Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Christiansen
nem tehetsz róla de hatalmas nagy fasságot mondtak..
kb. mintha az lenne a kérdés a piros vagy a sárga ferrari megy gyorsabban, ha a sárga 2 cm-vel hosszabb.
beszélgess csak szépen el a sráccal, hogy ha annyira se ért hozzá mint te, akkor nem kéne okoskodnia

(egyébként a 24 bundos -hathúros- pont 4 oktáv terjedelmû,
a 22es "csak" 3 oktáv és egy kis szeptim, de ez a különbség nagyon nem számít..)

Itt most nem arról van szó, hogy egy 2 oktávos gitárnak katasztrófális hangzása van. Ezt senki nem mondta De valami olyasmi, hogy a 22 bundnak az elosztása pontosabb mint a 24-esnek. Ezért kicsit "finomabb" a hangzása. A gépipari munkásra csak annyi, hogy szeretnél te olyan profi munkás lenni mint aki mondta.De nem vitázni akarok tényleg komoly vélemények érdekelnek meg tapasztalatok.

HTS s3rg1nh00
innen gratulálok annak aki ezt mondta,kb annyit érthet a gitárokhoz mint egy gépipari munkás a versenytánchoz

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Hell boy
Csináltam egy kis At the Gates cover-t ha érdekel vkit itt meglesheti:

Klikk

Hell boy
azon kívül hogy a 24 bundoson 2-vel több van mint a 22-esen sztem semmi külömbség nincs 😄 legalábbis én még nem észleltem

Hi.

Valaki tudna egy kis infot mondani, hogy a 2 oktávos gitár hangzása milye? Mert eddig azt hallottam róla, hogy kevésbé szép. Valami olyasmit mondtak, hogy a 22 bundos gitárnál a bund kiosztás jobb és kellemesebb a hangja. Nem tudom mennyire érthetõ a kérdésem de elõre is köszi a segítséget.

Fantasztikus köszi!

nincsenek* ; ideig*
Bocs fáradt vagyok.
Tanulok*

De jártam 3 évig tanárhoz, de otthon kényelmesebb, nincsenej megkötések. Szerintem járj tanárhoz egy idejig, utána otthon is menni fog.
hmm...

mumpic
Múltkor volt szó Derek Trucksról.
Most találtam ezt a Roy Rogers muksót (eddig nem hallottam róla semmit), igaz kicsit más stílus, de õ is slide gitáros. Ez a videó különösen tetszik a 12 húros elektroakusztikus dobró miatt 😊

okok, gitározni tudó haver is azt mondta, hogy jobb, egyszerûbb elmenni a tanárhoz, hogy legalább za alapokkal rendben legyen az ember.

mumpic
Nemá'
Végre valaki akit nem kell rábeszélni hogy menjen tanárhoz.
Bálint, járj tanárhoz, ha nem akarod egyedül újra feltalálni a gitározást. Egy jó tanár nagyon sok mindent tud neked mutatni, amit a haverok, meg a jútúb nem.
Ha van rá pénzed, akkor csak nyerhetsz egy tanárral. 😊

Te is így tanultál?

Autodidakta módon jobb.
😉 helyes.
köszi!

mumpic
Szerintem egy két hét alatt meg lehet szokni, ha mindennap pengetsz. De ez egyénfüggõ. Én már nem is emlékszem nekem meddig tartott, de szerintem az nagyobb probléma lesz, hogy pl egyszerûen nem fogod tudni úgy tartani a kezed, hogy egy akkordot le tudj fogni, persze ez is késõbb megváltozik, csak gyakorolni kell.
(pl az E7/9# akkord nekem ilyen volt, egy kis picsányi blues riff kezdõdött azzal, de egyszerûen nem bírtam, a kisujjam nagyon fájt tõle, az utolsó ujjpercem le akart szakadni, de most már le tudom fogni)

természetesen ujjra gondolok...

helló!

Elhatároztam, hogy meg szeretnék tanulni gitározni.
Vettem gitárt, lesz oktató is.
Az ujbegyeim meddig lesznek elzsibbadva? :-)

sz4bolcs
Jaj, látom a logód is Zepes. 😊

Nekem sokáig az aláírásom volt a Stairway vége: "When all are one and one is all..."

