Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

AtomHeart
"én a saját KX1Q-t csak atomrobbanás után hangolom kb.:-)"

En az enyemet kb minden masodik nap, mert elhangolodik... <#levele>

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

L3vi
Pedig elvileg pont ott kéne lenni a problémának, hogy a vonalbemenet már nem bírja el és recseg, meg torz...
De ilyen megoldással sosem fogsz elérni tökéletes hangzást...

Amikor a szeretet hatalma legyőzi a hatalom szeretetét, a világ meg fogja ismerni a békét. -Jimi Hendrix-

mike0013
Hogyan lehet felvenni erõsítõrõl gépen egy kis gitározást?😊 úgy próbáltam, hogy erõsítõ kimenetébe be egy jack kábel... annak az egyik vége nagyjack-kisjack átalakító és az be a gép hangkártyájának a mikrofon bemenetébe (próbáltam a line-in-re is rádugni)... megszólal, csak az a gond, hogy rendkívûl halkan, az erõsítõ 25 Wattos és maxra tekertem illetve a felvevõprogiban a master-t is maxra felhúztam és akkor is halk volt még:S ti hogy csináljátok?

X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May

Zabimaru
Hali!
Én is épp a tegnap szereztem be a progit, és ugyanez volt a problémám, de nekem sikerült elindítanom:
A sample rate 48000 kell legyen!
Az asio4all paneljében kapcsold ki a simple view-t (villáskulcs) és csak az output és az input legyen engedélyezve, különben nem fog mûködni!
Lépj ki minden programból ami képes hangot kiadni! ("ellophatja" az outputot <#idiota>) <#wink>

Nemtom minek kell így énekelni, tisztán jobb lenne.
Froopy
Ismerõsömék zenekara: Zajforrás
Vélemények?😊 Bocsi a minõségért.

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

McGrady
Creative Emu 10Kx vagy milyen hangkártyám van. Meg van a videókártyának is valami beépített Ati hangkártyája. Lehet azért nincs hang mert egyszerre kettõ van? Nem nagyon értem, mi lehet a gond...

Kuss!-magyarázta.

Hell boy
mûködik az csak egy normális hangkártya kell hozzá aminek van ASIO támogatása, anélkül csak zajos meg késéses hangot fogsz kapni.

Ez csak a program vagy maga a guitar rig is megvan? Mert az nélkül nem mûködik szerintem.
McGrady
hellóka
ért itt valaki a guitar rig 3-hoz? feltettem, meg szereztem asio4allt is, de nincs hang! próbálgattam állítani az asio paneljében, annyit látok hogy a GR-ben van input meg output jel, de hallani nem hallok semmit...ha átteszem valamelyik másik eszközre a GR-et, akkor van hang, igaz nagyon sokat késik, meg elég zajos...ti találkoztatok már ilyennel?

Kuss!-magyarázta.

mumpic
Nem ismerem az eredetit, de szerintem frankón elpengetted, bár nekem kicsit uncsi az ilyen zene. 😛 A hangzás is a helyén van, kaptál rá öt csillagot. :o)

Szerintem tok jo lett.<#eljen>
De mamuszban utosebb lett volna.<#nevetes1>

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

Hell boy
Csináltam egy Amon Amarth covert videóval együtt gondoltam megosztom veletek 😄

klikk ide

igen tudom a headbanget még gyakorolni kell és igen zokni van rajtam 😄 (ismerõseim eddigi észrevétele alapján ezeket elõre le akartam írni 😄) ezeken kívül kíváncsi vagyok a véleményeitekre 😊

Borgi
valaki eltudná mondani mi a trükkje annak, hogy hogyan kell behangolni tremolós de satu nélküli gitárt? egyszerûen tekergettem hangolóval, de mindig mindent feljebb kellett tekerni. beálitgattam, úgy 3-asvála mintha müködtek volna, de aztán volt mindig amelyik lehangolódott. az volt az elgondolásom, hogy ki kell probálgatni, hogy a 6 húr közül melyiknek kell a legfeszesebbnek lennie, és akkor azt kéne legelõször behangolni, és akkor a többivel már nem lesz gond, hiszen akkor a legfeszesebb állásba van a tremoló, de úgy nézett ki ez a "teóriám" nem nagyon mûködött.
tehát mégegyszer a kérdésem: hogy hogyan kell behangolni tremolós de satu nélküli gitárt?

porki fagyok fállalon

Beast Machine
Tudtam, hogy van rá vmi szakszó, de nem jutott eszembe, kösz 😊

...vágod?

sz4bolcs
Ja, mindenképp cutaway, nekem nem az van, mert amikor vettük, akkor még nem gondoltam rá, de már csak olyat vennék.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

kraawz
cut-away gitár ? 😊

Ha érdekel 8500 ft szinte ingyenes sportfogadási bónusz, írj üzenetet!

