Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Metalmilitiakid
most nézem az elsõ jódlizásnál hogy kiröhögi a gitáros az énekest 😄

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Metalmilitiakid
sztem pedig igen jól hangzik ehhez a zenéhez 😄

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Lacee86
Hát én a tagok zenei tudását nem kérdõjelezem egy pillanatig sem, de ez a jódlizás vagy mi, nem tud a szívemhez nõni...

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Nitramk
Az a vicc hogy tényleg jó 😄

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

sz4bolcs
Ugyanaz a Focus szám

2:44 tessék figyelni <#wow1>

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Hecker007
ha jól szól akkor meg

Pistike 007
mennyire használt..?😄
meg.😊

Metalmilitiakid
Valaki ha tudna ehhez valami tabot adni nekem, vagy jó a füle és valamit gitárt vagy basszert le tudna fülelni, annak nagyon örülnék.
Jason "Shyboy" Arnold a Hypnogaja ból csinálta a számot és a Devil May Cry 4 zenéje.

Nitramk
Halljátok, Fender 212R 100W-os erõsítõ használtan 55ért megéri? 😊

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

sz4bolcs
Rohadtjó 😄 Épp tanakodtunk haverral, hogy ez miért ilyen ismeretlen ez a szám (mitõl nem top100 classic rock). Zseniálisak.

Nitramk
uramatyám 😄

sz4bolcs
Omg, mit találtam. EZ ZENE!:

Focus - Hocus Pocus

Hecker007
a Squier jó gitár nekem is volt egy fekete Affinity-s (asszem így írják) és nagyon jó kis gitár volt, persze egy pu csere ráférne arra is, de jó gitárok a squierek, legalábbis én elõbb vennék azt mint fendert, márcsak azért is mert olcsóbb 😄

Fender rajongók ne kövezzenek meg a hsz-ért szigorúan magánvélemény volt 😊

Nitramk
Igen a kérdés eredetileg úgy akart lenni hogy mért jobb a drágább 😊
Azért kérdeztem, mert voltam a helyi boltban, és igazából semmi problémát nem éreztem a squierrel.

Hecker007
erre azt szokták mondani hogy a minõségnek ára van, az olcsó akusztikus gitárok legfeljebb kezdõknek jók, elektromos gitárnál másabb a helyzet egy kicsivel, de ott se sokkal, amit én példának írtam ott pl, a használt gitárt mire megcsináltatom úgy hogy ne zörögjenek a húrok hogyha lefogok egy akkordot akkor ott tartottam volna mintha veszek egy újat, amúgy a kérdés amit most írtál kicsit ellentmondásos, nem azt mondtam hogy jobb egy 20ezres gitár hanem éppen hogy rosszabb, ráfizetés és ráadásul nem is biztos hogy úgy szól ahogy elvárná az ember

Pistike 007
omg
??

Nitramk
De amúgy mért jobb egy 20ezres fender squier pl., mint egy másik 50ezerért?

ban jeee

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

gitár, jeeeeeeeee

Picit több min 200K de vannak ott olcsóbak is hasonló paraméterekkel.

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

Dean gitárokat nem ismerem, de szerintem Schecter gitarok elég jók.
Én pl most vettem 1 ilyet és nagyon jó. Igaz ez az elsõ jobb gitarom, elõtte 1 Cort kx1q volt, igy nincs sok viszonyitási alapom, de nagyon be jött.

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

Kis jack <--> RCA

milk4
Szerintem ezt csak úgy lehet rákötni a gépre,hogy a füles kimenetit rádugod a gép mikrofon vagy line-in bemenetére.

Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.

jah,természetesen 2 átkozott 20w hangfal van hozzá

Hell,nem pont idetartozik de van 1 õsrégi aiwa musiccenter és rá akarom kötni pcre ..mert mérne😊

Namost,,hoyg a rákba kössem rá..csak ien csatik vannak rajta

kép1
kép2

csokalaci
pdf formátumban van meg 😄

http://facebook.com/musicleander

Hecker007
akkor még azzal is mázlid volt, használt cuccoknál nem mindig szokott meglenni azért mondtam <#zavart1>

csokalaci
köszi ,de boldogulok , van hozzá leírás 😛
Most jöttem haza a gitárboltból, mert kellet kábel is, hogy összedugjam erõsítõvel. Rohadt jó hangok vannak rajta 😊

