Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az lenne a probléma, hogy a B húr szétvágta a nyerget.
Ezt ki tudják cserélni vagy vehetek egy új nyakat?

fecska
nézz szét a martinok között...
Na jó viccet félretéve:nekem még a staggek jönnek be

kb. 240.000 forint jelenlegi árfolyam mellett...
Komolyan, ha kérhetem!
fecska
Üdv újra, segítséget illetve vélemény szeretnék kérni...

Már tervezgetem egy ideje, hogy vásárolok egy elektro-akusztikus gitárt. Tisztában vagyok vele hogy az akusztikus gitároknál jóval többet kell fizetni a megfelelõ minõségért, mint az elektromosoknál, de érthetõ módon nem szeretnék (és a szüleim sem szeretnének) erre se vagyonokat kiadni.

A fõbb szempontok, amik fontosak lennének
-cutaway, a felsõbb hangok kényelmes eléréséhez
-"dreadnought" testforma kizárva
-lehetõleg minél kisebb méretû legyen, kényelmes/vékony nyakkal (kicsi kezek miatt)

A kis testbõl adódó halk hang nem probléma, felvételt úgyis erõsítõbe dugva vennék fel róla. Fõként saját célra, max. pedig klubkörülmények közt használnám, kíséretre és szólózásra egyaránt.
A jelenlegi keret 50-60ezer.

Két lehetõséget találtam eddig:
1, Ibanez AEL-40SE; bár ehhez még gyûjtenem kellene pénzt. Ami elbátortalanít, hogy egy vásárló nagyon rossz kritikát írt róla (hamar "elveszti" a hangját)
2, Oscar Schmidt OG10CE; errõl egy kritikát találtam (itt). Ugyan ettõl a gyártótól van ismerõsömnek elktro-klasszikus gitárja hasonló árkategóriában, és az nagyon szépen szól, így egyenlõre e felé húz a szívem. Egyedül a választható színek nem tetszenek annyira, de ez most részletkérdés.

Ha bárkinek van bármiféle tapasztalata ezekkel a gitárokkal, az kérem ossza meg.
Emellett ha valaki tud még ajánlani valamilyen (a feltételeknek megfelelõ) gitárt - mondjuk 80ezres határig - azt is szívesen várom.

Elõre is köszönöm a segítséget!<#wave>
fecska
bár bedugtam phoneba auxba cdbe tunerba és semmi

mert valszeg rossz álláson van a hifid😄

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

fecska
mármint gitárral nem de mp4el meg szgéppel mûködik
itt van kép

fecska
figyu!
van egy kis gáz elromlott az erõsítõm, de van egy hifi és kérdezném MÉRT NEM MÛKÖDIK kurva caps lock XD

hmmm... még basszeron is mûködikXD

mumpic
De, mert lelazulnak a húrok, így a rugók is.

fecska
milyen pihentek vagytok...

fecska
szrintem nem nagyon lehet a ToMot meg a tremolót összekeverni<#mf2><#mf1><#idiota>

Borgi
legalább a rugók nem nyekelõdnek annyira :\

porki fagyok fállalon

mumpic
akkor kapok agyhúgykövet ha kiderül hogy amúgy tremolós gitárja van <#idiota>

Borgi
kúthoz kell egy kavics is, úgyhogy végleg nehéz összetéveszteni a kettõt

porki fagyok fállalon

oliwwer
Aztán mész a hangszerboltba venni újat, és mondod hogy kell másik mert kettétörted az elõzõt😄
fecska
😄 köszi

mumpic
tutorial:
megfogod a gitárestet, nyomod magadfelé, a nyakat meg elõre.

fecska
vmi tutorial? hogy hívják ez a mûveletet

mumpic
Hát nyilván nem úgy kell nyomni mint a közkutat. 😄
Érzéssel.

fecska
fél hangot??? nekem csqk 15 centet sikerült

fecska
megfogja a testet?
én félek h letörik😄

mumpic
A gitár nyakát nyomja elõre. Nem teljesen merev egyik gitár nyaka sem, meg lehet csinálni.

