Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aquir
lol

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

SrAta
akk asszem maradok a bicónál😊😊😊

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Úgy, hogy felhívsz egy tanárt és idõpontot egyeztetsz..😊
SrAta
Gitározni teljesen autodidakta módon magadtól is meg lehet tanulni?
Ha igen akkor hogy kellene nekiállni?

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

L3vi
Nem tudom miért nem vagy megelégedve...
Én is ZoomG1X-et használok az tökéletes....
De szerintem a tiéd is azzal egy karakterû cucc...

Amikor a szeretet hatalma legyőzi a hatalom szeretetét, a világ meg fogja ismerni a békét. -Jimi Hendrix-

sapkafej
én most vettem egy sima zoom g1-et, nekem nagyon tetszik de én nem vagyok profi, itthonra jó

György

mike0013
Sziasztok!
Jelenleg van egy ilyen multieffektem, viszont nem vagyok vele megelégedve annyira, szerintetek érdemes lenne lecserélni pl egy ilyenre? nagyon szemezgetek ezzel, mert már hallottam az effektjeit és nagyon bejött, de szeretném kikérni a profik véleményét is!😊
Köszi szépen elõre is!

X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May

Borgi
mindig lesz új szerelem ;*-C

porki fagyok fállalon

sapkafej
vagy akármelyik más márkábó a les paul

ugyanis rájöttem h rohadtul elrontottam a gitárvásárlást 3 éve, szeretem ezt a squiert de szerelmes vagyok a les paul-okba

György

sapkafej
az lenne a kérdésem, hogy a squier standard strato-val melyik epiphone les paul van egy minõségi szinten? a special II-re tippelnék, de segítsetek.

György

Nitramk
Figyi, kérdeztem, nem kell egybõl leüvölteni a hajamat.
Tanárhoz járok, és tudom hogy nem csak a punkrock létezik. Elnézést kérek hogy én azt szeretem -.-

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

mumpic
A második linken, az oldal alján "click here for demos".

mumpic
Szia! Én is ezzel az erõsítõvel szemezek. Itt van hozzá leírás, hogy mivel mit tudsz.
Itt meg videók vannak: link ki kell keresni, az mg15fx rõl nincs, csak a fej+két ládáról, de az ugyanaz.

Üdv! Most vettem 1 Marshall MG15FX-et 😊 De nemnagyon tom, hogy lehet behangolni tökéletesre! Akinek van tapasztalata kérem vegyen fel MSN-re: [email protected] Elõre is köszönöm
mumpic
Nem értitek. 😊
A hangzás nagyon sok mindentõl függ, még attól is, hogy hogyan fogod. BB King ugyanúgy blues témákat tolna egy Gibson Flying V-n, és ugyanúgy szólna. Persze, vannak eltérések a gitárok között, de nehogy már egy kezdõ gitárral szemben az legyen a legnagyobb elvárás, hogy milyen a hangzása. Szól. És lehet rajta tanulni. Aki pl fél éve gitározik, az a legdrágább PRS-en is ugyanúgy fog bénázni, mint egy Johnsonon.

HTS s3rg1nh00
mondjuk 60 ezerért már lehet kapni Cort KX5-öt,az tuti nem szar.
ráadásul a bolt oldalán vásárlói véleményekben írta a srác,hogy Zakk témákat tol vele,és majdnem ugyanúgy szól,mint az eredeti(csak ugye van egy kis különbség a cucc árában)...

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

mumpic
Mit vársz egy 60ezres gitártól részletgazdag hangzást? Örülj neki hogy egyenes a nyaka, és nem gerjed össze vissza, és nem ráz meg.
Ja, és menj el gitártanárhoz, rá fogsz jönni, hogy nem csak punkrock létezik.

sztem ez jó lesz arra amit irtál. gondolom bírja jó pár évig, nem tudom minek kéne tönkre mennie rajta.nekem hasonló van csak olcsóbb,azzal nincs bajom egyelõre ,van single coil és humbucker is. gondolom igy több mindenre jó.
Nitramk
Kössz... Annak aki még nem értette:
Hamar tönkre megy, vagy évekig kibírja, tehát nem kell újat venni monjuk fél év után?
Metálos, rockos, funky, jazzes, vagy másféle hangzása van?

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

mumpic
Jó hülye kérdés..
Nem megbízható, mert ha adsz neki kölcsön, nem adja meg! Hangzásra pedig határozottan gitár jellegû hangja van!

Nitramk
Hát, punkrockot, rockot hallgatok, szal ezeket szeretném játszani 😄 Meg talán rock n roll-t.

HTS s3rg1nh00
alapból jön az a kérdés,milyen zenét hallgatsz-milyet szeretnél majd rajta játszani?

