Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
elsiettem, többféle is van:
"Fender® delivers single coil tone without the hum! Get cutting edge pickup technology without sacrificing that Fender sound. Special beveled edge Alnico 5 magnets and enamel-coated magnet wire produce the brilliant clarity, definition and harmonic attributes of a vintage Strat in a "Noiseless" package. Each Vintage "Noiseless" Strat pickup comes with 3 pots, a capacitor and resistor to enhance your "Noiseless" experience"
biztos van még több, már késõ van...
Ennyire nem értek a hangszedõkhöz, mitõl másabb egy alumínium-nikkel-kobalt mágnes mint egy kerámiamágnes, és miben tér el az ilyen hangszedõk hangja egymástól? stb...
"Fender® delivers single coil tone without the hum! Get cutting edge pickup technology without sacrificing that Fender sound. Special beveled edge Alnico 5 magnets and enamel-coated magnet wire produce the brilliant clarity, definition and harmonic attributes of a vintage Strat in a "Noiseless" package. Each Vintage "Noiseless" Strat pickup comes with 3 pots, a capacitor and resistor to enhance your "Noiseless" experience"
biztos van még több, már késõ van...
Ennyire nem értek a hangszedõkhöz, mitõl másabb egy alumínium-nikkel-kobalt mágnes mint egy kerámiamágnes, és miben tér el az ilyen hangszedõk hangja egymástól? stb...
"This Noiseless pickup set was designed exclusively for Jeff Beck. Jeff wanted a bigger sound and better tonal dynamics than a standard single coil pickup could deliver, and he got exactly what he was after in the new hotter Noiseless design. Warm and punchy neck pickup tone with a blusey feel, and a bridge pickup that screams at high gain. The clean tone is clear and very full. This pickup delivers the best definition and sensitivity that has ever graced the Strat."
Én 3 esetet tudok elképzelni, egyik, hogy ugyanarra a magra tekercseltek kétszer, a másik, hogy két vékony mag van hosszában egymás mellett, a harmadik, hogy két tömzsi mag van egymás mellett, az alsó három húrnak egy, és a felsõ három húrnak egy. Az biztos hogy nem sima strató hangja van.
Én 3 esetet tudok elképzelni, egyik, hogy ugyanarra a magra tekercseltek kétszer, a másik, hogy két vékony mag van hosszában egymás mellett, a harmadik, hogy két tömzsi mag van egymás mellett, az alsó három húrnak egy, és a felsõ három húrnak egy. Az biztos hogy nem sima strató hangja van.
USA Standard Fender Stratocaster, 1996-os, noiseless pickupokkal
ez milyennek hangzik? márminthogy 96-os. és a 96-os fendereken alapból noiselessek hangszedõk vannak?
remélem érthetõ mire akarok rákérdezni xD
vintage a hangzás elméletileg? 😄
ez milyennek hangzik? márminthogy 96-os. és a 96-os fendereken alapból noiselessek hangszedõk vannak?
remélem érthetõ mire akarok rákérdezni xD
vintage a hangzás elméletileg? 😄
Xbox LIVE Gamertag: RayZ HUN
nekem van egy ilyenem és kitûnõen használható mindenféle gitáros progival. én guitar rig 4et használok mellé
Ebben is hallok mindent, csak a gitárt vagy nagyon elnyomja a többi, vagy nagyon beleolvad a többibe, meg ez a hörgés se segít rajta valami sokat... ezért nem tetszik az ilyesmi.
Positive Mental Attitude
Inkább Hardcore-t hallgatok, nekem az jön be ha lüktetnek a riffek és nem csak kacsmarognak 😄 Bár néhol ott is elég összevissza számok jönnek ki, azokat nem szeretem. 😄
Positive Mental Attitude
Srácok, vele "M-Audio Fast Track profi USB" lehet valamilyen programmal, instant gitárbemenettel, élvezhetõ gitárszónak hallatszó hanghatásokat produkálni?
o_0
:C
o_0
:C
porki fagyok fállalon
Válogass, van köztük pár igenjó is 😊
rosz a füled :S én pl mindenkis apro cuccot ki veszek a háttérböl akár 😄
"Anime is the proof that two nukes weren't enough."
