Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem nagyon értek hozzájuk, csak amit tapasztalok.
A nagymembránosban akkor gondolkodj, ha egy jó kis házistúdiót akarsz összehozni.
Megkérdezhetem, hogy honnan tudsz ennyi mindent a mikrofonokról? Zenekarod van?
Tiszta lesz ez is.
http://www.hangszerker.hu/product.php?productid=473&cat=63&page=1
Ez a nagymembrános mikrofonok jobban érdekelnek, mert szeretnék tisztább hangot, de akkor marad a dinamikus. Köszönöm szépen a segítséget! Tudnál linkelni egy mikrofont 15 körül? Csak énekre lenne, hangszert nem akarok felvenni vele.
Mert a kondenzátormikrofonhoz az is kéne, kézbõl nem túl szerencsés.
Szerintem maradj egy dinamikus mikrofonnál Shure, vagy AKG, ezekkel nem jársz rosszul.
Igazából abban sem vagyok biztos, hogy az integrált hangkártyád nem lesz-e szûk keresztmetszet, akár egy ilyen olcsó mikrofonnak is. Nem arra találták ki, hogy jó minõségben stúdiózz vele, hanem a játék, vagy egy film hangját így-úgy visszaadja.
A dinamikus mikrofonok az elterjedtebbek. Színpadra, hangszerek mikrofonozására is használják õket, akár torzított hangszerekhez is. Általában csak bedugod aztán szól (vagy nem). Nem olyan telt tiszta hangúak, mint a kondenzátor mikrofonok. Közelrõl pl. tompábban szólnak, kevésbé érzékenyek. Pont ezért általános használatra, kihangosítani, színpadon énekelni ideálisak.
Ezek is többnyire XLR véggel kaphatók, vagy kábel nélkül, ezért átalakító nem árt. A jack végûek többnyire olcsó kategóriásak. Pl. a Shure SM57 vagy SM58 már profik és stúdiók által is használt hangszer és énekmikrofonok, de olyan 30ezer körül vannak. Ezekkel már egyáltalán nem járhatsz rosszul. Sok nagy koncertet hangosítanak ilyen mikikkel.
Azt hittem keverõbe, vagy felvevõbe akarod dugni.
Ha hangkártyázol, akkor jobban jársz egy dinamikus mikrofonnal 20-ezer körül. Mondjuk a Shure, Sennheiser, Beyerdynamic kínálatból, ami ekörül van.
Ha a felsõ akkor azt tudod csinálni, hogy vmi festék vagy valamivel ami befogja a fémet, bekened a húrnak azt a részét amelyiket fogja a satu. Ahol festékes lett ot valami ilyen lapreszelõvel, vagy valami kidobni való késsel bevályod nem nahyon, csak hogy éppen a festéket lekaparja...
Amúgy milyen gitárod van? Esetleg egy kép(a sajátodról)?
ON.
Alaplapi integrált hangkártya elég lesz szerintetek? ALC888.
Fantomtápról érdeklõdök faternál! Ha nincs, majd csak szerzek valahonnan.
Pl. ez?
Viszont ez kondenzátor mikrofon. Fantomtáp kell alá.
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx
\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" — Canalys Analyst Tim Coulling
köszi a választ, kipróbáltam, de nem segített. Abban igazad volt, h nem a nyak kattok...A satu csinálja ezt a hangot. Szerintem a húrok feszülése és lazulása miatt "ugrálnak" benne. Próbáltam h nagyon meghúzom de akkor is😞 viszont ha nincs rajta satu akkor nincs kattogás:S Pedig fog rendesen, mert a nagyon durva tremolózást is elég jól viseli (Hangolás szempontjából), arra gondoltam h ott kenem be, dehát akkor az egyetlen funkcióját veszítené el😄 szóval nem tom mit kéne csinálni:S
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx
Szeretnék venni most multieffektet, kinéztem két jónak tûnõ effekt pedált Zoom G7.1ut és Boss GT-10. Szerintetek érdemes többet költeni a Boss-ra vagy inkább az olcsóbb Zoom-ot vegyem ? Valaki használja valamelyik effektet ezek közül ?
Elõre is köszönöm!
PS3 ID: SDani456
Írd le ezután mit tapasztalsz!
Akusztikushoz mas erosito kell mint sima elektromos gitarhoz, ha jol tudom.
PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke
Nem tudom, max olyan 20ezret.
sziasztok! elektroakusztikus gitárt tervezek venni, de van pár dolog ami nem világos ,kéne egy kis segítség. ezeket a vidiket néztem elektroakusztikus gitikrõl:
http://www.youtube.com/watch?v=UAow5Ig5ZRc
http://www.youtube.com/watch?v=cuKT7XjcQAM
azt szereném mmegtudni hogy mindegyik elektroakusztikussal elhet igyen rock-metal féle torzízást csinálni? vagy erõsítõfüggõ?
igaz hogy van külön elektroakusztikushoz erõsítõ, vagy mûködik a mezei erõsítõkkel is?
mik a jó márkák a kategóriában?
mit ajánlotok?
Most vettem egy Cort VX 2V-t, és azt tapasztaltam, hogy amikor a floydrose-t valamelyik irányba elmozgatom nagyot kattan a nyak :S
De az az érdekes, hogy ha pl lenyomom, akkor egyszer kattan és utána nem (Amíg csak lefele használom) és ha utána felhúzom, megint kattan eggyet. (De utána már nem, ha csak felfele húzom)
Ez miért van??!(Még soha nem volt floyd rose tremolós gitárom)Vagy ez normális?:S
Elõre is köszi.
Dobronski: Nyugodj meg és írd inkább lenne hogy mennyit szánnál a mikrofonra.
Te ki a faszomnak hiszed magad? 😊
\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" — Canalys Analyst Tim Coulling
Amúgy köszönöm szépen.
2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"
Ujonan 48k Boss ME25 az se lehet rossz, nekem ME20 van az is eleg jo es az ujabb eleg sokkal tud tobbet.😊
PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke
[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417
Megkérdeztem, hogy tudtok-e ajánlani 1 mikrofont, ha nem értesz hozzá,
akkor:
KUSSOLJ!
http://www.youtube.com/watch?v=UAow5Ig5ZRc
http://www.youtube.com/watch?v=cuKT7XjcQAM
azt szereném mmegtudni hogy mindegyik elektroakusztikussal elhet igyen rock-metal féle torzízást csinálni? vagy erõsítõfüggõ?
igaz hogy van külön elektroakusztikushoz erõsítõ, vagy mûködik a mezei erõsítõkkel is?
mik a jó márkák a kategóriában?
mit ajánlotok?
nem - tagadás továbbiakban angolul: no, németül: nein, japánul_ iie.
gettin re?
Gondolom sokaknak van zenekara. El szeretnék kezdeni énekelni dubstep alá, tudnátok minél olcsóbban olyan mikrofont, aminek már tiszta a hangja, és "hanghû"?
Köszi!
Azt én énekelni tanulom..
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Elõre is köszi.
Akusztikus gitárom van amúgy.
2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"