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

sz4bolcs
Nagyon helyes. xD

Nitramk
kösz a tippet 😊 Eddig roland cubeban gondolkoztam, de megtetszett ez a marshall MG15CD és FX.

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

ha azt akarod, hogy összetörjön, csak rajta...

Hecker007
számítógép már nem rossz, de szerintem érdemes beszerezni egy 15W körüli erõsítõt, meg ha effekt is kell akkor egy multi effektet persze ezeket csak idõvel mikor már tényleg szükséged van rá

Ami wiki-n van Jimmy Page-rõl, azt kivülrõl vágom. <#hehe>
Köszi a tanácsokat a gitárvásárláshoz.
Ha majd egyszer sikerül kiválasztani a gitárt akko mire lesz még szükségem hozzá?
Kezdetben csak itthoni gyakorlás lenne, lehetöleg a szomszédok megkimélésével. Milyen lehtöségek vannak? (számítogép van,ha ez számít vmit)
sz4bolcs
Hehe, épp olvastam Jimmy Page-rõl wikin, és találtam egy érdekességet:

"Bár mai szemmel felületes szólógitárosnak tünhet, de minden dallamában jelen van az a "feeling" és átütõ erõ, ami többet tesz hozzá a dalhoz, mintha klinikaira polírozottan játszana. Technikai hiányosságai ellenére Page játszotta a valaha rögzített leghíresebb gitárszólókat, melyre jó példa az, hogy amikor a 100 legjobb gitárszólót rangsorolták a Stairway to Heaven lett az elsõ. Maga a dal annyira népszerû, hogy még ma is sok gitárboltban ki van írva: Itt nem játsszuk a Stairway to Heavent."

de gitár, mert lehet hallani ahogy pengeti😛

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

fecska
Miez? Milyen hangszín/torzítás? Vagy nem is gitár ?<#falbav> Tabot seholse találok hozzá! <#help><#help><#help>

mumpic
Vagy MG15FX
Van benne clean, crunch, overdrive, meg a phaser, flanger, chorus és a delay közül egyet tudsz választani.
Van rajta Line in, fejhallgató kimenet, lábkapcsoló, tap tempo a delayhez, meg hangoló is.

Hecker007
Marshall MG15CD vagy MG15CDR szerintem.

Hecker007
meg lehet hogy törne is a gitáron a húrláb

mumpic
Mert sokkal erõsebbek, és a klasszikus gitár nyakát nem erre találták ki, arra a nejlon való.

miért?
keress rá: rodrigo y gabriela

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

mumpic
öö
Ha klasszikus gitárod van, arra ne erõszakolj fel acélhúrt.

Kösz a válaszokat!

Tudtam, hogy fémmel nyomta az elektromos gitár miatt, csak akusztikus gitárhoz mi kéne. Lehet próbálok egy acélhúrt.
Nitramk
hát úgy 10 fölött 😊

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

mumpic
_kell_ ? 😊
Felõlem nyomhatja nejlonhúros klasszikusgitárral. Vagy akár zongorával vagy szaxofonnal is 😊

Hecker007
akkor már tényleg belekavarodtam, mindegy a lényeg az hogy Led Zeppelinhez acélhúros gitár kell akár melyik számot akarja játszani az ember 😊

mumpic
Nem tudom hogy min játszotta a pédzs bácsi, de most a babe, i'm gonna leave you ról volt szó 😊

Hecker007
stairway to heaven-t nem 12 húros akusztikuson játszották? vagy nem tudom akkor én mire emlékszem ..:S😄

mumpic
Ja, a les paul nem is tudott volna mit kezdeni a nájlonnal 😊

Hecker007
Én úgy tudom hogy ezeket eredetiben Steel húron játszották.

Led zeppelin stairway to heaven, baby im gonna leave you féle zenéhez természetesen. 😊
Nylon vs Steel string?
1000

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

Hecker007
Hány Wattos kellene kb?

Nitramk
Sziasztok, tudnátok mondani pár jó erõsítõt Fender Squierhez 30-40 ezer ft-os árkategóriában, lehetõleg beépített effektel (overdrive)?

Borgi
akkor beállitási porbléma lesz, köszi.
csak hétévén tudom majd kiprobálni, de szerintem laptop birja, legalábbi szerintem kéne neki. (Acer aspire 5536g) javitsatok ki ha tévedek

porki fagyok fállalon