Én a gitárt szinte nem is hallom benne 😄 csak a lábdobot, néha cint és a pergõt, meg a bass-t...
Positive Mental Attitude
Nem szeretem a death metalt, nem sok zenei van benne. Persze néha jóljön a zúzás 😄
tudtok pár kibaszott aggybaszó teknikásos death metálos bandátot? 😮
amúgy ebben mennyi különbözõ riff van?(sztem sok) 😮
amúgy ebben mennyi különbözõ riff van?(sztem sok) 😮
"Anime is the proof that two nukes weren't enough."
ok köszi mindenkinek már kezdem érteni 😛
DE azért ha valakinek mé szájmenése van nyugodtan írhat 😄
DE azért ha valakinek mé szájmenése van nyugodtan írhat 😄
Az elõfokon állítod a hangszínt.
Az elõfokban több elektroncsõbõl vagy tranzisztorból felépített erõsítõ csinálja meg a frekvenciák vágását, kiemelését, és a torzítást is.
A végfok általában csak egy tranzisztorpár, vagy ott is elektroncsõ, de kevés a fullcsöves erõsítõ.
Az elõfokban több elektroncsõbõl vagy tranzisztorból felépített erõsítõ csinálja meg a frekvenciák vágását, kiemelését, és a torzítást is.
A végfok általában csak egy tranzisztorpár, vagy ott is elektroncsõ, de kevés a fullcsöves erõsítõ.
és ehez rendes nagy cucc kell vagy elég egy mezei póversztét pégé húsz?
akkor azé van ilyen tranzisztoros meg elõfok? írna errõl is valaki vmit?
akkor azé van ilyen tranzisztoros meg elõfok? írna errõl is valaki vmit?
És hogy négyszögesítesz egy hullámot? 😊
(most nem a függvénygenerátorra gondolok)
Levágod a tetejét. És hogy vágod le a tetejét? Túlvezérled. Persze, ez több lépcsõben zajlik, és nem egy tranzisztor vesz részt benne, de az elve ugyanaz mint az overdrivenak.
(most nem a függvénygenerátorra gondolok)
Levágod a tetejét. És hogy vágod le a tetejét? Túlvezérled. Persze, ez több lépcsõben zajlik, és nem egy tranzisztor vesz részt benne, de az elve ugyanaz mint az overdrivenak.
Nem teljesen így van.
Overdrive-nál a jelet egyszerûen túlvezéreljük, marha magas gain-nel, distortionnál pedig a hullámot megpróbáljuk "négyszögesíteni", és így jön létre.
Overdrive-nál a jelet egyszerûen túlvezéreljük, marha magas gain-nel, distortionnál pedig a hullámot megpróbáljuk "négyszögesíteni", és így jön létre.
...vágod?
A gitár nem torz, hanem a hangszedõinek a jelét torzítják.
Az overdrive jelentése túlvezérlés, ami torzítást (distortion) eredményez. Tehát effektíve különbség nincs a kettõ között, szimplán az erõsebb torzítást szokták distortionnak, a lágyabbat overdrivenak nevezni.
A lényeg, hogy az erõsítõ nemlineáris torzításából fakad a hang torzulása is. A torzítást a gitárerõsítõ elõfokjának nevezett tranzisztor/elektroncsõ halmazban hozzák létre, a végfoknak nevezett teljesítményerõsítõ pedig a torz jelet (nyilván clean csatornán a torzítatlant) erõsíti fel.
Az overdrive jelentése túlvezérlés, ami torzítást (distortion) eredményez. Tehát effektíve különbség nincs a kettõ között, szimplán az erõsebb torzítást szokták distortionnak, a lágyabbat overdrivenak nevezni.
