Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

HTS s3rg1nh00
én anno csavarozott nyakon a 15-öst sem értem el rendesen,pedig nincs hosszú kezem...itthon a KX1Q-n meg egyenesen nyúlok fel kisujjal a 21-es bundon...szóval van különbség rendesen.

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Szerintem ebben az arkategoriaban nincs nagy kulonbseg. En egyik markat sem ismerem (nem volt ilyen markaju gitarom) igy sajna nem tudok nyilatkozni melyik a jobb. Amit en ismerek az Ibanez sgt 120 nekem olyan volt az nem rossz, de az olyan 40K korul van ha jol emlekszem. De pl Cort gitarok is eleg jok, azokkal nem jarsz rosszul. Amugy szerintem erdemes kicsit tobbet rakolteni esetleg es inkabb olyan 20-30K kozott keresgelni.
Ez persze csak az en velemenyem es en meg eleg kezdo vagyok a gitar temaban.

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

Valaki segítene?
Ma délután szeretném megvenni<#smile>
Nehogy már könnyebb legyen solozni a gibsonon😊 nincs a csavarozott nyakú gitárokkal semmi baj még a 20 bund körül sem...
Koszonom a valaszokat.

Azert kerdeztem, mert pont most veszek egy Vintage v100 LP kopiat es mondtak, hogy csak olyat erdemes venni, ha mar LP kopia, ami ragasztott nyaku. Igy mar ertem miert mondtak. Remelem jo lesz, amenyire sikerult utana neznem arahozt kepest eleg jo kis gitar.

Hellhammer
Csavarozott nyak még egy elõnye (bár nem ennek kell döntõnek lennie szerintem) az, hogy ha valaki mondjuk e-bay-en vesz gitárt, akkor elõfordulhat az, hogy a mérete miatt már egy magasabb szállítási díjú kategóriába esik. Ekkor meg lehet kérni az eladót, hogy csavarozza le a nyakat, így kisebb méretû csomagban olcsóbban tudja küldeni a gitárt.

Csavarozott (tipikus: Fender):

Elõnyök:
- könnyû cserélni, javítani
- olcsóbb
- gyors, perkusszív, ütõs hangok

Hátrány:

- rövidebb hangkitartás
- a felsõ bundokon nehezebb a szólójáték a vastag illesztés miatt

Ragasztott (tipikus: Gibson):

Elõnyök:
- szép hosszú hang kitartás
- kényelmesebb szólózás

Hátrány:

- kevésbé gyors, ütõs hangok
- nehéz cserélni, javítani

Az lenne a kerdesem, hogy mi a kulonbseg a ragasztott es csavarozott a nyak. Mielyik a jobb es miert? Elore is koszi.

Üdv srácok!
Kezdõ vagyok és nem tudok választani két gitár közül.
Az egyik egy akusztikus: Harley Benton HBCG45 (tokkal együtt 15000Ft)
a másik egy klasszikus: Stagg C542 BK (13000Ft).
Remélem tudtok segíteni. Esetleg ajánlani egy harmadikat ebben az árkategóriában. Köszi!<#vigyor2>
bocs, nem tudom mivolt velem!:S itt egy link! véleményeket kérek😄
tigeroo
most nézem elírtam a húrokat , az EADG lenne (fenntrõl lefelé)
marshall mg100dfx vagy roland cube 80 a jobb? pl mélyeket meik birja jobban hogy ne rezegjen be ,meg hangerõre.
tigeroo
fülrõl valami ilyesmit hozta mki nemtudom jó-e, egy jobb fülû ember korrigálhatná

G----12-13-12--------------------10-12-13----------------
D------------------9-10-12-13--------------------9-10
E-------------------------------------------------
A------------------------------------------------
tigeroo
2:16-nál az "éljen a magyar szabadság, éljen a haza" részt

EADG (bass) hangolásban valaki letudná tabban irni?
Hellhammer
Az emu-t használtan vennéd? Mert újonnan kétszer annyi, mint a Line6. Nekem régebben emu 0404 volt, ami a 1212m kistesója. Nagyon jó a hangminõsége, állítólag nagyon fasza ad konverter vannak ezekben a kártyákban. A driverei megbízhatóak és jól mûködnek. Van rajta ADAT bemenet, ami azt jelenti, hogy késõbb további külsõ cuccot hozzácsatlakoztatva (olcsóbb kategóriában nézve monduk egy behringer ada-8000-et) akár 10 sávon is tudsz egyszerre rögzíteni (mondjuk egy zenekart fel tudsz már venni élõ dobbal meg iyesmi).
A hátránya az, hogy vonalbemenetek vannak csak rajta, szóval közvetenül gitárhoz nem jó, kellene még hozzá egy kis elõfok is. Vagy esetleg megnézheted a külsõ hangkártáyit az emu-nak, a 0202-ben már van elõfok és nagy impedanciájú bemenet szal gitárra már jó.

