Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

HTS s3rg1nh00
Toolt?😄

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Énekelek elég régen. Régen gitároztam (ma már csak néha otthon).
Nem nagyon értek hozzájuk, csak amit tapasztalok.

A nagymembránosban akkor gondolkodj, ha egy jó kis házistúdiót akarsz összehozni.

Köszi!

Megkérdezhetem, hogy honnan tudsz ennyi mindent a mikrofonokról? Zenekarod van?

Köszi, most egy kicsit összezavarodtam. :/
Ez a nagymembrános mikrofonok jobban érdekelnek, mert szeretnék tisztább hangot, de akkor marad a dinamikus. Köszönöm szépen a segítséget! Tudnál linkelni egy mikrofont 15 körül? Csak énekre lenne, hangszert nem akarok felvenni vele.
Gondolom mikrofonállványod nincs?
Mert a kondenzátormikrofonhoz az is kéne, kézbõl nem túl szerencsés.

Szerintem maradj egy dinamikus mikrofonnál Shure, vagy AKG, ezekkel nem jársz rosszul.

A nagymembrános kondimikrofonokat kimondottan hangfelvételekhez ajánlják. Énekre és akusztikus hangszerekre, nagyon érzékenyek, szép a hangátvitelük. Minden kis rezdülést, levegõvételt szépen visszaadnak. Borzasztó drágák általában (akár több millió), de ez ez egy kínai kópia. Nem veszi fel a versenyt a Neumannal, vagy Braunerrel, de jól koppintanak a csávók. +48V kell nekik (a linkelt dobozzal megoldható, vagy egy mikrofon elõfokkal, de az sem lesz olcsóbb). Gerjedékenyek, ezért színpadon nem használják õket, jellemzõen stúdiócuccok.

Igazából abban sem vagyok biztos, hogy az integrált hangkártyád nem lesz-e szûk keresztmetszet, akár egy ilyen olcsó mikrofonnak is. Nem arra találták ki, hogy jó minõségben stúdiózz vele, hanem a játék, vagy egy film hangját így-úgy visszaadja.

A dinamikus mikrofonok az elterjedtebbek. Színpadra, hangszerek mikrofonozására is használják õket, akár torzított hangszerekhez is. Általában csak bedugod aztán szól (vagy nem). Nem olyan telt tiszta hangúak, mint a kondenzátor mikrofonok. Közelrõl pl. tompábban szólnak, kevésbé érzékenyek. Pont ezért általános használatra, kihangosítani, színpadon énekelni ideálisak.

Ezek is többnyire XLR véggel kaphatók, vagy kábel nélkül, ezért átalakító nem árt. A jack végûek többnyire olcsó kategóriásak. Pl. a Shure SM57 vagy SM58 már profik és stúdiók által is használt hangszer és énekmikrofonok, de olyan 30ezer körül vannak. Ezekkel már egyáltalán nem járhatsz rosszul. Sok nagy koncertet hangosítanak ilyen mikikkel.

Találtam egy ilyet.
Csak nem egy olcsó mulatság. :/
És az mennyivel rosszabb? Ez a mikrofon már úgy megtetszett.<#zavart1>
Egy sima dugasz nem lesz elég. Ez lényegében plusz feszültséget jelent, különben a mikrofon kuka marad. Be is kell melegedniük, cserébe ezek a nagymembrános mikrofonok énekhangra utolérhetetlenek.

Azt hittem keverõbe, vagy felvevõbe akarod dugni.

Ha hangkártyázol, akkor jobban jársz egy dinamikus mikrofonnal 20-ezer körül. Mondjuk a Shure, Sennheiser, Beyerdynamic kínálatból, ami ekörül van.

fecska
A felsõ vagy az alsó satu?
Ha a felsõ akkor azt tudod csinálni, hogy vmi festék vagy valamivel ami befogja a fémet, bekened a húrnak azt a részét amelyiket fogja a satu. Ahol festékes lett ot valami ilyen lapreszelõvel, vagy valami kidobni való késsel bevályod nem nahyon, csak hogy éppen a festéket lekaparja...
Amúgy milyen gitárod van? Esetleg egy kép(a sajátodról)?

