Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hat nemtom, nekem a tanar kapasbol "ugralosat" kezdett el tanitani. Mondta, hogy jatszam csak szepen el az akkordokat, es ne punkzeneljek. 😊
Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer
azért írtam gitár topikba mert a basszusgitárok nem túl ugrálósak.... pl 333333 555555 11111111 333333 ilyesmi tabjuk van...
biztosan neketek is van valami témátok amit még giározásotok elsõ félévében talnultatok és nem überbrutál szólókból áll vagy ilyesmi...és nem használtok benne 6.húrtXD
biztosan neketek is van valami témátok amit még giározásotok elsõ félévében talnultatok és nem überbrutál szólókból áll vagy ilyesmi...és nem használtok benne 6.húrtXD
Sziasztok!
Nincs valakinek Pál Utcai Fiúk guitar pro tabja? Vannak tabok, de nem guitar pros, és a bontást nem tudom hogy kell 1-2 számnál meg ilymesik 😄 Tehát ha van vkinek kérem jelezze 😄
Köszönöm! 😊
Nincs valakinek Pál Utcai Fiúk guitar pro tabja? Vannak tabok, de nem guitar pros, és a bontást nem tudom hogy kell 1-2 számnál meg ilymesik 😄 Tehát ha van vkinek kérem jelezze 😄
Köszönöm! 😊
Nézegettem még ZOOM multieffekteket.Nem tudom eldönteni melyik a jobb: ZOOM G-1 vagy KORG AX5G? A KORG-os-al lehet Crunch, Metál, Blues hangzást kihozni?
Valaki használ itt Line 6 Pod Studio UX1-et? vagy hasonlót? az a kérdésem lenne, hogy vettem egy ilyet, fel is raktam, be is üzemeltem, és az a gondom, hogy egyes effekteknél hiányzik egy-egy cucc (pedál, erõsítõ, akármi..) És azt írja, hogy: "This model is not authorized for use with the connected device." hogy lehet ezt feloldani?:S Köszi elõre is
X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May
üdv! szerintetek egy alig használt Squier Bullet Strat.-ot mennyiért lenne érdemes eladni?😛
Korg AX5G-re gondoltál? végülis... Ezzel kombinálva a 20W elég jót kitudsz hozni belõle sztem...
Hát nem tudom, nézegettem nagyobb erõsítõket, de sztem egy multieffekten többfajta effekt, torzításmód van. Egyik ismerõsömnek is kb. 20W erõsítõje van és jól hangzik a pedál. De ha elég hangosra veszem az erõsítõt, akkor valamennyi csak kijön az effektbõl.
Nézegettem ZOOM multieffekteket. Nektek mi a véleményetek a ZOOM-ról?
Nézegettem ZOOM multieffekteket. Nektek mi a véleményetek a ZOOM-ról?
Szerintem ha csak otthon játszól akor bõven elég az a hang is... a 20Wos kicsikén nem fog ugysem annyi kijönni mint egy nagyon. Csak megközelíti. Igazábol akkor érdemes drágább dolgokat vásárolnod, ha eljutsz egy próbateremig ahol ki is hallod a dolgokat.
Én otthon gitározok. Akkor inkább multieffektet vegyek? Pedálokból a Behringer pedálokat láttam eddig. Azok jók? Az erõsítõmön van EQ és GAIN. A pedálokon lévõ EQ-k és GAIN-k jobbak? Metál hangzásra milyen pedált ajánlotok? Én láttam Behringer pedált úgy kb. 11.000 Ft-t. A multieffekten lévõ metál effekt vagy mi is elfogadható metál hangzást tud produkálni szerintetek?
aki koncertezik,az pedálozni fog egyértelmûen,aki meg csak elgitározgat magának egyedül,az multival jobban jár szvsz(bár ha valaki zenekarozik,úgyis áttér pedálokra)
BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D
Ezt ismeri valaki Line6 GuitarPort XT USB, hogy mukodik? Gitar bele es kilehet kotni kombora vagy csak PCn kersztul mukodik? Lehet vele felvenni is?