Line6-tõl pedig egy pod xt-m van, az tetszik nekem, mndjuk nemtom mennyire hasonló szolgáltatásokban egy ilyen toneport cucc. A line6-nél amúgy szintén faszák a driverek (talán még jobb is mint az emu-nál, és ezt a driver dolgot azért hangsúlyozom, mert fontos dolog ez, ha kicsit komolyabban akarsz felvétellel foglalkozni), rendszeresen frissítik a drivereket és a hardware firmware-eket is, és a supportjuk is nagyon jó.
A linkelt weblapon rosszul van írva, mert már nem a toneport progit adják hozzá, hanem a pod farm nevût, amivel gyakorlatilag ugyanazt a hangzást lehet megoldani mint a pod xt-vel szal gyakorlatilag egy multieffektként is lehet használni nem kell külön erõsítõ modelleket meg effekteket keresgélni, telepíteni (pod xt-t meg néha nagyobb nevek is használak a lemezeiken pl. Meshuggah, Clawfinger).
Ennak a cuccnak a hátránya a hangminõsége lehet.

Szal összeségében azt mondanám, hogy az emu hangminõségben és bõvíthetõségben veri a Line6-et, viszont ha az kell, hogy csak bedugod és használod, akkor a Line6 a nyerõ.

oksa kösze,,

2 jelöltem van..árban mind2 ugyanannyi

e-mu 1212m

Line6 POD Studio GX

Nos ez a 2 termék között vacilálok..nyilván csak gitárhoz a line6 lenne értelmesebb,,de mivel ugyanannyi pénzért lenne az e-mu így vacilálok,,szóval meik a jobb?
az nem lényeg hogy külsõ vagy belsõ..gitárhoz meik a legalkalmasabb..?

Hellhammer
Nemtom milyen széles a nyaka a tiédnek, az MH-t nem ismerem, de az EC típusoknak abszolút nem széles a nyaka, sõt a Gibsonokhoz képest nagyon is karcsú 😊

Haziba: testen átmenõ húrozásnak hívják. Nekem EMG van a gitárban, de másik gitárosunknak passzív hangszedõk vannak, és sztem azzal is faszán szól, teljesen más a karaktere mint az enyémnek. Mondjuk a hídnál lévõ hangszedõt kicserélte egy Seymour Duncan SH6-osra, de a gyári is szépen szól sztem.

Hell boy
jól van megnyugodtam hogy nem csak én nem értem amit ír xD

mumpic
Haziba, írj kicsit igényesebben, mert ez így nagyon tré, nem hiszem el hogy nehezedre esik elküldés elõtt elolvasni, hogy mit írtál.
Ha 5 sorral többet írtál volna, a lófasz sem olvasta volna el.

én csupa jót hallottam roluk tudom az ESP egy k jo világ márka pl 325 . 000 alatt nem kapsz max használtan😄 ... de LTD t én csak EMG vel használnék
és persze ragasztott vagy testenátmenõ nyak ... nem tremolozok mert még nem nagyon volt alkalmam de... nagyon tetszik amikor igy belemegy a testve a hur szal ig bele ereszkedik nemtudom vágjátok e
nekem ltd mh-400-am van, én is megvagyok vele elégedve.
kicsit szokatlan volt a valamelyest szélesebb nyak, meg hogy nincs legömbölyítve alkarnál a test, de nem rossz gitár 😊

Hellhammer
Hagyd a fenébe. Játékokhoz meg filmekhez biztos jó lehet, de zenéléshez komolytalan. Nézz inkább valami belépõ szitû EMU vagy M-Audio kártyát, ezerszer jobban jársz vele (már ha a különféle parasztvakítós szlogenek meg "feature"-ök nem számítanak). Esetleg még megnézheted a Line6 cuccait is még, az kifejezetten gitárhoz van (a Studio GX elég olcsó, pláne hogy kapsz hozzá a guitar rignél sokkal jobb pod farm nevezetû plugint).

A Creative X-Fi-rõl ennyit még, hogy:

Asszem azért az önmagáért beszél, hogy szerintük a technológiájuk a gagyi mp3 formátumból többet kihoz mint az eredeti stúdió "experience". Nálam ez a kép végleg lehúzta a redõnyt az elõtt, hogy valaha még csak eszembe is jusson Creative terméket venni.

