Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Vadnokedli
legállatabmeshuggah😄

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

Caligo
Én is arra szavazok, hogy menj be egy üzletbe, nézz szét. Ennyi pénzért azért nincs nagy választék. Kezdetnek szerintem bármelyik klasszikus gitár megteszi, arra figyelj, hogy ne legyen görbe a nyaka, jól forogjanak a kulcsok, nem legyen hiba a gitártestem. Egyetlen szabály amit be kell tartani, hogy nem szabad rá fém húrokat tenni.

az a baj, hogy egy hangszerüzletbe mindig a legdrágábbat akarják rádsózni... ha nem értesz hozzá akkor nagyon gecik tudnak lenni...

Lányoknak a én a nylonhúrosat ajánlanám.

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

Hell boy
nekem se volt még neylon húrosom sztem a legjobb megoldás az ha bemész egy hangszerüzletbe és rákérdezel hogy ebbe az árkategóriába mit tudnak ajánlani, aztán ha nincs semmi baja a gitárnak (próbáld ki nézd végig) akkor sztem jó lesz.

mumpic
Talán Hohner. De tényleg nem tudom, sosem volt nejlonhúros gitárom.

Minden képpen újat szeretnék és nem is hú de komolyat mert ki tudja meddig fog tartani a fellángolás. Ráadásul sok ideje sincsen sajnos így a ráfordított idõ nem biztos hogy arányos lenne a gitár értékével.
Soha nem volt még gitárja bár a zenéhez azért van affinitása.

Azt hittem van egy általánosan viszonylag jó márka a belépõszintnél is...
mumpic
Én nem értek hozzá, de segítenék.
Szerintem egy kicsit még rá kellene szánnod, de a franc tudja. Te értesz a gitárokhoz? Boltokban kéne nézelõdni, hátha segít a boltos.

Hell boy
mindenképp nylon húrost szeretne vagy esetleg a fém húros akusztikus is szóbajöhet?

Matthew Baker
nos ahogy olvasgattam a topikot senki nem érdeklõdik az akusztikus gitárok iránt -> nem tudnak válaszolni de ne legyen igazam 😊

Új logó by: berczely (Y)

Kérdésemre senki nem tud egy rövid választ adni? 😞 Nagyon örülnék egy kis segítségnek!
Ibanez 😄😄

amugy meg schecter a legjobb ha már ilyenekkel dobálózunk...

ez elég szubjektív dolog tehát fölösleges ilyeneket mondani😄
Najó, de az alap kérdés, hogy mik a Gibson Les Paul Standard Traditional és a Standard '08 pro és kontrái egymáshoz képest?😊
Vadnokedli
én igazábol hozzászoktam az ibanez-hez na meg az LTD-hez 😄

Gibson-nál állatabb hangú gitár nincs.
Vadnokedli
áh fender(TÉNY)/ibanez/warwick nállam. 😄

A legjobb gitár. Fender, Gibson ftw!
mumpic
Szerintem nincs is olyan sok. Ez kicsi ország, ahol kevesen basszgitároznak, és azok közül is csak kevés vesz pont ilyen laneyt, és azok közül is csak kevesen írnak róla véleményt a netre. De azért hajrá 😊

hát jah csak magyar eladásokat és véleményeket nem láttam róla de majd keresek még😛

mumpic
PDF
10 másodperc volt 😛

biztos, hogy ez a neve? mert nem találok róla semmit😄

Üdv,
Van valaki, akinek van tapasztalata a Gibson Les Paulok körében? Az lenne a kérdésem, hogy melyik tetszik neki jobban és miért, a Standard Traditional vagy a Standard '08? Vagy akárki aki hallott róluk valamit?😊
Elõre is köszi!😊
Sziasztok!

A barátnõmet szeretném meglepni karácsonyra egy klasszikus nylonhúros gitárral! Az lenne a kérdésem hogy merre induljak a keresgélésben olyan 15k Ft -ig?
Sajnos egyáltalán nem értek a gitárokhoz és a hölgyeménynek sincsenek komoly szándékai a dologgal. Szeretne megtanulni de egyelõre csak alap hobby szinten.

Ti mit javasoltok ebben az árkategóriában?

Elõre is köszönöm!
Metalmilitiakid
Laney HCM65B én ilyet vettem 40 ért használtan és szerintem igen jó, a 65 watt meg elég izmos benne szerintem, tisztán szól , nekem minden igényem kielégíti, érdeklõdj utána, rosszat én még nem hallottam róla

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

leszeretném cserélni a Warvick blue cab 60.1-es basszuskombómat...
Mit ajánlotok 40-45 ezer forintért?
Én egy Marshall mb30-at néztem ki magamnak, de hátha van ennél jobb is😄
Teljesítmény min 30W legyen😛😄

fecska
Én kihallgattam csak nem tudom leírni <#mf1><#mf1><#mf2><#idiota>

mike0013
valaki?😄
elég ha csak a fõszólót... 1:18-tól😊 egyszerûen bárhogy pötyögök nem jön ki jó eredmény...:/

X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May

Akkor megnyugodtam.
Hecker007
nekem eddig csak a D'Addario meg a S.I.T. szakadt, a DR eddig még bírta mindig a kiképzést

Nem lenne jó megint 2k-t kidobni az ablakon... :S
DR húr, remélem nem szakad.
Hecker007
max elszakad a húr hogyha nem bírja, nekem most 10-es van E-re hangolva, ez is elég feszes de simán letudom nyújtani a gitár nyakáról így is és nem szakad el

Matthew Baker
Üdv. emberek én akusztikus gitáron szeretnék tanulni és azt szeretném kérdezni hogy ti hogy kezdenétek bele?? elõre is köszi!!!

