Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ME-20 és van aki gazdasági válságról beszél <#taps>
Még egy DS-2re valót sem tudok összehozni mostanság <#wilting>

\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" &#8212; Canalys Analyst Tim Coulling

Multieffekt és erõsitõ ezeket most szereztem be..😊 Egy ideig nem kivánok erre költeni.

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

Vadnokedli
Tudom de vannak újbol felvettek a régire. 😄

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

csak 2000 valahánytól vannak 8 húros számaik elõtte 7 húros volt
Vadnokedli
ahoz 8 húros illik

mumpic
Én minden videón úgy láttam, hogy síkban kell lennie, szerintem úgy jó, de ahogy neked kényelmes.

milyen szép zene

nemis

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

Hecker007
Én meg ma nekiálltam a tremolót beállítani a Hohner-emen csak azt nem tudom mennyire kell kiemelkednie a gitár testébõl, most kb egy síkban van a gitár testével, szerintetek engedjem még kintebb vagy így már jó?

egyenlõre h-ban van. aiszba meshuggáztam ma kicsit 😄

amugy van egy fekete csik az oldalán az itt nem látszik ugy mégszebb 😄😄
Vadnokedli
lamb of god lamb of god lamb of god >.<

http://www.youtube.com/watch?v=njGppxBBb7E

Vadnokedli
szép 7 húros, hangolás Dropped A?-B?-C?

mumpic
Mondjuk pl a hidrogén nem tudom mióta fém 😄

mumpic

<#idiota>

inkább metál 😄
Nitramk
hannah montana, meg jónás tesók

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

és evvel mien zenét játszol?

McGrady
nem, D9

Kuss!-magyarázta.

McGrady
szerintem C13/D lehet

Kuss!-magyarázta.

Borgi
srácok szerintetek, ez milyen akkord?
5
5
5
4
5
x

aszondja hogy D9, de szerintem nagyon nem hasonlít rá.
(bár ahogy ezt beírtam, egyre jobb úgy érzem hogy mégis 😛)

ezzel hasonlitgatom:
8
7
9
7
X
X

porki fagyok fállalon

Hell boy
szép darab, de azt a fehér izét igazán arrébb rakhattad volna csak rontja az összképet<#banplz>

Borgi
vele alszol mi? :\

porki fagyok fállalon

Matthew Baker
Húúú de szép... a virágos takaró! <#idiota>

Új logó by: berczely (Y)

akkor én is felrakom új szerzeményemet a virágos takarót
Caligo
Floyd rose-ból három van amit érdemes említeni. Az Original Floyd Rose, Floyd Rose Pro-ez ugyanaz mint az elõbbi, csak alacsony profilú finomhangolókkal, és a Floyd Rose speedloader-errõl nem tudok semmit. A locking tunereket nem ismerem, de nem hiszem hogy helyettesíthetik a satut. Floydos gitáron lényegében nincs sok dolgod a kulcsokkal, a hídon van a lényeg.

mumpic
Hát ja, még eredeti floydrose tremolókból is van vagy hat féle, ha nem több. A ZR bejövõs 😊

A locking tunerekrõl mit kell tudni? Helyettesítheti a satut? Vagy csak azt gátolja meg, hogy kicsúszkáljon a húr a kulcsból?

Caligo
A tremolókkal vigyázni kell, ha nem veszel rendeset, akkor megkeseríti az életed. Ha viszont rendes tremolót veszel akkor csak meg kell tanulni beállítani és nagyon jól mûködik. Tremolókból az eredeti floyd rose a legjobb. Ez készül a legkeményebb anyagból, ez tartja a hangolást a legjobban. A licencesekkel viszont már vigyázni kell. A schaller, gotoh licences tremolók még tudom, hogy nagyon jók. Ezen felül az Ibanez Edge, LoPro Edge, és az Edge pro a jók. A többi nem igazán készül minõségi anyagból, mint pl az Edge III. Egy érdekes tremoló még az ibanez S szériáján található ZR Tremolo. Errõl annyit kell tudni, hogy nem késeken mozog, hanem csapágyakon, ergo nincs mi elhasználódjon. Néha oda kell figyelni rá, olajozgatni. A baj csak az vele, hogy hamar elhasználódik a kart tartó csavar, ilyet viszont hamar lehet készíttetni. Kezdõnek szerintem a zr a legjobb választás. Remélem segítettem kicsit.