Hellhammer
Nekem LTD EC-2005-ös gitárom van a zenekarunkban a másik gitárosnak meg LTD EC-400. Mindketten meg vagyunk vele elégedve. Szerintem fasza gitárok.
Nemtom mit írjak még róla, ha konkrét kérdésed van, akkor arra talán tudok válaszolni, de így hogy mi a véleményem róla, ennyit tudok írni 😊

Hell boy
féláron én is megvenném 😄

mumpic
Sajnos egyiket sem láttam még közelrõl, de jók lehetnek. Ismerõsömnek van 7 húros LTD-je, és nagyon szereti. Az esp meg olyan viszonylatban van az ltd-vel, mint a fender a squierrel.

Mi a véleményetek LTD márkáról? vagy ESP rõl?
mumpic
Féláron megveszem. (igazából nem vennék gitárt, de félárat adnék érte😊)

kovacsgellert
Nem tom, h téged érdekel-e, de már másodjára írod le ugyanazt...

Johnson-JD-2 akusztikus western gitár eladó,pengetõvel! A gitár tökéletesen új állapotban van,újrahúrozva,és istenien szól! Ár: 17 ezer FT és FIX!
Gondoltam hátha érdekel valakit!

Moddolni jóóóóóó! Xbox360 the best!

gercse
kössz a tanácsokat, sok infót kaptam, egyelõre még nem veszek gitárt, majd nyáron, ha végeztem a sulival, mert nem tudnék gyakorolni mindennap a sok zh meg egyéb miatt.
szóval még változhat sok minden, de köszi szépen.

schorby
ó nem azért irtam a fémhúrosat, csak sztem vadállatul szól, de a nejlon is...
tommy emmanuel alap😊..énis kb 3-4 évig csak klasszikuson nyomtam,addig kézbe se vettem a villanygitárt,nem is tudok a nylon húroktól elszakadni😄..egyébként saját vélemény hogy ha kezdõ vki akkor mindenképpen nylon húron kezdje,ne fémhúrral ,,sztem felesleges,,fogják az ujjbegyek nyomorultul érezni magukat nylon húron is nem kell fémmel még rásegíteni😊

csecs,

Ezt a hangkártyát szeretném megvenni ,guitar righez használnám,sztetek érdemes e kiadni érte pénzt vagy hagyjam a fenébe?..hasonló árban esetleg tudnátok e alkalmasabbat ajánlani?,,legfõképp csak a righez kéne.

köszi.

nekem is ez van, hogy majd szét szakad hangsor alatt a kezem, de napról napra egyre jobb... meg most az elmúlt 2hétben "lesérültem" elég gyakran: konyhakéssel vágtam csontig az egyik ujjam, másik kalapácstól kapott és így nem sok esély volt gyakorolni 😊 de most már nagyjából egyben vagyok és minden nap szakítok rá minimum 1órát...

You\'ll Never Walk Alone!!! (A véleményem mindenhol SZUBJEKTÍV vélemény->kéretik nem megkövezni érte!)

schorby
Én kijártam a 6 év zenesulit klasszikus gitárral, bár az utolsó években már jazz, meg roKK témákot toltunk a tanárral, kb jamelgettünk.
aztán lett elektromos gitárom és az átállás 0 nehézséget okozott, vadállatul szól emg minden, de mégis az életérzés visszavisszahúz az akusztikushoz (az azóta eltelt 6 évnyi önképzés során). sztem mindegy hogy mien gitárral kezdesz. az a fontos, hogy profitól tanulj, aki megtanítja a tartást, és olyan gyakorlatokkal kezdd ami széthúzza, kilazítja a kezed. nagyon fontos. nem egy gitáros haver csak úgy elkezdett gitározni, nagymenõ hogy már 2 éve nyomja, és egy alap hangsort iszonyatgörcsösen, ugrálva, 2 ujjal nyom el. vigyázz hogy ne ez legyen.
Amúgy ha lenne pénzem akkor elektroakusztikusat vennék, fémhúrosat, meg plusz az erõsítõt, azzal is kilehet hozni mindent. lásd john buttler trio. vagy yútúbozz rá a candyrat-re, vagy tommy emmanuel-re, vagy még sorolhatnám...
szal ennyit gondoltam, sok sikert😉
gercse
Hát az az igazság, hogy szeretem mindkét hangzásvilágot, hangulatomtól függ pl. az is, hogy melyiket hallgatom szívesen, szóval mindegy, lényeg, hogy most már én magam is részese akarok lenni a zenének 😊