Hecker007
ez nem volt rossz vétel így, grat hozzá, ha segítség kell a beállításoknál írj nyugodtan, nekem is van egy ilyen csak a pedál nélküli változata 😄

csokalaci
Na megszereztem a multieffektemet 😊
Egy picit jobb mint amit kinéztem elõtte, de óriási mázlim, volt mert mivel használt, csak 25 ezer forint volt 55 helyett 😊

Az egyik gitárja a "Daisy Rock" nevû gyártótól van, azt viszont szinte kizárt dolognak tartom hogy ilyet vki árulna Magyarországon...
Az egyik kedvenc bandámban (a wikipedia post-hc/metalcore-nakírja õket - Eyes Set to Kill) az énekes-gitáros csaj elvileg EMG 81x és EMG 85x hangszedõket használ. Próbáltam azt is megkeresni hogy milyen gitárokat használnak, de sajnos kép alapján nem ismerem fel õket, leírva meg nem találtam sehol.
mumpic
wah. szólózik. kvinteket tologat. a vége felé pár dúr akkordot váltogat. az énekes látszólag kvinteket tologat, de szart sem hallani belõle, szerintem be sincs dugva a gitárja 😛

Nitramk
Link
Manu Chao koncerteken mi ez a technika amit a szólógitáros mindig használ? Vagy csak sima wah pedál? De akkor meg milyen akkordok?

#28868: Nem vagyok benne ebben a mûfajban, de ennek a Dean gitárnak kibbaszott jó hangja van.

Frayer

Sziasztok..régen írtam.
Most egy új gitár vétel elõtt állok.
Nem sürgõs, csak nézelõdök és egy új hangot keresek.
Post-Hardcore, Screamo.. Metalcore-ra keresek valami jó hangzást.
Gyors hangmegindulással, attackkal,.. kemény, magas jelszinttel. De közben telt, zsíros, vastag hanggal,.. dús, erõs mély tartományokkal.
Hangsúlyos mélyekkel. Fõleg torzítva lenne használva a hangja.

Ilyen zenéhez mit vennétek 200 ezer alatt?
Az ibanezek közül sok szerintem túl harsányak ehhez, a hársfából készültek, sima metálhoz jók, de most mást keresek.
LP-k nem rosszak, de szerintem nincs benne elég attack, szerintem lágy a hangja a kemény agresszív riffekhez. Fenderek szintén nem ide valók szerintem, csilingelnek, más világ.

Amit eddig találtam, és ami megtetszett hangzásra az a Dean féle ML 79.
Mahagóni test, ragasztott mahagóni nyakkal. Tehát elvileg a fa tudja azokat a dús mély hangokat amiket keresek.
Ehhez hasonló ML volt a Pantera gitárosának is, csak drágább fajta.
Dean ML 79 review

Nagyon jó értékelést adtak ennek a gitárnak, és máshol is csak dicsérik.

Dean ML 79 kemény riffek és solo
Dean ML 79F Floyd Rose tremolóval
Dean ML 79 Bullet For My Valentine cover nagyon brutális 😊

Ami még tetszik formára és hangra az a Dean cadillac, az is ugyan úgy mahagóni test és ragasztott nyakkal van ellátva..de nem sok review-et találtam róla.
Hangzásra nagyjából ugyan olyannak tûnik mint az ml79 , csak talán nem olyan agresszív, nem csak metalcorra való szerintem.
És nekem nagyon nagyon tetszik a formája is .. =) De nincs tremolós belõle.

Dean Cadillac metal riff
Dean Cadillac kemény lead

Ez a gitár márka nincs elterjedve felénk, meg úgy az országban.
Nem igen ismerik, senkinek nincs véleménye.
Nektek? A látottak alapján mint szóltok?
Nézegetek még ESP LTD irányba is, meg nézegetem az aktív pickupokat is.
Mindenki véleménye érdekel. Ilyen stílusra merre felé érdemes nézelõdni...?

