Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bódog' karácsonyt!
Hecker007
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Mindenkinek!

mumpic
Versenyezzünk? Erõsítõ nélkül is bármelyik húron pengetek mesterséges üveghangot. <#crazya>

mike0013
Természetes üveghangnál az 5. 7. 12. 19. 24. bundnál csak ráteszed az ujjadat (nem fogod le a húrt) és megpengeted az adott húrt.
Mesterséges üveghangnál pedig mindenképp kell valamilyen erõsebb torzítás, mert akkor szól ki rendesen. Itt a pengetõ kézen van a hangsúly, a lényege, hogy ahogy pengeted a húrt egy kicsit hozzáérsz a hüvelykujjaddal a húrhoz, ezáltal keltve egy "sikító" hangot. Legkönnyebben úgy tudod megcsinálni, ha a hüvelyujjad vége és a pengetõ vége is kb egyvonalban vannak. És érdemes elõször a D és a G húron próbálkozni ezzel, mert talán ott a legkönnyebb kihozni, magas E húrral meg ne is nagyon próbálkozz😊

És kívánok Mindenkinek Békés Karácsonyi Ünnepeket!

X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May

A zárójelben lévõ (angolul "ghost note" a neve)szám - ha jól tudom - azt jelenti hogy azt nem kötelezõ pengetni. Ezt tabtól függõen lehet akkor, ha azok nem hangsúlyos hangok -ha tudod akkor játszhatod õket, de azok nélkül is jól hangzik az adott rész; jelölhet esetleg másik hangszer által kiadott hangot, csak a másik hangszernek már nem akartak egy külön sávot létrehozni; de találkoztam olyannal is, ahol a delay/visszhang által keltett hangokat adják meg zárójelbe, amit így csak akkor kell pengetned, ha nem használsz delay effektet.

A fekete téglalapot nem tudom... lehet a rombuszra és a felette lévõ "N.H." vagy "A.H." jelölésre gondolsz, az természetes vagy mesterséges harmóniát jelöl, de azt majd valaki más elmagyarázza mer azt én sem értem teljesen, hogy hogy mûködik 😊

Ha valami nagy hülyeséget mondtam, javítsatok ki légyszíves.
Sziasztok!

Szeretnék egy kis segítséget kérni!
GuitarPRO-hoz tudnátok nekem linkelni egy -nem ártana, ha magyar- részletes leírást, hogy melyik jelölés pontosan mit takar?

Olyanokat nem értek, hogy pl. mit jelent az, ha zárójelben van a szám (10) ill. mit jelent a vonalra rajzol fekete téglalap és ilyesmi.

Elõre is köszönet

\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" &#8212; Canalys Analyst Tim Coulling

mumpic
hát ha floydos, akkor igen

fecska
a floydos vorsonokról mit gondoltok? lehet egyáltalán felfele tremolni?

theone91
Anyag... 😄😄SA:😄😄AS

mike0013
hmm, eszembe sem jutott külföldi oldalakon keresni😊 nagyon szépen köszönöm

X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May

mike0013
hehe😄😄:😄😄 ez hogy jött?😄😄😄😄 már annyira kimerített, hogy egyetlen értelmes akkordot sem találtam rá😊

SD456
Hi!

Tessék itt találsz 😊

PS3 ID: SDani456

Metalmilitiakid
mennybõl az anyag ? 😄😄

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

mike0013
tudtok olyan oldalt mondani ahol vannak fenn karácsonyi dalok (mennybõl az anyag, pásztorok pásztorok) akkordokkal? Egy ideje keresek ilyet, de nem lelek:/

Metalmilitiakid
squier showmaster ?? az 50 körüli és floyd os

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

fecska
Nem tudtok vmi floydos gitárt 50000 értékben használt új mind1 csak megérje az árát és nézzen ki valahogy
jackson/ibanez érdekelne esetleg ehhez hasonló formák

Caligo
A füled <#nevetes1>

köszi, azt akarom, csak vennem kell egy 1,5-es kulcsot hozzá.
Hecker007
igen, amúgy a hátsóhúrlábnál tudod állítani hogy a húr mennyire legyen lent a 12.-nél pl. de annyira érdemes csak levenni hogy épp ne zörögjön a húr meg hogy kényelmes legyen szólózásnál 😊

fecska
Szerintem ingyenesek közül az AP guitar tuner a legjobb

Oké, köszi szépen 😊
mike0013
próbálgasd... vagy ahogy jól szól... de egy idõ után már simán ki fogod hallani a számokból, hogy hogyan is kéne

Én is arra gondoltam, csak azért onnan nehéz meghallgatni, hogy hogyan is játszák... 😞 Nincsen más lehetõség?
ERykk
Hallgasd meg a számot.