mumpic
<#ticking><#levele><#wilting><#szomoru1><#duma><#vomit><#gonosz3><#boxer>

Matthew Baker

Új logó by: berczely (Y)

WoW<#wow3> Guild Wars rulz. <#hehe>
ON
csak vigyázz, hogy nehogy megvágj, vagy megszúrj vele valakit! 😉

mumpic
Nekem sem volt még tremolós gitárom, viszont a mostani nagyon érik már a cserére (pénzem nincs még egyelõre másikat venni), és szeretnék tremolósat.
Olyanokra vagyok kíváncsi, hogy mennyire tartja a hangolást agresszív tremolózás esetén, mennyire tud visszaállni nullpontra nyújtás lazítás után, ha elhangolódik, akkor az összes húr, vagy csak egy-egy, könnyen mozog-e vagy erõvel kell nyomni, ha pl tompítasz, és a húrlábra teszed a kezed, mennyire befolyásolja a hangmagasságot, ha kézzel nyújtasz egy húrt, egybõl lealzul-e a többi, vagy van egy kis "holtjátéka"?

Olvasgattam sokat a tremolókról, és engem nagyon zavar hogy könnyebben hangolódnak mint a fix húrlábasok. Mondjuk, a mostani gitáromnak pl annyira szarok a kulcsai hogy így is hangolódik.
A floyd licenszes tremolók pl nagyon macerásnak tûnnek nekem.
Nemtom. Ha lesz tremolós gitárom, szerintem veszek bele valami tremsettert, backboxot, vagy hasonlót, ami segíti tartani a hangolást.

angelslie
3 gitár.. dejó neked. Én csak egynek is örülnék 😄

\"A sivatagban egy apró homokszemként mondd mit vársz? Állj hát fel, tudom annál többet érsz hogy a tömegben elvegyülve, már rég kihülve leláncolva élj...\" All i wanted was a hug...

nem basszusgitár
kell a francnak😄

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

Viszonyítási alapom nincs, ez az elsõ tremolós gitárom😊 de a többieknek tetszik<#nemtudom>

CoD:MW3 - Nok3dli Steam: Nokedliasd BattleTag: Nokedli#1178

1bõl 0, nem talált<#banplz>

Az csak a régebbi, wowot meg aiont nem ezen tolom<#taps>

Hell boy
fogadjunk hangszerdiszkontból rendelted 😛

mumpic
Kahler tremolós? Majd írhatnád hogy milyen.

Gépet is vehetnél. 😄
Tessék irigykedni<#vigyor2>

Hecker007
a húrok lejebb engedése után lehet hogy az oktávon is állítanod kell, legalábbis nekem kellett

Hell boy
ez a helyes megfogalmazás 😄

mumpic
Rendesen tedd bele a kulcsot a helyére, mert ha csak épp beleér, és úgy tekered, akkor kicsusszanhat és közben elmetélheti a hatszög falú lukat, aztán semmivel sem lehet majd tekergetni. De ez amúgy alap, nem csak gitár esetében. Egyebet nemtok, kérem kaccsojja ki.

sz4bolcs
Ma szereztem célszerszámot (imbuszkulcs) a húrok lejjebb engedéséhez. Valamire kéne figyelnem, miközben tekergetem azokat a csavarokat?

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

sz4bolcs
Na'm sunáznám. :/

sz4bolcs
Vagy ez nálam valami perverzió? 😄

sz4bolcs
Most én hülyültem meg, vagy tényleg lehet élvezni zenét midi formátumban??? Csak azért, mert imádom hallgatni a guitar pros kottákat, néha szívesebben meghallgatom, mint a normális verziót.

mumpic
Az enyém könnyen kijött, mert az évek alatt elengedett a ragasztás...
Mondjuk azóta visszaragasztottam, nem tudom hogy ki tudnám-e szedni, de óvatosan feszegetném egy kapos késsel, tûvel, ilyesmi, úgy hogy a fejet meg a fogólapot meg a nyakat ne sértsem meg.

Megpróbálom. Hogyan kell kivenni? Mert próbáltam oldalról kitolni, de nem ment.

mumpic
Kicserélik. Még akár te is ki tudnád cserélni, de ha nem bízol magadban akkor vidd be bótba ahol javítanak is, pl vintage52, és megoldják.