Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hellhammer
Hát az ajánlat akármikor fennáll, attól függ a dolog, hogy mennyire/mikorra van betáblázva a hely ahol lenne a koncert (lehet, hogy már hónapokra elõre le van tudva a dolog). Utiköltség tuti adott, lehet hogy még pluszban is jönnétek ki belõle (nagyon korrekt a hely tulaja), plusz mellette italfogyasztás is van.

A messzeség kérdése meg relatív, mi innen megyünk majd Szegedre, az aztán tényleg az ország másik fele számunkra 😊

kösz mindenkinek a tanácsokat 😊 az a gond, hogy meló után még tanárhoz eljárkálni kicsit húzós lenne, mert összevissza érek rá és nem vagyok most eleresztve nagyon anyagilag sem... így marad az önerõ (nagyobb a sikerélmény legalább) amikor megvettem a gittyót, adtak ajándékba pengetõt, meg is örültem neki, aztán a muszty-dobay könyv elsõ oldalain már írták, hogy kezdõként nem nagyon lesz rá szükség 😊 akkordokkal kezdtem szép sorban (A/E moll, A/E/D-dúr már megyeget és úgy is szól, ahogy szerintem kell), csak ujjal pengetve az a rohadt sika... az nem akar szépen szólni a felfelé pengetésnél (pengetõ nélkül persze)... lefelé jól megy hüvelykkel, felfelé viszont elég béna :S nem olyan egyszerû az egész, mint amilyennek elõtte ránézésre tûnt... tudom, hogy gyakorlás kérdése az egész... mint a "10sörrel a fejben/10ujjal vakon gépelés" 😄 idõvel belejön az ember ha sokat csinálja és akkor vakon is megy majd szépen... mint mick-nek 😊

kicsit off, de ismeritek machinegun smith-t? brutálisan jól rádobol a srác egy csomó zenére... érdemes belenézni szerintem a videóiba 😊

You\'ll Never Walk Alone!!! (A véleményem mindenhol SZUBJEKTÍV vélemény->kéretik nem megkövezni érte!)

Hell boy
még nem vagyunk teljesen koncertképesek de gyakorolunk ezerrel, mondjuk Salgótarján nincs túl közel, bár én személy szerint belemennék, megdumálom majd a többiekkel is és ha esedékes lesz és akkor is fennáll az ajánlat akkor szívesen élünk vele.

Hellhammer
Koncertezni szoktatok? Ha érdekelne Salgótarjánban koncert, akkor le tudom szervezni nektek.

Hell boy
köszi! igyekszünk 😊 a hörgést is a csaj nyomja 😄 ami a szövegeket illeti vegyes mert van amelyik számunkhoz magyar van ami angol, szép nyelv a magyar ebben egyet értek de lássuk be hogy magyar szöveggel pl külföldön érvényesülni semmi esélyünk :S

Tudnék venni egy Roland Cube-15 erõsítõt 15 pénzért. Érdemes-e megvennem, vagy inkább vegyem meg késõbb a már régebben kiszemelt Peavey Rage 158-at?
Nitramk
Éppaz. Ha már van egy ilyen szép nyelvünk amit mindenki beszél ebben az országban (remélem), akkor használjunk is.

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

Curse* Bocs má fáradok 😄
Hellboy:
Nagyon fasaza a zene télleg 😄
Egy kérdés: a hörgéseket ugye nem a csaj nyomja? 😄

Másik amit nem kötekedésképp de a fasza zenét elrontja az, hogy angol a szöveg....
Könyörgöm ha valaki magyar büszkén vállalja(na nem félreérteni nemvagyok se skinyó se hungarista) de világnyelvre való átállás tipikusan meghunyászkodás a populáris kényszerünk felé...
De csak jótanács(Curs számot hallgattam meg)
Szóval akkor senki sem ismer ilyen magyar oldalt? (ahonnan koptatólapot lehet rendelni vagy venni aksuztikus gityóra)
Hell boy
Helló mindenkinek!

