Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hell boy
általába a gyártók oldalain szoktak ilyen demók lenni. Boss meg a Digitech oldalán biztos van mert azokat én is néztem régebben

0blueman
Hello
Emlékszem, hogy van egy olyan oldal ahol különbözõ effektek hangjait lehet meghallgatni, kipróbálni. Valaki tudna segíteni hogy melyik ez az oldal?

TDU: X1650PRO \"Furcsa. Valaki véletlenül bedeszkázta az ajtómat.\"

Emergenza koncertekre szokott járni valaki?
Hy,,elkapott az õrület.

2x3

hell zenésztársak,,kérlek titeket ha tetszik a zenénk akkor szavazzatokránk!Amit itt megtehettek
Köszönjük😊

Hellhammer
Kinézetben nem biztos sztem. Az SG néha tud nagyon sután is kinézni. Nekem a klasszikus borvörös szín annyira nem is jön be, a fekete meg idétlen sztem. Ami viszont kurva szép az a Gibson SG Diablo a guitar of the month sorozatban csinálták tavaly tavasszal, csak olyanra tuti nem lesz lóvém 😞
Amúgy nekem legjobban a Les Paul forma tetszik, ezt az LTD-t meg szinte a festése meg a fogólapja miatt vettem meg mert nagyon bejön (na jó ez nem teljesen igaz 😊).

Azért gondoltam amúgy SG-re mert mélyebb tónusú "röfögõsebb" hangja van, mi meg ilyen elmélyülõsebb postrock szerû zenét tolunk, aztán ahhoz talán jobb lenne a darkosabb hangszín (mondjuk az Isis-ben - ami az egyik húzónév ebben a stílusban - meg pont telecastert használnak a fényesebb hangja miatt 😊).

A másik dolog meg, hogy marha jó az EMG pickup, csak mivel néhány számunkban használok e-bow-t az meg alapból kurva nagy jelet ad le, így szinte minimumra kell tekernem a gitáron a hangerõt, hogy tényleg tiszta maradjon a hangja, aztán nehéz úgy csinálni élõben, hogy dinamika is legyen torzulás nélkül. Szal egy passzív hagszedõs gitár ehhez talán jobb lenne, 2 gitárt meg nem akarok, mert az milyen sznob dolog már, hogy koncert közben gitárt cserélgetek, gitározni meg nem tudok 😊

theone91:
Nemtom mennyiért akarsz gitárt venni, de ha nagyon nincs pénzed, akkor inkább gyûjtögess, mert a nagyon olcsó kategóriából semmit nem érdemes megvenni, mert egyformán szar az összes 😊 Nem nagyon értek az akusztikus gitárokhoz, de sztem 50 körül lehet már elfogadhatót találni. Azt hogy nylon vagy fémhúros legyen azt kérdezd meg a tanárodtól, hogy melyik legyen, mert mondjuk ha klasszikus gitárt tanítana neked, akkor lehet hülyeség fémhúrosat venni.
De ha bemész egy hangszerboltba, ott tud segíteni az eladó is, meg ha megvannak a jelöltek, akkor nézd át az összeset, ránézésre azért lehet észrevenni minõségi különbségeket. Az apró részleteket nézd meg, milyen a lakkozás, a nyak-test összeillesztése, hangolókulcsok kialakítása, nyakon a berakások és a bundok mennyire igényesen vannak megcsinálva meg ilyesmik. Az ördög a részletekben lakik 😊 Aztán azt vedd meg amelyik számodra minõségibb érzetet ad. Aztán majd pár év múlva jöhetnek az olyan dolgok, hogy melyiknek milyen hangja van 😊

theone91
Valakinek valami konkrét a #24765-re? Hathúros lesz... Az biztos... 😄

Christiansen
grat, szerintem sokkal nagyobb karakter
az sg soundban és kinézetben is

Hellhammer
Hát ha összejön, akkor egy Gibson SG-re nevezek be. Semmi gondom amúgy az LTD-vel, csak valamiért bekattant most az SG, meg talán annak a hangja jobban passzolna a zenénkhez - ja amúgy nemsokára megjelenik a lemezünk (április 2. hete), épp gyártás alatt van, illetve még az artisjus-nál kell ügyködni mindenféle szar papírokkal.

Amúgy ha nem tudom normális árban eladni a gitárom, vagy elcseréli egy SG-re akkor megmarad, mert tényleg fasza nagyon - max veszek egy epiphone sg-t óccsóért hogy meglegyen az sg fíling is 😊

Christiansen
láttam az említett fórumon😄

mi van/lesz helyette?

Hellhammer
Ha esetleg valaki gitárt venne, vegye meg az enyémet 😄

Hellhammer
Ez kemény cucc. Én Jean Baudin-t ismerem aki ilyenen tolja. Ha esetleg tudtok még másról is, akkor azt szívesen hallom 😊

A Warr-gitár egy 10, 12, 15 vagy ritkán több húros érintõgitár.
de kezdõknek jó a hathúros is "ha vállalja a tanár"<#hehe>

Christiansen
Elõttem van a telefonbeszélgetés:
-..és még azt szeretném megkérdezni, ugye hathúrost gitáron is tanít?
-Miért nem ezzel kezdted? 94' óta nem. Maximum öt húr. Úgy választhatsz öcsipók, letéped az éegyet vagy veszel egy ukulelét. Mit hittél mi vagyok én, hárfatanár?..óvazzeg.

