Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szarul, elsõként játszottunk és senki nem volt bent. De még ígyis 6dikak lettünk a 9bõl, szerintem meg lett volna a 4dik vagy a 3dik(ami már továbbjutós) hely, ha nem elsõként játszunk.
Remélem hamarosan lesz még folytatás a számokkal.
Nitramk
Ja akkor stimmel 😊

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

Metalmilitiakid
sztem a kettõre együtt gondolt

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Nitramk
Dehogy, vannak olcsóbbak, 20-30 környékén erõsítõk.

Csá blau!

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

a legolcsóbb a klasszikus nylon húros ,amit lehet kapni 15000körül is kezdésre megfelelõt ,ha szerencséd van.ennek vastagabb nyaka van ,mint az elektromosnak és fém húrosnak.
a fém húros drágább,
más hangja van a kettõnek sztem nézz után youtubon.
ha elektromos akarsz az sokkal öszetettebb, és drágább is mivel ott alap esetben is kell neki egy erõsítõ.az nagyon olcsón is 45-50.

0blueman
nem lehet, mert nem bírja a terhelést

TDU: X1650PRO \"Furcsa. Valaki véletlenül bedeszkázta az ajtómat.\"

Nitramk
Nejlonhúrosat 20 000 FT környékén kapsz, azzal könnyû elkezdeni.

Egyébként nejlonhúros gitárt, vagyis klasszikus gitárt át lehet húrozni fémhúrosra?

Sziasztok! Én még új vagyok itt, leendõ gitártulaj. Szeretnék egy kis felvilágosítást, mert nem nagyon értek még hozzájuk. Szeretnék a nyáron venni egyet, és lenne néhány kérdésem. Mennyiért érdemes nekem, mint totál kezdõnek venni gitárt? Olyat akarok ami azért nem az "eldobhatós, egy hónapig jó" csoportot gyarapítja, viszont minél olcsóbbat, úgy gondolom gyakorlásra nem is éri meg valami nagyot venni. Akusztikus gitárt szeretnék elsõdlegesen venni, de szívesen várok más véleményt is, elektromos illetve basszusgitárokról. Mert lehet azokon jobb gyakorolni, nem tudom.

SrAta
hogyment a pénteki cuccos?😄

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

McGrady
jó :-) fõleg a refrén, ügyik vagytok ^^ tehikuti milyen volt?

Kuss!-magyarázta.

Én írtam, meg hát azért közremûködött mindenki, szóval közös😊
Hát igen, a lánnyal sok gond van, hosszú sztori😊
SrAta
te a csajnak nem gyönge kicsit a hangja?
eléggé kicsi a hangterjedelem😄
Te írtad ezt a számot?😄
Jóra sikeredeett

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Ja még azt hozzátenném, hogy a Supernem itt vett fel mindent. Azt hiszem az újlemezrõl csak a basszust és a dobot nem itt vették fel, de már az Origoban keverték. Tehát, ha meghallgatod, a dobhangzás eléggé hasonló a Superneméhez, tehát az is metál lábdob?😊

Többieknek: köszönöm!😊
Honlap már készül, a másik gitáros rajta van az ügyön, de azért köszönöm.😊
Nitramk
Nagyon jó lett.

mike0013
huhh, nekem nagyon bejövõs a szám😊
ha esetleg honlap kéne, akkor írhatsz nyugodtan😊

X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May

Akkor jön a reklám😄
Origo Stúdóba, ez itt van Kecskeméten. A honlapja valamiért nem jön be. Egy tök rendes srác csinálja egyedül, meg az apja a kiadó részét.
Köszi!^^
Hell boy
sztem a lábdob túl erõs, vmi metálhoz jól illene de ehhez a stílushoz elég lett volna vmi lágyabb sztem, meg a ritmus gitár nekem kicsit fura nem tudom megfogalmazni pontosan miért talán túl sok a mély benne, a többi hangszer rendben van ez a kettõ volt ami elsõre feltûnt, ettõl függetlenül jó kis dalocska 😊 hol vettétek fel?

Na felvettük egy számot!😊
Lies in Bed - Feeling
Honlap még nincs, többi számot házilag vesszük fel, csak ezt tudtuk profi stúdióba, mert nyertünk egy fesztiválon. Tehát lesznek még számok, meg ha lesz honlap vagy myspace vagy akármi majd írok.
Fehercsoki
Ez az.

Metalmilitiakid
angol érettségivel igazán tudhatnád a típusát , Pick of Destiny , logikus <#sniffles>

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

HTS s3rg1nh00
esetleg ha egy típust írnál,akkor tudnánk segíteni...

