Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Emlékszem, hogy van egy olyan oldal ahol különbözõ effektek hangjait lehet meghallgatni, kipróbálni. Valaki tudna segíteni hogy melyik ez az oldal?
TDU: X1650PRO \"Furcsa. Valaki véletlenül bedeszkázta az ajtómat.\"
Köszönjük😊
Amúgy nekem legjobban a Les Paul forma tetszik, ezt az LTD-t meg szinte a festése meg a fogólapja miatt vettem meg mert nagyon bejön (na jó ez nem teljesen igaz 😊).
Azért gondoltam amúgy SG-re mert mélyebb tónusú "röfögõsebb" hangja van, mi meg ilyen elmélyülõsebb postrock szerû zenét tolunk, aztán ahhoz talán jobb lenne a darkosabb hangszín (mondjuk az Isis-ben - ami az egyik húzónév ebben a stílusban - meg pont telecastert használnak a fényesebb hangja miatt 😊).
A másik dolog meg, hogy marha jó az EMG pickup, csak mivel néhány számunkban használok e-bow-t az meg alapból kurva nagy jelet ad le, így szinte minimumra kell tekernem a gitáron a hangerõt, hogy tényleg tiszta maradjon a hangja, aztán nehéz úgy csinálni élõben, hogy dinamika is legyen torzulás nélkül. Szal egy passzív hagszedõs gitár ehhez talán jobb lenne, 2 gitárt meg nem akarok, mert az milyen sznob dolog már, hogy koncert közben gitárt cserélgetek, gitározni meg nem tudok 😊
theone91:
Nemtom mennyiért akarsz gitárt venni, de ha nagyon nincs pénzed, akkor inkább gyûjtögess, mert a nagyon olcsó kategóriából semmit nem érdemes megvenni, mert egyformán szar az összes 😊 Nem nagyon értek az akusztikus gitárokhoz, de sztem 50 körül lehet már elfogadhatót találni. Azt hogy nylon vagy fémhúros legyen azt kérdezd meg a tanárodtól, hogy melyik legyen, mert mondjuk ha klasszikus gitárt tanítana neked, akkor lehet hülyeség fémhúrosat venni.
De ha bemész egy hangszerboltba, ott tud segíteni az eladó is, meg ha megvannak a jelöltek, akkor nézd át az összeset, ránézésre azért lehet észrevenni minõségi különbségeket. Az apró részleteket nézd meg, milyen a lakkozás, a nyak-test összeillesztése, hangolókulcsok kialakítása, nyakon a berakások és a bundok mennyire igényesen vannak megcsinálva meg ilyesmik. Az ördög a részletekben lakik 😊 Aztán azt vedd meg amelyik számodra minõségibb érzetet ad. Aztán majd pár év múlva jöhetnek az olyan dolgok, hogy melyiknek milyen hangja van 😊
Amúgy ha nem tudom normális árban eladni a gitárom, vagy elcseréli egy SG-re akkor megmarad, mert tényleg fasza nagyon - max veszek egy epiphone sg-t óccsóért hogy meglegyen az sg fíling is 😊
A Warr-gitár egy 10, 12, 15 vagy ritkán több húros érintõgitár.
de kezdõknek jó a hathúros is "ha vállalja a tanár"<#hehe>#hehe>
-..és még azt szeretném megkérdezni, ugye hathúrost gitáron is tanít?
-Miért nem ezzel kezdted? 94' óta nem. Maximum öt húr. Úgy választhatsz öcsipók, letéped az éegyet vagy veszel egy ukulelét. Mit hittél mi vagyok én, hárfatanár?..óvazzeg.
Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!
be hogy hatalmas létszám írogat oda.
vannak akiknél arcoskodás megy éjjel-nappal, minden témában ahol csak lehet már nyomják is..mindig ugyanazok.