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Nitramk
Értem én, de úgy általában mik a tapasztalatok, megbízható-e hosszútávon, meg hangzásban milyen?

mumpic
Hát, én 224€ -ért találtam most, az alapján közepes. De a tremolót ennél is eltenném a szekrénybe. Meg kell amúgy nézni ezt is közelrõl, mint minden gitárt, így netrõl nem lehet róla nyilatkozni.

Nitramk
Most keresgélek elektromos gitárokat, és Vaterán találtam egy Yamaha EG 012 nevû gitárt. Ez milyennek számít? jó vagy rossz minõségû? 😄

mumpic
😊
Gitár inputba. 😛
Ha benyomod a gombot, akkor torzított elõfokra vált. Minél magasabbra teszed a gaint, annál torzabb lesz, de figyelj, hogy nõni fog a hangerõ, a volume-mal vedd vissza ha hangos. A contour pedig balra tekerve basszus felé tolódik, jobbra pedig a magasak felé. Ha megint megnyomod a gombot, akkor tiszta csatornán szól.

Hol vetted és mennyiért?

Segítsetek pls.Vettem Marshall MG10-es erõsítõt,de olyan fura az egész,még nem volt elektromos gitárom,nem tom mit mire kell állítani...Tudnátok mondani jó torzított beállítást meg jó akusztikus hangot?

SX VINTAGE TELECASTER MARSHALL MG10 Guvnor Acustic

Azt bírom még benne, hogy látszik, hogy nincs belejátszva utólag. Ezt így játszották el, a hibák is benne vannak, de annyira jók, hogy nehéz õket észrevenni. Pl, amikor a zongorás rész van a szoló elõtt, a gitár nagoyn zajos amikor hangosítgatja, ezeket kapásból ki szokták venni. 4:15 körül is van mellé fogás meg sokszor, de ettõl jó, mert tényleg látszik, hogy mennyit is tudnak valójában.
Irdatlan jó!
Nitramk
nekem is sikerült

tigeroo
sztem idõvel ez kialakul.
az egyik ismeretterjesztõ csatornán volt 1 kísérlet, hogyha le akarod írni a neved 1 papírra de úgy, közben a másik kezeddel nagy köröket rajzolsz a levegõbe a fejed elõtt, akkor nem fog sikerülni, mivel az agynak nehéz egyszerre 2 mozgást összehangolni...

hát, nekem sikerült leírnom a nevem a "mutatvány" közben😛 gondolom azért mert a kezem mozgása nagyjából független lett a gitározástól
kell vagy lehet arra gyakorolni hogy lehessen több mindenre figyleni egyszerre? pl gitár közben éneklés vagy akrámi. vagy csak sok idõ egyre könnyebben megy a gitár.
To jo kis zene, a szolok meg nagyon jok. Be is kerul kedvencek kozze.😊

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

Aquir
+fav

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Ez...
Ez valami hihetetlen baaaaszki....
Sziasztok.
Én most akarok venni elektromos gitárt Telecaster formában, faszínû fogólappal, és Sunburst színben...Max 40-50 ezret adnék ki a gitárér.
Nem tudtok valami jó tipusút ebben az árban?Nézegettem a Squer Affinity-t de abban nincs sunburst szín,meg néztem még a Stagg T-300-ast abban van,de az nemtom jó e...
Thx a válaszokat.
Amúgy akusztikuson játszok 😊

SX VINTAGE TELECASTER MARSHALL MG10 Guvnor Acustic

Hellhammer
Jól játszol <#eljen> Gratula az ösztöndíjhoz!

kraawz
ügyes 😊

Talán még a TV-ben is benne voltál, ha jól emlékszem

Ha érdekel 8500 ft szinte ingyenes sportfogadási bónusz, írj üzenetet!

Ugyes vagy, jol tekersz az biztos.😊

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

Aquir
istenkirály 😛 😊

Sziasztok! Az alábbi videóról szeretném kikérni a véleményeteket Ez nem egy konkrét dal, csak egy keverék nóta mindenféle stílusokból, mert egy angol suli (Guitar Institute) Yamaha ösztöndíj versenyére készült. Amit végül sikerült elnyernem a döntõben, szóval most Londonban tanulhatok októbertõl. 😊
Nagyon kíváncsi vagyok ti mit gondoltok errõl a vidirõl, és bármilyen nemû kritikát szívesen fogadok! 😊

http://www.youtube.com/watch?v=M-Sr-eEUfJI
Kazuma92
Okés értem köszi, kicsit tudatlan vagyok.
kár hogy elfog tompulni, kegyetlen durván szól most ( legalábbis sima stagg alaphúrhoz képest nagyon)

A mély nylonhúroknak fém sodrony borításuk van, hogy erõsebb hangjuk legyen. Amíg újak, fémesen zengenek. Egy hónapon belül (vagy késõbb, minõségtõl függ) tompul a zengésük.

