Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. Kezdõ gitáros vagyok és most készülök megvenni az elsõ gitárom. A kiszemeltem egy Cort X1. De mivel kezdõ vagyok sok kiegészítõre lenne szükségem és azt szeretném kérni hogy ránéznétek a dolgokra, hogy összeillenek-e? Akkor a szett:
Gitár : Cort X1
Erõsítõ: Powerstate PG10
Hangoló: BC650

Ezek lennének az alap dolgok amiket kiszemeltem (+ természetesen: pengetõk, heveder, tok és egyéb külsõségek). A kérdéseim: Milyen kábelt ajánlatok hozzá? (JACK-JACK?) Illetve milyen húrt ajánlanátok hozzá? Válaszaitokat elõre is köszönöm! Üdv!
sz4bolcs
Én a Király hangszerboltba járok a Király utca végén, meg a Kereskedõk házában van egy kis hangszerbolt fönt az emeleten, amit még szeretek.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

joshua
Pécsen tudtok valami jó hangszerüzletet? Elõre is köszi.

mumpic
youtube vidijó
3:00-tól 7:00 körülig csinál nyújtásokat meg feszítéseket meg ilyeneket. Tessék minden gitározás elõtt végigcsinálni, vagy kitalálhatsz újakat is, lényeg hogy melegítsd be a karod és a kezed pengetés elõtt. Én is szoktam, és tényleg sokat számít!

Wearwolfff
Lehet rám haragudni, de nem csípom az ilyen zenét.

Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com

HTS s3rg1nh00
gyakorolj sokat mondjuk a zehn kleine jägermeister-rel,aztán nem lesz baj😉

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Wearwolfff
Igen így fogom le, nem fekszik körbe az ujjaimon. Viszont kipróbáltam amit mondtál alátámasztás nélkül. Úgy viszont nem a csuklóm, hanem a könyökömnél az alkaromnál kezd el marhára feszülni. Úgy látszik arra területre még egy kicsit gyúrnom kell.

Csak érdekes, hogy azóta ilyen kellemetlen amióta kaszálok rendszeresen (ugye nem fûnyíróval).

fecska
kell venni ilyen tenyérerõsítõt,amikor még nem megy a barré(remélem nem kell elmondanom így kell fogni és nem úgy, hogy a hüvejkujjad és a mutatóujjad közötti ki ínen feküdjön a nyaka... ha érted...)
Ha már úgy tudod fogni, hogy minden húr megszólaljon, akkor gyakorolj úgy, hogy leülsz és hüvelykujjal nem támasztod alá,csak a testeddel. Tehát csak a mutatóujjaddal érsz hozzá a nyakhoz. ha így is fáj akkor kenegesd valami sportkrémmel, vagy hagyd abba a gitározást( najó az utóbbi csak vicc)

Metalmilitiakid
tegnap 15 órát pakoltam homokzsákot, meg se próbálom a kezembe venni a gitárt 😄

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Metalmilitiakid
higgyétek el ha el megtaláltam volna normálisan harmonyn (egyik kedvenc oldalam ilyen szempontból) vagy jútúbon akkor nem itt kérdezgetnék..

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

HTS s3rg1nh00
nem jútúbról meg ilyenrõl kérdezett,hanem személyes tapasztalatról.azért elég sokan vagyunk a topikban,és hátha valaki már esetleg fogott a kezében egy ilyet,az el tudja mondani mennyire kényelmes,milyen a húrok távolsága,meg ha erõsítõn is próbálta h.mennyire jó a hangja.nem kell a feszkó,ha nem próbáltad miért nem görgeted át és maradsz csendben?mindenkinek jobb lenne.

Wearwolfff
Sziasztok.

A múlt hónapban sokat kellett ásnom és kaszálnom, utána mikor kezembe vettem a gitárt azt tapasztaltam, hogy 10 perc után elkezd kellemetlenül fájni a csuklóm barréfogásnál. Tegnap már három perc után fájdalmas volt. Igaz nem tudom minden nap kezembe venni, de olyan 3-4 naponta tudok azért idõt szakítani rá. Nincs feldagadva sem elszínezõdve, és megemelek vele bármit. Egyszerûen nem megy a barréfogás. Amikor legelõször próbálkoztam vele akkor volt ilyen érzés, csak most pár fokkal rosszabb.

