Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De azt megigérem h. amint találkozok ilyen videóval, ami jövõhéten esedékes, azzonnal belinkelem ide, és megnézheted.
Remélem így mostmár lezártuk ezt a dolgot. Ha esetleg jövõhétig nem találnék neked olyan videót, akkor amint lesz idõm, csak neked megcsinálom, felveszem videóra, és átküldöm neked.De remélem minnél elõbb ráakadok egy videóra és akkor küldöm.)
Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"
na egy jazzgitárost mutass aki nagyszekundot hajlít.
akár elektroakusztikuson is jöhet..
nem kéne ám a kezdõket félrevezetni ilyen megmondásokkal
Ha esetleg mégsem találsz, akkor majd keresek neked, de elõbb nézd meg te is, hátha találsz magadtól is.
"nylon húroson nem lehet nagyszekundot hajlítani.."
Lehet, csak meg kell tanúlni, ha én tudok, akkor más it tud, olyan nincs h. lehetetlen csak olyan van h. tehetetlen.
Persze nem azt mondtam, hogy a nylon húros gitáron tanulod meg a rock zenét, a metált, vagy éppen a jazz. Én azt írtam le hogy kezdéshez és tanuláshoz ez a legmegfelelõbb.
De én már feladom, mert látom hogy itt csak olyanok vannak (tisztelet a kivételnek) akik azt hiszik h. van egy gitájuk és akkor már játszani is tudnak rajta.
http://www.imuso.co.uk/directory/reviews/acoustic-guitar-reviews/ibanez-sgt-130e.htm
ebayen $100-200 között mozog, kereskedésben persze drágább, de ez az ár elfogadható.
kis hajlítás is fullad.
nylon húroson tábortüzezni, alapokat tanulni,
klasszikust tanulni, bossa novát tanulni lehet.
Amúgy köszönöm a linket.
A gitárhoz visszatérve.
Azért javasoltam a nylon húros gitárt, mert könnyebb a húrokat hajlítani, ráadásúl a kezét is jobban kíméli az embernek, ami nem utolsó szempont, és könnyebb rajta legofni bizonyos akkordokat.
Ha az elõzõ írásomat is jobban elolvastad volna nem azt írtam, hogy a jazzhaez szükséges a nylonhúros gitár, hanem azt hogy azon könnyebb elsajátítani a jazz zenéhez szükséges dolgokat.
Mumpic, érdemesebb lenne figyelmesebben elolvasnod amit a másik ír és utána válaszolnod.
aki "valamennyire otthon van a gitárokban" az a hangján is hallja.
Az meg kifejezetten oltári marhaság, hogy vegyél elektroakusztikusat. Sokkal drágább, és nem használnád ki úgysem, fõleg ha célod hogy késõbb lecseréld. Elektroakusztikusra való átalakítás meg olyasmi, hogy ezt inkább titkoljuk el, hogy egyáltalán szóba került.
Én azt mondom, vegyél olyan gitárt ami tetszik, legyen az fémhúros vagy nejlonhúros, de legyen pontos, és neked tetszen! Vigyél magaddal nyugodtan valaki hozzáértõt, aki megmondja melyiket ne vedd meg semmilyen körülmények között, és melyiket lenne érdemes megvenni.
Lenne egy kérdésem azokhoz, akik valamennyire otthon vannak a gitárokban: http://www.youtube.com/watch?v=1j2m0BbLpWc
Kélek titeket, aki tudja hogy milyen gitáron játszik a klipp elején és végén a gitáros,(márka, stb) az kérem írja meg!
Köszönöm!
Legfeljebb majd egy év után rájössz, hogy nehezebb rajta megtanúlni, de az már a te problémád lesz.
Viszont az elõnye az hogy sokkal szebb a hangja és nem kell olyan erõssen pengetni mint egy nylon húros gitárt, de azokat a dolgokat amik a jazzhez kellenek majd, sokkal lasabban fogod tudni elsajátítani, mint egy hagyományos nylon húros akusztikus gitáron.
