Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mumpic
Az új húr mindig jobban csattog meg zörög. A tegnap éjszaka felrakott D'addariom már nem csörög annyira (kb összesen másfél órányi pengetés után), most pont jó, jó lenne ha ilyen maradna 😊.

Viszont tényleg nagyon puha, egészen máshogy kell rajta játszanom.

Nitramk
Most felraktam egy Ernie ball Super Slinky, 9-es húrkészletet, én marhára zörögnek a húrok ha lefogom õket valahol. Ez mért lehet? Azért mert új a húr, azért, mert szar, vagy azért mert elfelejtettem hogy kell gitározni? 😄

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

Caligo
Öt éve ernie ballt használok. Soha nem volt gondom vele. A húrkérdés sokkal inkább személyes preferencia kérdése. Van akinek ez tetszik, van akinek az. Van aki esküszik a d'addriora, van aki utálja. Ez ugyanúgy igaz az ernie ballokra is. Nekem ez jött be. Próbáltam Fendert, Yamahát, D'addariot, Elixirt, Martint. Végül az ernie ballnál maradtam. Az Elixir Nanoweb-et szokták mostanság nagyon dícsérni, de az mondjuk drága. El kell fogyjon pár szett szerintem míg megtalálod azt a húrt ami neked tetszik.

Hecker007
DR TITE-FIT húrt ajánlottunk, nekem most az van igaz hogy nem 9-es hanem 11-es, de szerintem nagyon jó, nekem a 10-11-es húr az ami bevált a 9-es nagyon puha volt (nem DR-bõl hanem úgy álltalában). Ez a húr nem csilingel új korában annyira mint a D'Addario, viszont sokkal tovább megvan a felrakás utáni hangja, persze csak ha az ember megtakarítja miután abbahagyta a gitározást 😊

mumpic
Ernie ballokat nézegettem most, talán a pure nickel jó lenne, az nem csilingel annyira állítólag.

Hell boy
nem tudom mit ajánlottak de én már jó ideje elixirt vagy ernie ball-t használok és nagyon bejött mind2. D'addariot egyszer használtam de hamar lecseréltem mer nekem sem tetszett.

mumpic
Na, nem jutott eszembe hogy melyik húrt mondtátok hogy érdemes kipróbálni, úgyhogy D'addariot vettem, 9-est, de nagyon nem tetszik idáig :$ Puha mint a vaj, gyakorlatilag nem tudok nem hamisan játszani, kb mindig megnyúlik a bundon.
A másik meg, hogy az új húrok mindig fényesebben szólnak, de ez már annyira hogy zavaró. A húr rendes hangját is tök nehéz kivenni, behangolni is tök nehéz.

jeah,Vbk in the jar

Ha jol tudom, ghost notenak hivjak. Ami csak nagyon halkan szol a masik mellet, de ha nem jatszod az se nagy gond.
Esetleg meg lehet slidenal hogy honan indul a slide, bar lehet keverem a kottabban levo jelzessel.😊

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

Nekem is lenne kérdésem:
Ilyet lehet itthon kapni? Kedvet kaptam a gitárom dekorálásához😄

lehet rosszul emlékszem (rég nem figyelek ilyenekre... csak útbaigazításnak használok néha tabot) de olyankor hagyni kell a hangot hagy szóljon... tudod... "let it ring"😄

Mit jelent a tab-okban a zárójelbe tett szám?

ez jó😄

Nitramk
Jólvan akkor, köszi a válaszokat 😊

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

Hecker007
nyugi semmi baja nem lesz húr nélkül nekem múltkor 2 napig volt úgy az egyik gitárom mert nem kaptam rá húrt...:S

Nitramk
Jólvanna, tudatlan, lelkes amatõr vagyok 😄
Szóval nem károsodhat a merevítõ a nyakban? Csak mert gondolom a húrok fejtenek ki rá erõhatást, és mivel most nincsenek rajta így nincs ami ellentartson a merevítõnek.

mumpic
Igen, nem fog rajta játszani senki, és szomorú lesz. <#rinya>

mumpic
Nem kell a rugókat kiszedni elvileg. Ha a kulcsokból kiszedted a húrokat, akkor egyesével ha nyomod a gitár hátoldala felé, akkor kicsúszkának, utána már tudod húzni. Elvileg ha megemeled a tremolokart, akkor könnyebben kijön a húr hátul.

Nitramk
Ja, meg ha éjszakára húr nélkül hagyom az árthat neki?

Nitramk
Ja, kösz, és amúgy húrt hogy kell kiszedni a lábból? 😄 Mer tremolós van és most hogy szétszedtem átom hogy vannak ugye a rugók. Azokat ki kell akasztani, és elõrõl az egészet kiszedni?

mumpic
Nem különösebben.Ha floydos gitárod van, akkor érdemes úgy csinálni, hogy leszedsz egyet, és felrakod az újat, aztán a többivel is, de amúgy simán leszedheted az összeset, majd egyesével felrakosgathatod az újakat.

Nitramk
Hali, elszakadt ma az E1 húrom. Húrcserénél kell valamire figyelni (húrok kilazításának, leszedésének sorrendje, nyak merevítõrúdja, stb...)?

