Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lord RZA a PUNK
Sziasztok, lenne egy nagy problémám 😄 elszakadt az e6 húrom (már elég öreg lehetett
szegényke) ezért vettem egy 10es elixir húrszettet. Sikerült nagyon szépen felraknom, nagyon
tetszik a hangja, ahogyan 10-15 másodpercig is lehet még hallani a hangot pengetés után. Na, ez
eddig szép és jó, csak ott van a hiba, hogy ugye húrcsere elõtt nem árt a karbantartás.
Szétkaptam a gitárt, minden csilivilire tisztítottam majd össze is raktam probléma nélkül.
Viszont a tremolós húrlábam teljesen el lett állítódva (naná hisz szétszedtem azt is, tele vót szutyokkal)
és nem igazán sikerül finomhangolnom, szal totál hamisan szól a gitár 😞

Az erõsítõm digitális hangolóját használom ( roland cube 20x ).

Így próbáltam : E1 : behangolom a húrt majd megpengetem az üveghangot a 12. bund fölött ,
majd lefogom a 12. bund elõtt a húrt és pengetek. a probléma az hogy MINDIG egy kicsivel
magasabb hangot produkál a lefogott hang akárhova is tekergetem a hátsó csavart. több
helyzetben is kipróbáltam, egészen hátrahúztam a lábat, akkor is magasabbat mutatott a
hangoló , majd teljesen elõrehoztam a lábát, szintén magasabb a 12. bund elõtt lefogott hang,
a 12.nél lefogott üveghanghoz képest . szal nem értem 😞 valami ötlet? elõre is köszönöm

Hell boy
igen azt én is láttam de thomann-on is 170 még a 300 forintos euroval számolva is szal vicc. lehet írok neki hogy tényleg komolyan gondolta-e 😄

Hell boy
van egy 200W-os 8ohmos marshall avt ládám akkor az ezek szerint jó lenne hozzá. a hozzá való fejet viszont eladom szal ha esetleg érdekel itt vkit egy 150w-os Marshall AVT fej az szóljon és megegyezünk 😄

Hellhammer
Hát sztem 200W körül érdemes gondolkodni. Mondjuk nagyon ritka, hogy ki lenne teljesen hajtva egy 120W-os cucc, mert az kurva hangos, de sosem árt az, ha vannak tartalékok a cuccban 😊

Hell boy
egyébként egy 120W-os csöves cucchoz mekkora ládát érdemes beszerezni?

Hellhammer
Láttam mostanában egy eladó 333XL-t használtan, 170-et kér érte az illetõ, de azt sztem õ sem gondolta komolyan.

Hell boy
Köszi az infokat! elég meggyõzõen hangzik mondjuk olvastam róla hideget meleget ezért gondoltam hogy inkább olyan valakit kérdezek akinek van saját tapasztalata róla. Most már csak azt kéne kitalálnom hogy hogyan szerezzek be egyet jó áron 😄 a 300-as euro miatt elég húzós lett a thomann-on, itthon meg még drágább. használtan meg nem árul senki.

Hellhammer
Az XXX-et nem nagyon ismerem, egyszer próbáltam egyet, de nem sokat tekergettem, szal nemtom ahhoz képest hogy szól. Amúgy megbízhatóságban nincs gond vele, most van meg 7 hónapja, eddig semmi gond nem jött elõ pedig van használva rendesen - felvételek készítésekor van amikor 6-7 órát is megy folyamatosan.

Nem szedtem szét, de olvastam olyat, hogy belülrõl elég jól össze van rakva, szóval nem gány munka. Amit kritizálnak az az, hogy a potik ilyen áramköri lapra szereltek nem pedig vezetékkel megoldottak, így lehet belõle gond, hogy elenged/letörik a cucc a forrasztásról, de ez nagyon sok más (sokkal drágább) erõsítõnél is így van megoldva, szóval sztem ez csak szõrszálhasogatás. Ahol igazán érzõdik az olcsóság az az erõsítõ burkolata, a potisapkák meg a díszítések. Mondjuk én totál leszarom hogy néz ki a cucc, a zene nem a kinézetrõl hanem a hangról szól 😊

Hangra nekem tetszik amúgy, ami kicsit gond az az, hogy a crunch csatin is túl sok a gain, így nem nagyon lehet ilyen lájtosabb crunch hangot elõcsalni belõle csak trükközve (clean csatornán fullra kell tolni a hangerõt, és így bejön a képbe a végkfokcsövek torzítása - vagy mondjuk overdrive pedált használni elé, ami mondjuk minden csöves erõsítõnél fasza dolog, mert összeszedi a kicsit gatyább hangokat egy faszán belõtt pedál). Amúgy amihez most legutóbb tudtam hasonlítani az egy Peavey 6505 és egy Mesa Boogie Dual Rectifier, azt mondanám hogy ez az erõsítõ valahol a kettõ között van hangban. Nem annyira morgós és mocskos mint a 6505 és nem is annyira feszes mint a Mesa. Szal nekem tetszik ez az erõsítõ, nem bántam meg hogy megvettem.

