Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mumpic
elsiettem, többféle is van:
"Fender® delivers single coil tone without the hum! Get cutting edge pickup technology without sacrificing that Fender sound. Special beveled edge Alnico 5 magnets and enamel-coated magnet wire produce the brilliant clarity, definition and harmonic attributes of a vintage Strat in a "Noiseless" package. Each Vintage "Noiseless" Strat pickup comes with 3 pots, a capacitor and resistor to enhance your "Noiseless" experience"

biztos van még több, már késõ van...

Ennyire nem értek a hangszedõkhöz, mitõl másabb egy alumínium-nikkel-kobalt mágnes mint egy kerámiamágnes, és miben tér el az ilyen hangszedõk hangja egymástól? stb...

mumpic
"This Noiseless pickup set was designed exclusively for Jeff Beck. Jeff wanted a bigger sound and better tonal dynamics than a standard single coil pickup could deliver, and he got exactly what he was after in the new hotter Noiseless design. Warm and punchy neck pickup tone with a blusey feel, and a bridge pickup that screams at high gain. The clean tone is clear and very full. This pickup delivers the best definition and sensitivity that has ever graced the Strat."

Én 3 esetet tudok elképzelni, egyik, hogy ugyanarra a magra tekercseltek kétszer, a másik, hogy két vékony mag van hosszában egymás mellett, a harmadik, hogy két tömzsi mag van egymás mellett, az alsó három húrnak egy, és a felsõ három húrnak egy. Az biztos hogy nem sima strató hangja van.

Ray Z
USA Standard Fender Stratocaster, 1996-os, noiseless pickupokkal

ez milyennek hangzik? márminthogy 96-os. és a 96-os fendereken alapból noiselessek hangszedõk vannak?

remélem érthetõ mire akarok rákérdezni xD
vintage a hangzás elméletileg? 😄

Xbox LIVE Gamertag: RayZ HUN

Hell boy
nekem van egy ilyenem és kitûnõen használható mindenféle gitáros progival. én guitar rig 4et használok mellé

Ebben is hallok mindent, csak a gitárt vagy nagyon elnyomja a többi, vagy nagyon beleolvad a többibe, meg ez a hörgés se segít rajta valami sokat... ezért nem tetszik az ilyesmi.

Positive Mental Attitude

Inkább Hardcore-t hallgatok, nekem az jön be ha lüktetnek a riffek és nem csak kacsmarognak 😄 Bár néhol ott is elég összevissza számok jönnek ki, azokat nem szeretem. 😄

Positive Mental Attitude

Borgi
Srácok, vele "M-Audio Fast Track profi USB" lehet valamilyen programmal, instant gitárbemenettel, élvezhetõ gitárszónak hallatszó hanghatásokat produkálni?
o_0

:C

porki fagyok fállalon

Hell boy
ha sok hasonlót hallgatsz kihallod a dolgokat belõle

ERykk
Válogass, van köztük pár igenjó is 😊

mumpic
Jah, az énekes zsebében pl csörög az aprópénz amikor ugrál. <#banplz>

Vadnokedli
rosz a füled :S én pl mindenkis apro cuccot ki veszek a háttérböl akár 😄

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

Én a gitárt szinte nem is hallom benne 😄 csak a lábdobot, néha cint és a pergõt, meg a bass-t...

Positive Mental Attitude

Nem szeretem a death metalt, nem sok zenei van benne. Persze néha jóljön a zúzás 😄
Vadnokedli
tudtok pár kibaszott aggybaszó teknikásos death metálos bandátot? 😮

amúgy ebben mennyi különbözõ riff van?(sztem sok) 😮

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

fecska
ok köszi mindenkinek már kezdem érteni 😛
DE azért ha valakinek mé szájmenése van nyugodtan írhat 😄

mumpic
Az elõfokon állítod a hangszínt.
Az elõfokban több elektroncsõbõl vagy tranzisztorból felépített erõsítõ csinálja meg a frekvenciák vágását, kiemelését, és a torzítást is.
A végfok általában csak egy tranzisztorpár, vagy ott is elektroncsõ, de kevés a fullcsöves erõsítõ.

fecska
és ehez rendes nagy cucc kell vagy elég egy mezei póversztét pégé húsz?
akkor azé van ilyen tranzisztoros meg elõfok? írna errõl is valaki vmit?

Hell boy
igen, vagy pedig az effektpedálon.

mumpic
És hogy négyszögesítesz egy hullámot? 😊
(most nem a függvénygenerátorra gondolok)
Levágod a tetejét. És hogy vágod le a tetejét? Túlvezérled. Persze, ez több lépcsõben zajlik, és nem egy tranzisztor vesz részt benne, de az elve ugyanaz mint az overdrivenak.

fecska
akkor ezt az erõsítõn kell beállítani?

