Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

McGrady

Kuss!-magyarázta.

McGrady
Sziasztok! Nemrég írtunk egy barátommal egy kis számot, amit meg is mutatnék:

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/WIIgz0iuYB0&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/WIIgz0iuYB0&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

Szerintetek milyen? Bárminemû kritika érdekel! (Barátom akusztikus, én pedig elektromos)

Kuss!-magyarázta.

SD456
Hi all!

Tudnátok ajánlani valamilyen Seymour Duncan pickup-ot stratocaster-be ? Nézegettem az oldalukon de nem tudom eldönteni melyiket kéne venni. Azon is gondolkoztam, hogy veszek 2 Humbucker-t csak nem tudom mennyire szólna jól a gitáromban, nem valami jó gitár de még megteszi egy ideig. Meg nézegettem még ezeket: Blackouts, Hot Rails, Lil screamin Ezekrõl mi a véleményetek ?

Elõre is köszönöm!

PS3 ID: SDani456

Hell boy
Jól döntöttél. a KX1Q meg egy elég jó gitár azzal jó sokáig kihúzod.

Na vegul is vissza vittem a EVL-K4 mert kicsit jobban megrangatva allandoan elmaszott. Kicsit vegig gondoltam a dolgot, kell e nekem ez a tremolosdi meg a velejaro nyugok es ugy dontottem, hogy nem.😊
Rendesek voltak a boltban es kicsereltek, igy vegul egy KX1Q lett a vege.
Errol eddig csak jokat hallotam, nem hinem hogy csalodni fogok benne.
Mindenkinek koszi vaéaszokat es a segitseget.

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

Hellhammer
Na emberek, aki gitárt akar venni az vigye már el az enyémet 😊
Mivel lakásvásárlás miatt eléggé sürgetõen kellene lóvé, ezért május végéig 150-ért vihetõ.
Egy LTD EC-2005-rõl van szó, ennyi pénzért szinte ajándék lenne ez a gitár 😊
Ha valakit érdekelne, akkor írjon, és email-ben tudok képeket meg több infót küldeni.

Koszi a valaszt. Vegul is megvettem, legfeljebb a tremolot egy ideig nem hasznalom, de ugy probaltam gitart venni, hogy sokiag ne nojem ki.

Hell boy
rángasd meg rendesen a tremolót 😄 ha akkor se hangolódik akkor nincs gond. a húrcsere viszont nem lesz egy álom a floydos gitárokon fõleg nem egy kezdõnek meg ugye még az is hátrány lehet hogy ha hangolást akarsz váltani az is kész szenvedés. én egy kezdõnek inább egy fix húrlábas gitárt ajánlanék, elõször úgyis gitározni kell megtanulni aztán jöhetnek az olyan extra dolgok mint a tremolózás megtanulása.

Nagyon kezdo vagyok meg a gitarozasban, de gondoltam hosszabb tavra is jo lesz a gitar es hatha egyszer kell majd tremolo is.😊 Ki probalta, kicsit megrangattam es nem hagolodik el, de mivel nem igazan ertek hozza ez csak ilyen laikus proba volt😊
Lenne meg 1 kerdesem, mennyire bonyolult egy ilyen gitaron hurt cserelni es jol behangolni? Kerdem ezt annak a fenyeben, hogy meg nem csereltem soha hurt.

Hell boy
pedig az nem vicces dolog amikor két tremolózás közt hangolhatod be újra és újra a gitárod :S

Metalmilitiakid
viccbõl írták mellé hogy ajándék Cort hangoló 😄

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Hell boy
én mondjuk kipróbálnám valahol mielõtt megvenném fõleg a floyd miatt mert ebben az árkategóriában még nem igazán hangolódás mentesek ezek a szerkezetek használat után.

