Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mumpic

fényképet 😊
Miért pont a G-vel kezdted? Lehet hogy felül zörög, a többi kulcs, mert lazák, nincsenek befûzve a húrok.

Hali!

Most cseréltem akusztikus (western) gitáron elõször húrt.
Még csak a G húrt tettem fel de kicsit úgy érzem hogy zörög, kicsit meghajlítottam a húr végét ami a hídba megy bele és úgy tettem be és rá a rovátkával a hanglyuk felé úgy hogy a rovátkába passzoljon a húr betettem a pecket. Szerintem mindent jól csináltam mégis azt gondolom hogy a húr legvégén lévõ kis fonat vagy micsoda nem pontosan a pecek aljának feszül hanem mindig felcsúszik picit ez a tippem a zörgésre.

Mit tudok csinálni ?
Elõre is köszi.

Lehet igazad van, nekem Cortom van KX1Q szerintem teljesen jo, bar az igaz nincs tapasztalatom mas, dragabb gitarokkal es meg csak nem reg kezdtem, komolyabban gitarozni.

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

Christiansen
Fender mex, hwy1, használt std.
Gibson SG
Ibanez
Edwards
PRS
Hollow body gitárok
LTD
stb.

Milyen markakra gondoltal pontosan?

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

Christiansen
120e +
elkezdõdik a rendes középkategória

Hell boy
pontosítsd kicsit mit értesz itt az új arzenál alatt kíváncsi vagyok mire gondolsz

Christiansen
Ez most csúnya lesz, de szerintem a Cort az pont az a kategória,
amikor már csak kicsit kéne spórolni és megnyílik egy új arzenál..
szóval szerintem nem jó választás, és kicsit jellegtelen is _😄:_D

Terensz
Meg ez sem rossz.

Egy fecske nem csinál kolbászból kerítést

Terensz
Így ok. Ha lesz lehetõségem, kipróbálom egyszer. (Kinézetre viszont jó rondák.)

HTS s3rg1nh00
a Cort perpillanat 100k alatt az egyik(ha nem a)legjobb ár/érték arányú gityókat gyártja.megfelelõ körítéssel közel olyan dolgokat lehet belõlük kihozni,mint többször annyiba kerülõ gitárokkal(KX1Q-val tapasztalat).

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Terensz
Jó a Fender, nem vitathatja senki.
De én Gibsont vennék, ha újra gitározni akarnék, meg összejönne a keret a gitárra + magántanárra.

Valami ilyesmit szeretnék:

Más:

Én pár éve már nem foglalkozom gitárral. Jó 5 évig a gitározás volt a kedvenc elfoglaltságom, és anno nagyon képben voltam mindennel, aminek köze van a gitározáshoz. Nem úgy, mint most. Egyet áruljatok el, mi a túró ez a Cort-hájpolás most, meg mi egyáltalán az a Cort? <#wow3> Olyasmi, mint az Aria Pro II volt 10 éve?

Christiansen
ugyanígy látom.

Nekem 2006os amcsi Fenderem van és kurvakibaszott jó.. -.-
Akárki akármit mondd a mai Fenderekrõl nem teljesen igazak.
Az tény, hogy volt egy idõszak amikor nagyon szarok voltak de az új századra már kezdik a régi szintet hozni. Ezek a gitárok is nagy ereklyék lesznek 20-30 év múlva.
Fenderek között is találsz olyat ami nagyon gagyi viszont Squierek között is találsz olyat ami felér egy jó Fenderrel.
Terensz
Nem ugyanaz. Ha egyszer gitárt veszek, az Gibson lesz, nem pedig valami japán hókamóka <#wow3>

A "leégett a Fender" sztoriról lemaradtam. De a fával kapcsolatos történetet egy hangszerboltos mondta. Annak ellenére akár hülyeség is lehet <#circling>

Christiansen
Squier meg nagyon sok mindenre jó, inkább azt írom le amire szerintem nem:
- keményebb metal, drop C-s nu metal stb.
- hot jazz, bebop
- Slash, Zakk Wylde, Dimebag, Kirk Hammet, Steve Vai stb. imitálás..

Christiansen
Gibsonilag igaz, hogy nincs akkora szórás, de ez árban is meglátszik,
miközben féláron veszel pl. egy japó Edwards-ot ami már majdnem ugyanaz..

Christiansen
ez hülyeség
ahogy a híres urban legend, a "leégett a Fender gyár, és azóta szar"
nem égett le..és nem szar, csak max. nem olyan jó, mert a tömegtermelés
miatt nagyobb a szórás. Az viszont tény, hogy egy 20+ éves Fender,
aminél már beérett a fa, betörtek a bundok és enyhén csavarodik a nyaka
minden mai "stock" darabot messze leiskoláz..

