Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mumpic
Csak ne tartósan, mert megszokja, és erõsítõn játszva kijönnek azok a hibák amik berögzültek neki azért, mert erõsítõ nélkül nem hallotta pl a zavaró becsengését a húroknak.

Simán lehet erölködö nélkül is gyakorolni szerintem.😊

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

Üdv a basszerosok körében!
Sok sikert😊

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

xy21
Kösz szépen 😄 Meglessz! Csak még egy kombót kell hozzá venni mert így nem nagyon lehet hozzákezdeni😄

fecska
Használd egészséggel!

Szerintem pofás egy darab. Gratulálok hozzá!

xy21
Nah megvettem a Cort Bass Jazz (Cort GB-JB-2T)gitárt😄 Itt a kép
Amugy nagyon jól szól!

sziasztok
Egy kis segítség kellene. A guitar rigbe van valami felvételi lehetõség vagy külsõ programot kell használni? Addig jutottam vele, hogy sound forge-al felveszem. Ezzel nincs is gond. De ha az acidbe szeretném használni akkor van egy kis gond. Mert vagy simán felveszem de akkor csak a gitár alap hangzása van de ha átállítom a felvételt a hangkártyán, hogy azt vegye amit hallani lehet akkor igaz, hogy a guitar riges hangszínbe veszek vele csak közbe felveszi a dobot is ami az acid másik sávjába van. Nem tudom mennyire sikerült érthetõen leírni.<#vigyor2> De elõre is köszi a segítséget.

😄DDDD😄D
Próbáld ki és megtudod😊

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

b4rc4
Már pár hónapja gitározgatom nylon húros klasszikus gitáron.
Viszont nagyon érdekel egy igazi fémhúros gitár, szóval szeretnék egyet venni.

Nemtudom milyet tudnátok ajánlani nekem? Sokat nem akarok rá költeni, felsõ határ olyan 35lenne.

köszi elõre is

xy21
Kösz<#szomoru1>

fecska
hogy mi a neve

xy21
Cort Jazz Bass gitárról mit tudtok?

mumpic
Kis barkácsolással minden humbi felezhetõ.

Nekem se sikerült a Stratommal. Inkább vettem bele humbikat.😊
Ehh,de fasza effektet sikerult osszehozni,csak kár hogy metallica😄

welcome1

welcome

HTS s3rg1nh00
akkor vegyél felezhetõset,a KX1Q olyan,de szerintem már a kistesó is😊

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Hell boy
teknikás de unalmas 😄

fecska
Nem csak a humbi jó csak az a jobb, Ez olyan mint hogy lehet AC/DC-t játszani akusztikuson is, de elektromoson torzítva jobb...
Tehát csak annyi hogy a humbinak mélyek és karakteresebb hangja van, a scnek pedig ilyen csilingelõseb és melegebb, és ezért a humbi jobb a metál hangzásra.
Jah és még azért mert az single jobban gerjed torzítva.
A videóhoz meg még annyit hogy van single formájú humbi csak a tekercsek olyan vékonyak, vay van olyan aminél egymás alatt vannak.
(De sztem ez a strato alap pu-ja)
Am kira a videóóóóóóó!

Eszméletlen, de én a hangzást nem értem.
Korábban felvetettem az ötletet, hogy szeretnék single-coil pickupot, de metálkodni is jó volna, mire az lett mondva, hogy akkor inkább HB-t.
Ezek itt eléggé SC-ok, nem? 😄

\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" &#8212; Canalys Analyst Tim Coulling

<#szeret>
justin
Igen, legrosszabb esetben ez is elõfordulhat. Én mondjuk biztos nem tenném.

Hell boy
ha sima gitár kombóra kötsz bassz gitárt akkor az hamar szét fogja cseszni a hangszórót.

SX VINTAGE TELECASTER MARSHALL MG10 Guvnor Acustic

Eladó egy 4/4-es natúr színû klasszikus(nylon húros) tanulógitár,márkája nincs.Az egyik oldalán van egy nagyon pici kb fél cm x fél cm-es sérülés de semmi komoly,szinte nem is látszik.
Olyanoknak ajánlanám akik most kezdenének gitározni.
Irányár 8.000HUF
Nem póstázok,csak személyes átvétel.
Ercsi vagy Budapest.
Érdeklõdni:
E-mail:[email protected]
MSN:[email protected]
küldhetek képet még..

xy21
Kösz!

justin
Lehet hozzá használni bármilyen kombót, de igazán a basszusgitárokhoz való kombó adja vissza a hangzást.

mumpic
17.000 - 22.000 -ig találtam, jó hogy lehet kapni :o

Egy kolis szobatársamnak volt valami sennheisere, vigyázott is rá nagyon, és sosem felejtette el megemlíteni hogy mennyire fasza, és mással õ _nem_hajlandó_ zenét hallgatni. A vicc az volt benne hogy 80kbps tücctücc mp3-akat hallgatott 😄

Beast Machine
kicsit pontosíts, nyílt, zárt, vmi? Én a Sennheiser HD 485-öt ajánlom am.

...vágod?

mike0013
Tudom, hogy gitározás topik, de most így hirtelen nem találtam jobbat és valamennyire köze is van a kérdésemnek a gitározáshoz😊 Szóval, fejhallgatót akarok venni (max 10ezerért) és ehhez kérnék segítséget, hogy mit ajánlotok, ami kényelmes és tisztán is adja vissza a hangot (pl 12hz - 25khz)?! Jó lenne kihallani minden zörejt a felvételekben és élvezni a zenét😄
Köszi szépen a segítséget elõre is!