fecska
5:47nél mit csinál lenyomja a gitárt és mélyeblesz a hangja <#wow1><#wow1><#vigyor1>

tigeroo
uh jogos😄!
vagy pl road-nem kell más,,

ciszmol,A,gisz az eleje

verse
Édes hangod a fulembe sugja résznél

fisz,emoll,h,gisz

chorus
ciszmoll,a,E a hetedik bundnál,h

oliwwer
Barátnõm pénteken jön, és mindenféleképpen szeretné ha most gitároznék neki. Ma húroztam újra, nagyon szép hangja lett. Én is tankcsapdára gondoltam, egyszerû dal, örökké tart, meg elnyomom a Seether-tõl a Broken c. számot. Köszi a segítséget, nézelõdök majd. 😊
green day - warning. 1 power cord és 3 váltás 😄
easy to 2 play és egész jó hangzása van. háát még ha énekelsz is hozzá. amúgy kicsit üres.
komolyabbra fordítva a szót. a nirvana - unplugged in new york albumot hallgassad végig és onnan nézzél ki valamit. egytõl egyik eszméletlen jó számok és akusztikusak. talán az On a Plain számot tudnám kiemelni, mert a Lake of Firenek van a legjobb hangzása, de ott 2 gitár van. :/
http://www.youtube.com/view_play_list?p=173196A2BBFBF1A5&search_query=nirvana+unplugged+in+new+york&rclk=pti
itt nézelõdj 😊
remélem tudtam valamennyire segíteni.
(amúgy saját tapasztalat, hogy a tanksapka - egyszerû dal mindig tuti siker 😊

\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" &#8212; Canalys Analyst Tim Coulling

oliwwer
Megpróbálom.
Esetleg tud vki olyan akusztikus számot, amit a csajok bírnak és nem is túl egyszerû (tehát nem ilyen.. egyhúros, hanem szép teli hangok), és nem is túl nehéz?

joshua
szigszalag<#idiota>

ERykk
Ceruza+gumi, youtube-on van jópár tutorial.

oliwwer
Tudok valahogy házilag "capo"-t csinálni? 😄
justin
Van külön basszusgitáros topik? Mert én még nem találtam meg. Amúgy én is az lennék 😊

jah csak ez aktívabb😄
Amúgy akkor én is kérdõre vonhatnálak, hogy mit is keresel itt😛😄

tigeroo
áruló!😄 van nekünk is topikunk! XD
Köszönöm szépen a tanácsot <#worship>
mumpic
Dixie Dregs <#worship>

Beast Machine
jajó, akkor nem szóltam vala 😄

...vágod?

fecska
piros színû d'addario én ilyet használok
sztem ez a legjobb nekem nagyon szépen szól a rajmund gitáromon😊

még mázli hogy basszeros vagyok😄

Amúgy kifõztem... nagyon jó lett... el is felejtettem hogy a húroknak ilyen csattogósnak kell lenniük😄

Köszi, de azóta lemondtam róla, mert 2 tesztet találtam, az egyik 1 pontot adott, a másik 3-at a 10-bõl. :/
Beast Machine
kifõzni tudtommal csak basszerosok szoktak, elektro/akusztik gitárosok sztem jobban járnak, ha vesznek egy új húrkészletet.

...vágod?

köszi😊

justin
Én ezt találtam rá:
kifõzés

Húrok kifõzésére van valami szabály?
Vagy csak berakom tûzön levõ mosószeres vízbe és majd egyszer csak kiveszem belõle😄

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem, kaptam nemrégiben egy hohner típusú klasszikus gitárt, ám a gyári húrok nem szólnak valami szépen, ezek cseréjét tervezem, ezzel kapcsolatos a kérdésem hogy tudnátok-e ajánlani valami jó típust/márkát. Láttam hogy van olyan hogy normal, light illetve hard....ezek mit jelentenek illetve számomra melyik a megfelelõ választás?
Elõre is köszönöm a válaszokat!
fecska
sztem a lu 10 mert azt látod színpadon és bekötheted gitár és erõsítõ közé és mert némán is mûködik

mumpic
Nem csak 9/10 van, létezik 10/12, 11/13, stb. Vagy egyesével veszel húrokat, és olyan lesz amilyet csak ki tudsz találni.