Thief: The Dark Project/Gold/Metal Age magyarítás: http://kgysoft.try.hu/darkhun Thief: Deadly Shadows magyarítás: http://kgysoft.try.hu/thief3hu

Kazuma92
hát igen, mert elég fura hogy az alsó 3 nejlon, a felsõ 3 acél😄
de nagyon durván szól, úgy mint az acélhúr. úgytudom nejlonos gitárra nemszabad acélt rakni, és emiatt páraztam be egy kicsit.

Nitramk
Az elsõ 3 azaz az utolsóhárom, tehát az E6; A5 és D4 hangok. Egyébként nem hinném hogy fémhúrosat adtak nejlonhúros helyett.

Kazuma92
gyerekek visszakaptam a gitárom... létezik olyan hogy egy nejlonúr úgy szól mint az acél?
rotosound CL 2 sárgadobozos húr
Az elsõ 3 húr szól csakúgy, azalsó rendes átltszó... nemlehet h véletlen acélhúrok a felsõk? ( egycsomagba acél meg nejlon?)

Kazuma92
bakker...😄
pedig pont nyáron akartam elkezdeni rendesen játzani😞
remélem nem tökölnek vele sokat.

Nitramk
Hát, nemtudom, nekem 5 perc alatt megcsinálták a boltban.

Kazuma92
Elvitetm a gitáromat, garanciásan a boltba, és álítólag felkell küldeni pestre "megjavíttatni"...
ez körülbelül mennyi idõt veszi génybe? ( durva húrrezgés egyes bundoknál)
Üdv

Üdvözlet!

Habár még új vagyok itt, egy ideje már passzívan figyelgetem a fórumot.
Nagyából 1 éve kezdtem "aktívan" gitározni - semmiféle elõzõ zenei vagy hangszeres (alap)ismeretek hiányában, tanár nélkül, otthon, öncélúan, mindenféle oktatókönyvet mellõzve, kizárólag internetes és GuitarPro-s tabokból. Jelzem, kizárólag hobbi szinten, úgy vagyok vele, hogy megélni nem ebbõl fogok (ahhoz picit elõbb kellett volna nekiállni), de szórakozásnak tökéletes. Az egy éves idõszakot egy kb. 4-5 hónapos szenvedés elõzte meg egy 30-35 éve a sarokban álló még édesanyám által gyerekkorában használt klasszikus gitárral (Cremona márkájú), majd ezután vásároltam magamnak a több éve gyûjtögetett pénzembõl egy elektromos gitárt minden egyéb felszereléssel együtt, valamint 2 erõsítõt.

A klasszikus gitárral töltött idõszakot nem szerettem,a rajta lévõ 3 éves húrokat fül alapján, nulla halással próbáltam belõni, majd egy ajándékba kapott húrkészletre lecserélve ezt a folyamatot újból megismételni. Habár most, hogy már tudom hogy létezik hangológép, sõt mi több, nekem is van, a "hamisság" problémája megoldódott, a nejlon húrokkal és a klasszikus gitárral(vastag a nyaka a kicsi kezemnek <#vigyor>, valamint nem szeretem a sík fogólapot) a ami napig nem barátkoztam meg.

Az elektromos gitáromat internetrõl rendeltem, bátor dolog volt, de úgy tûnik, megérte a sok utánajárás, mivel eddig bárkinek került a kezébe, csak jókat mondott róla, és meglepõen kényelmesnek találta. A gitár egyébként egy "Squier telecaster custom" fekete színben, 2 humbucker hangszedõvel, és 22 érintõs fogólappal.
Mindkét erõsítõm Roland, a nagyobb egy 20 wattos CubeX, a kisebb egy 2 wattos MicroCube. A kisebbe néha mikrofont csatlakoztatok, így az éneklésre is használható (más kérdés, hogy nagyon rosszul "énekelek", de ez engem nem zavar<#idiota>).

A dalok közül nagyjából azt játszom, amit amúgy is hallgatok, fõként Californiai punkot (Blink 182, Sum 41, Green day, stb...) néha egy kis emocore, vagy nu metal, esetleg akusztikus számok (csak akkordokkal játszva - Pl.: Kispál...).

Van egy osztálytársam, aki dobol - kb. 1 éve õ is - , vele szoktam néha összejárni, eddig egy számot (White Stripes - Hardes button to button) sikerült elejétõl végéig összepróbálni, de most nyáron remélhetõleg építünk a kertes házuk mögött egy kis épületet próbateremnek, úgyhogy megindulhatnak a komolyabb próbák. A számokat úgy választjuk ki, hogy átfedést keresünk a kettõnk zenei világa között (õ inkább metálarc...).

Egyenlõre ennyi, majd felteszek egy-két kérdést a tapasztaltabb kollégáknak, remélem segíteni fogtok benne. Elõre is köszönöm!
Kazuma92
Sziasztok!
Rotosound Superia CL2 Klasszikus nejlon húr (normal tension - tie on set izé).
Szerintetek jó húrkészlet?