X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May

Hol tudnék venni Budapesten XLR MAMA 1ik vége másik vége JAck 3.5 kábelt?

fecska
ok kösz

xy21
A basszusgitárhoz lehet használni bármilyen kombót vagy külön van hozzá basszgitárkombó?

egyszer egy 6,3 <-> 3,5 konverterrel kihozom a jelet az erõsítõ fülhallgató felületén és bekülöm a kék line-in foglalatba.

\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" &#8212; Canalys Analyst Tim Coulling

fecska
Az lenne a kérdésem hogy szoktátok rákötni a gépre a gitárt. Vesztek egy 6,3 3,5 jack átalakítót vagy mivel?

Az a baj, hogy valahol itt kezdõdik a mikrofon:

http://www.argep.hu/product_368261.html

Ez a belépõ szint alja, ha zenére, énekre akarod használni. Ez alatt játékszerek vannak, tévé elõtt karaokeezni. Esetleg kifoghatsz valami használható darabot olcsóbban, de minek kísérletezni, ha ez már bevált.

Most ez OFF,de az összes ilyen téma beállt már.
Igazából most szeretnék venni kézi mikrofont amivel tudok Gitárt és Éneket is rögzíteni,valami jó minõségben,mert eddig csak mp4-el vettem fel hát az elég rossz volt.
Olyan max 7000 forintba melyiket ajánlanátok?
Behringer XM8500-t nézegettem vagy,
Pioneer DM-DV5 melyiket ajánlanátok?
Vagy valami mást.
Köszi

Hát majd mindenképpen,köszi.

fecska
Valszeg valamelyik jack aljnak van vmi kontakt hibája. Próbáld másik erõsítõn! Nekem volt hasonló csak nek cseréltem kábelt (csak pivkup kapcsolót).

Atwa
ezer köszi 😄 én is inkább fender felé hajlottam

Figyu én mindenképpen A Fender CD60-at ajánlom.Igazából a Cort is jó lehet.De Fender tuti kidolgozottabb...

Ez már nem neked:
Néha mintha az elektromos gitárom rosszul érintkezne,mert bekötöm és néha nincs hangja,csak nagyon halk,pedig max hangerõn van,egyértelmû hogy valami nem jó.Akkor kikapcsolom az erõsítõt és megcserélem a kábelt.(Ami-erõsítõbe volt az a végét a gitárba...)És úgy mûködik általába.De néha meg túl mély a hangja a gitárnak ha mondjuk a pickup állító legfent van,leviszem lentre ott tiszta,de viszont ha megint kábelt cserélek akkor vagy jó vagy nem,addig kell próbálgatni.
Ezzel mit lehet csinálni?A kábel tuti jó mert 2 kábelem is van és mind2õvel ez a gond...Néha am úgy is visszajön a hangja ha a hangerõt a gitáron hirtelen maxra tekerem és vissza,szal nemtom mi lehet a gond...

Atwa
köszönöm a segítséget ,de én mindenféleképpen western gitárt szeretnék,eddig apám nylon húrosán játszottam,és igazán a hangja nem tetszett,amúgy a max ár amit kiadhatok egy gitárra olyan 36 ezer

fecska
Ajánlom figyelmedbe a raimundo gitárokat!

Fehercsoki
Mindkettõ szar!

Atwa
sziasztok,venni akarok egy western gitárt,ki is néztem magamnak egy Fender CD 60-at,(szettbe 32.000 forint),de pont most van egy akció a codahangszer.hu-n.Minden 30.000 forintnál drágább gitárt ingyen házhozszállítanak,és még választhatok is hozzá húrt + pengetõket,vagy puhatokot,és gondolkoztam hogy lehet jobban megérné külön venni egy kicsivel drágább gitárt.Van egy Cort gitár 36.500-ért (Cort AD-870). Szerintetek melyik a jobb gityó ?Az a baj hogy a Fender gitárról néztem videókat,olvastam róla,azt mondják minõségi gitár,és megéri az árát,viszont errõl a cort gitárról semmit sem tudok.Gyors segítség kéne,elõre is köszi!

Hell boy
1-2 dologgal nem értek egyet. klasszikuson sokkal feljebb vannak a húrok mint elektromoson szal az ujjaidat sokkal jobban igénybe veszi a klasszikus. A másik pedig nem tom neked milyen cuccod van én bedugom bekapcsolom és játszok, kb 20 másodperc.
akusztikus/klasszikus akkor jó ha olyan zenét szeretnél játszani amihez az kell ill olcsóbb szal ha meggondolod magad akkor ezzel kevesebbet buksz mintha elektromost veszel.

fecska
Figyelj!
Az elektromosnak vékonyabb a nyaka, de ha mondjuk klasszikuson kezded akkor nem fog egy hét után leszakadni a ujjad.
Az akusztikust csak kézbe veszed , és játszol.
Az elektromost nekem min 15 percbe telik összerakni.
Attól is függ mit szeretnél játszani, vagy, hogy autodidakta vagy, vagy tanárhoz jársz(a tanárok azt mondják inkább klasszikuson/akusztikuson kezd).
De még sok más is csak ezek a legfontosabbak

Hell boy
nálam is az acid pro a nyerõ