Beast Machine
Na kollégák:

Idén 3 éve, hogy gitározok, de akárhányszor került kezembe akusztikus/klasszikus gitár, mindig szenvedtem, hogy nagyon különbözik az elektronyostól.

Hát elhatároztam magam, hogy igenis megtanulok rajtuk játszani.

Szeretnék venni egy elektro-akusztikus gitárt, maximum 40 ezer forintért. Mit tudnátok ajánlani?

Ja mégvalami: elsõdleges szempont nálam, hogy a gitáron legyen alul egy kivágás, hogy könnyebben elérhessem az alsó bundokat is.

...vágod?

mike0013
az igaz😄 de ebben az árkategóriában szerintem az egyik legjobb😊 tremolózni meg inkább nem kell egy 32.000-es gitárral😄

X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May

HTS s3rg1nh00
három dolog amit csak elsõ átfutásra észrevettem:
csavarozott nyak
pu-k
tremoló
na most,kezdõ gitárosként a csavarozott csak azért jó,mert utána az egybeépített KX1Q az egy nagybetûs ISTEN lesz,de szólózni kurci nehéz lesz vele...a pu-k elég ócók,a KX5-bõl meg már majdhogynem olyan hangokat lehet kicsikarni mint ahogy Zakk bácsi tolja...a tremolón meg nem segít a Cort márkanév sem,átmenõ húrozás ezerszer jobb egy kezdõnek,én a saját KX1Q-t csak atomrobbanás után hangolom kb.:-)

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Skypack
tudom hogy rosszak a vorson gitárok de nem probáltam egyik gitárt se csak külsõleg eléggé megegyeznek

ASUS STRIX B550-F | Ryzen 5 5600X | Sapphire Nitro+ Radeon 6650XT 8GB | HyperXRenegade Fury 2x16GB DDR4-3600CL16 | CM Elite 350K | Fractal Ion+2 Platinum 760W | Samsung 970 EVO 250GB + 1TB |

mike0013
ne, azért ne hasonlítsd össze ezt a kettõt:S próbáltam mindkettõt... elég sok az eltérés és elhiheted, hogy nem a vorson a jobb

Skypack
a Cort X1-es nagyon hasonlít a Vorson EDG-46ra bár nem probáltam lehet hangzás közötti eltérés de nekem nagyon egyformának tûnnek 😄

ASUS STRIX B550-F | Ryzen 5 5600X | Sapphire Nitro+ Radeon 6650XT 8GB | HyperXRenegade Fury 2x16GB DDR4-3600CL16 | CM Elite 350K | Fractal Ion+2 Platinum 760W | Samsung 970 EVO 250GB + 1TB |

Skypack
sztem a Line 6 Spider 3 15 wattos erõsitõt ajánlanám elég sok effekt van benne és sok hangzás világ én már 1 éve ezt használom és tökéletesen meg vagyok vele elégedve és 35k, gitár terén hát ien árkategóriába nem igen van jó gitár az a baj ahogy amit az elõttem szoló mondott a KX5 lenne jó de az már 56k

mike0013
tökéletesen jó egy kezdõgitárosnak az X1-es Cort metálra is😊 X széria sztem nagy király lett, ajánlom mindenkinek

Fehercsoki
Olyan 35k forintos árkategóriában milyen gitárt tudtok javasolni?Metált és rockot játszanék rajta.

HTS s3rg1nh00
az a helyzet,hogy kb.az elsõ rendes metálra is jó gitár az a KX5,ami meg 56k,szal ez nehéz vásárlás lesz...