I love to walk in the rain, because no one knows im crying

Lacee86
Jah, hát gondolom h nem egy minõségi cucc. 😊 De hát nincs jobbra pénzem (jelenleg erre sem), de ha lenne, se biztos h érdemes lenne drága gitárt vennem most. Azért gondoltam ilyet amúgy, mert ehhez legalább van erõsítõ is. Mert itt korábban már kérdezgettem ezt-azt, mondták h erõsítõ nélkül úgy tudnék csak játszani, h hangfalra rá, és h fülessel, de az úgy nem az igazi azért. Erre is kell még gyûjtögetnem...

Pistike 007
huh
nah ilyen kombóm nekem is van
kezdésnek persze persze jó.
ezekkel az a baj hogy kezedbe fogsz utána egy másik gityót (még ha csak picit is jobbat) akkor nem akarod többet elengedni😄

Lacee86
Hali! Nézegettem kicsit gitárokat neten, egy full kezdõnek itthonra tanulgatni egy ilyenre megérné beruházni, mit gondoltok?

sz4bolcs
"Kezdõknek: Shadows összes. Anno tanárbácsim szerint aki az Apache-t nem tudja eljátszani (szóló is, kíséret is), az nem gitáros."

-Na most adtál egy jó ötletet. Soha eszembe nem jutott volna Shadowst játszani, pedig milyen jó témáik vannak. 😄

Hecker007
Igen 20e Ft-ért nagyon jó gitárt lehet venni 😄
Viccet félretéve, szerintem nem, én használtan vettem anno egy Ovation akusztikus gitárt, de azt is újra kellett volna bundoztatnom, mert teljesen le voltak a bundok kopva rajta az volt kereken 20.000Ft, nekem akkor annyit megért, de egy jó akusztikus gitár ennél azért többe kerül 40-50 ezer között már lehet jókat találni, fõleg Ibanezbõl.

mumpic
Két gitárt sem illik egy erõsítõbe dugni elosztóval, nemhogy egy basszgitárt is. Eleve a membrán átviteli karakterisztikája sem passzol hozzá, de ettõl csak csúnya lesz a hangja. Viszont az elõfok is a gitár jelszintjéhez van beállítva, a baaszgitár hangszedõje pedig nagyobb jelszintet ad le, én elõfokként nem örülnék neki 😊

Kezdõknek: Shadows összes. Anno tanárbácsim szerint aki az Apache-t nem tudja eljátszani (szóló is, kíséret is), az nem gitáros.

Hecker007
Bocsi hogy beleszólok, de az aki azt mondta hogy az Orange nem jó az sztem sose hallotta még hogy hogyan is szól, nagyon jó hangjuk van, persze kinek mi jön be, de minõségben ott van a toppon az is, jobb meg mindig van, a Line6-et én nem nagyon szeretem, hallatszik rajta hogy sok hangot csak modellez, de persze nem rossz, valaki meg ha többféle zenét játszik, nem kell 6-7 vagy többféle erõsítõt megvennie milliókért. 2 gitárt meg simán be lehet kötni egyszerûbb elektronikájú erõsítõkbe is, persze nem biztos hogy ugyan olyan mintha egy gitár lenne belekötve, én próbáltam egy régi Montarbo Mod. 177RV-vel és gond nélkül ment, egy analóg erõsítõvel nagyobb a valószínûsége hogy megy mint egy digitálissal mert ugye ott alakítani kell a jelet is oda vissza. Ha egy gitárt meg egy bass-t akartok egy gitárerõsítõbe kötni lehet érdemes beszerezni egy olcsóbb keverõt, és akkor azon beállítani mind 2 hangszerhez az EQ külön külön és akkor hangosabban is lehet játszani nem fog az erõsítõbõl elszállni a hangszóró, de ez se lesz így olyan mintha két külön erõsítõn játszanátok, mert mint írták lentebb is a Bass gitárhoz Bass erõsítõ kell.

Bocsi a hosszú hszért és köszönöm a figyelmet azoknak akik végigolvassák.

Nitramk
20ezer körül lehet kapni olyan akkusztikus gitárt amit megéri megvenni? 😊

Nitramk
Hát de ha az van nekem megfelelõ árban, és szintén mindenfélét játszanék, akkor ne mondja már nekem azt, hogy szar. Õ eladó, az a dolga hogy segítsen, és nem az hogy rámsózza azt ami épp raktáron van. Azóta nem vettem ott semmit, neten könnyebb és jobb.