Még egy tipp: Ha már fémhúrosat veszel, akkor nem árt ha elektro-akusztikusat veszel, bár a rendes akusztikus gitárt is átlehet alakítani elektroakusztikussá, de az majdnem annyiba kerûl mintha egy új gitárt vennél, és egy két év múlva a jazzhez jól fog jönni a kihangosítás.
Nos, jobb kezes vagyok szal az a jellegû probléma nem érint. Az ismerõsöm is mondta hogy nylon húrost nem érdemes venni még egy kezdõnek sem, ezért én is vmilyen fémhúros akusztikus gitáron gondolkodom.
Konkrét márkákat, fajtákat tudnátok mondani, hogy mit érdemes vennem? Csak hogy utána tudjak nézni. Errõl az Ibanezrõl egyébként mi a véleményetek, van vkinek ilyen gitárja?
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Visazont az igaz, hogy könyebb rajta megtanulni, de nem sokkal, kevés különbség van a kettõ között.
Az elektroakusztikus gitár neked még nem fontos, majd ha már a szólónál fogsz tartani, vagy amikor nyújtod a hangokat akkor lehet, de elõbb ezeket a nylon húroson kell megtanúlnod, mert fémhúroson sokkal nehezebb.
Az erõsítés nem fontos, maga a gitár akusztikája nem olyan halk ,mint amilyennek gondolod, és sokkal szebb úgy hogyha nincsen kihangosítva, jól kell pengetni és gyönyörûen csengenek majd a húrok, egy fél év és már neked is jó fog menni, csak türelem és kitartás kell hozzá.
A gitárról magáról ennyi részemrõl, ha esetleg még lenne valami kérdésed, akkor tedd fel nyugottan.
Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!
Hosszas gondolkodás után úgy néz ki hogy belevágok és meg szeretnék tanulni gitározni.
A stílusomhoz a legközelebb a jazz áll, így ha sikerül az alapokat jól megtanulnom akkor egy jazzgitárra szeretnék beruházni.
Viszont elõtte egy olyan gitárt keresek, amivel az alapokat tanulnám meg. Nem a leggagyibbra gondoltam, lehet hogy sokáig fog szolgálni a gitár míg mindent elsajátítok. Kérdésem, hogy egy abszolút kezdõnek milyen gitárt ajánlanátok, ami mondjuk "középkategóriás".
Egyik ismerõsöm aki gitározik, azt mondta hogy az Ibanez akusztikus gitárok elég jók kezdõknek és megfelelõ minõséget is képviselnek és árban úgy durván 30-40 ezer Ft +kiegészítõk. Kb. ebben az árkategóriában gondolkodom, esetleg +10 ezer belefér.
Az elektromos kihangosítást nem érzem szükségesnek (errõl ti hogyan vélekedtek, inkább elektroakusztikus gitárra ruházzak be?).
Ti anno hogyan kezdtétek, mik a tapasztalatok? Remélem segítetek, köszi!
tovább tekerni meg nem igazán mertem, mert eléggé nagy erõfeszítés kell ahhoz, hogy tovább menjen és valószínû, hogy ez nem véletlenül...😊 na mindegy, inkább hagyom, annyira nem fontos😄 azért köszi
X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May
X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May
De amint már leírtam, nem érdemes még feltenni egyelõre. 😊
Viszont még annyi, hogy a tremolót, hogy kell berakni? Betekerem az addig ok, de aztán jön egy rész, amikor nagyon elakad és nem mertem tovább tekerni, nehogy bele törjön!
Köszi elõre is
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
a sima gitár nekem ilyen és ebben biztos is vagyok :] ismétlõdik körbe körbe
játsszátok le guitar proban, a képen látható 105-ös tempóban együtt kaptok a klippel egy nagyon faja sztereó hangzást <#vigyor4>#vigyor4>
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
A   ---------4---------------4-2-2-5-----
E   -2-22------0-0-3-2-22------------3---
A---------4---------------4-2-2-5----
E-2-22------0-0-3-2-22------------3---
Kuss!-magyarázta.
eat static - mando a go go
elõre is kösz 😊