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Szerintem nézz körül a www.hangszerdiszkont.hu-n. Szerintem valami Cort gitárt vegyél, meg valami 20 ezer körüli erõsítõt, és ennyi pénzbõl ne akarj effektet venni, inkább egy erõsítõt, amiben van overdrive, vagy valami effekt!
Én is hangszerdiszkonton vettem a gitárom 😊

Nekem is ezt ajánlották, de minden gitár ugyanolyan. Ezért én hasonló árkategóriában a Fender Sonorant vettem, ami szinte ugyanaz, csak már a feje. Én nagyon szeretem, csak várni kell rá.
Fender Sonoran SCE
L3vi
Talán Fender CD-60?
http://www.hangszerdiszkont.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=2720&category_id=218&option=com_virtuemart&Itemid=38&lang=hu

Amikor a szeretet hatalma legyőzi a hatalom szeretetét, a világ meg fogja ismerni a békét. -Jimi Hendrix-

oneal1
inább a fémhúros

!Forza Ferrari!

Aquir

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

oneal1
ennyire nem értek hozzá😊

igazából nem is tudom mennyibe kerülnek.
30ezret mondjuk

!Forza Ferrari!

Hell boy
akusztikus vagy klasszikus? (neylon vagy fém húros) és mennyit szánsz rá?

Froopy
Szerintem az az árnyékolás és a szigetelés. Azt nem számolják fel, benne van.

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

oneal1
öcsémnek lesz, 18 és akusztikus kéne neki

!Forza Ferrari!

sz4bolcs
Fiú? Lány? Hány éves? Milyen zenét szeret? Õ milyen giárt szeret (elektromos/akusztikus)?

oneal1
Hello!

Ajándékba szeretnék venni valakinek egy gitárt, aki meg akar tanulni gitzározni.

milyen gitárt érdemes venni neki?

!Forza Ferrari!

Hali!

Tudna mondani valaki egy helyet ahol kábelt tudok venni gitárhoz méterre? Én ezt találtam, de azt írja hogy egy eres, a képen viszont ott az a külsõ réteg is. Vagy azt nem számolják?
Beast Machine
Kicsit tesztelgettem a POD Farmot, meg a POD Studio GX-et, szerintem egész szépen szól a gitáromhoz (B.C. Rich Metal Master Bronze Warlock, EMG 85 a hídnál) képest.

2:22

...vágod?

tigeroo
valami súlyos disortion...

például children of bodomnál van ilyen gitár (meg szinte minden metálzenében)

de tényleg jól szól😊
sz4bolcs
Az én fadarabom nem szól így, de még máshogy sem nagyon, ezért kéne nekem is egy elektromos. VÉGRE! Tanév elején be fogok fektetni a világ legjobb dolgába úgy érzem. :-) Amúgy nem tudom, mitõl lesz egy gitárnak ilyen kib@k*rvajó hangja, de én is AKAROM! Nem is akkordot, csak egyetlen hangot ha lefoghatnék rajta, menten ***** tõle. 😄

De ilyen gitárhangzással egy A5 is kibaszott durván szól😄
Mivel csinálsz ilyen hangzást? (Ok, a szimpla 'vegyél egy Gibson LP-t' válasz nem jó😄 Más gitárok is tudnak szólni így.)
sz4bolcs
3:25 Ez nehéz? <#idiota> Mondjuk biztosan játsszák egy páran innen is.

Fehercsoki
60k forintból szeretnék venni gitárt+erõsítõt(amin van jókis torzító is)(esetleg effektpedált de nemhiszem h azt kifutná),valaki tud valamit ajánlani?Kezdõ vagyok még,metált és rockot játszanék rajta.

sz4bolcs
" kb három éve gitározok, csak nem találok semmit amit megtanulhatnék."
-vigyázz, ez már a vég. 😄

tigeroo
ja! hát akkor, nem nehéz, jó dallamos féle:

red hot chili peppers - by the way (live in hyde park)

tess

KEDVENC SZÓLÓM

bár én max. ilyeneket játszok bass gitáron 😄
laci 700
amúgy én a mission impossible-t tanultam meg elõször. 😄

laci 700
thx! megnéztem! tényleg jó és nem nehéz, de kb három éve gitározok, csak nem találok semmit amit megtanulhatnék.
most elektromoson szeretnék valami jót tanulni (akár hosszú és nehezebb is lehet) csak jó legyen. 😄
Thx!

mike0013
nothing else matters😄😄😄 (én ezt tanultam meg elõször😊)