Terensz
Még egy gondolat a Squier-hez: Fender utánzat, sõt, a Fender még a nevét is adja hozzá. Fenderrõl azt kell tudni, hogy egy 6-8 éve elfogyott a jó minõségû, nyaknak való fájuk. A Gibsonok a mai napig nagyon jó nyakkal készülnek, drágábbak is.

Terensz
Nekem egy Squer-em volt, egy éve az öcsémnek adtam (mivel én leálltam a gitározással). Nagyon jó gitár, de azt mondják, pl. hardrockot, metált játszani nem kifejezetten jó, a Fender-félék elsõsorban blues játékra valók. (Ami nekem tökéletes, bluest játszanék.)

Ha valaha újra gitározni akarok, egy szép, régivágású Gibsont fogok venni. Ha pedig annyi pénzem lesz, hogy belefulladok, egy ESP-t is veszek mellé. Cortot biztosan soha nem fogok venni.

cort <#vigyor4>
köszi még azért várok pár kommentet
Hell boy
én a Cort-ot választanám

hello mindenki lenne egy hülye kérdésem hogy elsõ elektromos gitárnak melyiket érdemesebb megvenni Squier Affinity Fat Strat HSS BK vagy Cort X5 SSS kösz elõre a válaszokat 😄
Nos, egyenlõre szerények a lehetõségeim, szóval az elektromosat nem erõltetem. A helyzet az hogy totálisan kezdõ vagyok, még valamikor gyermekkoromban rézfúvóztam, szóval annyit tudok körülbelül hogy mi az az oktáv. Fel kell majd elevenítenem a szolfézstudásomat 😊
A bundok azok gondolom a nyakon lévõ fogóhelyek (azok a fém pálcácskák), ugye?
Szóval ilyen szinten nem értek hozzá, így gyakorlatilag csak a szerencsében bízhatok hogy viszonylag jó hangszert választok -e. Sajnos gitáros ismerõsöm nem nagyon van, nem tudnak segíteni.
Köszönöm szépen, hogy ti azért felvilágosítotok 😊

Terensz
A normál méretû 4/4-es. Olyat vegyél.

Nekem 3/4-es van, ha nem a saját hangszeremet veszem kézbe, állandóan tévesztek. Tehát ez nem jó.

Viszont a 3/4-es talán elõny, ha késõbb elektromosra akarsz áttérni. Bár ennyi erõvel vehetsz elektromosat egybõl. Ebben viszont döntsön az, hogy milyen zenét szeretsz, mit akarsz majd játszani.

Terensz
Hali!

Én a legelsõ gitáromat 8.000 pénzért vettem, igaz: 15 éve, de a gitár-árak nem igazán változnak. Ez a gitár a mai napig nagyon jó, bár fel biztosan nem lépnék vele <#idiota>, de egy tanuló-gitárnál teljesen mások a szempontok, mint egy olyannál, amivel kiállsz közönség elé, ez nyilvánvaló. Az ár és a teljesítmény általában szinkronban van.

Vedd kézbe a gitárt, nézd meg, hogy szépen szólnak-e a húrok, a 12.bund után se legyen nagyon távol a húr a nyaktól. Nézz oktávot a 12. bundnál üveghangra, ha nem jó az oktáv, semmiképp ne vedd meg a gitárt. Azt úgyis érezni fogod elsõre, hogy a hangszeren lesz-e kedved majd játszani. Ha pedig nem 9000 Ft a keret, akkor pedig menj el egy becsületes hangszerboltba. A körúton egymást érik. Ha nagyon vaskos a keret, menj el az Oroszlánbarlangba. Nagyon drágák ott a hangszerek, de nagyon profik. Valahol a Hollán Ernõ környékén van a 13.kerületben, ha egyáltalán létezik még. Remélem, igen.

SrAta
igen ugyanúgy szól az elektroakk, mint az akkusztikus, csak ha rátolod erõsítõre a belõle kilógó kábelt akkor hangfalon is tudod zenéltetni, tulajdonképpen csak benne van egy jó mikorfon az akkusztikus gitártestbe

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Ja, és még valami! A gitár méretek mit jelentenek? Pl. a 4/4 az a teljes méretû? Milyet érdemes venni?
Még egy buta kérdés: az elektroakusztikus gitár tud úgy szólni mint az akusztikus? Úgy értem elektromosság nélkül szól úgy mint villanytalan testvére?

Sziasztok!
Úgy döntöttem megtanulok valamennyire gitározni. Úgy gondoltam kezdetnek egy nylon húros akusztikus gitárt vennék (olcsón), mert azt olvastam hogy azon könnyû tanulni. Aztán majd késõbb jöhet az elektromos is, de most egyenlõre ez. Nem tudok szánni -magára a hangszerre- 15e forintnál többet. Persze ezen felül gondolom még kell vennem valami hangolót, tokot, pengetõket, póthúrokat.
Tudnátok ajánlani valami jó tanulóhangszert, esetleg szetteket, és boltot, ahol ezt meg tudom venni ezeket? Cora -s 9000 Ft-os klasszikus gitár milyen lehet? 😊
Elõre is köszi a segítséget!