Akinek van 5 szabad perce és megtenné hogy regisztrál ITT , és ismerõsnek jelöli a zenekarunkat ITT azt nagyon megköszönnék, ugyanis 200.000Ft értékû stúdióidõt nyerhetünk vele, és benne vagyunk az elsõ 10(lehet hogy az elsõ 3) zenekarban, és már csak két hét van a verseny végéig, szorít az idõ és kéne a segítség.

Elõre is köszi annak aki regisztrál és ismerõsnek jelöl.

Nitramk
Én elsõ órámra vittem pengetõt, a tanárom (aki országos szinten híres gitáros, Várhelyi Zoltán) azt mondta hogy az nem kell egy darabig. A tanulást pedig akkordokkal kezdtük, valamint azoknak a nyolcas pengetésével.

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

Szerintem meg nem pengetõvel érdemes tanulni, hanem kézzel. Fõleg, hogy azt írta, hogy klasszikus gitárja van. Pengetõzni csak akkor érdemes, ha majd kísérget, és hangosabb akar lenni. De addig is lehet növeszteni a körmöket, hogy mindig kéznél legyen a pengetõ, ráadásul több is. 😊

Thief: The Dark Project/Gold/Metal Age magyarítás: http://kgysoft.try.hu/darkhun Thief: Deadly Shadows magyarítás: http://kgysoft.try.hu/thief3hu

Gellert te gyogyós vagy.
Az elõzõket, nem is neked írták...
Elõször is rosszúl kezted a tanulást,mert gitározni pengetõvel érdemes elkezdeni, nem véletlenûl találták ki...
Másrészt, ha van egy zenetanárod és jártál zongorázni, akkor könnyû helyzetben vagy, mert az alapokat tudod( zeneelmélet tedkintetében) és már csak a gitár nyakán lévõ hangokat kell elsõsorban megtanúlnod, ahhoz h. játszani eltudj kezdeni. Ha ez megvan azután jöhet az akkordtanulás, majd a nehezebb és nehezebb dolgok. Amiután már tudsz pengetõvel jól gitározni, utána már elkezdhetsz pengetõ nélkûl is játszani.
kovacsgellert
És éppen ezért szoktam "hülyeségeket" írni, mivel ahogyan már leírtam, SZINTETIZÁTOR és ZONGORA szakon vagyok a zenesuliban, gitározni csak hobbyból szoktam.

kovacsgellert
Szerintem és légyszi ha lehet, most ne kössetek belém:
1. Megveszed az elsõ gitárodat és próbálgatod.
2. Elmész tanárhoz, megtanulsz egy csomó mindent.
3. Ott hagyod a tanárt és MAGADTÓL fejlõdsz tovább.

kovacsgellert
Mondtam én egy szóval, hogy nem jártam tanárhoz?
NEM. Én jártam és még most is járok tnaárhoz, képzeljétek el.
De igazábol szintetizátor szakon vagyok, csak néha leülünk egyet gitározni is. Ezértr utdom, hogy milyen mikor tanár tanítja és azt is amikor önerõbõl tanulsz meg valamit.

Beast Machine
igen, a nevük.

...vágod?

Pl ilyen?
De végül is van különbség a wah és a cry baby között?
Hellhammer
Ja nekem amúgy az alap "klasszikus" Dunlop Crybaby GCB-95 van. Nagyon masszív darab, kb. 1,5 kiló a súlya, szal akár még önvédelemre is jó lehet 😊
Az biztos, hogy ha ilyet veszel, akkor nem fogja összeszarni magát a súlyod alatt, ha egy kicsit erõsebben taposod meg (konkrétan öntöttvasból van a háza, meg a pedál is vaskos fémbõl van brutális gumiborítással). Angolul azt mondanák rá, hogy "road worthy".

