Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D
Ez persze csak az en velemenyem es en meg eleg kezdo vagyok a gitar temaban.
PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke
Ma délután szeretném megvenni<#smile>#smile>
Elõnyök:
- könnyû cserélni, javítani
- olcsóbb
- gyors, perkusszív, ütõs hangok
Hátrány:
- rövidebb hangkitartás
- a felsõ bundokon nehezebb a szólójáték a vastag illesztés miatt
Ragasztott (tipikus: Gibson):
Elõnyök:
- szép hosszú hang kitartás
- kényelmesebb szólózás
Hátrány:
- kevésbé gyors, ütõs hangok
- nehéz cserélni, javítani
Kezdõ vagyok és nem tudok választani két gitár közül.
Az egyik egy akusztikus: Harley Benton HBCG45 (tokkal együtt 15000Ft)
a másik egy klasszikus: Stagg C542 BK (13000Ft).
Remélem tudtok segíteni. Esetleg ajánlani egy harmadikat ebben az árkategóriában. Köszi!<#vigyor2>#vigyor2>
G----12-13-12--------------------10-12-13----------------
D------------------9-10-12-13--------------------9-10
E-------------------------------------------------
A------------------------------------------------
EADG (bass) hangolásban valaki letudná tabban irni?
A hátránya az, hogy vonalbemenetek vannak csak rajta, szóval közvetenül gitárhoz nem jó, kellene még hozzá egy kis elõfok is. Vagy esetleg megnézheted a külsõ hangkártáyit az emu-nak, a 0202-ben már van elõfok és nagy impedanciájú bemenet szal gitárra már jó.
Line6-tõl pedig egy pod xt-m van, az tetszik nekem, mndjuk nemtom mennyire hasonló szolgáltatásokban egy ilyen toneport cucc. A line6-nél amúgy szintén faszák a driverek (talán még jobb is mint az emu-nál, és ezt a driver dolgot azért hangsúlyozom, mert fontos dolog ez, ha kicsit komolyabban akarsz felvétellel foglalkozni), rendszeresen frissítik a drivereket és a hardware firmware-eket is, és a supportjuk is nagyon jó.
A linkelt weblapon rosszul van írva, mert már nem a toneport progit adják hozzá, hanem a pod farm nevût, amivel gyakorlatilag ugyanazt a hangzást lehet megoldani mint a pod xt-vel szal gyakorlatilag egy multieffektként is lehet használni nem kell külön erõsítõ modelleket meg effekteket keresgélni, telepíteni (pod xt-t meg néha nagyobb nevek is használak a lemezeiken pl. Meshuggah, Clawfinger).
Ennak a cuccnak a hátránya a hangminõsége lehet.
Szal összeségében azt mondanám, hogy az emu hangminõségben és bõvíthetõségben veri a Line6-et, viszont ha az kell, hogy csak bedugod és használod, akkor a Line6 a nyerõ.
2 jelöltem van..árban mind2 ugyanannyi
e-mu 1212m
Line6 POD Studio GX
Nos ez a 2 termék között vacilálok..nyilván csak gitárhoz a line6 lenne értelmesebb,,de mivel ugyanannyi pénzért lenne az e-mu így vacilálok,,szóval meik a jobb?
az nem lényeg hogy külsõ vagy belsõ..gitárhoz meik a legalkalmasabb..?
Haziba: testen átmenõ húrozásnak hívják. Nekem EMG van a gitárban, de másik gitárosunknak passzív hangszedõk vannak, és sztem azzal is faszán szól, teljesen más a karaktere mint az enyémnek. Mondjuk a hídnál lévõ hangszedõt kicserélte egy Seymour Duncan SH6-osra, de a gyári is szépen szól sztem.
Ha 5 sorral többet írtál volna, a lófasz sem olvasta volna el.
és persze ragasztott vagy testenátmenõ nyak ... nem tremolozok mert még nem nagyon volt alkalmam de... nagyon tetszik amikor igy belemegy a testve a hur szal ig bele ereszkedik nemtudom vágjátok e
kicsit szokatlan volt a valamelyest szélesebb nyak, meg hogy nincs legömbölyítve alkarnál a test, de nem rossz gitár 😊
A Creative X-Fi-rõl ennyit még, hogy:
Asszem azért az önmagáért beszél, hogy szerintük a technológiájuk a gagyi mp3 formátumból többet kihoz mint az eredeti stúdió "experience". Nálam ez a kép végleg lehúzta a redõnyt az elõtt, hogy valaha még csak eszembe is jusson Creative terméket venni.