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Quki
Sziasztok! Megválnék jó állapotú Vorson EDG-45-ös típusú elektromos gitáromtól anyagi gondok miatt. :S Húrcsere már volt rajta. Jelenleg egy Yamaha húrkészlet feszül rajta. Erõsítõ ha kell hozzá azt is adok, viszont így többe kerül. Akit érdekel a gitár , az írjon nekem privát üzenetet. Köszönöm.

FSB: 533 |FSB/RAM arány: 1:1| C2D 8400 @ 4.0 Ghz| Gigabyte EP45DS3P| Sapphire HD4870->4890 | 4Gb OCZ Reaper 1150| Chieftec 750Watt + Acer Aspire 6930G-644G32N notebook

Fehercsoki
Sziasztok!
Láttam egy filmet: Tenacious D : A végzet pengetõje és az érdekelne hogy olyan pengetõt lehet-e venni valahol magyarországon?Azt tom h külföldön lehet.

Hell boy
na megérkezett a Bugera 333 erõsítõm, mondjuk kipróbálni csak vasárnap tudom de azért bekapcsoltam hogy mûködik-e meg kipróbáltam a lábkapcsolót de azzal valami nem stimmel: ha crunch-ra kapcsolok akkor a lábkapcsolón a crunch led halványan világít plussz a leadnél is világít a piros led =/ ha lead-re kapcsolok akkor meg nem világít semmi. ez direkt ilyen vagy elbasztak benne vmit? (az erõsítõn váltogatja a csatornákat rendesen csak a lábkapcsoló ledezésénél van ez a hiba)

Csáó segítségeteket kérném 😊
Szóval van egy zenekarom mindenkinek megvan mindenje (erõsítõk effektek stb...), de az éneket sehogy nem tudjuk megoldani.
Eddig egy fender erõsítõre volt kötve de az nemnagyon elõnyös mert gerjed össze-vissza...
Nos ezért tervezzük a bandával egy énekcucc vásárlását 😊
Vennénk egy végfokot meg egy hangfalat...
De nem igazán tudom, hogy milyen márka a jó meg, hogy mi elég egy próbahelyre(pince,5-en vagyunk)...
Tudnátok nekem párosításokat adni, hogy mi felelne meg oda?
Sajna mivel mise nyerünk lottót ezért van ÁRLIMIT is ez max 70.000 Ft.
Elõre is köszönöm a segítséget 😊
kép1 kép 2

vettem olcsón egy stratocastert(nincs márkaXD) és az a baj , h nagyon meg kell emelni a hurokat különben a 3tól 6.ig bundig zörögnek ha lefogom .
merevitõ pálcávál szerintetek ki lhet huzni ? ha nem akkor már találtam egy uj nyakat , de hátha.
Hellhammer
Nemtom mennyi lehet pontosan, de én 100mV és 1V közé saccolnám. Sztem egyszerûbb ha már meglévõ elõfok tervet építesz meg, mint hogy tervezel magadnak egyet. Itt találsz egy csomó kapcsolási rajzot, amikbõl kimazsolázhatod a különféle elõfokokat: DrTube, Schematic Heaven.

SrAta
õõ nem a tápfeszültséget kérdeztem, hanem tudod a gitárt beledugod az erõsítõbe nah azon a kábelen mennyi feszültség folyik, tudod a jel, maga a hang ami kijön a gitárból
erre lennék kivíncsi

Metalmilitiakid
hát passzívnál tudtommal semennyi , aktívról meg annyit tudok mondani hogy tesóm elektroakusztikusa aktív volt és 9v os elemmel ment

SrAta
Sziasztok
Az lenne a kérdésem, hogy mekkora a gitár erõsítõ bemeneti feszültsége?
Tehát mekkora feszültség jön ki a gitárból?
Mert építeni szeretnék gitárhoz elõfokot (asmibe körvetlenül a gitár van belekötve) csak ahhoz hogy befejezzzem a tervezést ezt kellene tudnom
Tehát hogy mennyi jön ki 20mV-200mV (milivolt) -ra saccolom
de addig nem veszem meg az alkatrészeket, meg nem csináltatok nyákot
Nagyon köszi a segítséget
üdv
SrAta

Kazuma92
igen, holnap el is viszem. köszi a segítséget!

Nitramk
Nekem meg csak üresen recsegett. Visszavittem a boltba, és ingyen megcsinálták 5 perc alatt.