HTS s3rg1nh00
én meg tudtam hogy megelõzöl:c
egyébként régen én is EVL-K4-et akartam venni...nem tudom,én mindkettõrõl csak jót hallottam eddig:-)

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Metalmilitiakid
annyira tudtam hogy te leszel az elsõ aki utánam ír ( ha bármilyen állást foglaltam volna tuti az ellenkezõjét állítottad volna 😄)

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

HTS s3rg1nh00
azt,hogy sok ellenfele nincs,maximum az ami nekem van,ugyanebbõl az istállóból a KX1Q:-)

Metalmilitiakid
hát olvasd meg mit írnak rólaitt ezt pedig kilehetne rakni bannerba mert itt szinte mindenrõl van használói tapasztalat (hangszedõ, gitár, erõsítõ)

Errol a gitarrol mi a velemnyetek? Cort EVL K4

jaja azt ugy gondoltam hogy átviszem a következõ gitárba , meghát mennyiért is lehetne eldani magát az a alap pickupot? meg se vennék.
HTS s3rg1nh00
nyilván túlzás,de ha összehasonlítod mondjuk egy átlagos Squier testét a Cort 90k-s gitárjaival,akkor elég nagy a különbség😊

Hellhammer
Azért az hogy klasszisokkal jobb a gitár teste 40 és 90 közötti kategóriánál az enyhén szólva túlzás 😊 Maradjunk annyiban, hogy jobb...

Amúgy jó minõségi pickupot olcsó gitárba csak úgy érdemes beletenni, ha megmarad a régi is és visszaalakítható. Senki nem fogja megfizetni neked azt, hogy egy 30e ft-os gitárba beleteszel 50-ért pickup szettet, szal ha el akarod adni, akkor visszateszed az eredeti pickupokat és a fasza pickupokat vagy külön kell eladni, vagy a következõ gitárba áttenni.

yamaha eterna et 112
hárs test elvileg
<#vigyor2><#vigyor2><#vigyor2>
Hell boy
milyen gitárba akarod berakni az emg-t?

HTS s3rg1nh00
a gitártest(anyaga) nagyon beleszól a hangba,egy picit a húrok is...szóval egy nagyon olcsó gitárba nem érdemes drága szedõt rakni,mert nem lesz olyan hangja,mint egy drágább gitárnak
(az ésszerûség határán belül persze,tehát egy 40k-s gitár egy DiMarziotól nyilván jobban fog szólni,mint egy 50k-s alap pu-kkal,de mondjuk egy 80-90 mátyás királyba kerülõ Cort az EMG szedõjével simán szólhat jobban,mert a test klasszisokkal jobb)

miért nem érdemes? elvileg nem szolhat nagyon máshogy mint jobb gitárban vagy igen?😄
Koszi

Hell boy
lehetni lehet de nem biztos hogy érdemes

olcsó fajta gitárba érdemes belerakni emg h4-et?😄 márha lehet egyáltal (az 5állásu kapcsoló miatt) , nem értek az elektronikai részéhez.
Melyik a jobb gitár a Squier Standard stratocaster vagy a Vintage V6 ?
HTS s3rg1nh00
12.,mert az 1 oktáv...a másodikat meg úgy tudod megnézni,hogy a 22.-nél,meg a 10.-nél😊

22 bundos gitarnal hol kell megnezni, hogy jo e az intonacio, ugyan ugy a 12 bundnal vagy a 11nel?

SD456
Hi!

Elhiszem, hogy jobb de nekem valahogy csak ez az Epiphone tetszik. Bocsi de nem érdekel ez a gitár.

Hellhammer
Vedd meg az enyémet 😊 Mivel sajna egyre sürgetõbben kellene pénz, ezért már óccsóbban adom. Ez is Les Paul forma, mahagóni az egész, ragasztott nyak, testen átmenõ húrozás, ébenfa fogólap, meg még minden egyéb nyalánkság 😊

Itt van róla info: klikk. Az oldalon legalsóról van szó.
Nem sokkal többért adnám (170e - viszonyításképp: az ugyanebbe a kategóriába tartozó EC400-asok most 240 körül vannak újonnan), mint az az Epiphone amit írtál, és sztem sokkal jobb attól (nyilván nagyon hazabeszélésnek hangzik ez így most, de volt Epiphone gitárom, szal van összehasonlítsi alap 😉). Ha érdekelne a dolog, akkor dobj egy üzenetet és megdumáljuk.

edios
Sziasztok!

2009 április 27-én vásárolt, hibátlan állapotú, teljesen újszerû Ibanez RGR321EX elektromos gitárom vált eladóvá. Az eladás oka más hangszerre váltás. (billentyûsre)

Közel 12 hónap garanciával, fekete színû, fix húrlábas, Budapesten vásárolt a gitár.

