Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mumpic
Ha elemmel tolod, és épp nem használod, akkor vedd ki a gitárkábelt az inputból, mert ha bennehagyod lemeríti az elemet gyorsan! Nemtudom hogy minden kispedálnál így megy-e, de a Bossoknál igen.

mumpic
Igen. Elemet még nem árt rakni a pedálba 😄 (vagy adaptert rádugni, ha van olyanod hozzá)

Tehát akkor a pedál inputjára a gitárt kell kötni, a pedál outputjára pedig az erõsítõt. És így mûködni fog?
Ezt Inputra kell kötni, vagy effekt hurokra. Outputon, és remote switch aljzaton nem lesz vele szerencséd.

Én ilyen pedálról beszélek:
mumpic
De mi most egy ilyenrõl beszélünk:
Ez kapcsoló. Van egy tranzisztoros kapcsolás, ami a teljesítményerõsítést végzi, ez a végfok, ennek a kimenete a hangszóró. Az torzítást, vagy nem torzítást pedig az elõfokok váltogatásával éred el, amik szintén tranzisztoros kapcsolások. Mintha kézzel nyomnád meg a gombot az erõlködõ pofalemezén, csak ehelyett van egy lábkapcsolód (valahogy nyilván megoldották, nem mechanikus kapcsoló ez, biztos valami fetes kapcsolás, vagy nemtom).
Az is mûködne, ha csak egy elõfok lenne, csak sokáig tartana az erõsítési tulajdonságaival beállítani hogy tisztáról szépen torzítottra váltson, ezért több elõfok van, amiknél csak gombnyomás a váltás.

L3vi
Jobban menne a dolog, ha pontosan leírnád mit szeretnél rákötni.
Lábkapcsoló?Effekt?Vagy mi?

Amikor a szeretet hatalma legyőzi a hatalom szeretetét, a világ meg fogja ismerni a békét. -Jimi Hendrix-

akkor szerintetek lehet rá pedált kötni?
SrAta
nah szal a torzítást küld befelét se úgy értettem csak szarul fejeztem ki magam igazábol az egy tranzisztoros áramkör, ami különbözõ jelszintek segítségével állítja be az erõsítõn a dolgokat, nem is kapcsoló....

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

mumpic
Torzítást küld befele? 😄
Elektronikus ésszel a kapcsoló ne legyen már bemenet.

SrAta
Az out minden esetben kimente hát benne van a nevében is
A pedál, pedig tudtommal egy kapcsoló, ami bemenet mivel torzítást küld befele
(nem giotározok elektronikus ésszel mondom)

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

laci 700
Nekem Fender erõsítõm van. Ott a pedál a Foot Switch. Sztem nálad a Remote Switch lesz. Mondjuk nálam meg nincs Output hanem Head Phones van.

Fejhallgató kimenet külön van. Nem tudom, de nekem mintha azt mondta valaki, hogy a pedált azt az OUT-ra lehet kötni. Akkor most lehet oda vagy nem?
mumpic
A remote switch az erõsítõhöz tartozó (nem feltétlenül adják hozzá, inkább külön meg lehet venni) lábkapcsoló. Ugyanarra jó, mintha kézzel váltanál clean/overdriven csatornák között, csak lábbal. Az out pedig vagy fejhallgató, vagy vonalkimenet, rá tudod küldeni pl keverõre az erõsítõd jelét, koncerten jó.

Metalmilitiakid
nemtom de nekem a remote switch durva fordításban távkapcsoló szal az lehet a pedál , az out az meg a + hangfal tudtommal (bár nekem még soha nem volt mit rákötni 😄)

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Sziasztok!

Van egy Paevay Audition 110-es erõsítõm. Azt szeretném megkérdezni, hogy ennek van out nevû aljzatja, ide lehet pedált kötni? Az erõsítõ hátulján pedig van egy Remote Switch feliratú aljzat, ide mit lehet kötni?
A választ elõre is köszönöm.
spongya
Hali. Van egy videó youtube-n és az egyik részénél van egy akkord amire nem tudok rájönni mi az és sehol egy tabnál se írják le rendesen. segítenétek?
Michelle Branch - Everywhere
1:40-nél van az az akkord. A többit tudom. Remélem tudtok segíteni 😊 elõre is kösz

tigeroo
hopsza, az elsõ western = nylon😄

az az üveg sör 😄
Köszi a segítséget
Nem rendelnék látatlanba egy 23 ezrest, ha még életembe nem fogtam volna gitárt 😊 Meg ha kipróbálsz pár azonos árkategóriájú hangszert, tudsz az alapján dönteni, hogy neked melyiknek tetszett a hangja + melyik volt neked kényelmes. De te tudod 😊

Mivel kapcsolatban érne csalódás?
Kezdõ gitárnak jó ez, de szerintem próbáld ki elõtte ha lehet, nehogy csalódás legyen + a fémhúr eleinte vágja a kezet az tud fájni. És igen, ennél a gitárnál bal kézzel fogjuk az akkordokat😊

nagyon szépen köszi.Akkor a belinkelt oldalon http://www.lajko-hangszer.hu/html/stagg_ac.html a stagg-sw 201 az tökéleteslenne nem?Ja és ennél balkézzel fogjuk az akkordot nem?
tigeroo
ácsi

van:

klasszikus és western akusztikus gitár
western = nylonhúros, flamencogitár (sztem cigányzenét is ilyennel tolják), általában ujjal pengetik

western = fémhúros, nagyobb testû, tábortüzes zenéhez tökéletes

#25269 amit ebben linkeltél, ehhez a western a tuti.
Sziasztok nem csak roma zenérõl van szó pl:nézétek meg ilyesmi zenérõl lenne szó milyen gitárt ajánlatok hozzá western akusztikus vagy sima akusztikust és hogy milyen húros lenne jó nylon vagy fém vagy milyen?http://www.youtube.com/watch?v=gagolGCFcyQ&feature=related
mondjuk roma zenéhez melyik a jobb
Nem rokk zenéhesz szeretnék hanem régi zenékhez
3/4-es gitárnak kisebb a teste.
western gitárnak fém húrjai vannak, nem nylon.
attól függ mire kell a gitár, ki akarod-e hangosítani, milyen stílushoz, stb.