Amúgy kb. 2 magyar fórum van ahova szoktam írni rendszeresen, ez az egyik. Az összes többitõl teljesen elment a kedvem, hihetetlen gyökerek a magyar emberek minden téren sajnos. Okoskodni meg arcoskodni mindig tudnak, de segítõkészen hozzáállni valamihez az már nem megy. Lehetne példát venni külföldi zenei/zenész fórumokról elõször, és utána esetleg röhögni 😞((
Egy példa: az ország egyik legnagyobb fórumán feltettem a kérdést, hogy magyarországon hol lehet bakelit lemezt készíttetni, mert tervezzük, hogy a zenekarunkkal nem csak cd-n adnánk ki a lemezünket. Erre baszki többen nekem estek hogy bakelit soha nem is volt, mert az nem bakelit hanem vinyl. Következõ hozzászólásomban elnézést kértem a tudatlanságomért, de azért még ez ment több hozzászóláson keresztül. Egy arc volt aki email-ben írt nekem, de a fórumon persze egyikük sem vette a fáradtságot, hogy 1 mondatban leírjon pár lehetõséget, inkább ilyen 3 bekezdéses észosztás ment, hogy milyen faszság az ha valaki bakelitnek nevezi a lemezt. Élõben az ilyen ember mellé simán odaköpnék a földre és mondanám neki, hogy húzzon a picsába az okoskodásával. Szal az arcoskodás az kurvára megy, de segíteni meg senki nem akar/tud mert véletlenül kiderülne hogy meztelen a király.
azt halkan megsúgom, hogy zenészfórumosok kedvenc
röhögõportálja ez a fórum meg a gémsztár :_D:_DDd
könyörgöm, ha aki csak 3 hónapja gitározik ne ossza már az észt lécci!!!
Moddolni jóóóóóó! Xbox360 the best!
BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D
de azért kérdezd meg a tanárodat is, hogy válalja e a 6húros gitár oktatását.
Én is el szeretném kezdeni a gitározgatást (:]), zenetanár már meglenne (suliban nullköltséges gitároktatás megy), vagyis eddig oké, de azért elkélne egy akusztikus gitár is. Milyet ajánlanátok egy abszolút nulláról kezdõnek? Persze ne százezres tétel legyen... 😄
Elõre is köszönöm...
Így lesz!
\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" — Canalys Analyst Tim Coulling
Én 1 évig jártam tanárhoz(azt nem mondom hogy nélküle nem lehet megtanulni) csak azért 1 gyorsabban haladsz 2 õ kijavítja ha valamit hibásan csinálsz....
Pl ismerek egy olyan embert aki 4 éve gitározik de az ujjrendje nagyon szar és hát nem valami sppedes csávó meg technikás, szal pl ha járt volna tanárhoz sokkal jobb lenne...
Heti 1 órát röhögve ki lehet bírni 😛(Ha dolgoztálmár 8 órát munkahelyen akkormeg még kellemes is 😄)
(Mondom én ezt aki mellette napi 4 órát gitározik😄)
Már nem járok tanárhoz magamtól tanulok de nem volt haszontalan...(Tudom emrr emenjek mit hogyan csináljak...)
@tigeroo: Lehet tényleg rászánom magam.
\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" — Canalys Analyst Tim Coulling
Abszolút kezdõ gitáros vagyok és szeretnék vele kicsit komolyabban foglalkozni.
A legnagyobb problémám az az, hogy se idõm se kedvem zenetanárhoz járni meg hasonlók, de itthon én megoldanám magamnak a képzést, mint minden mással.
A Muszty és Dobay féle köny megvan, hasznos meg minden, de nem érzem úgy, hogy abszolút kezdõknek találták ki. Szeretnék érdeklõdni valami weboldal/fórum/könyv felõl, ami kitér részletesen két dologra, ami engem érdekel: Tabulatúra olvasása ill. pengetés/pengetési technikák, stb..
Elõre is köszönöm!
Igen fémhúros, megvan az imbuszkulcs is, és a imbuszfoglalat is.
Melyik irányba forgassam?😊
Nem igazán értem a logikáját.
Fémhúrosat vettél igaz? Ha igen akkor elvileg kaptál hozzá egy kulcsot amivel tudod állítani a húrmagasságot. Nézz be a testébe a nyak irányába és látni fogod.
Vettem is egy Johnson gitárt, de sztem az e húr túl alacsonyan van.
7-es bundnál akármilyen pontosággal fogom le hozzáér a húr a 8ashoz és eléggé zörög.
Tudok vele itthon kezdeni valamit, vagy cipeljem vissza a jótállással?<#nemtudom>#nemtudom>
Megnéztem az üzenetet írtam is neki, egyelõre még nem jött válasz.
Ja meg nézted a privát üzeneteid? Küldtem egyet a koncerttel kapcsolatban.
PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke
A csavarozott nyak vastag illesztési pontja elvileg kényelmetlenebb. Persze lehetnek márkák szerint eltérések.
Az LP a kivétel, ami erõsíti a szabályt 😛
Viszont az akkusztikus tényleg szebben szól, szerintem jobban megéri, mint a klaszikus.
(Megjegyzem: EZ SZEMÉLYES VÉLEMÉNY, NEM A SZAKTUDOMÁNYON ALAPSZIK.)