Ok.

ON.
Hát ha nincs más azzal is el leszel.

Rendben! Remélem minõségromlás nem lesz.

Alaplapi integrált hangkártya elég lesz szerintetek? ALC888.

Vegyél egy XLR és jackes kábelt azt annyi. Ilyen kell neked!

És ezt az XLR csatlakozós mikrofonokat hogy szokták géphez kötni? Kell vennem egy drágább hangkártyát is? :S
Nagyon szépen köszönöm!
Fantomtápról érdeklõdök faternál! Ha nincs, majd csak szerzek valahonnan.
Pl. ez?
http://www.rhsound.hu/hu/hsmc001_mikrofonoktartozekok.rhd.134.htm

Viszont ez kondenzátor mikrofon. Fantomtáp kell alá.

Caligo
Megnézted a satut nincsenek barázdák benne? Lehet gyári hibás, és nem lehet teljesen beszorítani õket. Ha új a gitár vidd vissza.

ok szia

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

be hát. néhány szóból kiszûrik a nemszimpi alakokat

\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" &#8212; Canalys Analyst Tim Coulling

Hello
köszi a választ, kipróbáltam, de nem segített. Abban igazad volt, h nem a nyak kattok...A satu csinálja ezt a hangot. Szerintem a húrok feszülése és lazulása miatt "ugrálnak" benne. Próbáltam h nagyon meghúzom de akkor is😞 viszont ha nincs rajta satu akkor nincs kattogás:S Pedig fog rendesen, mert a nagyon durva tremolózást is elég jól viseli (Hangolás szempontjából), arra gondoltam h ott kenem be, dehát akkor az egyetlen funkcióját veszítené el😄 szóval nem tom mit kéne csinálni:S
ezaz... már ide is bejutottak a férgek

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

Caligo
Digitech RP500/1000. Szerintem a zoomok túlságosan "elektronikus" hangzásúak

SD456
Hi all!

Szeretnék venni most multieffektet, kinéztem két jónak tûnõ effekt pedált Zoom G7.1ut és Boss GT-10. Szerintetek érdemes többet költeni a Boss-ra vagy inkább az olcsóbb Zoom-ot vegyem ? Valaki használja valamelyik effektet ezek közül ?

Elõre is köszönöm!

PS3 ID: SDani456

Hecker007
nézz használtan egy VOX Tonelab ST-t, újonnan 52-ért lehet kapni használtan lehet találni 40-45 között is néhol

fecska
Elõször is állítsd be rendesen a floydot(oktáv hangolás, ne ágaskodjon fel, ne üljön be a testbe, stb...) aztán szedd ki a rugókat vmi fogóval és így kijön a húrokkal eggyütt a floyd. Ezután labelloval kend be a tõcsavart meg az élét. Szerintem a penge kattan nem a nyak. Mkikor le van szedve csavard ki imbusszal a tõcsavarokat(hogy magassab legyen a húrmaggasság.
Írd le ezután mit tapasztalsz!

Erosito vagy meg inkabb effekt fuggo szerintem.
Akusztikushoz mas erosito kell mint sima elektromos gitarhoz, ha jol tudom.

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

Errõl van szó.

Nem tudom, max olyan 20ezret.
lentebb irtam egy kis segitségkérõ szöveget, de senki nem irt rá😞 bemásolom ide:

sziasztok! elektroakusztikus gitárt tervezek venni, de van pár dolog ami nem világos ,kéne egy kis segítség. ezeket a vidiket néztem elektroakusztikus gitikrõl:
http://www.youtube.com/watch?v=UAow5Ig5ZRc
http://www.youtube.com/watch?v=cuKT7XjcQAM
azt szereném mmegtudni hogy mindegyik elektroakusztikussal elhet igyen rock-metal féle torzízást csinálni? vagy erõsítõfüggõ?
igaz hogy van külön elektroakusztikushoz erõsítõ, vagy mûködik a mezei erõsítõkkel is?
mik a jó márkák a kategóriában?
mit ajánlotok?
Hello!
Most vettem egy Cort VX 2V-t, és azt tapasztaltam, hogy amikor a floydrose-t valamelyik irányba elmozgatom nagyot kattan a nyak :S
De az az érdekes, hogy ha pl lenyomom, akkor egyszer kattan és utána nem (Amíg csak lefele használom) és ha utána felhúzom, megint kattan eggyet. (De utána már nem, ha csak felfele húzom)
Ez miért van??!(Még soha nem volt floyd rose tremolós gitárom)Vagy ez normális?:S
Elõre is köszi.
Hell boy
ElectricalTech: Ha nem tudsz érdemben segíteni akkor ne írj feleslegesen.

