Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hell boy
felejtõs a csavarozott nyak miatt? 😄 kezdõ gitárok között nem találsz ragasztott vagy átmenõ nyakas gitárt, egyébként meg sztem ne az legyen a fõ szempont hogy csavarozott-e a nyaka, inkább a fa típusa meg a szerelvények az elsõ sztem meg persze hogy tetszen maga a gitár.

Nézd meg ezt, ha tuti gityót akarsz:
http://www.gitarshop.hu/index.php?tart=apro_hirdetesek_rapattanok&erdekel=39806
Nézd meg a Vintage v100-at, jobb mint a Ephiphone Lp100. Van a vintage-k között egy v99 is de az felejtõs a csavarozott nyak miatt!
nekem az elsõ gittyóm egy Ibanez amit 55 ért vettem (ki is böjtöltem mondjuk rendesen!!) háát nemtudom azért tulajdonságai nekem nem nyerõek .. bár ha kezdõ vagy akkor lehet érdemes.. csavarozott nyak?😞bár ennyi pénzért!
Hell boy
kezdõ gitárnak lehet hogy jó bár túl olcsó és mint tudjuk ami jó az nem olcsó 😄 mindenesetre ha azt választod akkor mindenképp személyesen vedd meg és vigyél magaddal szakértõt. egyébként nézz körül még a Vintage gitároknál is ott is vannak jó kis LP-k

Zabimaru
Szevasztok!
Épp egy olcsóbb Les Paul gitár vásárlása elõtt állok, már ki is néztem magamnak egy Ephiphone LP 100-t.
Ma pedig egy érdekes LP-t találtam a neten link

Semmi infót nem találtam a róla, csak egy videót link bár nagyon csinos darab, szépen is szól (szerintem), de az ára elég alacsony...
Érdemes elgondolkodnom a megvételén, vagy maradjak az Ephiphonnál?
Elõre is kösz!

Aquir
visszafûzni? én lecserélem

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

L3vi
Lehet nem éppen a témához illik, de ti vissza szoktátok fûzni a húrokat?

Amikor a szeretet hatalma legyőzi a hatalom szeretetét, a világ meg fogja ismerni a békét. -Jimi Hendrix-

Cadaveres de Tortugas - Versus (2004) ajánlatos rá keresni) 😊 vagy az összes Subscribe😊...
Johnson-JD-2 akusztikus western gitár eladó,pengetõvel! A gitár tökéletesen új állapotban van,újrahúrozva,és istenien szól! Egerben személyes átvétel,és ki is próbálható!Máshova futárral tudom küldeni,banki átutalást követõen! Ár: 17 ezer FT és FIX!
Gondoltam hátha érdekel valakit!

Moddolni jóóóóóó! Xbox360 the best!

forza milan
Nálam a Hordes of Chaos már most az év lemeze ha valaki felülmúlja örömtáncot járva megtapsolom...nagyon eltalálták !

Nagyon jo lett az a lemez szerintem. Az uj Kreator meg az mindent vissz nalam.

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

Hellhammer
Új Lamb of God lemez hangszerenként szétszedve ha valakit érdekel (tanulni belõle, backing track-nek, elemezgetni stb.): itt.

Aquir
ugyan :p (Fender)

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

mumpic
Nekem 10-es van, mert azt szoktam meg. a 9-essel tényleg könnyebb hajlítani (hát még a 8-assal), de szerintem nem szól olyan dögösen mint a vastagabbak. 12-essel már vigyáznék, ahhoz azért legalább D-re hangolnék, hacsak nem valami Fender, vastag fatörzs nyakkal. 😊

Aquir
kisebbet hajlítasz rajta, kicsit másmilyen, majd eldöntöd hogy jó e 😊 nekem is 12-es van fenn, 9est fel nem raknék a gitárra, túl vékony 😊

HTS s3rg1nh00
nem túl sok,esetleg amit én tapasztaltam,hogy a mélyebb húrokat nehezebben találom el mondjuk kisujjal...meg persze a magas hangok valamivel szerintem szebben szólnak egy vékonyabb készlettel,de ez szvsz szubjektív.

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

joshua
Van annak vmi hátránya ha vastagabb húrokat használok? Gondolok itt 11 vagy 12-esre. Mert a 9-es valahogy túl laza a kezemnek😄

kovacsgellert
keress rá gúgölon, hogy a zeneelmélet alapjai, vqagy a zeneelméletrõl általában. 😊

Nitramk
Nem tudtok valami oldalt ahol össze vannak foglalva z alap zenei fogalmak? Szóval olyat amivel egyáltalán meg tudom érteni hogy mi az a kisterc, mi az a dúr, meg a ritmus, konkrétan, hogy csak néhány példát mondjak. (definíciók)

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

Muddy Waters, Maruc Miller, Strauss, Chopin, Dvorák, George Wallington, Hiomi Uehara, Miles Davis, thrash metal(Fast Kill, Coroner, Watch Tower etc), doom metal(Earth, Pantheist, Reverend Bizarre etc), prog(Spiral Architect, Fates Warning), meg persze heavy cuccokat(WASP, Judas Priest etc...), post rock is jó, fõleg a Godspeed You! Black Emperor,punkot ritkán, egy kis Die Toten Hosen vagy Offspring, stoner zene nagyon(Spiritual Beggars, Kyuss), meg rengeteg OST-t, fõleg Yoko Kanno és Nobuo Uematsu kútfõjébõl, meg emellett hard rock, psychadelikus cuccokat is... de azért vannak határaim😛

Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.

joshua
Stevie Ray Voughan, Queen, Rage against the machine, és még sokan mások.
Összes jazz, blues. Klasszikus rock is kedvenc.