Elore is koszi.
Elore is koszi.
PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke
attól függ mennyi mindent akarsz játszani a gitáron... én személy szerint megmaradnék az efektpedálnál, mert az egy bizonyos hangzásra van kifejlesztve, ami tökéletes. És itt a BOSS-ra gondolok...
Multi sokkal pénztárcakímélõbb...
Amikor a szeretet hatalma legyőzi a hatalom szeretetét, a világ meg fogja ismerni a békét. -Jimi Hendrix-
És szerintetek melyik éri meg jobban?
A multieffekt vagy az effektpedál?
A multieffekt vagy az effektpedál?
black sabbat - iron man/paranoid
children of bodom - somebody
pantera - the sleep
dimmu borgir - burn in hell
ezek elég egyszerûek szerintem. én is ezzel kezdtem vagyis még mindig ezeket játszom mert kezdõ vagyok... De nézzél meg pár metallica számot vagy nirvanat. http://gitarriff.com asszem itt találsz tabokat.
children of bodom - somebody
pantera - the sleep
dimmu borgir - burn in hell
ezek elég egyszerûek szerintem. én is ezzel kezdtem vagyis még mindig ezeket játszom mert kezdõ vagyok... De nézzél meg pár metallica számot vagy nirvanat. http://gitarriff.com asszem itt találsz tabokat.
Arra gondoltam, hogy az effekt egy 20W erõsítõn is jól szól?
Szerintetek egy 20 Wattos Peavey erõsítõhöz ha kapcsolnák multieffektet, az effekt rendesen kihangzana? Ez a kihangzást arra értem, mivel az effektproci állítja elõ a hangzást, az erõsítõ csak felerõsíti, tehát ebbõl gonodolom, hogy az effekt rendesen kihangozna.
Jól mondom?
Jól mondom?
nagybõgõn gitározni próbálok kéne király gitártéma 4 húrra😄 amin nem kell annyit ugálni hogy lerohadjon a kezem mert elég fárasztó tud lenni😄 nah még egy ötödik húr végülis belefér😄...
tudnátok ajánlani valami számot vagy linket vagy gp3-5-t?
tudnátok ajánlani valami számot vagy linket vagy gp3-5-t?
Igen, mert a multieffekt processzora állítja elõ a crunch hangzást, az erõsítõ csak felerõsíti a jelet a végfok kimenetén lévõ hangszórónak.
Az elõzõ hozzászólásomról lemaradt: A tegnap belinkelt Korg g3-on ha bekapcsolnám a crunch pedálrészt, és az erõsítõmön Crunch nincs, akkor lenne crunch hangzás?
Tehát akkor nem kell, hogy az erõsítõn legyen pl. crunch, ha az effekten van crunch, meg fog szólalni a crunch hangzás. Jól mondom?
Hûha, ne keveredj el ennyire. Valószínûleg olyasmi pedált láthattál, mint pár hozzászólással lejjebb az a Peavey, az egy sima kapcsoló kivezetve, az csak az adott erõsítõkhöz jó.
A multieffekteket effektprocesszoroknak is hívják, mert A/D átalakítóval rendelkeznek a bemenetükön, és a hangfeldolgozást valamilyen matematikailag leírható formában végzik, leprogramozott módon mikrovezérlõvel, dsp-vel, anyámtyúkjával. Szóval ha van egy olyan erõsítõd, amin csak hangerõ poti van, akkor is kijön az effekt D/A -ján a torzítás, a flanger, vagy a crunch is, és meg is fog szólalni.
A multieffekteket effektprocesszoroknak is hívják, mert A/D átalakítóval rendelkeznek a bemenetükön, és a hangfeldolgozást valamilyen matematikailag leírható formában végzik, leprogramozott módon mikrovezérlõvel, dsp-vel, anyámtyúkjával. Szóval ha van egy olyan erõsítõd, amin csak hangerõ poti van, akkor is kijön az effekt D/A -ján a torzítás, a flanger, vagy a crunch is, és meg is fog szólalni.