Dobronski: Nyugodj meg és írd inkább lenne hogy mennyit szánnál a mikrofonra.

Kussoljak?
Te ki a faszomnak hiszed magad? 😊

\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" &#8212; Canalys Analyst Tim Coulling

Grove4
Igen,ezt az oldalt én is megtaláltam és a késõbbiekben neki is kezdek,ha lesz szabadidõm.

Amúgy köszönöm szépen.

2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"

Esetleg BOss ME70 de lehet tobb mint 40 hasznaltan is.
Ujonan 48k Boss ME25 az se lehet rossz, nekem ME20 van az is eleg jo es az ujabb eleg sokkal tud tobbet.😊

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

Metalmilitiakid
ha a használt is jó, akkor boss me50 vagy korg ax3000g, de én nem értek a lovakhoz

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

joshua
Milyen multieffektet ajánlotok 40ezer ft-ig? Egy Peavey bandit 112-eshez kéne.

Te ki a faszomnak hiszed magad?

Megkérdeztem, hogy tudtok-e ajánlani 1 mikrofont, ha nem értesz hozzá,
akkor:

KUSSOLJ!

Nézd meg ezt az oldalt elég jó. gitár

sziasztok! elektroakusztikus gitárt tervezek venni, de van pár dolog ami nem világos ,kéne egy kis segítség. ezeket a vidiket néztem elektroakusztikus gitikrõl:
http://www.youtube.com/watch?v=UAow5Ig5ZRc
http://www.youtube.com/watch?v=cuKT7XjcQAM
azt szereném mmegtudni hogy mindegyik elektroakusztikussal elhet igyen rock-metal féle torzízást csinálni? vagy erõsítõfüggõ?
igaz hogy van külön elektroakusztikushoz erõsítõ, vagy mûködik a mezei erõsítõkkel is?
mik a jó márkák a kategóriában?
mit ajánlotok?
Te kibaszott nagy paraszt vagy, mondták már?
Nem --> Tagadás: Az a nyelvi forma, amellyel a beszélõ tagad valamit: akár egy fogalmat (mondatrészt), akár egy egész mondat tartalmát. A tagadó felszólító mondat neve tiltó mondat (tiltás). Tagadószók: nem, dehogy; tiltószók: ne, se. Jellemzõ nyelvünk logikájára a kettõs és a többszörös tagadás (pl.: Senki sem volt ott).

nem - tagadás továbbiakban angolul: no, németül: nein, japánul_ iie.

gettin re?

?
nem

OFF:

Gondolom sokaknak van zenekara. El szeretnék kezdeni énekelni dubstep alá, tudnátok minél olcsóbban olyan mikrofont, aminek már tiszta a hangja, és "hanghû"?

Köszi!
sz4bolcs
divizió88 xDDDD

Azt én énekelni tanulom..

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

szerezz divízió88 tabokat és gitározzad azokat

Grove4
Sziasztok kezdõ vagyok és az egyetem mellet hobbyként szeretnék önállóan megtanulni gitározni,tehát nem akarok semmilyen tanfolyamra járni,hanem önerõbõl.Ehhez szeretném azt kérdezni,hogy tudtok-e egy jó oldalt mondani kezdõknek(abszolút kezdõknek 😊.

Elõre is köszi.
Akusztikus gitárom van amúgy.

2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"

sz4bolcs
má találtam, köszi

sz4bolcs
Van valakinek crackje guitar rig 4.0.7-hez? Hazahoztam a gitárt, szedtem le guitar rig 4-et, de nem találok hozzá cracket. Valaki segítsen pliz. 😄