Nemtom mit írjak még róla, ha konkrét kérdésed van, akkor arra talán tudok válaszolni, de így hogy mi a véleményem róla, ennyit tudok írni 😊
Gondoltam hátha érdekel valakit!
Moddolni jóóóóóó! Xbox360 the best!
szóval még változhat sok minden, de köszi szépen.
Ezt a hangkártyát szeretném megvenni ,guitar righez használnám,sztetek érdemes e kiadni érte pénzt vagy hagyjam a fenébe?..hasonló árban esetleg tudnátok e alkalmasabbat ajánlani?,,legfõképp csak a righez kéne.
köszi.
You\'ll Never Walk Alone!!! (A véleményem mindenhol SZUBJEKTÍV vélemény->kéretik nem megkövezni érte!)
aztán lett elektromos gitárom és az átállás 0 nehézséget okozott, vadállatul szól emg minden, de mégis az életérzés visszavisszahúz az akusztikushoz (az azóta eltelt 6 évnyi önképzés során). sztem mindegy hogy mien gitárral kezdesz. az a fontos, hogy profitól tanulj, aki megtanítja a tartást, és olyan gyakorlatokkal kezdd ami széthúzza, kilazítja a kezed. nagyon fontos. nem egy gitáros haver csak úgy elkezdett gitározni, nagymenõ hogy már 2 éve nyomja, és egy alap hangsort iszonyatgörcsösen, ugrálva, 2 ujjal nyom el. vigyázz hogy ne ez legyen.
Amúgy ha lenne pénzem akkor elektroakusztikusat vennék, fémhúrosat, meg plusz az erõsítõt, azzal is kilehet hozni mindent. lásd john buttler trio. vagy yútúbozz rá a candyrat-re, vagy tommy emmanuel-re, vagy még sorolhatnám...
szal ennyit gondoltam, sok sikert😉
#24705: kösz a választ,
akkor egyelõre még informálódom
cortot én nem ismerem, bár csak jót hallottam róla.
squriert ismerem, tökéletes elsõgitár.
porki fagyok fállalon
Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"
Vissza vissza olvasgattam az utóbbi pár napban, de azért kérném a véleményeteket.
Szóval meg akarok tanulni gitározni, tudom nem lesz könnyû menet, de nagyon érdekel, és már régóta bennem van az akarat, csak eddig a pénz szûke behatárolt, ill. mindig másra ment el.
Elektromoson szeretnék játszani, olvastam, hogy sokak szerint jobb, ha akusztikuson kezdi az ember, de más meg azt tanácsolta, hogy kezdjem azzal, amit amúgyis szeretnék.
Igazából a pénz most sem vet fel annyira, hogy bármit megvegyek, sajnos, de visszaolvasáskor láttam, többen is írtátok, hogy egy Squier Bullet kezdésnek nem rossz, és árkategóriájában is jó. Ill. láttam még Cortot is megnevezve, mint türhetõ kezdõ gitár.(G200, X1)
Ha tudtok valamit hozzáfûzni, annak örülök, és megköszönöm, ha nem akkor meg majd az üzletben érdeklõdöm, csak hát az átlagos felhasználó általában máshogy beszél ugyanarról a gitárról, mint egy eladó.😊
http://neobuxhu.blogspot.com/
énis mexikoiban fogok gondolkozni (bár basszusgitárok kicsit drágábbak, de egy használt mexikóit ellehet csípni 100alatt is már! szal inkább spórolok még egy squier helyett)
Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"
Találtam még egy szép LP-t, a Westone XL-10-t, bár ez is nagyon csinos és csupa jókat olvasni róla, szerintem jobban járok ha spórolok még egy kicsit egy Vintage V100-ra. 😛
Amúgy nem kezdõ gitárról volna szó, a régi squier-t szeretném lecserélni.
Még egyszer kösz!
Nekem volt Epiphone LP-100-as gitárom, meg hangszerüzletben lecsekkoltam egy Vintage V100-at is és hát nem jelenteném ki, hogy az egyik simán veri a másikat, mert amiben az egyik jobb, ugyanúgy jobb másban a másik 😊 Az LP100-nak egy baja vot: gyengék a hangszedõk benne, bár nemtom a Vintage gityóban milyenek vannak, mert erõsítõre kötve nem próbltam ki.