Volna esetleg valami lazítómódszer vagy valami? Az is közrejátszhat, hogy a csuklóm még régebben 10éve meg volt repedve, de szerintem nem kellene közrejátszania, mert nem törés volt csak egy kis repedés.

Van valakinek ilyen tapasztalata?
köszi.

Ráadásul a #&%! esõ miatt holnap megint mehetek ki kaszálni, mert lassan derékig ér.

így van.. ez meg a másik fele a dolognak :\

\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" — Canalys Analyst Tim Coulling

Az a baj, hogy youtube-on meg ki tudja, hogy épp milyen erõsítõn-eq beállítással nyomja😄

De jah... ez így elég nehéz... ha ilyen kérdés van, hogy van e véleményetek errõl a preckóról/jazzbassról/les paulról/stratoról...stb, nah még akkor se lehet tuti választ adni😄

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

SD456
Hi!

Esetleg megnézheted mit írnak róla a Harmony-Central-on vagy az ultimate-guitar.com-on.

PS3 ID: SDani456

mész oszt' meghallgatod
nem akarok suttyó lenni, de annyi gitár van a piacon, h az valami hihetetlen. nem lehet minden gitárról tapasztalatunk ill. nem tesztelhettük mindegyiket, nem hiszem, h bármelyikünk is hangszerboltban dolgozna<ó istenem, a világ legszebb szakmája 😄>
azt hiszem egyszerûbb volna rákeresned YouTubeon a gitárra és meghallgatni róla videókat és/vagy olvasni róla.
ennél kézenfekvõbb dolog nincs. na meg az, hogy MI ill. MÁSOK mit hallnak a gitárból az szerintem abszolút szubjektív 😄

\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" &#8212; Canalys Analyst Tim Coulling

sz4bolcs
orlybagoly xDDD

Metalmilitiakid
gratulálok

fecska
Ez valószínûleg egy basszusgitár...

Metalmilitiakid
az lenne a kérdésem, hogy van valaki valami tapasztalata vagy hallásbeli tapasztalata ezzel kapcsolatban ?

Aquir
biztos mert midi😊
mondjuk ilyesmi volt már itt, ez meg pengetõvel, amit még annyira nem tudok kezelni mint a kezemet 😊
ezt meg ezt meg az hallgatja meg aki akarja :p

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

mumpic
ez tényleg jó <#smile>
a .mid -et meg nem sikerült lejátszanom, és most lusta is vagyok megnézni miért

Aquir
ty

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

McGrady
<#eljen>

Kuss!-magyarázta.

há mer ez a legjobb😄

Aquir
mindig ezt linkelik tõle, bár már több éve nem láttam😊

Túl sok Andy Mckee-t hallgatsz😊..ám jóó😉

Andy Mckee - Drifting

Aquir

fecska
khm... 500...

fecska
kicsit elszúrtam a sorrendet de remélem megértitek
vagy az orange vagy egy jmc 900+800láda meg az slx
vgay slx helyett ez

fecska
Lehet hogy én maradi vagyok és gyerekkoromban nagyon elszáltam az ACDC GNR és a Led Zeppelin irányába, de nekem az erõsítõ elsõsorban Marshall.
Utána esetleg a MESA/BOOGIE vagy talán a H&K Megy a Peavey
DE én mindenek elõtt ha nem a pénz a fontos...
Két ilyenVagy ezplusz ezvagy ez meg egy az elõzõbõl

sz4bolcs
Szerintem ez is simán bekerülhetne a 100 legjobb gitárszóló közé.

sz4bolcs
Ezt ismeritek?

2:00-tól 😊

ezek közul választanék de kurvára tanácstalan vok még😄

HTS s3rg1nh00
ezt is kipróbálnám😊

Szóval ti meikbe tolnátok kis pénzt?