Hell boy
120 ezerért már jó cuccokat lehet találni de ez a 3 gitár egy erõsítõbe dolog ez felejtõs. a basszusnak eleve másak az igényei ha rákötsz egy bassz gitárt egy gitár erõsítõre akkor az hamar tönkre is fogja tenni. mind 3 hangszernek külön erõsítõ kell mondjuk ha 3 erõsítõt akarsz megúszni 120ezerbõl az már neccesebb lesz.

Hali!
Szeretnék beújítani valami komolyabb erõsítõbe. Több gitárt szeretnék rákötni (2 szóló, 1 bassz) ha lehetséges. Ezek mennének egy keverõbe, a keverõ meg az erõsítõre. Vagy ez így nagyon gyenge minõséget eredményezne? A lehetõ legegyszerûbb erõsítõt keresem, a legjobb az lenne, ha csak egy hangerõszabályzó lenne rajta, és 2x12" -os hangszórók kb. Sajnos ehhez még csak hasonlót sem találtam, mindenhol ebben a méretben benne van 56 effekt és 142ezer erõsítõmodell, amire semmi szükségem 😞. Vagy ilyet felesleges is keresni? Kb. 120ezrem lenne rá, mit ajánlotok ebben a kategóriában ilyen célra?
Hali mindenki lenne egy hülye kérdésem hogy elsõ elektromos gitárnak melyiket érdemesebb megvenni Squier Affinity Fat Strat HSS BK vagy Cort X5 SSS kösz elõre a válaszokat 😄
Nitramk
Ja, tényleg, ez?

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

kraawz

Ha érdekel 8500 ft szinte ingyenes sportfogadási bónusz, írj üzenetet!

Nitramk
én ezeknek:
-Sziget bérlet
-Egy ház méretû erõsítõ, vagy
-Egy sima kombó
-Egy Parker Fly gitár

Szerény kívánságaim...

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

Christiansen
én ezeknek örülnék

- zenekaros póló
- poszter
- Nagy Gitárkönyv
- koncertdévédé
- Fender Richie Kotzen signature strat😊

Nitramk
Nyakláncra fûzött pengetõ? 😄

mumpic
Hát, szerintem ez is alkatfüggõ. Én már kaptam lánytól általa mindenféle rúnákkal ellátott pengetõket (3-at), nem tetszett. Szerintem végtelenül giccses dolog. Fõleg ha nem is használ pengetõt. De persze lehet hogy neki tetszene.

Köszi az ötleteket. Bár õ nem használ pengetõt, mert a körmeivel muzsikál 😊. Nekem is ez ugrott be elõször. ha más nem, kiteszi a polcra...nem tudom, szerintetek rá lehet valahogy íratni a nevét a pengetõre? mert az személyesebb lenne és talán így jobban örülne neki.

Köszi! 😊
Hell boy
úgy hogy ráraksz 3 kiló effektet a gitárra 😄

Ezt hogy?
http://www.youtube.com/watch?v=fgeQpACUbDY

2:32 - 3:20 -ig jó hallani (de a dal végéig megy már)
jó a fülem de a szarnak se tudnám ezt letabolni O.os
hogy kell ilyet játszani?

Kurt97 1993-2012 Copyright All rights reserved.

McGrady
helló
húrkészlet, pengetõ. próbáld meg kideríteni, milyen húrt használ. nem túl romantikus, de elég praktikus 😊

Kuss!-magyarázta.

mumpic
húrápoló? kép

Sziasztok!

Légyszi segítsetek! A barátomnak három gitárja is van (az egyik akusztikus) és valami jó kis ajándékot vennék neki. Sajna semmit sem tudok a gitárokról, szóval gondoltam, hogy ide írok, hátha nektek van valami ötletetek. A lényeg, hogy nagyon örüljön neki és ne legyen drága. Tudtok segíteni?
ja és bocs, hogy ilyen hülyeségekkel traktállak Titeket, de nagyon fontos lenne.

szóval várom az ötleteket. KÖSZI és további jó fórumozást!

sziasztok!
sz4bolcs
Kicsit off, de inkább ide linkeltem, mint valami szinti topicba, rohadtjó, szerintem sok inspirációt adhat.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

SrAta
nh ja de ehhez méá tudni kell így szintizni is😊 (elõször aszittem valami gitárhíró vidit tolsz be😊))))))))

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

SrAta
ilyenre gondoltam a tranzis torzításnál, csak több opcióval😊

SrAta
ja hogy több elõfok van énis erõsítõtechnikát tanulok, de erre nemgondoltam, azért gondoltam, hogy ott valami még megvan vezetve és tranzival megtorzítva

sz4bolcs

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.