Új logó by: berczely (Y)

Nekem is 11-es van, és E-re akarom hangolni, akkor nagyon feszes...akkor ne is erõltessem?
Hell boy
ki kell bírnia, nekem van egy "homemade" gitárom amit egy gitárkészítõ ismerõsöm csinált és 12es húrokkal tesztelte F hangoláson (vagyis E fölött fél hanggal) és még akkor se mozdult el a nyaka.

Hecker007
Srácok ha a gitáromra 11-es húrt rakok normál E hangoláshoz akkor nagyon meghajlítom vele a kitár nyakát vagy ezt még ki kell bírnia, most 10-es húr van rajta

Hell boy
vegyél még egy gitárt vagy add el a mostanit és vegyél 7 húrost<#banplz>

KILLER2
Amúgy igen, alap alatt az E-t értem, ez lemaradt.

Töltsük le az internetet!

KILLER2
Végül is nem rossz ötlet. Amúgy igen, az a helyzet, hogy a számok, amiket próbálgatok gitáron, kb 4 különbözõ hangolásban vannak. De ha nagyon szelektálok, akkor is legalább 2 hangolás kell. De az ötleted nem rossz, megfontolom.
Köszi minden választ!

mike0013
Sziasztok!
Óriási segítséget szeretnék kérni:S
Ebbõl a számból kéne kihallgatni szombatra a szólógitárt...:S Ha valaki tud és segítene is, annak nagyon nagyon örülnék!

X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May

mumpic
Én úgy értettem hogy hangoljon Ciszre, és ne hangolgasson vissza, az a nyaknak jobban árt.
Cisz-ben már lehet metálkodni, és az E hangolásra kitalált számok is beleférnek, csak 3 félhangot kell hozzáadni a tabokhoz 😄

HTS s3rg1nh00
12-vel már mehet a B/H is...viszont azzal kicsit húzós lesz az E...azt 11-el nem szokás,inkább 9-10-zel...

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

mumpic
Nem értem, gyakran akarod váltogatni a hangolást? alap alatt az E-t érted?
szerintem vegyél egy 11-es szettet (vagy 11/12-es hibridet), és hangolj D-re, esetleg Ciszre.

KILLER2
Milyen vastag húrokat ajánlotok, amik bírnák az alap hangolást és még nem rezegnének Drop H-ban sem? Van ilyen egyáltalán? Vagy legalább Drop C, meg Drop D szépen szóljon rajta és ne szakadjon el alap hangolásban sem.

SD456
Hi all!

Valaki nem tud egy jó oldalt ahol jó minõségû használt hangszórókat lehet venni ?

Elõre is köszönöm!

PS3 ID: SDani456

Ray Z

Xbox LIVE Gamertag: RayZ HUN

McGrady
úgyám! :-)

Kuss!-magyarázta.

Nem tudom, hogy honnan hallottam, de mintha Soma benne lenne az elsõ 10-be 😊 Akkor majd szurkolunk neki 😊

McGrady
Asszem az dec. 18 körül lesz kihirdetve, de már nem lehet pályázni úgy tudom.

Kuss!-magyarázta.

Hello!
Kb egy hónapja hallottam, hogy a Tátraiék hirdettek valami szólóversenyt a 20 éves koncert körül (azt hiszem, gitár lesz a fõnyeremény). Tud errõl valaki valamit?

mumpic
"A Wah (magyarul nem túl szerencsésen hápogó-effekt) egy keskeny sávú, modulálható szûrõ. A magyar terminológiában is meghonosodott angol eredetû elnevezés egy hangutánzó szó, amely az effekt hangzását imitálja. A legelterjedtebb Wah-effektek egy taposópedálból és egy ahhoz erõsített fogaslécmechanikából állnak. A függõlegesen mozgó fogasléc egy hozzá kapcsolódó potméter ellenállását változtatja, aminek eredményeképpen 200-2500 Hz-es tartományban variálható fázis- és amplitúdómodulált, „hápogás-, illetve ugatásszerû” hangot kapunk. A pedál kontrollgombjával az effekt ki-bekapcsolható, a bekapcsolt effekt a pedál változó mértékû és ütemû mozgatásával pedig szabadon, játék közben modulálható. A nem-mechanikus elven mûködõ Wah-pedálok ugyanezen az eljáráson alapulnak, azzal a különbséggel, hogy a fogasléc és a potenciométer helyett egy szûkíthetõ blendével, fényvezérléssel és fotoellenállással operálnak. Használatuk kevésbé elterjedt, mivel a megbízhatóság, a hosszabb élettartam és a zajmentesség ellenére nem képeznek igazán karakteres effekthangot, és jóval nagyobb az elõállítási költségük.

Az Auto-Wah elõre beprogramozott sebesség alapján állandóan és periodikusan modulálja a frekvenciát, a Touch-Wah pedig egy megadott értékküszöb elérésekor (például bizonyos erõsségû pengetésnél), aktuálisan lép mûködésbe."
wikipédia

fecska
WAH
mit kell errõl tudni?