Aquir
nagyon szidják hogy miért öltözik lánynak xD

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Borgi
ti milyen kispedált ajánlanátok a én olyan hanra vágyódom, mint amit a marshall valvestate 2-öm overdrivéje prdukál (gain teljesen feltekerve 😮) csak egy fokkal harapósabban?

porki fagyok fállalon

mumpic
Hi all,

egy barátom basszusgitárját szombat este, vagy ma reggel valószínûleg ellopták Óbudán. Ha látjátok valahol, boltban vagy ilyesmi, légyszi értesítsétek! Nem írta oda, de világos fa színû, és fekete koptatója van.

iwiw üzenõfalról:
"ELTÛNT A SQUIER VINTAGE MOD JAZZ BASS-EM!!!!!!!!
Különös ismertetõjegye, h a jack aljzat a gitár alján van, az utolsó poti push-pullos és van rajta 2 kapcsoló. Ha találkoznátok vele. rögtön szóljatok, nagyon fontos lenne!
Terjesszétek az infót!!!!

Szegvári Jocó 06305032459"

Hell boy
Hellhammer:

régebben volt szó itt a Bugera erõsítõkrõl és úgy emlékszem neked van egy Bugera 333-mas. írnál róla pár szót? hogy milyen mennyire hasonlít a xxx-re amirõl kopizták és hogy mennyire megbízható meg saját tapasztalatok. erõsen gondolkozom hogy megérné-e beruházni egyre mert az ára az nagyon jó csak nem tudom hogy minõségre meg hangra milyen.

Ray Z
Köszi!😊 Már amúgy nemsokára megérkezik xP!

Xbox LIVE Gamertag: RayZ HUN

sztem elég jó nekem is hasonló van(a100as). hát az elõzõ kis kombóhoz képest sokkal jobban szól, sztem elég jó az a csöves szimulátor 😄 ,bár rendes csövesem még nem volt, ilyen kategóriába még peavy banditot szoktak ajánlani, vagy roland cube 60, 80 ha nincs effekted azokba elég sok van😄. mert mondjuk az mg-k be az a 4 nem rossz ,bár én még nem használom meg a multieffektembe is benne vannak azok. az overdrive az enyémen jol szól csak mondjuk ezen 2 féle van az egyik lightosabb ,azt meg nem tudom hogy meik van az 50esbe. eddig nem volt vele bajom mondjuk ha tul sok mélyet rakok rá azt nem nagyon szereti , de azért sztem simán jól birja méretéhez képest. meg amugy sem bass gitárnak kell😄. nem tudom még mit tudnék elmondnai rola.
Ray Z
Hello emberek!

A véleményeteket szeretném kérni a Marshall MG50DFX-el kapcsolatban! Tapasztalat, vélemény?

Xbox LIVE Gamertag: RayZ HUN

Hell boy
Sztem inkább spórolj még egy kicsit és vmi megbízhatóbb gitárt vegyél, az SX az felejtõs.

Hali!
Most akarom megvenni az elsõ elektromos gitáromat , kinéztem 2db kezdõ SX packot(erre van pénz) , az egyik egy Les Paul gitár 2db humbuckerrel és 3állású pickup kapcsolóval a másik 3db single coilos Stratocaster 5állású pickup kapcs.al.
szeretnék játszani mindenféle zenét (torzítva és nélküle is) kivéve durva metalt , de nem tom melyiket vegyem a hangszedõ miatt
LÉGYSZI SEGÍTSeTEK!!!!
a
Borgi
én tanultam, de a dúr meg moll-ig 😊

porki fagyok fállalon

Christiansen
stratoknak, teléknek csavarozott nyaka van és ez így van jól

Aquir
töltsd ide

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Nitramk
ha ki lehetne... az a baj ezekkel hogy lutri, hogy jó vagy nem.

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

próbáld ki a piacon hátha jó

Nitramk
bocs ez kérdés volt 😄

közben érdekes helyzet állt fel, a piacon 6000ért láttunk feltehetõleg 8-10 éves stagg gitárt. Érdemes ilyet vanni vagy maradjak a biztonságos és drága bolti gitárnál? 😊

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

Végülis ez ugyanaz mint az elõzõ csak három húron, mivel ugyanazok a hangok vannak benne. tbundy: E6 0 lehet benne lazán, ha D2meg E0 is van benne, mivel ugyanaz. Még mindig azt modnom, a hangok alapján Bbdim. a C#\Dbm6 = C#\C#m6 mivel desz-moll egyik bénél sincsen, és a hangok ugyanezek, az akkordoknak több neve is van. Senki se tanult zenei alapokat?