Hellhammer
20-30 között már normális wah pedálokat kapsz. Én vagy a Dunlop-ra szavaznék vagy a Vox-ra. A összes többi csak koppintás (a mindenféle modellezõs ökörségek meg pláne) 😊

mumpic
A cry baby a dunlop által gyártott wah-wah fantázianeve. Amúgy 20-30-ért kapsz cry baby-t is. coda

Szerintetek olcsó wah-wah közül melyik éri megvenni? 20-30 árkategória. Vagy ilyen árban csak szar van?
Mi a különbség egy Wah-wah és egy cry baby között?
mumpic
Onnan hogy egy évig feljlõdtem önerõbõl, aztán elmentem tanárhoz, akihez két évig jártam, és akinél az elsõ egy hónap alatt többet tanultam, mint az azt megelõzõ egy évben könyvekbõl és netrõl.
Szerintem nagy élmény, ha nem kell újra feltalánod a gitározást, van aki kiigagít, és megdícsér, és olyan dolgokat mutat, amit magadtól sosem próbáltál volna ki, pl különbözõ stílusok.

ha tanárhoz jártál, honnan tudod, h nem nagyobb élmény-e átélni az önerõbõl elért fejlõdést? 😊

mumpic
A végén még emós leszel.
Ha nem jártál tanárhoz, honnan tudod hogy egyedül tanulni nagyobb móka?

kovacsgellert
Érdkes. Amit én írok az sose jó. Akárhova akármit küldök, mindig belekötnek. Akkor átfogalmazom, hogy legyél boldog:
Egyeseknek nagyobb élmény, ketteseken meg nem!

Most tetszik???

PTW

PTW
ELADÓ!

100-wattos Mesa Dual rectifier 2 csatornás (220-as európai) fej. Nem hiszem hogy be kell mutatni... 300.000Ft

balintszollar(kukac)gmail(pont)com

mumpic
Nem nagyobb élmény. Sõt.

kovacsgellert
Az interneten egy csomó segédanyag van. Tanárral könnyebb megtanulni, de így nagyobb élmény. 😊
Én is kezdõ vagyok még(fél éve gitározom), ezért nem tudok más tanácsot adni, minthogy olvass utáa neten.

mumpic
Ha nem akarsz tanárhoz járni, akkor szerintem youtubeon keress rá akusztikus leckékre, ott látod hogy kellene fogni.

ma találtam erre a topikra... bõ 1éve, karácsonyra megleptem magam egy egyszerû spanyol klasszikus gitárral, mert meg szeretnék tanulni rajta játszani, de az elmúlt 1évben nem sok idõm volt rá (lakásvásárlás/felújítás/stb)... most kezdek újra próbálkozni... a nagy gitáriskola könyvet forgatom, csak az a baj, hogy nem tudom mindenhol jól eldönteni, hogy jól fogom-e éppen és segítség nélkül elég gáz... fõleg a sika, ami nem akar még úgy szólni, ahogy szeretném... (pengetõ nélkül próbálkozok egyenlõre, mert elvileg úgy kellene jól begyakorolni, hogy utána jól menjen...) tippeket tudnátok adni, hogy tanár nélkül valami progi vagy videó van-e, ami nagy segítséget adna totál kezdõnek? 😊 nem akarok bandában játszani, mert ahhoz korábban kellett volna elkezdenem tanulni, a saját és környezetem szórakoztatására akarok megtanulni, hogy néhány nagy kedvencet elszólózgathassak akusztikuson 😊 (késõbb esetleg, ha jobban megy és anyagilag is jobban állok, akkor meg elektromoson is elkezdenék...)

You\'ll Never Walk Alone!!! (A véleményem mindenhol SZUBJEKTÍV vélemény->kéretik nem megkövezni érte!)