Aquir
Kispál, Linkin, Tommy Emmanuel, stb.

Hellhammer
Én fõle sludge/stoner zenéket (Down, Kyuss, Crowbar, CoC stb) és post rock/metal vonulatot (Pelican, Isis, Cult of Luna, Red Sparrowes stb.) hallgatok.
Meg persze vannak az örök klasszikusok, olyanok mint a Pantera, Sepultura, Black Sabbath, Frank Zappa és még sokan mások 😊

bens
tommy emanuel, eddie vedder most fõleg

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

LPKENJI
Metallica, Hammerfall, Thompson

HTS s3rg1nh00
kérek elnézést,liquid tension kimaradt a felsorolásomból.

tigeroo
már rá akartam kérdezni hogy senki sem hallgat itt van halent😄
Hell boy
Szívesen felsorolnám én is de rá menne egy fél napom 😄

Devildriver, Scar symmetry , Equlibrium.
Magyarok kozul; Whatch my dying , Dalriada es Ektomorf

Es persze ezeken kivul meg rengeteg egyuttes zenejet hallgatom ,de ezek a kiemelkedobbek szamomra..
steve vai, satriani, LTE, andy timmons, impellitteri, gary moore, greg howe, neal schon, john5, jason becker, BLS, metallica, motörhead, napalm death, nightwish, acvillámdc, sepultura, van halen, tommy emmanuel, pantera, stbstb..

kovacsgellert
Ha esetleg titeket is érdekel akkor leírom, hogy én mit hallgatok:
Dalriada, Ensiferum, Enya, Evanescence, In Flames, Kárpátia, Linkin Park, Lordi, Nightwish,Ramstein, Tankcsapda, Offspring, Queen, Within Temptation, Eluveitie(és az a biznyos nóthenksz...).

McGrady
Bikini, European Mantra, the Rock Band, Warning, Al Di Meola, Toto, Queen, Nightwish, Rúzsa Magdi, Blackmore's Night, Kaszakõ, Jethro Tull

mostanában kb. ezeket

Kuss!-magyarázta.

Nitramk
AC/DC, Foo Fighters, Guns n' Roses, Madness, Nirvana Red Hot Chili Peppers, Rise Against, The Offspring, Fatboy Slim, Rolling Stones, Deep Purple, Led Zeppelin, meg néhány sokminden mást is aminek csak egy-két számát ismerem, de azokat szeretem.

Magyarok közül: Supernem, Kispál és a Borz, Tankcsapda, meg persze a retrósakat. 😄

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

tigeroo
hehe én basszusgitározom, de mostanában rõleg rappet hallgatok (deego, dsp, tibbah, siska stb.)

zeneileg nyitott😄
amugy a funkytól a metálig mindent hallgatok.
red hot chili peppers a kedvenc zenekarom, õket kurvarég óta hallgatom. kedvencem még a "vintage rock" pl. lynyrd skynyrd, guns n roses, scorpions...meg úgy ámblokk '80s forever😄

de metallica, subscribe,in flames, iron maiden, pár mostani nu-metál banda, depresszió, stbstb. szal jöhet minden ami rock-metál

(acid-)jazz, funky vonalról: jamiroquai, victor wooten, marcus miller
Rammstein, Motörhead, Tankcsapdától a régi számokat és még sok régi slágert (persze a rock közûl).

A No thx-rõl egy szót sem szoltam, én csak azt jegyeztem meg h. hogy lehet ilyen zenét hallgatni.
HTS s3rg1nh00
bár csak olvasok,de válaszolok:
ezt,ezt meg ezt,fõleg az utolsó lemezt😊

SD456
Én GnR, KoRn, Metallica, Mötörhead.

PS3 ID: SDani456

kovacsgellert
Lehet, hogy hülye kérdés, de szeretném megtudni, hogy "a gitárosok milyen zenét hallgatnak"?(a nóthenkszet most hagyjuk, jó???).
hágó, légyszíves ne kezdd el megint.
Csak arra lennék kíváncsi, hogy melyik együtteseket hallgatjátok.
Gondolom rapper nem nagyon van, de sose lehet tudni. 😊

bens
visszatérve a tegnapelõtti vitához, szerintetek egy totál kezdõnek nem mindegy hogy lehet-e nagy szekundot hajlítani a gitárján, miközben az Em-t tanulja lefogni?