Borgi
köszi, igaázból nem az, mer odáig tudom a hangokat csak hogy

0
2
3
x
x
x

az x-ek nincsenek meg, azokat csak én találtam oda ki, ezek a hangok lejebb 😊 és itt is írja, hogy az alsó húrt nem kell pengetni. egyéb ötlet akkor igy erre a három hangra?

porki fagyok fállalon

C#/Dbm6-nak írja az egyik oldal (bár ott E6 0 is benne van)

htr93
ismertek olyan ingyen tárhelyet ahova feltudom tölteni a gityótémámat, hogy egy linket beszúrva EGYBÕL letölthetõ legyen?

mert pl rapidshare erre nem jó:S

a hangok alapján azt mondom, Bbdim (Bb0, azaz szûkített Bb-dúr) mert a Bb-dúr Bb, D, F hangjai helyett Bb Db E van, azaz a harmadik és az ötödik hang fél hanggal lejjebb van. Bár ebben a formában még nem láttam.

htr93
nem tom de a ha az életbennek a második akkordja ez

Borgi
valaki nem tudja véletlenül ezek milyen akkornak a hangjai?

0
2
3
2
4
x

má egy jó ideje nem találom itt

porki fagyok fállalon

Nitramk
Asszem mégis maradok stratonál... erre is igaz hogy nem lehet elérni ha csavarozott a nyaka (squiert fogok venni).

köszi a választ

Borgi
ha nem nyulkálsz 12 fölé, akkor bõven elég csavarozott is

porki fagyok fállalon

Szóval ha fõleg ritmusgitárra használom, tök mindegy? max 12. bundig megyek szerintem.

HTS s3rg1nh00
meg egy kicsit könnyebb a ragasztotton/egybenyakason szólózni(egybenyakas alatt a KX1Q-mat értem,ahol nem is lehet látni,hogy ragasztva lenne...<#fejvakaras>)
egy ótvar szar csavarozottat fogtam a kezembe a múltkor,15-ös bundot is alig értem el rendesen,az enyémen ugyanez a 22-esnél kezdõdik<#finom>

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

mumpic
Nüansznyi a különbség. Kezdõként úgysem hallod. Sõt, ha zenét hallgatsz, akkor sem hallod hogy most csavarozott nyakún játszanak, vagy ragasztotton.

A minõséget ne keverjük bele, a hangzás miatt találták ki hogy ragasztják a nyakat.

pl milyen többi egyéb gyakorló cucc?😄
A csavarozott nyak mennyivel rosszabb minõségû, mint a ragasztott? Megéri hosszabb távra csavarozott nyakút venni?

Hellhammer
Ja itt az új szerzeményem:

Hellhammer
Ja amúgy meg vegyétek meg az én gitáromat 😊
Még mindig eladó és egyre sürgõsebb lenne, mert vettem egy másikat amire elment a pénzem, aztán most meg kéne a lóvé, mert az összetört autómat is elkezdték végre javítani 😊

Hellhammer
Én próbálkoztam vele. Elég hasznos kis program, csak hamar beleuntam, mert kevés féle gyakorlat van benne. Mondjuk van olyan része hogy randomban generál figurákat, az fasza.
Csak magában erre a progira támaszkodni nem érdemes, de a többi egyéb gyakorló cucc közé megéri bevenni.

találtam egy olyan progit hogy guitar speed trainer. érdemes csinálni? a gyors dolgok nem nagyon mennek fõleg az ilyen olyan szólók és szeretnék gyorsitani. és ez a progi elvileg arra van. csak nemtudom mennyire hatásos. ha vkinek van vele tapasztalata, szivesen meghallgatnám😄
80 körül már van használtan Epiphone lp standard, én tuti azt vennék. Epiphone jó gitárokat gyárt, de nagyjából az árral arányosan nõ a minõség is. Special-t nem érdemes venni, csak a baj van vele. Amúgy Vintage se rossz, haveromnak volt

Zabimaru
Teljes mértékben egyetértek az elõttem hozzászólóval... a V100 tényleg egy nagyon jó gitár... Az epi special II meg hát.. 40ezerért szerintem kicsit sok, pláne h használt Vintageket jó árban lehet venni, jobban megéri (én 50ezerért vettem, még a gyári fóliák is rajta voltak, és tényleg nagyon jó <#crazya>). Egy új v100 is 70-80ezer körül van (bár most asszem felment az ára), ha meg nagyon nincs pénz ott a v99, de ha jól tudom az nem mahagóni test és csavarozott a nyaka. <#wink>

Nekem Vintage LP van v100 es tudom ajanlani, szerelek es a pickup se noname benne(wilkinsonok) mahagoni test, ragasztott nyak, ahogy kell.
Mondjuk az olcsobbak csavarozott nyakkal birnak de gondolom az is jo.
Olyan 80K mar teljesen jo kapsz, szerintem.

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

Hell boy
ilyet ne vegyél gyenge minõség hiába epiphone. Vintage-eket nézegessetek ha minden áron LP-t szeretnétek

Christiansen
Vintage LP az ár/érték gyõztes szerintem

az Epiphone-ok régen jóak voltak, most már kicsit alulpozícionálták,
elég tufa gitárok sajna.

0blueman
hát nekem Johnson akusztikus gitárom van és nagyon meg vagyok vele elégedve, semmi problémája nincs.
Elektromosból viszont nem vennék Johnson-t mert ez a cég másolatokat készít és azok nekem nem jönnek be, jobb ha eredeti...

TDU: X1650PRO \"Furcsa. Valaki véletlenül bedeszkázta az ajtómat.\"