Jár mellé: pengetõk, heveder, kábel, valamint egy nagyon jó minõségû párnázott puha tok. (Boltban 6000 az ára)

Mobil: 0630 3805145
E-mail: [email protected]
Helyszín: Budapest

Egyéb infók, képek privben, v mailben pls.

My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!

SD456
Hi all!

Kinéztem egy Epiphone Les Paul Custom gitárt. Érdemes lenne megvenni (156e) ? Elég jó dolgokat olvastam róla.

Elõre is köszönöm!

Nekem is van egy Epi Les paul, bár már kb. 8éve vettem, akkor még 80+ ezer forintba került, azóta nem tudom, hogy mit változtattak rajta minõségileg, de én csak ajánlani tudom.

HTS s3rg1nh00
beletrafáltál,az Epi LP pont szar.legalábbis a második,az elsõ csak feleannyira.

Metalmilitiakid
hát Harley Benton rol eddig sok jót nem hallotam , de vannak Epiphone Les Paul gitárok pont 40e környékén amikrõl eddig azt hallotam hogy jók (bár azért várd meg vki más válaszát is) itt nézelõdj , az oldal alján van 2 is , elõször nézz utána mit írnak a gitárokról , én ezen a honlapon szoktam megnézni mit írnak a felhasználók

Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogyha nem ilyen rockos kinézetû gitárt akarok vásárolni mint pl ez:
http://image.bizrate.co.uk/resize?sq=160&uid=343914806&mid=115085
Hanem ilyesmit mint pl ez:
http://musiccity.hu/images/big900to.jpg
Akkor melyiket érdemes venni? Azért írtam kép linekeket, mert nem tudom hogy hogy hívják ezeket a típusokat.
Én kinéztem egy Harley Benton Les Paul gitárt, ez jó választás vagy inkább mást ajánlanátok. És ha lehet amit ajánlotok az egy olyan 40-50 ezer ft-nél ne legyen drágább.

Beast Machine
Háttez egyszerûennnn....

I-S-T-E-N.

...vágod?

Beast Machine
Na, meghozta a DHL a POD Studio GX-emet, most megy a firmware update, meg majd megveszem online a Triple Packot (FX Junkie, Metal Shop, Collector Classics), aztán haddszóljon 😄

...vágod?

köszi <#worship>

backing track a neve

Üdv.
Valaki tudna nekem mutatni olyan oldalt ahonnan tudok leszedni zenékhez alapokat? úgyértem amik gitár dallam nélkül vannak (Petrucci, Satriani Vai stb... gitár muzsikák)<#confused>

Nitramk
köszi a válaszokat

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

HTS s3rg1nh00
Cortok között érdemes nézelõdni,fõleg a fix húrlábasok nagyon jók(ha van testen átmenõ húros,akkor meg egyenesen kötelezõ azt venni,iszonyatosan jó hangjuk van ennyi pénzért,és lehet a humbikat felezni,tehát ha rockosabb témákra is jó)
KX5 van is 56kért,és az bizony jó vétel,igaz nekem KX1Q van,de atom<#finom>
itt van is

Hell boy
van vmi konkrétabb elképzelésed is vagy csak annyi hogy humbis hangszedõje legyen és 50 ropiból kijöjjön?

Nitramk
Jaja, vágom közben megfejtettem, csak hangzásban van különbség gitároknál, hogy milyen a hangszedõ. Na már most, van ilyen gitár amelyik 50ezer körüli és humbucker-es hangszedõje van? Most nem ilyen kínaira gondolok, hanem megbízható márkára, ami kitart több éven keresztül.

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

Hell boy
mindennel lehet mindent 😊

Nitramk
Gondolom hülye kérdés, de vannak külön gitárok ritmus játszásához, és vannak külön szólógitárok, vagy minden gitárral lehet mindent?

Hellhammer
Lehet, hogy a hangoló is pontatlan kicsit, de az is lehet, hogy nagyon erõsen fogod le a hangot, így megnyújtod egy kicsit a húrt.
Próbáld meg azt, hogy végignézed az összes bundál lefogott hangot, hogy mennyire pontos. Azt is kipróbálhatod, hogy 2 szomszédos húron lefogod ugyanazt a hangot, illetve oktávokat fogsz le 2 húron.