Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
szegényke) ezért vettem egy 10es elixir húrszettet. Sikerült nagyon szépen felraknom, nagyon
tetszik a hangja, ahogyan 10-15 másodpercig is lehet még hallani a hangot pengetés után. Na, ez
eddig szép és jó, csak ott van a hiba, hogy ugye húrcsere elõtt nem árt a karbantartás.
Szétkaptam a gitárt, minden csilivilire tisztítottam majd össze is raktam probléma nélkül.
Viszont a tremolós húrlábam teljesen el lett állítódva (naná hisz szétszedtem azt is, tele vót szutyokkal)
és nem igazán sikerül finomhangolnom, szal totál hamisan szól a gitár 😞
Az erõsítõm digitális hangolóját használom ( roland cube 20x ).
Így próbáltam : E1 : behangolom a húrt majd megpengetem az üveghangot a 12. bund fölött ,
majd lefogom a 12. bund elõtt a húrt és pengetek. a probléma az hogy MINDIG egy kicsivel
magasabb hangot produkál a lefogott hang akárhova is tekergetem a hátsó csavart. több
helyzetben is kipróbáltam, egészen hátrahúztam a lábat, akkor is magasabbat mutatott a
hangoló , majd teljesen elõrehoztam a lábát, szintén magasabb a 12. bund elõtt lefogott hang,
a 12.nél lefogott üveghanghoz képest . szal nem értem 😞 valami ötlet? elõre is köszönöm
Nem szedtem szét, de olvastam olyat, hogy belülrõl elég jól össze van rakva, szóval nem gány munka. Amit kritizálnak az az, hogy a potik ilyen áramköri lapra szereltek nem pedig vezetékkel megoldottak, így lehet belõle gond, hogy elenged/letörik a cucc a forrasztásról, de ez nagyon sok más (sokkal drágább) erõsítõnél is így van megoldva, szóval sztem ez csak szõrszálhasogatás. Ahol igazán érzõdik az olcsóság az az erõsítõ burkolata, a potisapkák meg a díszítések. Mondjuk én totál leszarom hogy néz ki a cucc, a zene nem a kinézetrõl hanem a hangról szól 😊
Hangra nekem tetszik amúgy, ami kicsit gond az az, hogy a crunch csatin is túl sok a gain, így nem nagyon lehet ilyen lájtosabb crunch hangot elõcsalni belõle csak trükközve (clean csatornán fullra kell tolni a hangerõt, és így bejön a képbe a végkfokcsövek torzítása - vagy mondjuk overdrive pedált használni elé, ami mondjuk minden csöves erõsítõnél fasza dolog, mert összeszedi a kicsit gatyább hangokat egy faszán belõtt pedál). Amúgy amihez most legutóbb tudtam hasonlítani az egy Peavey 6505 és egy Mesa Boogie Dual Rectifier, azt mondanám hogy ez az erõsítõ valahol a kettõ között van hangban. Nem annyira morgós és mocskos mint a 6505 és nem is annyira feszes mint a Mesa. Szal nekem tetszik ez az erõsítõ, nem bántam meg hogy megvettem.
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
porki fagyok fállalon
egy barátom basszusgitárját szombat este, vagy ma reggel valószínûleg ellopták Óbudán. Ha látjátok valahol, boltban vagy ilyesmi, légyszi értesítsétek! Nem írta oda, de világos fa színû, és fekete koptatója van.
iwiw üzenõfalról:
"ELTÛNT A SQUIER VINTAGE MOD JAZZ BASS-EM!!!!!!!!
Különös ismertetõjegye, h a jack aljzat a gitár alján van, az utolsó poti push-pullos és van rajta 2 kapcsoló. Ha találkoznátok vele. rögtön szóljatok, nagyon fontos lenne!
Terjesszétek az infót!!!!
Szegvári Jocó 06305032459"
régebben volt szó itt a Bugera erõsítõkrõl és úgy emlékszem neked van egy Bugera 333-mas. írnál róla pár szót? hogy milyen mennyire hasonlít a xxx-re amirõl kopizták és hogy mennyire megbízható meg saját tapasztalatok. erõsen gondolkozom hogy megérné-e beruházni egyre mert az ára az nagyon jó csak nem tudom hogy minõségre meg hangra milyen.
A véleményeteket szeretném kérni a Marshall MG50DFX-el kapcsolatban! Tapasztalat, vélemény?
Xbox LIVE Gamertag: RayZ HUN
Most akarom megvenni az elsõ elektromos gitáromat , kinéztem 2db kezdõ SX packot(erre van pénz) , az egyik egy Les Paul gitár 2db humbuckerrel és 3állású pickup kapcsolóval a másik 3db single coilos Stratocaster 5állású pickup kapcs.al.
szeretnék játszani mindenféle zenét (torzítva és nélküle is) kivéve durva metalt , de nem tom melyiket vegyem a hangszedõ miatt
LÉGYSZI SEGÍTSeTEK!!!!
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"
közben érdekes helyzet állt fel, a piacon 6000ért láttunk feltehetõleg 8-10 éves stagg gitárt. Érdemes ilyet vanni vagy maradjak a biztonságos és drága bolti gitárnál? 😊
Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"
0
2
3
x
x
x
az x-ek nincsenek meg, azokat csak én találtam oda ki, ezek a hangok lejebb 😊 és itt is írja, hogy az alsó húrt nem kell pengetni. egyéb ötlet akkor igy erre a három hangra?
porki fagyok fállalon
mert pl rapidshare erre nem jó:S
0
2
3
2
4
x
má egy jó ideje nem találom itt
porki fagyok fállalon
egy ótvar szar csavarozottat fogtam a kezembe a múltkor,15-ös bundot is alig értem el rendesen,az enyémen ugyanez a 22-esnél kezdõdik<#finom>#finom>
BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D
A minõséget ne keverjük bele, a hangzás miatt találták ki hogy ragasztják a nyakat.
Még mindig eladó és egyre sürgõsebb lenne, mert vettem egy másikat amire elment a pénzem, aztán most meg kéne a lóvé, mert az összetört autómat is elkezdték végre javítani 😊
Csak magában erre a progira támaszkodni nem érdemes, de a többi egyéb gyakorló cucc közé megéri bevenni.
Mondjuk az olcsobbak csavarozott nyakkal birnak de gondolom az is jo.
Olyan 80K mar teljesen jo kapsz, szerintem.
PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke
az Epiphone-ok régen jóak voltak, most már kicsit alulpozícionálták,
elég tufa gitárok sajna.