Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

KILLER2
Lassanként új gitáron töröm a fejem. Még kezdõ vagyok, de szeretném lecserélni a Crot X1emet valami komolyabbra. 60e Ft körül lehet már komolyabb gitárt venni? Mit ajánlotok? Lehetõleg fix húrlábasat szeretnék, a tremolót úgyse használom, csak nagy ritkán, viszont szépen elhangolódnak az olcsóbbak. Fõleg metálhoz kéne, de azért máshoz is jó legyen, lényeg, hogy szép hangja legyen. Körbenéztem már némileg, hogy mi is a kínálat és a Cort KX5ön akadt meg a szemem. Van valakinek tapasztalata vele?

Töltsük le az internetet!

Aquir

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

cort earth70 és earth100 miben különbözik?

Aquir
köszi majd ezt is megnézem

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Aquir
jah ismerem

sz4bolcs
Govan <#gonosz1>

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

fecska
Az a srác elég csúnyán tartja a pengetõt nekem biztos görcsbe állna a kezem!
itt van sok
elõször kezdjétek a pentatonnal azok könnyebbek csak két hang van egy húron!
aztán mollok bluesok és a végén kromatikusok.
erõsíteni a bal kezet nyújtani, vibratót én ezeket hangológépre szoktam
félhang egész másfél kis vibrató nagy vibrató jobkézzel az üveghangokat
nagyjábol amit Mumpic mondott
tessék sokat erõsítõ nélkül gyakorolni hogy ne legyen piszkos a játékod!
ezt elolvasni!
ha még bárkinek bármi kérdése van szerintem itt mindenki szívesen segít

mumpic
köszi 😊

Nitramk
Jólvanna, mindenki érettségizik, reflekxbõl mondtam. Lényeg hogy ahhoz is egy kalappal 😊

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

Aquir
köszi

mumpic
hát, érettségizni talán már nem fogok, MSc felvételire megyek <#circling>

aquir: wikipedián is van némi zeneelmélet emlékeim szerint, de ha hazajöttem akkor vadászok neked valamit

Aquir
ez így elsõre elég kaotikus, gondolom kéne egy kis elmélet is 😊

Nitramk
sok szerencsét az érettségin

Aquir: Nekem ez viszi most a pálmát. Minden rajta van.

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

Aquir
okés, bár pengetõt is kéne gyakorolni mellette a kézen kívül 😊 Erre van technika, vagy mindenki máshogy fogja?

mumpic
hûha, nemtom 😊 google. 😛
régen a gitarozz.hu -n voltak jó leckék, de annyira azért nem fedtek le mindent, meg ahogy nézem most nem is jön be az oldal

holnap megyek pestre felvételizni de ha visszajöttem (lehet hogy csütörtök, lehet hogy péntek) már lesz idõm pár skála tabot írni ha gondolod

Aquir
van egy jó honlap ( mit, és hogyan ), ehhez? zeneelmélet sem ártana gondolom mellette

Aquir
jóó sokáig, a hengerem több, mint fele még év múltán is megvan, bár már szép zöld a húzogatástól😊

mumpic
skálázás skálázás skálázás skálázás
dúrok, mollok, blues, skála, pentatonok, modálisok, éjjel nappal minden mennyiségben, begyakorolt figurák, áttérés egyik skálából a másikba, összhangzattan, technikák pl nyújtás, tapping, üveghangok, majd az egészet elölrõl, amíg bele nem áll a kezedbe minden

KILLER2
Közben megnéztem az árát, nem is drága. Kb mennyi ideig tart egy ilyen?

KILLER2
Ez jól hangzik, köszi a tippet! Menniyért lehet ilyet szerezni?

Aquir
Hali
engem mondjuk az érdekelne hogy mi kell ahhoz hogy ilyen szinten tudjon improvizálni a gitáros? Tehát hogy tudja pontosan hogy melyik hangok azok amikhez ilyen sebességgel nyúl? Csak mert még nem vagyok azon a szinten hogy tisztán lássam, autodidakta módon tanulok

Aquir
nekem elektroakusztikusom van, de ilyen fast fret-tet (textilhengerben megkötött gyantaszerû anyag) húzok rajta végig játszás után, úgy tapasztaltam tényleg jót tesz neki, nem dzsuvásodik ettõl, a húr sem tapad annyira és könnyebb a játék, nem használódik el gyorsan és a fogólapnak sem rossz

KILLER2
Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy mennyire vesztik az értéküket az olcsó gitárok? Konkrétan egy kb fél éves Cort X1et akarok lassanként eladni, teljesen hibátlan. Kb mennyit érhet?
A másik kérdésem, hogy ti hogy szoktátok tisztítani a gitár húrjait? Az enyémen mindig csupa mocsok a húrok hátulja és a fogólap is helyenként, amit nehézkes lesikálni a húrokkal a helyükön.