Azért ezzel lehet vitatkozni, mert nyilván mindenkinek más az ízlése. Ahogy én észrevettem a Line6-esekben (legalábbis a spider széria)az a jó hogy minden fajta zenéhez van egy egész jó minõségû kitalált hangzásuk, de pont ez a hátránya is, hogy úgymond nem tudsz vele specializálódni, vagy különbözõ extremitások irányába elmenni.

Én pont azért vettem ilyet, mert szinte minden fajta stílusban kalandozok kicsit 1-2 szám erejéig. Ha specifikusan játszanék mondjuk jazzt, bluest, punkot vagy nu-metalt, akkor nyilván szinte mindegyik mûfajhoz van olyan erõsítõ, ami az adott kategóriát jobban ki tudja használni.

Talán azért mondta hogy a line6 hamisítvány, mert õk a híresebb erõsítõfajták/típusok hangját próbálják lemodellezni. Nyilván nem építik mindegyik hangot pontosan ugyanúgy bele, egyrészt a licensz miatt, másrészt, meg akkor egy 50w-os erõsítõ olyan 2 millió körül kezdõdne...<#wink>
Nitramk
Heh, nekem az itteni gitárboltban leoltogattak hogy a line6 is szar hamisítvány, meg orange-t se vegyek, mert az sem jó... orange-t azért említem, mert az meg több neves együttes mögött ott díszeleg szép falakban koncerten, szóval annyira mégsem lehet rossz 😊

Ja, hogy úgy gondolod, hogy egy jack bemenetbe egy elosztóval két gitárt bevezetni...?
Jó, hát mondjuk az már alapból nem kérdés hogy a bass milyen lehet. Viszont két gitárt bekötve... Egyszer megkérdeztem egy osztálytársamat aki konyít valamicskét az elektronikához(szigorúan hobbi szinten) hogy mi lenne ha egy erõsítõbe raknánk a két gitárt (merthogy õ is vett egy stratocastert - bár nem nagyon használja, õ eredetileg zongorista) és akkor nem kéne átcipelnem mind2 erõsítõt jammelni. Azt mondta valszeg az én jelem kioltaná az övét, lévén nekem humbuckerek neki meg single coliok vannak a gitárjában, és hogy a humbinak magasabb a jelszintje (hogy ugyanolyan gitárokat bedugva mi lenne,az eszembe se jutott). Így aztán vagy az õ gitárjának az elektronikája, vagy az erõsítõ megy tönkre, vagymind2.

Késõbb aztán mégis rákényszerültünk egyszer az egy erõsítõ-két gitár használatára, akkor az õ gitárját az Aux-in bemenetbe csatlakoztatta (Roland microcube erõsítõ) és meglepõ módon szólt mind2, csak nem lehetett effektezni õket, meg az övének a hangereje csak a gitárján volt állítható.
Akkor mûködött, de azt mondta, késõbb ne használjuk így, mert egy idõ után a nagy jelszint tönkre vágja az áramkört.
Pistike 007
sztem is😄
#28853:
Ne felejtsd el hogy az Line6..😊 Azok azért ott vannak elektronikusan... No meg erre van "kitalálva", hogy beköss oda mást is. Egy alap kombón franc tudja hogyan viselkedik egy basszer egy gitárral:/

Nitramk
Most így belegondolva inkább a Haus megy elõre, és akkor... hagyjuk.

Szerintem erõsítõ függõ. Nyilván gitárerõsítõbe is dughatod a basszusgitárt csak szar lesz a hangja, meg egy adott hangerõ felett könnyen szétszedi a membránt. Az, hogy kioltja-e megint más kérdés.
Nekem pl. van egy Line6 Spider Jam erõsítõm, azon két bemenet van, egy alapból az elektromos gitárnak, és egy másik amibe a kézikönyv szerint basszusgitárt, billentyûs hangszert, elektro-akusztikus gitárt, vagy egy másik elektromos gitárt köthetsz. Basszusgitárral még nem próbáltam,mert olyanom nincs, de két elektromost, vagy elektromos + elektro-akusztikus gitárt simán visz egymás mellett, és nem oltják ki egymás hangját.