Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mumpic
A gyakoribb az, hogy a mély húrok 10-es készletbõl vannak, a magasabbak meg 9-esbõl.
Olyan is van, hogy fordítva, de nem tudom ki használna olyat.

a hibrid készletrõl mit kell tudni?
pár hete kitettek elém egy csomó 10-es húrt, hogy melyiket szeretném. mutattak vagy ezer félét és kettõt félre tolt a srác, hogy 10-es, de hibrid. magyarázott róla, de annyira fáradt voltam, hogy fel nem fogtam és hoztam 1 fendert. tök jó hangja van meg nincs vele bajom.

\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" — Canalys Analyst Tim Coulling

mumpic
Fix húrláb van az enyémen, eddig is kemény volt a 10-es, de úgy gondoltam hogy én is kemény vagyok 😊)
Az alapproblémám az az, hogy vajon minden márka 9-es húrja ennyire puha mint az amit most raktam fel? Az elõzõ vagy nem 9-es volt a csomagoláson írtak ellenére, vagy tényleg a D'addario puhább.
Gondolkodom hibrid készleten is.

Nekem a strat-on 10-es van, az LP másolaton meg 9-es. A strat tremolója enged annyit, hogy ne legyen túl kemény a 10-esen játszani, és rendesen lehet nyújtani, sõt, még a hangja sem ványadt. A fix hidas gitáron jobban bejön a 9-es, de azon úgyis humbucker van. Váltogatni nem érdemes, mert akkor mindig át kell állítani a nyakat, azt meg nem szereti a gitár.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Akkor a 2 közül melyiket? Azért nem akarok sokat adni érte, mert gépen is be tudom hangolni, csak mégis jó ha van.
Jó, de 6k-t nem akarok egy hangolóért.
mumpic
Hát nemtom, hiába keresek rá fórumokon mindenki mást mond.
Régen mindenféle márkából 10-est használtam, de nehezebb nyújtani, az elõzõ szettem (valami noname) volt az elsõ 9-es amit felraktam, és nagyon tetszett, kivéve hogy hamar elszakadt.
Most meg a 9-es D'addario túl puha.
Sajnálom rá a pénzt hogy gyakran cserélgessem, pedig akkor gyorsan kiderülne hogy melyik tetszik a legjobban. Talán megpróbálom ezt a DR-t, meg a GHS-t is.

Nitramk
Custom gauge, nickel wound

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

mumpic

Nekem egy ilyenem volt (tesóm lenyúlta😛)
Jobbat nem láttam még. Ha vennék hangolót akkor ilyet keresnék célirányosan.

Az Ibanez LU 10 újonnan 5k.
Szerintetek ez vagy ez lenne alkalmasabb a hangolásra?
mumpic
Óba...
Milyen koncert dvd-t sikerült lehúznom 😄
2007-es G3. Mondjuk gyanús volthogy ilyen hivatalosan nincs is. Jah, ez egy kézikamerás felvétel, az egész koncertrõl. Néha befigyel egy-egy paraszt feje a képbe. 😄
Amúgy nagyon igényesen megcsinálták, menüvel, mindennel, szépen menüs formátumra. 5,6 giga. Csak azért mégis... De legalább nem számít lopásnak. 😄

mumpic
Pontosan milyen ernie ballt vettél? A super slinky az mindegyik eb típusnál 9-est jelent.

Nitramk
Már megtettem 😊 És többnyire maradt a zörgés. Most annyira nem zevar már, de mégis idegesít hogy mitõl lehet.

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

<#finom>
mumpic
Petrucci felesége:

(Ebbõl a szögbõl elég tehetségesnek tûnik <#vigyor3>)

fecska
esteleg még feljebb állíhatnád a húrmagasságot.milyen gitárod van?

fecska
EMGket akarok bele

Huh, megnyugodtam. Köszönöm.
mumpic
Igen. Szerintem nincs is olyan gitár, amelyiknek a fogólapja párhuzamos a húrjaival.

Az normális, hogy a 1-5 bundok sokkal közelebb vannak a húrhoz, mint a 10-15...?
Nitramk
Van hely, standard hangolásban, van, és sokszor hallatszik erõsítõn is. Igazából csak az E, A, meg néha a D húrral van probléma, szoval olyan hogy lefogok mondjuk egy power chordot akkor zörög, eléggé.

Most van egy Fender utánzat Behringer gitárom, és úgy döntöttem, hogy veszek bele pick up-t, akár teljes elektronikát. Lehetséges, hogy pl. ez tényleg Fender pick up legyen ennyi pénzért? Sokat javulna a hangja? Vagy inkább erõsítõ kéne? Bár most is megvagyok elégedve a hangjával.
mumpic
A pickup önmagában nem aktív, hanem az elõerõsítõje miatt lesz az. Ha van hely a hangerõ hangszín potiknál hogy beférjen az elektronika meg az elem, akkor nem kell faragni semmit.

Miért akarsz aktívat?

fecska
az én kérdésem: kell alakítani a gitáromon ha aktív picköpöt akarok belerakni?(most passzív

fecska
ja ha nincs hely a pengetõnek állítani kell a nyakon a merevítõpálcával

fecska
fogd le az 1. és a ucsó bondba az alsó é húrt és nézd meg hogy van e kb a 12. bund környékén egy kis rés amin be tudsz dogni egy pengetõt
ha igen akkor puha a húr
am standard eadghe ben van? mer nekem a daddario szokod drob d be meg drop bbe zörögni

Hell boy
erõsítõre kötve is visszadja a zörgést vagy csak ha magában játszasz rajta?

