Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417
[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Jason "Shyboy" Arnold a Hypnogaja ból csinálta a számot és a Devil May Cry 4 zenéje.
Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"
Fender rajongók ne kövezzenek meg a hsz-ért szigorúan magánvélemény volt 😊
Azért kérdeztem, mert voltam a helyi boltban, és igazából semmi problémát nem éreztem a squierrel.
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx
PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke
Én pl most vettem 1 ilyet és nagyon jó. Igaz ez az elsõ jobb gitarom, elõtte 1 Cort kx1q volt, igy nincs sok viszonyitási alapom, de nagyon be jött.
PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.
Most jöttem haza a gitárboltból, mert kellet kábel is, hogy összedugjam erõsítõvel. Rohadt jó hangok vannak rajta 😊
http://facebook.com/musicleander
Egy picit jobb mint amit kinéztem elõtte, de óriási mázlim, volt mert mivel használt, csak 25 ezer forint volt 55 helyett 😊

http://facebook.com/musicleander
Manu Chao koncerteken mi ez a technika amit a szólógitáros mindig használ? Vagy csak sima wah pedál? De akkor meg milyen akkordok?
#28868: Nem vagyok benne ebben a mûfajban, de ennek a Dean gitárnak kibbaszott jó hangja van.
Sziasztok..régen írtam.
Most egy új gitár vétel elõtt állok.
Nem sürgõs, csak nézelõdök és egy új hangot keresek.
Post-Hardcore, Screamo.. Metalcore-ra keresek valami jó hangzást.
Gyors hangmegindulással, attackkal,.. kemény, magas jelszinttel. De közben telt, zsíros, vastag hanggal,.. dús, erõs mély tartományokkal.
Hangsúlyos mélyekkel. Fõleg torzítva lenne használva a hangja.
Ilyen zenéhez mit vennétek 200 ezer alatt?
Az ibanezek közül sok szerintem túl harsányak ehhez, a hársfából készültek, sima metálhoz jók, de most mást keresek.
LP-k nem rosszak, de szerintem nincs benne elég attack, szerintem lágy a hangja a kemény agresszív riffekhez. Fenderek szintén nem ide valók szerintem, csilingelnek, más világ.
Amit eddig találtam, és ami megtetszett hangzásra az a Dean féle ML 79.
Mahagóni test, ragasztott mahagóni nyakkal. Tehát elvileg a fa tudja azokat a dús mély hangokat amiket keresek.
Ehhez hasonló ML volt a Pantera gitárosának is, csak drágább fajta.
Dean ML 79 review
Nagyon jó értékelést adtak ennek a gitárnak, és máshol is csak dicsérik.
Dean ML 79 kemény riffek és solo
Dean ML 79F Floyd Rose tremolóval
Dean ML 79 Bullet For My Valentine cover nagyon brutális 😊
Ami még tetszik formára és hangra az a Dean cadillac, az is ugyan úgy mahagóni test és ragasztott nyakkal van ellátva..de nem sok review-et találtam róla.
Hangzásra nagyjából ugyan olyannak tûnik mint az ml79 , csak talán nem olyan agresszív, nem csak metalcorra való szerintem.
És nekem nagyon nagyon tetszik a formája is .. =) De nincs tremolós belõle.
Dean Cadillac metal riff
Dean Cadillac kemény lead
Ez a gitár márka nincs elterjedve felénk, meg úgy az országban.
Nem igen ismerik, senkinek nincs véleménye.
Nektek? A látottak alapján mint szóltok?
Nézegetek még ESP LTD irányba is, meg nézegetem az aktív pickupokat is.
Mindenki véleménye érdekel. Ilyen stílusra merre felé érdemes nézelõdni...?
I love to walk in the rain, because no one knows im crying
nah ilyen kombóm nekem is van
kezdésnek persze persze jó.
ezekkel az a baj hogy kezedbe fogsz utána egy másik gityót (még ha csak picit is jobbat) akkor nem akarod többet elengedni😄
-Na most adtál egy jó ötletet. Soha eszembe nem jutott volna Shadowst játszani, pedig milyen jó témáik vannak. 😄
Viccet félretéve, szerintem nem, én használtan vettem anno egy Ovation akusztikus gitárt, de azt is újra kellett volna bundoztatnom, mert teljesen le voltak a bundok kopva rajta az volt kereken 20.000Ft, nekem akkor annyit megért, de egy jó akusztikus gitár ennél azért többe kerül 40-50 ezer között már lehet jókat találni, fõleg Ibanezbõl.
Kezdõknek: Shadows összes. Anno tanárbácsim szerint aki az Apache-t nem tudja eljátszani (szóló is, kíséret is), az nem gitáros.
Bocsi a hosszú hszért és köszönöm a figyelmet azoknak akik végigolvassák.
Én pont azért vettem ilyet, mert szinte minden fajta stílusban kalandozok kicsit 1-2 szám erejéig. Ha specifikusan játszanék mondjuk jazzt, bluest, punkot vagy nu-metalt, akkor nyilván szinte mindegyik mûfajhoz van olyan erõsítõ, ami az adott kategóriát jobban ki tudja használni.
Talán azért mondta hogy a line6 hamisítvány, mert õk a híresebb erõsítõfajták/típusok hangját próbálják lemodellezni. Nyilván nem építik mindegyik hangot pontosan ugyanúgy bele, egyrészt a licensz miatt, másrészt, meg akkor egy 50w-os erõsítõ olyan 2 millió körül kezdõdne...<#wink>#wink>
Jó, hát mondjuk az már alapból nem kérdés hogy a bass milyen lehet. Viszont két gitárt bekötve... Egyszer megkérdeztem egy osztálytársamat aki konyít valamicskét az elektronikához(szigorúan hobbi szinten) hogy mi lenne ha egy erõsítõbe raknánk a két gitárt (merthogy õ is vett egy stratocastert - bár nem nagyon használja, õ eredetileg zongorista) és akkor nem kéne átcipelnem mind2 erõsítõt jammelni. Azt mondta valszeg az én jelem kioltaná az övét, lévén nekem humbuckerek neki meg single coliok vannak a gitárjában, és hogy a humbinak magasabb a jelszintje (hogy ugyanolyan gitárokat bedugva mi lenne,az eszembe se jutott). Így aztán vagy az õ gitárjának az elektronikája, vagy az erõsítõ megy tönkre, vagymind2.
Késõbb aztán mégis rákényszerültünk egyszer az egy erõsítõ-két gitár használatára, akkor az õ gitárját az Aux-in bemenetbe csatlakoztatta (Roland microcube erõsítõ) és meglepõ módon szólt mind2, csak nem lehetett effektezni õket, meg az övének a hangereje csak a gitárján volt állítható.
Akkor mûködött, de azt mondta, késõbb ne használjuk így, mert egy idõ után a nagy jelszint tönkre vágja az áramkört.
#28853:
Ne felejtsd el hogy az Line6..😊 Azok azért ott vannak elektronikusan... No meg erre van "kitalálva", hogy beköss oda mást is. Egy alap kombón franc tudja hogyan viselkedik egy basszer egy gitárral:/
Nekem pl. van egy Line6 Spider Jam erõsítõm, azon két bemenet van, egy alapból az elektromos gitárnak, és egy másik amibe a kézikönyv szerint basszusgitárt, billentyûs hangszert, elektro-akusztikus gitárt, vagy egy másik elektromos gitárt köthetsz. Basszusgitárral még nem próbáltam,mert olyanom nincs, de két elektromost, vagy elektromos + elektro-akusztikus gitárt simán visz egymás mellett, és nem oltják ki egymás hangját.