesz egyet, meg azt gondolod h. én vagyok a divatkerülõ hülye... De majd 1-2 év múlva mást fogsz majd hallgatni, és ráfogsz majd jönni, h. amit hallgattál az egy nagy........ volt.
2. Aki olyan vélemény van mint én, az nem Lagzi Lajost hallgat kedves Gellért...
Nem tudom h. hány éves lehetsz, de olyan 13-14 max 15 évesre tippelek, ami rendben is van, mert ugyanazt a többi szart hallgatod mint a többi majom.
Ha azért vagy felháborodva, hogy téged lebuziznak, akkor ne hallgas olyan zenét amikben buzik játszank, ne öltözz úgy mint a buzik, és a legfontossab h. ne is viselkedj úgy mint a buzik.
Ha magyar rockot akartok hallgatni, akkor tudom ajánlani a Tankcsapdától a régebbi albumokat, az újabbak nagyon gyengék, de a régik azok jók. Azt hívhatjuk rocknak, de ilyet h. no thx azt ne nevezzük így. Azt se tudják h. mi az a zene...
a kottákat ide: http://tiptoppic.cjb.hu

Beast Machine
A Dalradia-t viszont hallgasd egészséggel, remélem kupáálódsz még kifele... 😊

...vágod?

Beast Machine
Ha Modern Tókingot, Tokio Hotelt, Blog 27-t, meg hasonló igénytelen szarokat hallgatnál, ugyanez lenne (helyénvalóan) a kérdés.

Egyébként lentebb a kolléga nem hiába mondta, h fül alapján a Notenkszet: mert annyira primkó, hogy lehet is.

...vágod?

A célközönsége 12-13 éves lányok.
De végül is valahol el kell kezdeni a rokkerkedést 😉

kovacsgellert
Csak azt nem értem, hogy akkor nekik mi a jó? Elhiszem, hogy nem az õ stílusuk, de azért az a kérdés egy kicsit durva nem? Biztos Lagzi Lajcsi rajongó mindenki... 😛

kovacsgellert
Nekem már nem nagyon számít... Hozzászokatma, hogy: No Thanx? Gellért buzi vagy????
Ez a leggyakoribb szöveg amit hallok... 😞

kovacsgellert
Én is innen szoktam nézni, de itt nincs olyan ami nekem kell. De azért köszi. 😊

kovacsgellert
Az nekem nehéz lesz. Még szinte full kezdõ vagyok. 😊

Én a magyarokat innen szoktam nézni.
McGrady
próbáld meg fülre :-)

Kuss!-magyarázta.

Nitramk
Mikor lesz már kész a Mad World végleges verziója? 😄

Gando
ááá én nem röhöglek ki, csak kuncogok rajta kb így: HÁHÁHÁÁHÁHAHA!!!!<#nyes><#hehe>... dee nem kell komolyan venni 😄

Mentsd meg a Földet... az egyetlen bolygó ahol lehet SÖRT kapni!

kovacsgellert
Tudnátok nekem egy olyan linket mondani, ahonnan tudok leszedni No Thanx és Echo of Dalriada tabokat? Remélem nem zavar a fura ízlésem. 😊
Sokan kiröhögtek már...

kovacsgellert
Nem a legismertebbb márka az biztos. 😊
De ha nem tapasztal sz hibákat, akkor nem olyan fontos, hogy márkás legyen.

egyébként amikor vettem a gitárom (lorena lk-6), gõzöm nem volt róla, hogy mi számít márkának és mi nem 😊 van tapasztalatotok ezzel? vagy, hogy általánosságban véve ez ilyen full noname kategória? 😊 (gõzöm nem volt akkor, hogy mi az az ibanez/bc rich/fender?)

Hellhammer
Esetleg még azt nézd meg, hogy nincs-e bekapcsolva valamelyik sávon a software monitoring. Ha be van kapcsolva, próbáld meg hogy lekapcsolod.

Hellhammer
Hát az ozone az eléggé proci zabáló cucc. Ha csak matching eq kell, akkor próbáld ki a Voxengo-tól a Curve EQ-t.

Amúgy elvileg minden daw progiban lenne latency compensation, ami az lenne, hogy a plugineknek van egy adott késleltetése (plugintõl függ hogy mennyi) amit sample-ben adnak meg, na ebbõl a progi elvileg tudná, hogy mennyivel kell késleltetnie a sávokat, hogy szinkronban maradjanak. Vagy az van, hogy az Acid-ban kellene valahogy ezt beállítanod (nemtom lehet-e ki-be kapcsolni ezt a latency compensationt benne), vagy az van, hogy az ozone szarul adaj át ezt a praméter, vagy az acid valami miatt nem eszi meg az ozone cuccát. Próbáld ki másik pluginnel, hogy annál is elõfordul-e ilyesmi, ha igen, akkor az acid-ben lehet a gáz, ha meg csak az ozone-nal csinálja ezt akkor az ozone és az acid nem szereti egymást.

Hell boy
Okés, akkor erre még visszatérünk mert több mint valószínû hogy élnénk a lehetõséggel 😊

más: a #24399-re van vmi ötleted?

Majd küldök pmet, ha hazaértem, és megbeszéljük! Csak most telefonról vagyok és ezen nem tudok küldeni pmet.
DummyBoy
Üdv Mindenkinek!

Ha valakit érdekelne esetleg egy eladó Roland MicroCube akkor dobjon rám egy privit ...

Otthonra vettem a nyáron, de inkább fejhallgatóval gyakorlok (a család legnagyobb örömére ...) és emiatt csak áll a sarokban ...

DummyBoy

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

ok, azt nagyon megköszönném 😊 majd ha Jocinál vagy, akkor lenne jó összeszervezni, hogy Zsuzsával kimennénk... nem?
bandával most mi a helyzet? fellépések szoktak lenni?

Gondolod én tudok neked mutatni egykét dolgot!😊