Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én Sound forge-ot használok, ha meg több sávba akkor meg Acidet.

Kosz sracok, megnezem oket. Most talaltam egy cakewalk gitar pro 3 azt probalgatom.

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

mike0013
adobe audition 3, elõtte kipróbáltam rengeteg programot, aztán leragadtam ennél, hihetetlen jó szerintem

X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May

Nekem az a kérdésem lenne hogy könnyebb elektromosan játszani mint akusztikuson?
Beast Machine
Ableton Live 7.0, Cool Edit Pro

...vágod?

Ti ha vesztek fel zenét számitogépen milyen progit használtok?

b4rc4
köszönöm

b4rc4
Sajna nem.
De youtube-ra menj fel
Marty Schwartz nevét pötyögd be, nagyon jól oktat így neten keresztül is.... persze legjobb ha van aki személyesen elmondja,de ameddig nem találsz Miskolcon valakit, jobb mint a semmi

Rockshow
Kérdezd meg a hangszerdiszkont.hu oldal fórumján, szerintem be tudják szerezni.

I\'d like to think that when I die I\'d get a chance another time.

tigeroo
az a rész ami átvezeti a verzét a refrénbe. amolyan "összeköttetés"

vagy az utolsó refrén elõtti kis variáns
xy21
És valaki Miskolcon nem tud tanárt?😄 Sehol se találok csak ilyen szeptemberben induló tanfolyamokat vagy miket de hát arról már csak lekéstem!

b4rc4
a bridge az mit is jelent egy dalon belül? melyik részét?

tigeroo
hát jah...írta baker azóta hogy westerngitár...de hát azsem arányban nagyobb, csak a dob "mélyebb" (nomeg a fogólap pont hogy kissebb...ki érti ezt..)

de ez tuti valami "nemhivatalos" megjegyzés énsem halottam eddig ilyet
mumpic
Szerintem hülyeség, a bariton gitárok is 4/4-ednek számítanak, pedig azoknak hosszabb a nyakuk. 😊

Matthew Baker
Pontosan bemásolom: A gitár mérete, 5/4 mivel western gitárról van szó.

Új logó by: berczely (Y)

mumpic
4/4 lesz az nem? Az a normál méret, ennél csak kisebbek vannak elvileg, 5/4-rõl nem hallottam még.

Matthew Baker
Üdv. Úgy döntöttem hogy én is elkezdek gitározni kezdésnek egy akusztikus gitárra gondoltam pontosabban egy Stagg SW203-asra szóval láttam ilyen csomagban hogy adnak a gitárhoz egy hangolósípot egy puhatokot, extra húrkészletet,szíjat meg valami CD-t ez így cakkumpúder 27000FT szállítással ez szerintetek megérné? Ja és megkérdeztem az eladót és azt mondta hogy a gitár mérete 5/4 ez kezdõknek is jó? bocs hogy regényt írtam és elõre is köszönöm.

A kor szerintem se számít max annyiba, hogy egy gyerek keze könnyben rááll pl az akkordokra. Lazábbak az ízületek. Én most 34 éves vagyok és én is nem rég kezdtem el gitározni. Szerintem semmi más nem számít csak az, hogy vagy van kedved csinálni vagy nincs. Négy barátommal együtt kezdtünk el zenélni mind az én korosztályom. És azt kell, hogy mondjam nincs jobb annál amikor már néha sikerül valami zenét produkálnunk.<#buck>

En 42 vagyok es bo feleve kezdtem gitarozni tanarnal, a kor nem szamit. Persze ha ez az eleted celja akkor valoban jobb koran kezdeni.😊

Ja és amit elfelejtettem írni, lehetõleg Mo-n legyen a bolt, nem Amerikában.<#wink>
Hello gitárosok!

Egy kis segítségre lenne szükségem.
Már régóta keresem az Epiphone Goth Les Paul-ját. Találtam is Mezzofortén, meg itt-ott, de mindenhol fix húrlábas van csak.
Ha valaki tud egy oldalt, ahol floyd rose-os is van légyszi küldjetek linket, ide vagy ([email protected])
Elõre is köszi.
Ja és itt egy kép róla:

tigeroo
bassgitár mellett szóljon még a slap is...😛
nekem is van pár kollégám (30+) akik most kezdenek gitározni, hozzáállás (és idõ) kérdése csak <#kacsint>

Azt bármikor meglehet tanulni, nyeh...

Positive Mental Attitude

xy21
Sz@rok bele a rajongó csajokba. Akkor úgy kérdem hogy melyiket egyszerûbb megtanulni? Mert tetszik nekem a szólógitár is meg a basszer is de csak nem engedhetem meg hogy mindkettõt vegyek és majd eldöntöm melyiket tolom tovább. Meg sokan mondják hogy 20 évesen már nem nagyon lehet megtanulni gitározni azt fiatalon kellett volna bla bla bla... Amugy meg saját szórakoztatásra lenne nem akarok én gitárhõs lenni.

Ezért kell a basszusgitár játékába valami különlegeset vinni 😄

Positive Mental Attitude

mumpic
Képzelem mennyire benne van a zenében az, aki nem tudja a hangszerek közti különbségeket. Mintha most azon agyalnék, hogy tubázzak vagy fagottozzak, amikor nem is hallgatok komolyzenét.