Nitramk
Még mindig zörögnek a lefogott húrok a gitáromon, és marhára idegesít. Már próbáltam a húrlábakat emelni, csökkenteni, de semmi. Néztem a nyakat, nem ferde. Egyszerûen nem tudod mi a baja.... Mit csináljak? :S

laci 700
most megyek a tanáromhoz... megnézi, max ha nem tudunk mit kezdeni vele veszek rá 9-est és annyi... rugót már sikerült nagyjából beállítani, (meglazítottam a húrt és úgy állítgattam) de ha a karral mozgatom rögtön elhangolódik, amit régen nem csinált.

mumpic
Nem szokták leszedegetni a húrt ilyen sûrûn. Tönkre is menne.

Ty.
fecska
na figyu!
Szóval, leszeded a hátlapot ott van 3-4-5 nemtudomneked hány rugó. A nyak felõli oldalon van két csavar...
Mind2t egy fél fordulattal csavrd beljebb (persze leszedett húrokkal)
Aztán húr vissza és ha még mindig nem jó akkor húr le, csavr be, húr fel!
Remélem jól mondtam
sok sikert!

Hecker007
akkor azon a tremolón tényleg állítani kell, ha túlságosan kijön az nem jó, elvileg ha minden gyári akkor a 10 húrt mondjuk bírnia kéne, én így nem tudom leírni hogy pontosan mit kell vele csinálni, de ha más nincs kérdezd meg a tanárodat annak tudni kéne, nekem mondjuk anno a Squier Stratómon 10 húr volt és nem volt ilyen gond a tremolóval :S

laci 700
de, ahogy hangolom úgy emelkedik és hangolódik el a többi húr is. Köszi, hogy segítettetek!

Hecker007
ha nem hangolódik el a gitár így hogy a tremolo jobban kiemelkedik akkor nem muszály foglalkozni vele, annyi hogy így tudsz vele felfele is tremolni

Hecker007
én álltalában denszeszes ruhával szoktam, olyannal ami nem szöszöl össze-vissza

Caligo
Általában 9-es húrok vannak a gitárokon. Az történt, hogy mivel erõsebb húrokat tettél rá jobban elõre húzza a tremolót. Ilyenkor kicsit jobban ki kell feszíteni a rugókat, hogy adjanak megfelelõ ellentartást. Máskor, az a megoldás, hogy kiengeded a rugókat, fixálod a tremolót 0-pontra (kitámasztod valamivel), felrakod az új húrokat, felhangolod, és aztán beállítod a rugókat. Youtubeon ha rákeresel hogyan kell húrt cserélni tremolós gitáron kiad egy vagon találatot.

mumpic
Szerintem csinál egy képet amin jól látszik, és tedd fel, hogy pontosan mire gondolsz, mert azt hiszem van most itt egy kis zavar.

Mi az hogy fentebb volt? Az egész húrláb? Vagy hátrabillent és feljebb volt a tremolo vége?

laci 700
Eddig ahhoz nem nyúltam és a rugók is helyükön vannak. Ezen még a gyári húrok voltak amik lehet vékonyabbak amit most vettem ezért nem kellett annyira húznia.? 10-es Erine Ball-t vettem (tanárom mondta hogy 10-est)...

Nitramk
Te, nem szedted ki a rugókat hátulról? Elvileg azok elég erõssek hogy visszahúzzák a tremolót eredeti állapotába, ha nem szerintem kell még rugó bele, bár nem értek hozzá, szal ez csak olyan józan parasztos megoldás. :S

Hell boy
állíts a tremolo rugóin. ha feljebb van mint kéne akkor szorítani kell a rugókon és akkor az vissza húzza az eredeti állapotába.

nekem is pár hete volt egy ilyen kérdésem és az volt a megoldás, hogy opcionáis. tehát pengetheted is, de nem muszáj

\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" &#8212; Canalys Analyst Tim Coulling

laci 700
Csak még annyit hogy visszatettem a régi e' húrt és behangolás után újra fentebb volt...

laci 700
Thx! igen az. Most hogy újra behangoltam nagyjából jó helyen van (elõbb nem tudom miért volt fentebb, de az e' húrnak sikerült elszakadnia... <#falbav>
Többi húr be volt hangolva, tekerem az e'-t mindjárt megvolt erre csatt... :S yeah!!! Ha visszaviszem adnak másikat vagy felejtsem el? 😄
Cseréltem már párszor húrt a gitáromon, de ilyen még nem volt.<#wilting>

Beast Machine
Akarod mondani, a tremoló? Hát nem tudom, nekem fixhúrlábas gitárom van, majd az okosabbak segítenek, de ha nem befolyásolja komolyabban a játékodat, akkor sztem haggyadazt.

...vágod?

laci 700
csá
Ma húrokat cseréltem az elektromos gitáromon (Fender Squier Stratocaster Standard) és miután kész lettem azt vettem észre, hogy a húrlábaknál az a rész (sry nem jut eszembe a neve) ahol egy karral meg lehet emelni (remélem tudjátok😛) behangolás után kb 1cm-el fentebb volt mint eddig. Lazítottam a húrokon és visszaállt, de ha behangolom ilyen. (Ha kell teszek fel képet...) Valaki tudna segíteni hogy mit tegyek? THX!

mumpic
Ez is egy nézõpont. Valaki a gerjedést is szereti.

Borgi
az a legjobb amikkor csattog zörög srácok, élvezzétek ki! ;>

porki fagyok fállalon

Mivel kell takarítani?