Marshall AVT150 Full Stack
-150 Watt
-Négy lábkapcsolóval váltható csatorna: Clean, Overdrive1, Overdrive2, Acoustic Simulator (akusztikus gitár hangjává alakítja az elektromos gitár hangját)
-CD bemenet
-DI kimenet
-Fejhallgató kimenet
-2x16 beépített effekt (egyik az acoustic/clean csatornákhoz, egy az OD1, OD2 csatornákhoz, lábkacsolóval kapcsolható ki és be)
-Zengetõ
-Effekt loop
-ECC83 csõ az elõerõsítõben
Két 4x12-es Marshall avt ládával. Az alsó láda hátlapja sérült (csatlakozó sértetlen, hangzáson nem változtat), ezt leszámítva apróbb sérülések vannak csak rajta. Hamisítatlan Rock n’ Roll feeling!
210.000 Ft

FENDER MEALHEAD 400 W-os gitárláda!
(4 Ohm, gyári hangszórók)!Alig használt állapotban!
Ár: 95.000 Ft

kép

Marshall MG100HDFX fej és Marshall 412AVT láda eladó. Hibátlan állapotban. a fej 100W a láda 200W. 100%ig eredeti. A láda hátulja kicsit kopott. Gyári lábkapcsoló is jár hozzá.
95.000Ft irányár

Eladó Marshall 1960A láda( 300w 4-16 ohm, 2x150w 8-8 ohm, celestion G12T-75 szórókkal szerelve, 1998-as kiadás, Made In England), hibátlan mûszaki állapotban,igazi vicc, kabaré áron!!!
Hibátlan mûszaki állapotban lévõ Marshall TSL 60 fullcsõ fejjel együtt vihetõ fix 230 ezer Ft-ért.

Peavey VK100 tipp-topp állapot !

Ára:100.000.-Ft frissen csõvezve + beállítatva, jobb mint új korában 😉

Eladó Warwick X-treme 5.1 fej, 500wattos, minden földi jóval ellátva, valamint egy WCA 112 ND tipusú 300wattos, 8 ohmos, 12’-es Celestion Neodymium hangszóróval szerelt láda.A cuccok külön-külön is megvehetõek, de egyben jobb volna.Az ár rendkívül kedvezõ, hiszen csak a fej új ára 239ezer Ft., a 12'-es láda új ára pedig 109ezer!!!Mindezt 200ezer Ft-ért megkapod!!!!Visszautasíthatatlan ajánlat!Ha az egészet elviszed baromi gyorsan, akkor egy kis alku belefér.Nem az enyém a cucc, cimborámnak hirdetem.Engem és a tulajt, Barnabást/06209309937/ is lehet hívogatni korrekt ajánlatokkal, email is játszik.

Köszi szépen!
Valószínû akkor Boss lesz belõle 😊

nyilván nemcsak probateremben használjuk😊nemigazán vok híve a kimikrofonozásnak,kisebb teraszokra meg ez nagyon is faja.fejet isemrem,tetszik,csak fasza celestionláda kell jozzá azt csá..multieffektem van hozzá szal csak adj a dögöt meg az erõt a tobbit én csinálomD<#mf1>

fecska
szerintem fölösleges 200w próbateremben, koncerten meg úgy is PA...
Nekem a jó öreg jcm 800 is megteszi <#mf2><#mf1><#idiota><#banplz>

Hell boy
volt régebben a termünkben egy ilyen fej meg egy hasonló laney láda. kipróbáltam és nagyot szól az biztos és a hangja se vészes de ha veszel is ilyet semmiképp ne újonnan. Legalább is én biztos nem adnék ki ennyi pénzt rá mer ennyit azért nem ér 😊

Hello,errõl a fej+ládáról mi a vélemény?..
Fejben mindeképpen iet akarok mostanában,ládában pedig ami bírja fejet,ami 200w8ohm
és csak celestion hangszóró legyen benne,akinek van más ötlete a fejhez mien láda passzolna inkább az nyugodtan írja le.

fej
láda

Nah hát igen... ez már komoly cucc😊

En a 2 kozul a Boss valasztanam amugy. ME25 elodeje a ME20, olyanom volt, azzal is megvoltam elegedve.

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

Nekem ilyen van. Nagyon jo szerintem es egyszeruen allithato minden, nincs ezer menu jol is szol.

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

mumpic
csak úgy fossák ezeket az új bossokat 😊
nekem régi kéne, me 5 6 8, pl. persze pofátlanul olcsón 😊

boss me 50 akkor mááár..40éér már kapni

Sziasztok!

Tervezek multieffektet venni, tudnátok ajánlani esetleg valami olyat ami bevált? Olyan 40 ezer forint környékére gondoltam...

Eddig ezeket néztem: Boss ME-25
Digitech RP-350

Ezek közül melyik a jobb?

Köszi

Hát... akkor tényleg nem hallhattál róla😄