Kazuma92
hát ezt akkor szívtam. de egyébként nem az egész recseg, csak föntebb 1-2 bund
PL D húr 11 rendesen szól, teljesen tisztán, a 12-es már recseg 😞

Nitramk
Nem hiszem hogy a húr, ha eldõlt párszor. Én is véletlenül bevágtam a székbe egyszer, és utánna elkezdett a 4. húr recsegni.

Kazuma92
Eleinte nekem is nagyon fájt ( erõs szúró érzés volt). Ha már nagyon fáj, hagyd abba, és késõbb újra kezdheted. Egykét hét, vagy kevesebb, és megkeményedik egy kicsit a bõr azokon a pontokon, és onnan nemfogsz fájdalmat érezni.
Ha jólmegy jobbkézzel, akkor nincs vele semmi gond, van ismerõsöm aki balkezes, és jobbkezesen szinte már profi szinten nyomja.
Én is balkezes vagyok, jobbkézzel fura volt, áthúroztattam magamnak😄

ilyenkor átszokták húrozni. mindenkinek fáj az ujja az elején, ha eleget játszik, tul lehet azt élni, sztem gitározz amennyit kibirsz, de nem tart olyan sokáig.
Mint kezdõ gitáros lenne pár hülye kérdésem. Akusztikus gitárom van, fém húros. Úgy megfájdultak az ujjaim 3 nap alatt hogy most gyakorolni sem tudok már, mennyi idõ mire megszokom? Vagy van erre valamilyen módszer hogy ne fájjon ennyire?
A másik meg hogy bal kezes lennék, de jobb kezes gitárom van, ez így mennyire szerencsés dolog? Számít egyáltalán?

Kazuma92
ohhbakker😞
azthittem csak a húr szenved... bár sajnos a gitárom egyszer kétszer eldõlt ( nem az én hibámból..) ebbõl adódhat komolyabb gond?
csak egy két bundnál recseg...
Remélem csak a húr szarakszik, mert a gyári húr lett átrakva balkézre.

Nitramk
Nekem is volt ilyen, bevittem a bolta, aztán megcsinálták... aszzem belül van ilyenkor gond.

Kazuma92
sziasztok!
van egy klaszzikus (stagg ) gitárom, és van egy kis problémám vele...
balkezes gityó, és egyes bundoknál ha lefogom a húrt, ien rémes reccsenõ izé hangot ad ki...
Húrcsere megoldhatja a problémát?

Eloldeszka
Ha, megnéztem ki vagy, igen, ismerjük egymást :-D

Eloldeszka
Dobj hozzá még egy gördeszkát is, haha!
bár mondjuk ezek elég népszerû hangszerek. Legalább is nagyon sok ismerõsömnek van SG-je, meg Johnsonja is, bár a dzsoni leginkább csak az ár miatt ugye...

De nincs kizárva az, amit állítasz, ez tény.

Hellhammer
Gyanús nekem a Johnson bézgitár és G-400 párosítás. Az is lehet hogy ismerjük egymást 😊

Eloldeszka
Epiphone SG 400-ra szeretnék valami "extrább" koptatólapot... tipp, ötletek? Alapból csak ilyen elég kicsi van, de valami klasszikusabb forma kéne nekem.

Eloldeszka
Nekem mainapig egy ilyenem van, csak csúnyább. Korrektül szól, pláne az árához képest!
Bár nem mindegy, mikor gyártották, mert haveromnak is ilyenje van, és hallhatóan sokkal rosszabbul szól (ne kérdezd, miért, nem értek hozzá, gondolom még többet spóroltak az anyagon...)

Tetszik.😊

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

Froopy
köszi

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

McGrady
örülünk, ha tetszik :-) Haverom körülbelül másfél éve gitározik, én meg olyan bõ négy éve.

Kuss!-magyarázta.

L3vi
McGrady: Elég ütõs... nekem bejön. Mióta játszotok?

Froopy: Ha tényleg jó állapotban van, akkor simán megéri...

Amikor a szeretet hatalma legyőzi a hatalom szeretetét, a világ meg fogja ismerni a békét. -Jimi Hendrix-

Froopy
Sziasztok!

20.000 forint körül tudnék alig használtan szerezni egy Johnson Jazz Bass-t. 3 éve tanulok klasszikuson, elektromoson. 1 hónapig volt nálam egy basszusgitár, és megtetszett. Szerintetek megéri ennyiért "kezdésnek", vagy nézzek máshol körül?

Õ volna az:

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?