sziasztok egy olyan kérdésem lenne hogy mi a különbség az 3/4 4/4 gitár között meg hogy mi a kölönbég a wesztern és a klaszikus között?még egy dolog melyik a jobb az elektro akuztikus vagy a a sima akusztikus
nem rossz, csak legközelebb hangolj be elõtte 😊

barnie1990
Egy kis szerény akkordbontás, mert szeretem ezt a stilust.

Awake

Nem törekedtem a jó ritmusra, hogy méginkább hasonlitson a zongorajátékhoz.

Tudom, hogy egyszerû, csak szeretem ezt a számot.

Zene nélkül mit érek én?

Nitramk
Én ebben tisztában vagyok. Én erõsítõ nélkül kötöm a gépre a gitárt, ami 100 mV és 1V körüli feszültséget bocsát ki, így a hangkarinak nem lesz semmi baja.

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

SrAta
A kék bemenet állítható vonal és digitális bemenetté, ha abba dugod és vonalra állítod akkor feltehetõen nem fog elfüstölni.
De eleve nem dugnék erõsítõt gépi bemenetre.
A microfon szól, ha direktbe hangszóróra kötöd??? NEM
A gitár szól, ha erõsítõn keresztül hangszóróra kötöd? IGEN
Na tehát a nagyon kicsi jelre tervezett mikrofon bemenetre egy nagyon nagy jelet kötsz (mert amitõl megszólal akár az 5 Wattos hangfal is az már nagy) akkor mi lesz?
ELFÜSTÖL

Nitramk
Acoustica Mixcraft-tal tudsz beállítani dob, basszus, meg bármi más hangokat, meg tudsz felvenni gitárt is. Nagyon hasznos program, ha nincs együttes és mondjuk van egy számod, meg könnyû kezelni.

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

Nitramk
Van egy kék bemenet, nem tudom mi a neve, ha oda dugod akkor szól simán. Ha Guitar FX-et használsz akkor mikrofonba kell dugni.

laci 700
Audacity-vel már sikerült felvenni!😄 megpróbálom mûködésre bírni a másik progit is...

laci 700
a gépen a mikrofon bemenetbe kell dugni? mert nálam nem mûködik:S állítgattam de valami nem jó... és Vista-n mûködik? Thx!

mike0013
én is így csináltam, amíg nem volt erõsítõm... hát... ahogy az várható volt, sokkal szebb erõsítõvel a hangja

X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May

Nitramk
Nem egyszerûbb úgy hogy a gitárt direktbe rákötöd a gépre? Én is így csinálom, királyul fel is lehet venni amit játszok. Annyi az egész hgy kell egy átalakító a mi átalakítja a kábelt hogy be tudd a gépbe dugni.

Nekem még nincs meg az erõsítõ meg effektek sincsenek szóval addig gépen adok hozzá effekteket (Guitar FX) meg hangszóróval hangosítom ki. Annyi hogy nem szabad túl hangosra rakni, mert a hangszóró bánhatja.

laci 700
igazad van! haveromnak be is döglött a hangkártyája. jobb vigyázni ezzel...

SrAta
te jólvagy?????
A microfon bemenete 300mV-ra lett tervezve az erõsítõbõl meg 10-15 volt jön ki ezzel ne kínozd a gépedet, mert meghal a bemenet.
Viszont ha van vonalbemenet, oda bedughatod(elvileg)

tigeroo
fú köszönöm

McGrady
Ha lekísérni akarod akkor H, F#, G, E hangok, oktávval, kvinttel díszítheted is.

Kuss!-magyarázta.

tigeroo
segítsetek ennél a tabnál

Intro
Verse part
Chorus
Solo
Bridge részeknél segítene valaki kitalálni a basst a szólógitár alapján? szerintem 1 az 1ben kíséri a gitárt! és úgy kellenének a bass hangjai! de nemnagyon értek ehhez
tigeroo
dettó.
McGrady
balkezes vagyok, de jobboson játszom. szerintem amin elkezdted, azt folytasd, nem kell variálgatni.

Kuss!-magyarázta.

laci 700
am nekem nem Fender Squier Bullet Strat hanem Standard Strat van.

Egyébként bal kezes vagyok, de jobb kezesen játszok. érdemes lenne venni egy balkezes gitárt is és azon is megtanulni? (vagy van egy régi mûanyaghúrosom, esetleg azt áthúrozni)? Van itt aki balkezes? Mit ajánl?
Thx!

mike0013
végülis megoldottam úgy, hogy egy mikrofon az erõsítõ elé...😊) primitív de legalább nem halk és nem torz😄 csak nem nagyon kell külsõ zajt beleengedni😊

X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May

L3vi
Behringer Guitar link esetleg?

Amikor a szeretet hatalma legyőzi a hatalom szeretetét, a világ meg fogja ismerni a békét. -Jimi Hendrix-

mike0013
nem kell tökéletes hangzás😊 persze jó lenne... de most nincs fölös többszázezrem olyan cuccra😄 vagy szerinted hogy lehetne megoldani még a felvételt?