Beast Machine
Nem teljesen így van.

Overdrive-nál a jelet egyszerûen túlvezéreljük, marha magas gain-nel, distortionnál pedig a hullámot megpróbáljuk "négyszögesíteni", és így jön létre.

...vágod?

mumpic
A gitár nem torz, hanem a hangszedõinek a jelét torzítják.
Az overdrive jelentése túlvezérlés, ami torzítást (distortion) eredményez. Tehát effektíve különbség nincs a kettõ között, szimplán az erõsebb torzítást szokták distortionnak, a lágyabbat overdrivenak nevezni.

A lényeg, hogy az erõsítõ nemlineáris torzításából fakad a hang torzulása is. A torzítást a gitárerõsítõ elõfokjának nevezett tranzisztor/elektroncsõ halmazban hozzák létre, a végfoknak nevezett teljesítményerõsítõ pedig a torz jelet (nyilván clean csatornán a torzítatlant) erõsíti fel.

fecska
Egya hülye kérés!
Letudja valaki írni (esetleg példát mutatni) milyen a distortion és az overdriven gitár?

mumpic
Még régen (asszem) a musichello fórumon láttam egy ilyet: "Félig megnézett Malmsteen dvd-met 4×-es írhatóra cserélném" 😄

Hell boy
ebben egyet értünk 😊

mumpic
Malmsteen egy olyan muksó, akinek a játéka nagyon technikás és hibátlan, de szerintem nagyon unalmas. 😊

az állapota rendben van, néhány karcolás látszik rajta, de nem mai darab
akusztikus😄
Még egy kérdés van egy akusztikos nylon húros gitárom, kb 14 éve vettük használtan a márkája gondolom sevilla mert ez van a belsejében a papíron😄 kb mennyit érhet ha esetleg el akarom adni?
SD456
Hi!

Jó, akkor lockingos tunert veszek. Kösz a választ!

PS3 ID: SDani456

Ha belefer a keretbe akkor lockingost, szerintem, jobban tartja a hangolast.

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

Ahha. Ty.
Caligo
Caligo
http://www.youtube.com/watch?v=iCb_CuAOEGA 3:40-tõl tessék figyelni😊

"Ha tremolos gitárod van vigyázz, vedd ki a tremolót mielõtt csavarod a tartóoszlopokat." Ezt hogy értsem?
SD456
Hi all!

Szerintetek Locking tuner-t vagy sima tuner-t érdemes venni ?

Elõre is köszönöm!

PS3 ID: SDani456

Szerintem inkabb olyan 1.5mm de kinek mi a kenyelmes, meg persze a gitartol is fugg milyen beallitast bir el.

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

Caligo
lehet kísérletezni. Úgy állítsd be, ahogy neked kényelmes és még tiszta hangot kapsz. Ha tremolos gitárod van vigyázz, vedd ki a tremolót mielõtt csavarod a tartóoszlopokat.

thx😊 mondjuk elsõre a 2.5öt sokallanám.. mondjuk nem értek hozzá😊
Caligo
csak a 14esnél kell nézni.

hangzásra is több a lehetõség? nem vágom igazábol a többi dolgot azért kérdezgetek
Beast Machine
Minek használnál Guitar Riget? POD Farm szvsz jobb, átláthatóbb.

...vágod?

és ez a 14es bundon? meg minden húrnál? köszi em a segítséget, és bocs ha kicsit sok a kérdés😄
Caligo
Én úgy tudom hogy a fém tetejétõl a húr aljáig 2,5mm

plusz a másik kérdésem nyak beállítással kapcsolatos. a húrnak milyen távban kell lenni a nyaktol, és a 14es bundnál mérjük? plusz másik dolog, hogy ezt a távot a fém tetejétöl mérjük, vagy honnan?
a guitar riggel ok?
Beast Machine
Nekem itt pont ilyenem van, és 100%ig meg vagyok elégedve vele, a POD Farmra egy büdös szava nem ehet senkinek.

Mellé érdemes még beszerezni pár modellpakkot, a Metal Shopot vagy a Power Packot mindenképp, de az FX Junkie sem rossz választás.

Tuti vétel, ajánlom.

...vágod?

karácsonyra szeretnék beruházni rá, és olyan kérdésem van, hogy pl a guitar riggel használható e és a saját progija milyen?
sziasztok!
a Line6 POD Studio GX USB-s külsõ hangkártyával kapcsolatban van valakinek vmilyen tapasztalata?
Caligo
Mindenképpen tremolóst szeretnék. Régen még a tanáromnak olyan volt, azon tanultam játszani. Vagy s320 lesz, vagy rg350m-ye vagy ez a régi. Karácsony után megyek megint haza, akkor remélem lesz több idõm hogy próbateremben kipróbáljam mindegyiket.