Sziasztok!
Ha elakarok gitározni egy számot, és a szöveg felett ott vannak az akkordok, akkor azt hogyan tudom, hogy merre kell pengetni és hányszor?
Van valamilyen jó, és ingyenes hangoló program?
Nektek is közelebb van a húrhoz az 1. bund, mint mondjuk a 12.? Most készülök venni egy kulcsot, hogy közelebb hozzam a húrt.
mike0013
Szerintetek hogyan lehet megoldani, hogy sorround hangzást tudjak elérni felvételkor?😊 Line6 UX1-gyel ha jól nézem, csak stereoban tudok felvenni... esetleg ha keverõrõl menne a dolog, akkor összejönne a térhangzás?

Caligo
Kössz szépen, ez hasznos infó. Így már érdekesebb a dolog😄

mumpic
Nehéz dolog a hangszedõ macerálás, mert nagyon sok mindennel lehet trükközni. Humbucker, single, singlebucker, quadrail, mágnes minõsége, menetszám, tekercs minõsége, párhuzamosan vagy sorosan, aztán a hangszedõk is párhuzamosan vagy sorosan, aktív, passzív, mágnespontos vagy mágnescsíkos, fedett vagy fedetlen, stb stb 😊

Aztán ha már jel van, akkor megint sokat trükköznek rajta a gitárosok hogy szénné torzítsák, vagy ûrhangja legyen, vagy kéthavonta cserélnek csövet az erõsítõben, meg még ezt is lehet ragozni.

És valljuk meg, az egyszerû zenekedvelõnek édesmindegy, mi sem halljuk ki az egyes megoldásokból hogy ez most mi. No meg, még attól is függ hogy az összeválogatott kombinációt ki veszi a kezébe, mert mind tudjuk a szand a kézben van 😊)

Hell boy
van igen de azt nem tom mennyire kell lennie 😄 csak azt hogy aktív szedõnél sokkal közelebb is lehet rakni a húrhoz a szedõt mint passzívnál.

Van amúgy valami általános szabály, hogy milyen távolságra kell lenni a húroknak a hangszedötõl?

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

mumpic
Szerintem is a két humbis lehet érdekesebb. Az elsõ humbi tekercseit párhuzamosan kötve single-höz hasonló, hangot lehet talán icsikarni, csak mondjuk kisebb jelszinttel. Valamint azt is tudni kell, hogy a hangszedõk mágneses tere lefogja a húrt, ki lehet próbálni, ha közelebb emeled a húrokhoz, akkor ugyan jobban csilingel és hangosabb, de a sustainnek lõttek. Szóval ha van középen egy pickup, amit nem is használsz, akkor az csak árthat a hangnak.

Én a 320FMre szavaznék az tuti.

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

Caligo
Általában én is így használtam még régen. A régi gitáromon volt középsõ, sosem használtam. Azon gondolkodom, hogy jobb ha van és nem használom, mint egyszer kellene és nincs. Az az igazság, hogy a 320FM jobban tetszik. a 370-es túlságosan elterjedt, semmi érdekes nincs benne.

Hell boy
nálam ha zúzás van akkor bridge ha valami kellemes tiszta téma vagy szóló akkor neck vagy mind2 pickup

Hell boy
én semennyire mert nekem nincs középsõ. de hidd el te se nagyon fogsz külömbséget tenni a középsõ, középsõ alsó (bridge) vagy középsõ felsõ (neck) között.

Matthew Baker
nem igazán értek hozzá de kinézetre nekem mindenképpen az utóbbi tetszik jobban

Új logó by: berczely (Y)

Caligo
Segítsetek. Nem tudok dönteni. Ibanez RG320FM vagy RG370DX. Kinek melyik tetszik jobban? Egyébként ti mennyit használjátok a középsõ hangszedõt?

McGrady
invasion.

