Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://www.gitarshop.hu/index.php?tart=apro_hirdetesek_rapattanok&erdekel=39806
Épp egy olcsóbb Les Paul gitár vásárlása elõtt állok, már ki is néztem magamnak egy Ephiphone LP 100-t.
Ma pedig egy érdekes LP-t találtam a neten link
Semmi infót nem találtam a róla, csak egy videót link bár nagyon csinos darab, szépen is szól (szerintem), de az ára elég alacsony...
Érdemes elgondolkodnom a megvételén, vagy maradjak az Ephiphonnál?
Elõre is kösz!
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Amikor a szeretet hatalma legyőzi a hatalom szeretetét, a világ meg fogja ismerni a békét. -Jimi Hendrix-
Gondoltam hátha érdekel valakit!
Moddolni jóóóóóó! Xbox360 the best!
PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D
Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"
Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.
Összes jazz, blues. Klasszikus rock is kedvenc.
Meg persze vannak az örök klasszikusok, olyanok mint a Pantera, Sepultura, Black Sabbath, Frank Zappa és még sokan mások 😊
Magyarok kozul; Whatch my dying , Dalriada es Ektomorf
Es persze ezeken kivul meg rengeteg egyuttes zenejet hallgatom ,de ezek a kiemelkedobbek szamomra..
Dalriada, Ensiferum, Enya, Evanescence, In Flames, Kárpátia, Linkin Park, Lordi, Nightwish,Ramstein, Tankcsapda, Offspring, Queen, Within Temptation, Eluveitie(és az a biznyos nóthenksz...).
mostanában kb. ezeket
Kuss!-magyarázta.
Magyarok közül: Supernem, Kispál és a Borz, Tankcsapda, meg persze a retrósakat. 😄
Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"
zeneileg nyitott😄
amugy a funkytól a metálig mindent hallgatok.
red hot chili peppers a kedvenc zenekarom, õket kurvarég óta hallgatom. kedvencem még a "vintage rock" pl. lynyrd skynyrd, guns n roses, scorpions...meg úgy ámblokk '80s forever😄
de metallica, subscribe,in flames, iron maiden, pár mostani nu-metál banda, depresszió, stbstb. szal jöhet minden ami rock-metál
(acid-)jazz, funky vonalról: jamiroquai, victor wooten, marcus miller
A No thx-rõl egy szót sem szoltam, én csak azt jegyeztem meg h. hogy lehet ilyen zenét hallgatni.
hágó, légyszíves ne kezdd el megint.
Csak arra lennék kíváncsi, hogy melyik együtteseket hallgatjátok.
Gondolom rapper nem nagyon van, de sose lehet tudni. 😊
Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!
ASUS STRIX B550-F | Ryzen 5 5600X | Sapphire Nitro+ Radeon 6650XT 8GB | HyperXRenegade Fury 2x16GB DDR4-3600CL16 | CM Elite 350K | Fractal Ion+2 Platinum 760W | Samsung 970 EVO 250GB + 1TB |
Sztem kezdõnek érdemesebb fémhúros gitárt venni, mert keskenyebb a nyaka, az ujjak gyorsabban hozzáedzõdnek a húrok általi igénybevételhez (a gitározás elkezdése után 1-2 nappal olyanok lesznek az ujjak, hogy megfogni is fájó lesz majd a gitárt, de rövid idõn belül megedzõdik a bõr az ujjak végén, és akkor már semmi probléma). Klasszikus gitárt meg akkor érdemes elkezdeni, amikor az ember már tudja az alapokat és az ujjai megszokták a nagyobb távok lefogását.
Christiansen: tábortüzezni pont hogy a fémhúros gitár való. Ott ugye az a lényeg hogy körbeülöd a tábortüzet, pengeted a gitárt és hallja mindenki aki ott ül. A fémhúros gitár sokkal hangosabb mint a nejlonhúros, meg nem annyira érzékeny az elcseszett random hangolásokra - sztem kevesek vannak a tábortüzes gitárosok között, akik mindenféle hangoló segédeszköz nélkül (hangolósípot is ideértve), fülre normál A-ra hangolják a gitárt, vagy magasabb vagy mélyebb lesz általában.
Nem hinném h. egy heveder kinyúlana, hacsak nem gumisat veszel 😊.(hogy mennyibe kerûlnek kb, azt nem tudom neked megmondani, mivel az én gitártokomhoz járt egy heveder is, és az egész jól bírja.) Szerintem 2000 forintnál nem nagyon kerûlhet többe, de ha körbenézel az interneten akkor pontossabban megtudod nézni.
A rögzítésrõl csak elképzeléseim vannak, mivel az akusztikus gitáromon sincs ilyen "kampó féle" amibe beletudnám akasztani a hevedert, de gondolom az akusztikus gitárokra a hevedertartót úgy ragasztják rá a gitárra, de lehet h. ez csak az én elképzelésem szerint van, de ezt a boltos elmagyarázza pillanatok alatt és ott eltudod dönteni h. most felszerelteted e vele vagy sem, de elõbb mindenképpen kérdezd meg h. menniybe kerûl.
1. Ha veszek egy hevedert az akkusztikus gitáromhoz akkor azt késõbb elektromoshoz is tudom használni?
2. Hogyan rögzítem a gitárra? 😊 Tudom hülye kérdés, de néztem hogya gitár alján nincs semmi amire rá tudnám kötni/csatolni, meg úgy egyáltalán hogyan van az egész? 😄
3. Mennyibe kerül egy olyan ami nem nyúlik ki két hét alatt, de nem is a legdrágább. Szóval egy középkategóriás.
van ha nagyszekundot(Nitramk: egész hangot😊) PRÓBÁL az ember nyújtani)
Nit: az egy hangköz, amit úgy számolsz, hogy az alap hanghoz képest
két félhanggal(bunddal) fel (vagy le) intonálsz.
a kis szekund csak egy félhang
(bár a félhang szó helytelen, mert ugyan angolul semi-tone, magyarul a fél hang idõtartamot, ritmust fejez ki)