Szevasztok! Kinéztem magamnak egy Vorson LP350 Les Paul kópiát. Sajnos csak ezt tetszett ilyen összeg körül.
Véleményt tud vki mondani róla?
Beast Machine
Azért egy erõsítõn/Eq-n érdemes keresztülfuttatni, én a 8 éves Philips mini hifimet használom ilyesmire.

...vágod?

Ti ha Line6 cuccot használtok PCn keresztûl min hallgatjátok? Fejhallagtó vagy érdemes valami jobb hamgfalat venni hozzá? Ha igen milyet?

Nekem csak classic es metal pack van, majd kiderul.😊

Beast Machine
Nem tudom pontosan, de biztos hogy van egykettõ, ami a Metal Shopból, vagy a Power Packból származik, és mintha az FX Junkie-bõl is lenne benne pár cucc.

Próbáld ki, ha valami nem megy, megvan a válaszod.

...vágod?

Ebben csak alap model packokbol van osszerakva a hangzas?

sz4bolcs
Brownstone -ne fülessel halgassátok, mert recseg, mióta haverom megtekergette a guitar rigem...

Nagyon szar?

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

mumpic
Felejthetõ kaliforniai punk, borzalmas énekkel. Bocs.

http://t-core.blog.hu/

nézzétek meg!!

Sztem nagyon jó zenekar!! 😊
mike0013
köszönöm szépen😊 holnap komolyabban le is tesztelem õket

X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May

Beast Machine
Nnan, hazaértem kolléga, kapsz egy pár opciót, nem tudom ,milyen gitárod van, így válogass, mi illik legjobban: ehun e

...vágod?

Sziasztok!

Még talán október-november körül írtam ide utoljára hogy gitárt akarok, venni. Abszolút kezdõ vagyok, de egy olyan gitárt akarok venni ami tökéletes egy kezdõnek de haladó szinten sem kell váltanom hangszert, szal hosszútávra keresek hangszert. Végül úgy néz ki hogy végre realizálódik a dolog és nemsokára meg is veszem a gitáromat, ezt néztem ki magamnak:

Epiphone D-100 akkusztikus gitár

http://www.zenebutikgyor.t-online.hu/gitar/epiphone/acoustic/dr-100.jpg

Mi a véleményetek errõl a gitárról? Árban is pont megfelel nekem, kb ilyen kategóriában kerestem.
mumpic
Ja, majd valami óccsót. Úccse lépek fel sehol. 😛

Hecker007
jah így már értem 😊
szerintem vegyél egyszerre 2 készletet és akkor lesz otthon tartalék, én általában így szoktam csinálni

sz4bolcs
Látjátok? Szakadeez!! <#idiota><#idiota><#idiota>

sz4bolcs
Lol, egész jó. Mi ennek a stílusnak a neve?

mumpic
Ja, félreérthetõen írtam, de én is mindig cseréltem az összeset, csak elraktam a hiányossá vált készleteket, nem dobtam ki egybõl. Most este még jó lett volna egyet felrakni, aztán majd holnap veszek egy új készletet, de akkor ma már nem pengetek. :'(

Hecker007
én pl ezért cserélem az összes húrt hogyha egy elszakad 😊

mumpic
A bánatos mogorva picsába! <#duma>
Régebben mindig elraktam a hiányossá vált húrkészletet, ha egyhúr elszakadt, hátha jó lesz valamire. De mivel mindig a felsõ e húrom szakadt, ezért kidobtam a mintegy fél kilónyi hiányos szettet, mert bebizonyosodott hogy mégsem jó semmire. <#idiota>
Erre most melyik húrom szakadt el az elõbb? H. És nincs régi szettem, amibõl tudnám pótolni. <#gonosz2>

nem hiszem hogy tudsz ennél jobbat mutatni😄
Tudnatok ajalnlani egy jo gyakorlo kombot? Otthonra kell tehat nem kell nagy teljesitmeny. Ha csoves az se baj, digitalis modellezos cucc nem kell az van.😊 Line6 guitar port. Elore is koszi.

hogyne volna

az r betû<#idiota>

mike0013
van valami lényegi különbség az orange cr30 és az orange cr30r kombók között? a sima cr30 olcsóbb pár ezer forinttal, de sehol nem láttam semmi infót, hogy lenne valami eltérés a kettõ között... vagy esetleg ugyanaz mindkettõ, csak a boltok árulják különbözõ árakban?

X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May

mumpic
Nem tudom mi ez a nagy Petrucci-ellenszenv nálad. Töltsd le inkább a Rock Discipline címû oktatóvideóját, és nézd meg hogy mibõl áll az õ stílusa.

sz4bolcs
Najó, az elsõ mondatért megint meg fogtok ölni. xD

sz4bolcs
Azért írtam én is, hogy Petruccis techdemo <#idiota> Viszont az a power & force szám nekem nagyon tetszik. 'Desiree' Bassett original composition- Power & Force, written at age 10' 😊

mumpic
Nálatok is meghülyült a youtube? Még régebben feliratkoztam egy channelre, mert tök jó hangszedõ gyártós videójuk volt, de most van a NAMM show és telifosták videóval a kezdõlapomat, amik ráadásul unalmasak is.<#idiota> Leiratkoztam a channelrõl, de még mindig jönnek a videók. <#fejvakaras>