A lényeg, hogy az erõsítõ nemlineáris torzításából fakad a hang torzulása is. A torzítást a gitárerõsítõ elõfokjának nevezett tranzisztor/elektroncsõ halmazban hozzák létre, a végfoknak nevezett teljesítményerõsítõ pedig a torz jelet (nyilván clean csatornán a torzítatlant) erõsíti fel.
Egya hülye kérés!
Letudja valaki írni (esetleg példát mutatni) milyen a distortion és az overdriven gitár?
Letudja valaki írni (esetleg példát mutatni) milyen a distortion és az overdriven gitár?
Még régen (asszem) a musichello fórumon láttam egy ilyet: "Félig megnézett Malmsteen dvd-met 4×-es írhatóra cserélném" 😄
Malmsteen egy olyan muksó, akinek a játéka nagyon technikás és hibátlan, de szerintem nagyon unalmas. 😊
az állapota rendben van, néhány karcolás látszik rajta, de nem mai darab
akusztikus😄
Még egy kérdés van egy akusztikos nylon húros gitárom, kb 14 éve vettük használtan a márkája gondolom sevilla mert ez van a belsejében a papíron😄 kb mennyit érhet ha esetleg el akarom adni?
Ha belefer a keretbe akkor lockingost, szerintem, jobban tartja a hangolast.
PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke
Ahha. Ty.
"Ha tremolos gitárod van vigyázz, vedd ki a tremolót mielõtt csavarod a tartóoszlopokat." Ezt hogy értsem?
Hi all!
Szerintetek Locking tuner-t vagy sima tuner-t érdemes venni ?
Elõre is köszönöm!
Szerintetek Locking tuner-t vagy sima tuner-t érdemes venni ?
Elõre is köszönöm!
PS3 ID: SDani456
Szerintem inkabb olyan 1.5mm de kinek mi a kenyelmes, meg persze a gitartol is fugg milyen beallitast bir el.
PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke
lehet kísérletezni. Úgy állítsd be, ahogy neked kényelmes és még tiszta hangot kapsz. Ha tremolos gitárod van vigyázz, vedd ki a tremolót mielõtt csavarod a tartóoszlopokat.
thx😊 mondjuk elsõre a 2.5öt sokallanám.. mondjuk nem értek hozzá😊
hangzásra is több a lehetõség? nem vágom igazábol a többi dolgot azért kérdezgetek
és ez a 14es bundon? meg minden húrnál? köszi em a segítséget, és bocs ha kicsit sok a kérdés😄
plusz a másik kérdésem nyak beállítással kapcsolatos. a húrnak milyen távban kell lenni a nyaktol, és a 14es bundnál mérjük? plusz másik dolog, hogy ezt a távot a fém tetejétöl mérjük, vagy honnan?
a guitar riggel ok?
Nekem itt pont ilyenem van, és 100%ig meg vagyok elégedve vele, a POD Farmra egy büdös szava nem ehet senkinek.
Mellé érdemes még beszerezni pár modellpakkot, a Metal Shopot vagy a Power Packot mindenképp, de az FX Junkie sem rossz választás.
Tuti vétel, ajánlom.
Mellé érdemes még beszerezni pár modellpakkot, a Metal Shopot vagy a Power Packot mindenképp, de az FX Junkie sem rossz választás.
Tuti vétel, ajánlom.
...vágod?
karácsonyra szeretnék beruházni rá, és olyan kérdésem van, hogy pl a guitar riggel használható e és a saját progija milyen?
sziasztok!
a Line6 POD Studio GX USB-s külsõ hangkártyával kapcsolatban van valakinek vmilyen tapasztalata?
a Line6 POD Studio GX USB-s külsõ hangkártyával kapcsolatban van valakinek vmilyen tapasztalata?