Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nitramk
Szóval olyan mintha effekt pedál lenne, csak overdriveval?

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

mumpic
Esélytelen.
Mondjuk ha felmész 15ezerig, akkor lehet kapni használhatót, de én akkor is a használtakat nézegetném, és persze vinnék magammal hozzáértõt, aki tudja hogy mit kell rajta megnézni, mielõtt megveszem.
Azt is döntsd el, hogy nejlonhúros, vagy fémhúros gitárt szeretnél.

Sziasztok én szeretnék megtanulni gitározni sima gitáron csak nem tudom melyik gitár a legjobb kezdõknek lehetõleg 10k alatt.

Beast Machine
Mi az isten, nekem itt mintha lett volna tegnap este egy hsz-em, hova lett....

...vágod?

mumpic
A CD bemenet egy sima vonalbemenet, ami a hificuccok, hangkártyák, lejátszók, stb feszültségszintjére lett méretezve. Arra jó, hogy szól az erõlködõbõl a zene, te meg tudsz rá gitározni...

Lábkapcsolót meg a legtöbb erõsítõ gyártó gyárt a cuccaihoz, az elõfokok között lehet váltani vele, így nem kell lehajolnod az erõsítõhöz, ha clean-rõl overdrivenre vagy crunchra akarsz váltani.

Nem összekeverendõ az effekt hurokkal, abba külsõ effektpedálokat, és multieffekteket kell dugni, elvileg így jobb hangzást produkál mintha a gitár elé kötnéd.

Nitramk
Meg tudnátok mondani hogy az erõsítõben a lábkapcsoló, meg a CD bemenet miért jó? 😄 Csak mert nézegetem õket, látom h milyen jó ebben ez is van, meg az is, és csak 32ezer forint... csak tudnám mire való. 😄

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

Köszi! Kipróbálom!
<#hehe>
mumpic
Szerintem is az egyenirányító szûrõkondijai lehetnek rosszak. Valószínû hogy tiszta csatornán is zúg, csak nem annyira, de amikor nagyobb jellel vezérled az erõsítõt, akkor jobban kihallatszik a búgás, amit a kondiknak kéne megenniük.
Nekem egy boltos azt mondta hogy a behringerek minõségbeli szórása nagy, lehet hogy a délutáni mûszak trehányabb volt a gyárban 😊

Figyelj, nekem nbem zúg, videókban nem zúg, tesztekben sem mondták, szóva...
Hecker007
akkor passzolom, valami biztos hogy nem jó benne, de ezt így látatlanba nehéz megmondani, az én erõsítõmben a kondikat kellett kicserélni és megszûnt a zúgás igaz az enyémben nincs torzított csatorna csak tiszta

HTS s3rg1nh00
mivel ugyanarról a konnektorról megy másik 2 erõsítõ mellette és azok nem zúgnak,szerintem kizárhatjuk...max a táp lehet még a ludas,bár én úgy emlékszem cleanben nem hallani a zúgást(vagy csak gyengébben),viszont ha rátekerjük az overdriveot akkor nagyon hallatszik...

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Hecker007
guitar rig, amplitube, revalver

Tudtok valami szoftveres torzítót? Ultrawave Guitar Multi Fx nem volt jó.
Hecker007
földelés meg kábelek rendben vannak? attól is zúghat, vagy ha kivannak száradva a kondik a tápban

Nekem nem zúg. <#nemtudom> Semmi hangja nincs maxon sem. Mármint zúgás.<#zavart1>
mumpic
ha nincs dob, hangerõ se kell 😊

HTS s3rg1nh00
még nincs dob,de amúgy hangosnak hangos,csak zúg mint a szar,olyan mint a fosh

mumpic
Próbaterembe 15w? dob nem nyomja el?

Metalmilitiakid
ne ilyet nem , ilyen van a próbatermünkben a 3. gitárhoz , zúg mint a szar , nem is szeretjük, nem éri meg

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Óóóó hát vágom én, ez rajta van az egyik DVD-n.
Kulso hangkartyas megoldas se sokkal olcsobb, bar egz line6 guitar port 40K korul van es akkor van effekt, erosito, hangfal modellek es szerintem eleg jol szol. Felvenni is tudsz, erdemes elgondolkodni rajta.

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

Olcso kategoriban en batran ajanlanam a Roland Cube X erolkodoket.
15W pl olyan 20K korul mozog.

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

HTS s3rg1nh00
az ilyen olcsó marshall cuccokat ne ajánlgassuk már,mert lófaxt sem érnek a név ellenére...