Christiansen
jogos! viszont ácsi, nem biztos, hogy a tanár elvállalja<#banplz>

bens
végülis igaza van érted. hathúroson érdemes kezdeni 😄

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

Christiansen
na ja, sok tuskó van ott is, de szerintem az annak tudható
be hogy hatalmas létszám írogat oda.
vannak akiknél arcoskodás megy éjjel-nappal, minden témában ahol csak lehet már nyomják is..mindig ugyanazok.

Christiansen
sajnos igen.
a kolega már korábban is adott hasonlóan színvonalas tanácsot.

Hellhammer
Én meg halkan megkérem a mélyen tisztel zenészfórumosokat, hogy ha már olvasgatnak itt, akkor néha írhatnak is.

Amúgy kb. 2 magyar fórum van ahova szoktam írni rendszeresen, ez az egyik. Az összes többitõl teljesen elment a kedvem, hihetetlen gyökerek a magyar emberek minden téren sajnos. Okoskodni meg arcoskodni mindig tudnak, de segítõkészen hozzáállni valamihez az már nem megy. Lehetne példát venni külföldi zenei/zenész fórumokról elõször, és utána esetleg röhögni 😞((

Egy példa: az ország egyik legnagyobb fórumán feltettem a kérdést, hogy magyarországon hol lehet bakelit lemezt készíttetni, mert tervezzük, hogy a zenekarunkkal nem csak cd-n adnánk ki a lemezünket. Erre baszki többen nekem estek hogy bakelit soha nem is volt, mert az nem bakelit hanem vinyl. Következõ hozzászólásomban elnézést kértem a tudatlanságomért, de azért még ez ment több hozzászóláson keresztül. Egy arc volt aki email-ben írt nekem, de a fórumon persze egyikük sem vette a fáradtságot, hogy 1 mondatban leírjon pár lehetõséget, inkább ilyen 3 bekezdéses észosztás ment, hogy milyen faszság az ha valaki bakelitnek nevezi a lemezt. Élõben az ilyen ember mellé simán odaköpnék a földre és mondanám neki, hogy húzzon a picsába az okoskodásával. Szal az arcoskodás az kurvára megy, de segíteni meg senki nem akar/tud mert véletlenül kiderülne hogy meztelen a király.

tigeroo
szvsz csak én érzem az iróniát?😄
bens
<#wow2>

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

Christiansen
EHH!

azt halkan megsúgom, hogy zenészfórumosok kedvenc
röhögõportálja ez a fórum meg a gémsztár :_D:_DDd

könyörgöm, ha aki csak 3 hónapja gitározik ne ossza már az észt lécci!!!

Hell boy
ez most olyan volt mintha azt mondanád hogy olyan autón tanulj meg vezetni aminek 4 kereke van de kérdezd meg elõtte az oktatódat hogy vállalja-e egy ilyen autón az oktatást 😄

theone91
Ukuleleftw? 😄

Akusztikus Johnson-JD2 gitár eladó! Egy karcolás sincs rajta. 14 ezer Ft-ért elvihetõ. Privi ha érdekel valakit!

Moddolni jóóóóóó! Xbox360 the best!

HTS s3rg1nh00
miért,van olyan gitár,aminek 6-nál kevesebb húrja van(és nem basszus)?😄DDDddddddd

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Szerintem egy hathúros gitár nem lenne rossz kezdésnek.
de azért kérdezd meg a tanárodat is, hogy válalja e a 6húros gitár oktatását.
theone91
Sziasztok!

Én is el szeretném kezdeni a gitározgatást (:]), zenetanár már meglenne (suliban nullköltséges gitároktatás megy), vagyis eddig oké, de azért elkélne egy akusztikus gitár is. Milyet ajánlanátok egy abszolút nulláról kezdõnek? Persze ne százezres tétel legyen... 😄

Elõre is köszönöm...

Értem, köszönöm!
Így lesz!

\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" &#8212; Canalys Analyst Tim Coulling

Szánd rá magad mindenképpen megéri...
Én 1 évig jártam tanárhoz(azt nem mondom hogy nélküle nem lehet megtanulni) csak azért 1 gyorsabban haladsz 2 õ kijavítja ha valamit hibásan csinálsz....
Pl ismerek egy olyan embert aki 4 éve gitározik de az ujjrendje nagyon szar és hát nem valami sppedes csávó meg technikás, szal pl ha járt volna tanárhoz sokkal jobb lenne...
Heti 1 órát röhögve ki lehet bírni 😛(Ha dolgoztálmár 8 órát munkahelyen akkormeg még kellemes is 😄)
(Mondom én ezt aki mellette napi 4 órát gitározik😄)
Már nem járok tanárhoz magamtól tanulok de nem volt haszontalan...(Tudom emrr emenjek mit hogyan csináljak...)
Igen, pontosan ez van meg.