Tudom, a rajongó ribancok mindig a harsonásokat pippantják le a hangverseny után. <#banplz>

Nitramk
Annak idején sokat filóztam én is hogy melyik legyen, aztán végülis szólógitár lett, de így még hozzávenném hogy Szombathelyen kevés basszusgitáros van, így azt is a elõnyökhöz írtam akkor 😛

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

Nitramk
SZerintem kb. így:

Szólógitár
Pro: AC/DC, Slash, szólók, jazz, lehet egyedül gyakorolni, meg hát vannak számok amiket egy darab gitárral el tudsz játszani.
Kontra: sokáig tart megtanulni

Basszusgitár
Pro: Red Hot Chili Peppers, könnyen meg lehet tanulni az alapokat (fõleg ha van valami zenei alapismereted), szerintem kifejezetten élvezetes lehet egy reggea, vagy ska együttesben basszerozni, meg ha rontassz azt kevésbé veszik észre
Kontra: gyakran nincs a játékában semmi különleges, csak pengeted a ritmust, meg a dallamot... na meg persze ez nem szólógotár 😊

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

Ilyen arányban van esélyed a rajongó csajoknál:

1. énekes
2. gitáros
3. basszusgitáros
4. dobos

szóval egy fokkal jobb a gitár 😉

De majd minnyá megmondják az okosok, én is mostanában szeretnék elkezdeni bassgitározni, csak nincsen mani 😄

Positive Mental Attitude

xy21
Ok kösz!

Legegyszerübb módja a dolognak, ha mondjuk youtubeon nézel sok elektronyos és bassgitár videót és eldöntöd, hogy melyik tetszik jobban. Mindkettõ azért jó mert lehet vele zenélni <#nyes>. Az elõny/hátrányra nem tudok mit mondani. 😄 Szubjektív, tõled függ.

Positive Mental Attitude

xy21
Tudnátok adni nekem valami véleményt az elektromos meg a basszusgitárol?
Melyik miért jó?elõny?hátrány? stb stb
Tudom hülye kérdés , de megakarok tanulni gitározni és nem tom eldönteni hogy milyet vegyek.

Matthew Baker
köszi

mumpic
fémhúr, keskeny fogólap <-> nejlonhúr, széles fogólap

mumpic

Matthew Baker
Emberek mi a különbség az akusztikus és a klasszikus gitár között? <#confused><#conf>

SD456

PS3 ID: SDani456

Vadnokedli
amúgy ha valakit érdekel, itt van ilyen netes"Gitáros"(mint XBOX360) játék ha gépre rá kötöd a gitárt azzal tudod, ha pedig nem akkor billentyüzettel a ritmust.(tudom igazábol semmi köze a gitározáshoz, de ha nincs közel a gitár, akkor el lehet szorakozni ezzel 😊)

JamLegend

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

Hell boy
milyen hangkártyád van?

SD456
Nem a hangkártyám rossz csak nem pontosan annyi feszültség megy be amennyinek kéne és szerintem ezért van benne az a kis zörej, ilyen sistergõs hang a hátérben. Latency-vel nincs gondom.

Ha PCn akkarsz gitarozni, szerintem ezek nagyon jok.
1 verzio
2 verzio
Az utobbi van pl nekem is hibatlan kis cucc.

Hell boy
azt hiszem neked inkább vmi hasonló kéne: klikk ha jól értettem akkor a gitárt akarod géppel összekötni de szar a hangkártyád ugye? ez amit linkeltem egy usb-s cucc ami hangkártyként üzemel és segítségével zsúgás és késleltetés nélkül fog szólni a gitár gépen.

SD456
Azt tudom, az be van állítva csak eléggé fel kell húzzam és akkor meg nem tudja sokáig kitartani a hangot.

Nem értek hozzá, de ha Guitar Rig 4-et használsz, akkor fent az input mellett van egy gomb. Kapcsold be és mellette jobbra van egy tekerõ, amivel a threshold mértékét lehet állítani. minél nagyobb az érték, annál inkább csökkenti a zajod, ez logikus.
ha régi guitar riged van, akkor ha jól emlékszem legalul az outputnál v. hol van egy szintén ilyesmi tekerõ.

\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" &#8212; Canalys Analyst Tim Coulling

SD456
Hi all!

Akarok venni egy Behringer DI boxot. Csak nem tudom, hogy passzívat vegyek vagy aktívat ? Ezt a passzívat néztem és ezt az aktívat. Valaki aki jártas ebben a DI-box témában az tudna nekem segíteni ? Azért kéne mert a hangkártyába bedugom a gitárt akkor az Amplitube-ban elég sok a zaj, ugyan ez van a Guitar Rig-ben is.

Elõre is köszönöm!

Elõre is köszönöm!

fecska
Pickup, google szerint a Cort gitárokon, de én sem találom, hogy mi a különlegessége.

\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" &#8212; Canalys Analyst Tim Coulling

Sziasztok!
Tudnátok valami infót adni arról, hogy mi az a Bluebucker?