Hecker007
az elsõ variációnál csak jobb hangkártyát kell venni vagy még akár azt se lehet kapni jack-usb kábelt (ezt én nem próbáltam)
viszont a második variáció szerintem sokkal jobb minõségben, viszont árban húzósabb, egy erõsítõ 20-25eFt, egy olcsóbb multi effekt meg 25-30eFt

Az érdekelne hogy otthon gyakorláshoz mi a jobb felállás?

valami jobb hangkártya(akár külsõ) + multiefektprogi a számítógépen

vagy külsö multiefekt + 15W erösitõ

És persze hogy melyik jön ki olcsobban az sem elhanyagolható. . .
mumpic
Tök ugyanolyan hangzást nem fogsz kihozni semmibõl, és nem csak azért mert õk sokszorosát költik technikára, hanem mert mindenki kezében máshogy szól a gitár.
Többet jelent ha jól el tudod játszani, a hangszínt meg már csak meg kell keresni hozzá.
Menj be boltokba és próbálgasd az erõsítõket, és vedd meg azt ami neked tetszik. Ennyi pénzért van már Marshall, Orange, Kustom, Peavey, stb.

Az anyagi lehetõségeimhez képest a legjobbat szeretném. Leginkább Guns n rosest és Metallicat szeretnék játszani, de jó lenne ha minden hangszínben elfogadhatóan szólna. Nem tudom , ogy fontos-e milyen gitárom van. Vintage v100
mumpic
Milyet szeretnél? Elég ha szól, vagy legyen karaktere is?

marshall

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

Sziasztok!

Szeretnék venni egy kis gyakorló erõsítõt. 10-15w-os bõven elég lenne. Kb 20000Ft-om lenne rá. Milyet ajánlotok?
sz4bolcs
Dobronski: Nézd, milyen király intro -
Kashmir

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

mike0013
ez jófajtának tûnik😊 amúgy azt elfelejtettem mondani, hogy egy dupla bumbuckeres gitárom már van, az metálra jó, ezért akarok most olyat, aminek a clean-je is jó😊

X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May

HTS s3rg1nh00
mindenképp dupla humbis gitár kell neked...ami még hirtelen eszembe jutott az az Ibanez RG szériája,de szigorúan használtan érdemes nézelõdni,elég sokat lehet spórolni rajta...pl.valami ilyesmire gondoltam én...

Christiansen
squier classic vibe strat

ha metál akkor valamilyen használt ltd

mike0013
köszi, meglesem😊
esetleg még más ötletek, hogy miket nézegessek? (cort-ot annyira nem szeretnék most...😊)

X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May

fasza!
Mekkora metálervagymár!😄

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

HTS s3rg1nh00
illetve a hangmester fórumon hirdetnek egy használt de nagyon megkímélt KX1Q Katanát is,az is bomba jó vétel,65k irányáron(az új 92k)

HTS s3rg1nh00
Cort KX5

mike0013
szerintetek 60ezer forintból milyen gitárt érdemes venni? aminek szép a clean-je és zúzni is lehet vele!

annyival van más hangzása, h a hosszabb nyak miatt kijjebb esik a nyakpickup.

Ha ízlés kérdése akkor kell, hogy legyen valami külömbség. Ja és bocsi az elírásokért kicst be vagyok sörözve, pálinkázva és whiskyve.<#circling> Persze közbe gyakorlok.<#buck> Lenne is egy másik kérdésem, hogy valaki használt Epiphone Tony Iommi vagy G-400 Custom gitárt? Érdekelnének a tapasztalatok.

Christiansen
nem hiszek ebben😞

HTS s3rg1nh00
szerintem nem vájtfül kérdése az egész,hanem egyszerûen ízlésé...kinek melyik tetszik jobban.

Van valami, hogy a 22 bundos gitár "pontosabb".A technikai részért nem tudom. Ezért is kérdeztem meg a dolgot. Bár még az is lehet, hogy az van amit te mondasz, hogy megszokás kérdése de akkor viszont tényleg kell, hogy legyen valmi minimális külömbség a hangzás terén. Mondjuk lehet, hogy nagyon vájtfüllünek kell lenni hozzá.

Christiansen
nem ez a lényeg a hangnál, de tény hogy a legtöbbeknek 22(ill.21) bundos
hangszere van
van egy karakter, ami tetszik a zenésznek, és ennek a szövõdménye,
hogy hány bundos, attól függõen hogy fender, gibson vagy valamilyen 24-es superstratról van-e szó..

Olvastam már több helyen is, hogy sokan inkább a 22 bundos gitárt szeretik jobban. Azért amit megpróbáltam leírni bár lehet, hogy nem igazán pontosan vagy helyesen tettem fel a kérdést. Az aki meg mondta egy komoly zenész (Babos tanítvány szóval nem egy nyeretlen 2 éves).

Christiansen
ja értem. sztem ez is hülyeség, hangológéppel ellenõrizhetõ
a bundozás pontossága, egy jó minõségû hangszer esetén mint a 22-es és a 24-es is pöccre ott lesz.
Pláne hogy jópár nagy gitárnyûvõ négyoktávost használ, akik még arra is kényesek sound ügyben, hogy milyen elem van az effektjeikben 😄