@tigeroo: Lehet tényleg rászánom magam.

\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" &#8212; Canalys Analyst Tim Coulling

trogerzsiger
ez van meg?

tigeroo
menj tanárhoz. heti 1 órát kibirsz sztem. a többi (gyakorlás, tanulás) márcsak rajtad múlik
Szervusztok!

Abszolút kezdõ gitáros vagyok és szeretnék vele kicsit komolyabban foglalkozni.
A legnagyobb problémám az az, hogy se idõm se kedvem zenetanárhoz járni meg hasonlók, de itthon én megoldanám magamnak a képzést, mint minden mással.
A Muszty és Dobay féle köny megvan, hasznos meg minden, de nem érzem úgy, hogy abszolút kezdõknek találták ki. Szeretnék érdeklõdni valami weboldal/fórum/könyv felõl, ami kitér részletesen két dologra, ami engem érdekel: Tabulatúra olvasása ill. pengetés/pengetési technikák, stb..

Elõre is köszönöm!

trogerzsiger
hu nemtudom 😄

Hello!
Igen fémhúros, megvan az imbuszkulcs is, és a imbuszfoglalat is.
Melyik irányba forgassam?😊
Nem igazán értem a logikáját.
trogerzsiger
Hali!

Fémhúrosat vettél igaz? Ha igen akkor elvileg kaptál hozzá egy kulcsot amivel tudod állítani a húrmagasságot. Nézz be a testébe a nyak irányába és látni fogod.

Kösz a válaszokat😊
Vettem is egy Johnson gitárt, de sztem az e húr túl alacsonyan van.
7-es bundnál akármilyen pontosággal fogom le hozzáér a húr a 8ashoz és eléggé zörög.
Tudok vele itthon kezdeni valamit, vagy cipeljem vissza a jótállással?<#nemtudom>
Hellhammer
Érdekes hiba volt akkor, de jó tudni, hogy ilyen is van.

Hell boy
reinstalláltam a flash memory-t és megjavult 😊

Hell boy
line6 edittel is kipróbáltam szintén semmi :/ pedig frissítve van minden szal az se lehet gond

Hell boy
próbálkoztam már mindennel rányomok hogy a model alatt legyen a kurzor és tekerem az effect tweak gombot de semmi. azoknál a preseteknél ahol alapba világítanak fennt a delay mod vagy stomp gombok azoknál is az van hogyha belemegyek akkor nincs kiírva semmi effekt és a gitárhangon se tapasztalom hogy lenne mondjuk pl delay rajta.

Megnéztem az üzenetet írtam is neki, egyelõre még nem jött válasz.

Hellhammer
Megnéztem a leírást meg képeket (nincs most itt elõttem a pod) de lehet, hogy úgy kellene, hogy belemész az adott effekt szerkesztésébe, és a kijelzõ alatt lévõ 4 gombból a bal oldali van talán a "model" alatt, azt megnyomod hogy a kurzor arra menjen és utána az effect tweak gombot kell tekergetni.

Hellhammer
Fogalmam sincs mi lehet vele. Próbáltad számítógépen a line6edit progival? Ha már kiválasztasz egy olyan presetet amin tuti kell lennie effektnek, akkor rajta van az effekt, vagy akkor sem rakja hozzá?
Ja meg nézted a privát üzeneteid? Küldtem egyet a koncerttel kapcsolatban.

Hell boy
Hellhammer: egy kérdés a POD XT vel kapcsolatban. Miért van az hogy nem tudok az effekteknél kiválasztani semmit? van ugye stomp meg mod meg delay és mindegyiknél ha belemegyek akkor ott van hogy model ahol ki kéne írnia a típsokat de nálam csak ki van csillagozva így: ********** és hiába tekerem a select gombot nem csinál semmit. mi lehet a gond?

Nekem nem tunt olyan tuskonak az a ragasztott nyak. Bar ez csak kopia, de jobb mint strato kopiam.😊

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

jó, nekem amcsi fender stratom van és az kurvajó! ennyi😊
Itt a rendes ragasztott nyakúakról volt szó, nem az elcseszett Gibson tuskókról 😊

A csavarozott nyak vastag illesztési pontja elvileg kényelmetlenebb. Persze lehetnek márkák szerint eltérések.

Az LP a kivétel, ami erõsíti a szabályt 😛

Sziasztok! Nem tud valaki egy elérhetõ áru jó minõségû telecastert?
kovacsgellert
Szerintem az akkusztikusat vedd meg, mert szebben szól. Bár az elsõ hónapban fájni fogank az ujjaid, de utána hozzászoksz majd. A klasszikusnál is fáj a kezdés, de nem anniyra.

Viszont az akkusztikus tényleg szebben szól, szerintem jobban megéri, mint a klaszikus.

(Megjegyzem: EZ SZEMÉLYES VÉLEMÉNY, NEM A SZAKTUDOMÁNYON ALAPSZIK.)