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

Skypack
a Vorson EDG 46ról mi a véleményetek? elõre is köszi

ASUS STRIX B550-F | Ryzen 5 5600X | Sapphire Nitro+ Radeon 6650XT 8GB | HyperXRenegade Fury 2x16GB DDR4-3600CL16 | CM Elite 350K | Fractal Ion+2 Platinum 760W | Samsung 970 EVO 250GB + 1TB |

Hellhammer
A nejlon húros gitárt klasszikus gitárnak nevezik, a fémhúros gitárt meg akusztikus gitárnak. Az hogy kinek mi tetszik az izlés kérdése, én személy szerint a klasszikus gitár hangját sokkal jobban szeretem. Persze normális gitárról beszélek, nem 10e Ft-os tüzifa kategóriáról. Amúgy nem egy olyan olcsó fémhúros gitárt láttam, ami nem nagyon bírja a fémhúrok terhelését és idõvel elkezd deformálódni a nyaka és akár használhatatlanná is válik.
Sztem kezdõnek érdemesebb fémhúros gitárt venni, mert keskenyebb a nyaka, az ujjak gyorsabban hozzáedzõdnek a húrok általi igénybevételhez (a gitározás elkezdése után 1-2 nappal olyanok lesznek az ujjak, hogy megfogni is fájó lesz majd a gitárt, de rövid idõn belül megedzõdik a bõr az ujjak végén, és akkor már semmi probléma). Klasszikus gitárt meg akkor érdemes elkezdeni, amikor az ember már tudja az alapokat és az ujjai megszokták a nagyobb távok lefogását.

Christiansen: tábortüzezni pont hogy a fémhúros gitár való. Ott ugye az a lényeg hogy körbeülöd a tábortüzet, pengeted a gitárt és hallja mindenki aki ott ül. A fémhúros gitár sokkal hangosabb mint a nejlonhúros, meg nem annyira érzékeny az elcseszett random hangolásokra - sztem kevesek vannak a tábortüzes gitárosok között, akik mindenféle hangoló segédeszköz nélkül (hangolósípot is ideértve), fülre normál A-ra hangolják a gitárt, vagy magasabb vagy mélyebb lesz általában.

LPKENJI
ragasztottat én még életemben nem láttam... az elülsõ részét a fej és a nyak találkozásához teszi (valahogy átkötve vagy mittom én hogyan) az alulsó részét pedig beleakasztják a testen levõ "tátongó kerek lyukba"😄

Nitramk
Rendben, köszi.

A hevedert tudod majd használni az elektromos gitárhoz is.
Nem hinném h. egy heveder kinyúlana, hacsak nem gumisat veszel 😊.(hogy mennyibe kerûlnek kb, azt nem tudom neked megmondani, mivel az én gitártokomhoz járt egy heveder is, és az egész jól bírja.) Szerintem 2000 forintnál nem nagyon kerûlhet többe, de ha körbenézel az interneten akkor pontossabban megtudod nézni.
A rögzítésrõl csak elképzeléseim vannak, mivel az akusztikus gitáromon sincs ilyen "kampó féle" amibe beletudnám akasztani a hevedert, de gondolom az akusztikus gitárokra a hevedertartót úgy ragasztják rá a gitárra, de lehet h. ez csak az én elképzelésem szerint van, de ezt a boltos elmagyarázza pillanatok alatt és ott eltudod dönteni h. most felszerelteted e vele vagy sem, de elõbb mindenképpen kérdezd meg h. menniybe kerûl.
Nitramk
Lenne egypár kérdésem hevederrel kapcsolatban...

1. Ha veszek egy hevedert az akkusztikus gitáromhoz akkor azt késõbb elektromoshoz is tudom használni?

2. Hogyan rögzítem a gitárra? 😊 Tudom hülye kérdés, de néztem hogya gitár alján nincs semmi amire rá tudnám kötni/csatolni, meg úgy egyáltalán hogyan van az egész? 😄

3. Mennyibe kerül egy olyan ami nem nyúlik ki két hét alatt, de nem is a legdrágább. Szóval egy középkategóriás.

Nitramk
Ja így már értem. Valami megmaradt az iskolai énekórákról, ismerõs volt a fogalom, csak nemtudtam mit jelent 😄

Christiansen
(közben remélem mindenki kipróbálta otthon, hogy milyen hangja
van ha nagyszekundot(Nitramk: egész hangot😊) PRÓBÁL az ember nyújtani)

Christiansen
nekem tökmindegy, küldd amikor jólesik😊

Nit: az egy hangköz, amit úgy számolsz, hogy az alap hanghoz képest
két félhanggal(bunddal) fel (vagy le) intonálsz.
a kis szekund csak egy félhang
(bár a félhang szó helytelen, mert ugyan angolul semi-tone, magyarul a fél hang idõtartamot, ritmust fejez ki)

Aquir
logikailag ellentmondani önmagadnak helytelen, nem használhatsz csak úgy 2 féle logikai rendszert 1 féle valósághoz <#idiota>