#24705: kösz a választ,
akkor egyelõre még informálódom

Borgi
én elektromoson kezdtem, elektromoson játszom, szerintem te is nyugodtan kezdheted elektromossal.

cortot én nem ismerem, bár csak jót hallottam róla.
squriert ismerem, tökéletes elsõgitár.

porki fagyok fállalon

Nitramk
LTD MH-301 - egy ilyen például jó? 45ezerért láttam neten 😄

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

HTS s3rg1nh00
írom azt,amihez értek:a Cort nagyon jó ár/teljesítményû gitárokat szállít a boltokba...és nem ártana azt is eldönteni,milyen hangzást szeretnél(vagyis mit szeretnél játszani),mert attól is függ a gitár kiválasztása,tehát inkább a rockos,vagy metálos dolgok jönnek be?

Hát nem ugyanaz a gyár, sõt az anyagok se ugyanazok, de versenyképesek egymással. Én ilyen fender mániás vagyok, próbáltam sokat😊 Amúgy vettem én is egy mexicói basszusgitárt (bár én solós vagyok van egy amcsi stratom, csak hobbi) és iszonyat durva, hogy mennyire jó, nem számítottam ennyire jóra. Megéri spórolni egy mexicóira!
gercse
Sziasztok!
Vissza vissza olvasgattam az utóbbi pár napban, de azért kérném a véleményeteket.
Szóval meg akarok tanulni gitározni, tudom nem lesz könnyû menet, de nagyon érdekel, és már régóta bennem van az akarat, csak eddig a pénz szûke behatárolt, ill. mindig másra ment el.
Elektromoson szeretnék játszani, olvastam, hogy sokak szerint jobb, ha akusztikuson kezdi az ember, de más meg azt tanácsolta, hogy kezdjem azzal, amit amúgyis szeretnék.
Igazából a pénz most sem vet fel annyira, hogy bármit megvegyek, sajnos, de visszaolvasáskor láttam, többen is írtátok, hogy egy Squier Bullet kezdésnek nem rossz, és árkategóriájában is jó. Ill. láttam még Cortot is megnevezve, mint türhetõ kezdõ gitár.(G200, X1)

Ha tudtok valamit hozzáfûzni, annak örülök, és megköszönöm, ha nem akkor meg majd az üzletben érdeklõdöm, csak hát az átlagos felhasználó általában máshogy beszél ugyanarról a gitárról, mint egy eladó.😊

LTD-ket nézted már? szerintem elég szépen szolnak az árukhoz képest...

http://neobuxhu.blogspot.com/

tigeroo
jaja , és ugyan az a gyár, minõség, anyag!

énis mexikoiban fogok gondolkozni (bár basszusgitárok kicsit drágábbak, de egy használt mexikóit ellehet csípni 100alatt is már! szal inkább spórolok még egy squier helyett)
130ért kapsz egy fasza mexicoi fendert. Kurvajó vétel, fõleg, hogy az amcsi 300at üti...
Nitramk
De a végén meg odáig spórolok hogy vehetek egy 160k-s Stratocastert... még az az 50-60 e sincs meg 😄

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

HTS s3rg1nh00
szvsz spórolj még egy kicsit,és vegyél egy Cort KX1Q-t...számomra eddig hibátlan<#szeret>

Nitramk
Mit gondoltok, 50-60 ezer körül milyen szólógitárt érdemes venni?

Zabimaru
Kösz a válaszokat!
Találtam még egy szép LP-t, a Westone XL-10-t, bár ez is nagyon csinos és csupa jókat olvasni róla, szerintem jobban járok ha spórolok még egy kicsit egy Vintage V100-ra. 😛
Amúgy nem kezdõ gitárról volna szó, a régi squier-t szeretném lecserélni.

Még egyszer kösz!

Hellhammer
Ja kezdõ gitáránál édesmindegy hogy csavarozott vagy ragasztott a nyak (max szonbizmusból lehet lényeges 😊). Amúgy a #24687-ben linkelt LP sztem a felejtõs már ha valaki azért akar LP-t mert LP hang vagy mittomén. Számomra ha LP jellegû gitárról van szó, az a minimum hogy mahagóniból legyen az egész mert az adja a LP lényegét.

Nekem volt Epiphone LP-100-as gitárom, meg hangszerüzletben lecsekkoltam egy Vintage V100-at is és hát nem jelenteném ki, hogy az egyik simán veri a másikat, mert amiben az egyik jobb, ugyanúgy jobb másban a másik 😊 Az LP100-nak egy baja vot: gyengék a hangszedõk benne, bár nemtom a Vintage gityóban milyenek vannak, mert erõsítõre kötve nem próbltam ki.