Borgi
de ha máshogy nem tudod beszerezni amit szeretnél!?

porki fagyok fállalon

nem akkor ha bemegyek a boltba és megveszem... azért nehogy már annyiba kerüljön egy kiszállitás mint az áru fele 😄 ilyen áraknál nem érdemes fizetni szállitást szerintem
Borgi
annyiba még magyarországon is kerülne a kiszállitás/posta ;>

porki fagyok fállalon

mármint ahhoz képest sok az a 4$ hogy maga a koptató 10$ (csak a félreértés elkerülése miatt😊)
Tud valaki ajánlani egy magyar oldalt ahonnan akusztikus gitárhoz koptatólapokat tudok rendelni? ilyenekre gondolok hogy hummingbird, vagy dove koptatólap (ezek a gibson típusok koptatói) vagy mindegy milyen csak ne a szimpla csepp forma legyen..😊 ha nincs magyar oldal külföldi is jó lesz csak kiszállítási díj ne legyen sok😄 sõt neis legyen inkább... Ebayon néztem de ott 4$ a kiszállitás, szerintem az sok..
persze, kezdésnek mindenképp megfelel, de azt nemtudom hogy mennyire fogod használni vagy meddig birja.. Minden esetre 10esnél nagyobb hurokat ne tegyél rá mert a nyaka elhajlik...
http://www.youtube.com/watch?v=OU2H7i4qlqY&feature=channel_page
Metallica nothing else matters Cover 😊
mike0013
Sziasztok!
Mi a véleményetekerrõl a gitárról?😊 Kezdõgitárnak lenne és jó pár évig megszeretnék vele lenni!
Köszi elõre is!

X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May

Hell boy
na ennél a 4-esnél meg nem tudom elmenteni az EQ beállítást :S

Hell boy
most nézem hogy van már 4ik kiadása is az ozone-nak leszedem kipróbálom azt is

Hell boy
Hellhammer:

ha olvasod a fórumot lenne hozzád egy kérdésem persze ha más is tud segíteni nekem az is jó 😄

szóval: az a helyzet hogy az Acid proba vannak a gitár dob basszus stb sávjaim és általába úgy szoktam õket effektezni hogy csinálok mindegyikhez egy külön Bus-t és arra pakolom rá az effektet (így kevésbé eszi a procit) a sávoknál meg megadom hogy melyik bus-t használja kimenetnek, na most a problémám az hogy ha pl a gitár bus-ra rakok iztope ozone-t akkor enyhe késést produkál sajnos olyan mértékût amit már hallani lehet, mit csináljak hogy legyen ez a késés? az ozone-nak ezt az eq matching részét használom ha ez az info segít valamit.

helló...sztem benne van a feeling a dalban,persze nem vagyunk képzett zenészek csak csináljuk ahogy érezzük😊...a lány hangja igen dögös,ettõl lesz éle a dolognak,a vokál pedig igencsak brutálkurvajó lett😄

a gary jules féle változat igen elszállós,kár lett volna lemásolni,...ottvan az mind2 dalban,ha minden jólmegy holnap belövöm a masterelt anyagot és lehet fikázni is😊

Az eredeti egy 1982-es Tears for Fears szám. Gary Jones csak átdolgozta 20 évvel késõbb.

Sokkal finomabb lett, mint a régi szintipoppos, new wave-es változat. Õ sem hozta a fílinget, de jobb mint az eredeti.

http://www.youtube.com/watch?v=ji1cqsO5ytI
😊
Az a gondom, hogy ha meghallgatod az eredetit akkor annak van egy finom kis feelingje amit ti próbáltok megrockosítani...
Na ezt elrontottátok a jókis sum41,blink által hozott punkrock vokálformával...
A csajnak elején jó hangja van csak nyers, olyan sivár unalmas hangsúlyú...
Ha már átdolgoztok vmit akkor vegyétek figyelembe azt is, hogy annak a számnak a feelingjét azért hozza....
Bocs negatív kritikáért csak tanácsot szeretnék nyújtani 😊
igen még csak demó😊..

üdv
V.jani

Ha ez csak ilyen demo féle, akkor nem szóltam egy szót sem.
Elõbb meghallgatom majd a kész számot és utána majd meglátjuk, hogy milyen lesz. 😊
A szóló az így is szépen hangzik.
Sok sikert a továbbiakban, és várom a kész számot. 😊
Üdv, Balázs