Áuccs...
PTW
egy koncerten a nagy megõrülésben véletlenül beütöttem (alacsonyan volt a mennyezet 😄 )

nem semmi 😮
amúgy mi lelte a drágát? huh

\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" &#8212; Canalys Analyst Tim Coulling

Nitramk
Ez ugye nem csak poén? Mert marha jó zene 😄

PTW
ja és igen az apropó az volt igazából, hogy Vintage-ben dolgozó barátom munkája, úgyhoyg mindenkinek ajánlom bizalommal õt/õket

PTW
ha már gitárjavításról esett szó, gondoltam érdekességként megosztom veletek:

Én se tudom pontosan, de a Vintage-be tuti van szervíz. Sõt, õk inkább szervíz, mint bolt.
Igen az oroszlánbarlangot vágom, csak nem tudtam, hogy szerelnek is... köszi😊

btw lol stuff:

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

Oroszlánbarlang és nem messze ott a Vintage 52.
Valaki tudja hol van Pesten ilyen Ibanez szakbolt, ahol javítanak is gitárokat?

Froopy
Ez nem a kérdésedre a válasz, de:
Nekem Cube-15x-em van. Egy laza kis iRiver T30-as MP3-lejátszó line-in-jén szoktam néha felvenni dolgokat😊 Szerintem nincs rossz minõsége.

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

Nitramk
Kösz a valászt 😊

A számítógéped line in<általában kék> bemenetébe nyugodtan be lehet kötni az erõsítõt vonal kimeneten.
A lényeg, h véletlenül sem a rózsaszínbe, ami a mikrofon, mert azt tényleg hazavághatja. Az erõsítõt pedig ne tekerd fel ill. a windowsban a felvételnél tedd kb. 50-re a hangerõt, boost ne legyen rajta, mert zajos lesz a hang és ha nem hallod, akkor szépen tekerd fel az erõsítõt, h jó legyen. Az alaplapi hangkártya nekem rengeteg zajt összeszed, az audigy pci az vmivel jobb.

\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" &#8212; Canalys Analyst Tim Coulling

Nitramk
Lehet erõsítõt gépre kötni hogy felvegyem vele amit játszom vagy meg se próbáljam, mert tönkrecseszi a hangkártyát és a gépet? (olvasgattam más fórumokon, de azért megkérdezem, hátha)

Roland cube 20x-em van, szóval van rajta recording kimenet, azért kérdezem, mert bizonytalan vagyok.

Magna Cum Laude - Pálinka Dal
ennek a tabját nem tudja valaki feltölteni,megmutatni,belinkelni?

Nahát... végre valaki valami hallgathatót csinált ebbõl a számból😄😄😄
Kurvajó!😊

mumpic
Tényleg tehetséges. Megnéztem a többi feltöltését, a zongorajátéka is letaglózott.

Jaja, ez nagyon odabasz! Én is ismerem😊 Fõleg a vége.😊
Thomx
leander

nagyon tud a srác

\"A valóság csupán illúzió, bár nagyon kitartó.\"

SD456
Értem. Olvastam közben angol oldalakon, hogy régen (2007 elõtt) eléggé megbízhatatlanok voltak de amit 2007 után gyártottak azok már javított verziók. Néztem még egy kisebb csöves erõsítõt (Blackheart BH15H) eléggé jól szól a videók alapján.

PS3 ID: SDani456

Hell boy
Nekem volt egy Bugera 333 amíg el nem lopták a termünkbõl... :S a peavey xxx koppintása és annak ellenére hogy a külsején látszik hogy nem túl igényes a kialakítása pl mûanyag potik meg ilyesmi a hangja szinte egy az egybe olyan mint a peavey-nek, hatalmasat szól és szépen. egy ashdown ládára volt kötve celestion hangszórókkal. Szal én merem ajánlani legalábbis ezt a modellt a többit még nem próbáltam sajna.

Hello,én bugera,és behringer cuccokat nem vennék,persze használat modjátol fugg,garázsba,havi 1-2 kisebb fellépésre elég, de ha komolyabban foglalkozol zenével és nagyobb színpadra is keresel megbízható társat magad mellé akkor már télleg illik vmi komolyabb Nõci felé nézni,egyébként minden másra elégek ezek a kis ocsoságok,bár ha celestion szoroval van megtámogatva esetleg😊

Énis most vok fej+láda vásárlása elõtt.faszse tuggyamitakarok😄

sugerabugera😄😄😄

SD456
Hi all!

A Bugera erõsítõkrõl mi a véleményetek ?
PL.: Bugera 1990

PS3 ID: SDani456

HTS s3rg1nh00
a kábel teljesen lényegtelen,egyetlen kikötés hogy mind2 vége 6,3-as jack legyen.a húr meg jó persze,én majd nemsoká' kipróbálom a 9-est belõle,mert standard hangoláshoz nem mutat jól nekem a 10-es😊

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Köszönöm a választ!

Még egy kérdésem lenne ez a kábel ugyanolyan Jack-Jack kábel mint amit az elõbb linkeltem? Jack-Jack
Illetve ez a húr jo lenne nekem? Húr

Köszi a segítséget! Üdv!
HTS s3rg1nh00
teljesen jó,igazából hangolót mind1 milyet veszel,kábelbõl olyan kell amit linkeltél,mondjuk én fix húrlábas gitárt vennék elsõre(ilyen olcsó kategóriában csak szívás a tremoló),dehát az meg vagy 15k-val biztos megdobná az árat...húrból meg én azt mondom 9-es vagy esetleg 10-es ernie ball.mondjuk ha lehangolsz pl.slipknothoz meg ilyesmihez akkor elõbb-utóbb úgyis jön egy 11-12-es húrkészlet is😊

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D