Nézegettem néhány multieffektet. Láttam némelyiken Crunch, Clean pedálrészt. A Crunch az erõsítõmön nincs. A multieffekten így lehet Crunchot alkalmazni? Tehát amilyen pedálok vannak a multieffekten azok az erõítõtõl függetlenek? Pl. Ha van Crunch pedál a multieffekten, akkor azt tudom használni, ha nincs az erõsítõmön Crunch?
Ezen a multieffekten láttam ilyet:
Multieffekt
Ezen a multieffekten láttam ilyet:
Multieffekt
Ez sztereó jelet fogad és sztereót képes kiküldeni (reverbnél, delaynél elõfordul). A gitárt az A bemenetbe dugod és az A kimeneten vezeted az erõsítõbe.
Tehát akkor a multieffektnél is mint az effektpedálnál a multieffekt inputjához a gitárt, a multieffekt outputjához pedig az erõsítõ inputját kell kötni. Éppen Reverb effektpedál után nézegettem a neten és ezt találtam: digital reverb dr100, ezen viszont két input és output van. Itt is az elõbb leírt módon kell kötni az erõsítõhöz, igaz?
Sziasztok!
A multieffektet is lehet bemenetre kötni? Ha nem, hova lehet kötni?
A multieffektet is lehet bemenetre kötni? Ha nem, hova lehet kötni?
Tévedtem, úgy emlékeztem, hogy a SG Gothic-on van így, de mégse. Bocsánat!😊
Elfért volna az ott. Van olyan, ahol ott van.
Hali!
Szerintetek melyik muliteffektet érdemesebb venni a Korg AX3G-t vagy az AX5G-t?
Egy Hohner ST59-es gitárom van mellé meg egy Montarbo erõsítõm.
Vagy ha esetleg tudtok valami jobb multieffektet max 25k-ig akkor jöhet akár az is.
Szerintetek melyik muliteffektet érdemesebb venni a Korg AX3G-t vagy az AX5G-t?
Egy Hohner ST59-es gitárom van mellé meg egy Montarbo erõsítõm.
Vagy ha esetleg tudtok valami jobb multieffektet max 25k-ig akkor jöhet akár az is.
Az SG-t tökig kell engedni, és szólóknál bedönteni, hogy ne legyen gyilkos
oktáv felett rázni 😄
oktáv felett rázni 😄
Valaki nem dobna össze nekem egy listát pár jó gitározni való zenével?
Elõre is kösz! 😄
Elõre is kösz! 😄
I\'d like to think that when I die I\'d get a chance another time.
Nekem amúgy a Gibson SG-vel az a bajom, hogy ahol ragasztva van a nyak ott van a kis gomb is amire a hevedert akasztod és ott kényelmetlen nekem, mert elõre akar mindig dõlni a gitár. Sokkal jobb lenne, bár ha jól tudom van olyan modell is, ha felsõ szarvon lenne a gomb, mint a Stratónál.
Nos nagyjából rendben lennék, de a B2 kicsit rakoncátlankodott , viszont az E1 seogy sem akar felcsavarodni rendesen, lefogom a húrt , hogy minél szorosabban csavarodjon de mindig visszaugrik (ergo nem feszül rá a kis hangoló részre hanem visszaugrik és nagyobb körökben van ott.
Az akusztikus (vagy elektro-akusztikus) gitároknál a fogólap ugyanúgy íves mint az elektromos gitároknál, vagy olyan egyenes mint a klasszikus gitároknál? Vagy esetleg lehet ilyen is, olyan is fajtától/típustól függõen?
Köszönöm, megpróbálom újra de csak majd holnap.
nagyon faszán elrontottam az elsõ linket 😞
Gitárhúrozás, 1. rész - Húrok cseréje
http://facebook.com/musicleander
Gitárhúrozás, 2. rész - Gitár újrahangolása
remélem segítségedre lesz 😊
Gitárhúrozás, 2. rész - Gitár újrahangolása
remélem segítségedre lesz 😊
http://facebook.com/musicleander