Kuss!-magyarázta.

mumpic
A középsõrõl még nem is hallottam.
A baltimoreról úgy tudom hogy jellemzõen kezdõ cuccokat gyárt, a warwick pedig felsõbb kategóriákban jónak számít, de aztán lehet hogy a kezdõ cuccait õ is valami kis céggel gyártatja.
Én azt mondom hogy menj és próbáld ki mindet. Ha tényleg most szeretnéd elkezdeni az egészet, valószínûleg még azt sem tudod hogy milyen elvárásaid legyenek a hangjával kapcsolatban, a gyakorló kombónak meg elsõsorban az a célja hogy szóljon 😊.
Vedd meg azt ami a legjobban tetszik, és úgy érzed megéri. Ne zúgjon, ne sisteregjen, ne dohogjon.

Sziasztok!
Nem tudom jó helyre írok-e, vagy tudtok e válaszolni, de azért próbálkozom. Tehát:
Most szeretnék basszusgitározni kezdeni, és szeretnék venni egy erõsítõt gyakorolni, eddig három olyat találtam, ami árban megfelel, és szerintem jó is( habár ez nem sokat jelent). Szóval a kérdésem az lenne, hogy szerintetek az alábbiak közül melyiket válasszam, vagy tudtok-e ezek helyett jobbat?: Warwick Blue Cab 15.1; Invasion SG30B ; BALTIMORE BA30B.

A válaszokat elõre is köszönöm!
Krisztián
Nahát a sors úgy hozta hogy Framus Ideal lett belõle kissebb képzavarok és kölcsönös meg nem értések sorozata után stagg helyett. Bár ahogy olvastam annál minden jobb! Tokkal 1 év garival és személy szerint igen tetszetõs külsõvel!
Froopy
Ha más nincs, majd kérd meg az eladót, hogy játszon vmit rajta😊 Jah és engem érdekel majd a végéeredmény😛 Minden jót!

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

Köszönöm szépen a válaszokat végül meglett a kiválasztott egy Jose Ferrer JF44 -es 16,5k -ért. Még nem vettem meg de megtapiztam megnézegettem és nagyon szép az én szememmel nézve persze. A pultos kicsit flegma volt de a másik eladó srác sokkal barátságosabb és gyorsan lebeszélt a stagg -ról amit egyébként sem akaródzott volna megvennem. Megmutatta ezt levette odaadta persze nem egy verseny hangszer de úgy tûnik egy kellemes kezdõ hangszer lesz. Ha érdekel majd valakit a végeredmény karácsony után írhatok beszámolót. 😊
Froopy
Bocsánat az elõzõ kommentért, már nem kapható náluk a Hora. Itt nézz körül, szerintem találsz 15k körül megfelelõ kezdõ gitárt. Ajánlott valakit magaddal vinni kipróbálni a hangszert, ha már vásárlásban gondolkodsz.

Sok sikert az ajándékkereséshez, és ha végül veszel gitárt, kedves barátnéd lelje örömét benne!😊

Froopy
Helló! Én annyit tudok mondani, hogy kezdésnek egy Hora Laurát vettem 4-5 éve az Árkádia hangszerboltban 20.000 forintért. Egész jó hangja van, szerintem nem csak kezdõknek jó. Már volt, h leszóltak Horás tanácsom miatt, de remélhetõleg ez most nem fog megtörténni, ha válasz írására sem vették a "fáradságot"😊 Ezt a gitárt tudom ajánlani, de lehet, hogy még mindig 20.000 forint körül van, ez esetben gondolom tárgytalan a 15.000 forintos határ miatt.
Üdv, Froopy

ott néztem, de az a modell már nincs ami nekem van... meg a benne lévõ modellszámot is macerás kibogarászni.. mondom olyan 15 éve került hozzám, akkor is használtan már... menjek el vkihez aztán majd megmondja? vagy hagyjam magamnál szerintetek? mondjuk max évente 1szer játszom rajta...
mumpic
Tudni kéne hogy pontosan milyen, a sevillaguitars honlapján 1500$ -os gitárok is vannak.

Sziasztok!
Lehet hülye kérdés lesz, de nem vagyok tisztába vele. Van egy kb 15-20 éves sevilla gitárom. Körülbelül szerintetek mennyiért tudnám eladni? nylon húros