Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pistike 007
háááát. nemistudjuk.

Nitramk
Tiere: Der Aufstandlisch Sonne Des Hauses

Persze, nem vagyok jó németbõl, de remélem megbocsátjátok 😛

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

Hecker007
huppsz elírtam, meglátszik a sok német tanulás, helyesen Animals: House of the Rising Sun

Hecker007
akik egyszerû számokat kértek, szerintem: Animals: Haus of the Rising Sun, börtön ablakában, ezt a kettõt el lehet játszani fülre ha valaki ismeri a nagyon alap akkordokat, ha kicsit nehezebb kell tudom ajánlani pl. Ozzytól a Paranoidot vagy az IronMant, IronMaidentõl a Wratchild, Westing Love, Children of the Damned, persze utóbbiaknak a szóló része nem egyszerû, de az idõvel menni fog ha sokat gyakorol az ember, de a ritmus része egyiknek se bonyolult, sõt a Wasting Love szólóját is el lehet játszani és meg lehet tanulni viszonylag könnyen

csokalaci
Igen láttam használtan meglehetõsen olcsón 😊
Köszi

http://facebook.com/musicleander

Hecker007
ennyi pénzért ez bõven jó, nézegethetsz használtak között ott is lehet találni, régi BOSS ME-5 vagy ME-10, vagy Korg AX5G, Zoom G2

csokalaci
Sziasztok, úgy döntöttem, eljött az ideje, hogy megvegyem az elsõ effektemet, a gitáromhoz. Ahogy olvasgattam, otthoni használatra, megfelel a multieffekt.
Én erre gondoltam :

Zoom G1X

Szerintetek, érdemes, vagy mit ajánlotok ? ( 20 ezer alatt gondolnám)

http://facebook.com/musicleander

Pistike 007
elméletileg a basszerhoz másik fajta hangszóró is kéne hogy átadja a mélyet.. de hogy dugod bele a kettõt? egyiket guitar in másik mic/aux vagy hogy?

Rusnyi
Ha egy erõsítõbe be van dugva egy szóló gitár is, meg egy basszus is akkor a 2 nem üti egymást? Torzítás nélkül, nem nagy hangerõn? És az erõsítõnek árt valamit?

Lacee86
Elsõ linket ismerem, 2.-at még nem. Thx

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Ramones diszkográfia :-)

ezeken az oldalakon biztos találsz olyat amit kedvelsz is meg nem nehéz. link
link2

Lacee86
Tudnál ajánlani esetleg néhány számot, amivel egy kezdõnek érdemes foglalkoznia elsõk között?

Azért ez nem ilyen egyszerû. Nem beszélve arról, hogy ha pl valamit rosszul tanulsz meg akkor utána nagyon nehéz javítani mert a rossz technika rögzült be. Plusz sokkal több idõt igényel magadtól rájönni a dolgokra mint egy tanár segítségével. És akkor még van egy millió olyan dolog amire te azt hiszed, hogy már tudsz de egy tanár egybõl észreveszi benne a hibát.

Egyszerû akkordos dalokat nézzél.

nem mondta senki, h járj tanárhoz
Lacee86
De egyébként majd ilyen boci boci tarka és hasonló elmés dallamokon keresztül fel fogom fedezni a hangokat. Ahogy olvastam, egy húr lefogás nélküli megpendítése és a két pöttynél való lefogás megpendítése közt 1 oktáv van. Megszámoltam, a két pöttyös rész a 12. köz, tehát ha jól sejtem, ez a 8 egész és 5 félhangot tartalmazza, tehát 1-1 közt ugorva 1-1 félhangot megyek fel, igaz?

Lacee86
Hát se pénzem, se idõm hosszú évekig gitárórákra járkálni, a gitározást Ádámtól és Évától elkezdeni tanulni. Mondom, én hobbiból szeretnék megtanulni elpötyögni pár számrészletet. De amúgy az én elméletem szerint (ez lehet h téves), ez olyan lehet, mint mikor egy nyelvet vki nem úgy kezd el tanulni, h órák, tankönyv, nyelvtan, szavak stb., hanem h bizonyos kifejezéseket, egyszerû mondatocskákat sorra tanulgat, és elõbb-utóbb egy kis komplexebb dologgá összeáll az egész.

hidd el, hogy a gitározás nem abból áll, hogy felmész egy tab oldalra és onnan megnézed hogyan kell eljátszani egy számot
Lacee86
Hát de anélkül hogyan? Én úgy gondoltam, h az lesz, h sok számból megtanulok 1-1 kisebb könnyebb részletet, így majd talán bizonyos lefogások rögzülnek. Nem akarok profi gitáros lenni, meg semmi ilyesmi, csak hobbi gyanánt szeretnék. 😊

ez csak kifogás
milk4
Tab-al is alig megy néha.Kb 3napja van gitárom,csoda hogy a One intrója megy majdnem rendes tempóban.

Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.

felejtsétek már el a tabokat, próbáljátok levenni fülrõl a zenét.
sokkal jobban fogod élvezni, ha sikerül visszajátszani. jobban fogsz fejlõdni tõle mintha tabokat nézegeted.
Fehercsoki
Mondjuk hüvelyk és középsõ ujjal és egymás felé húzod õket,akkor pont megpengetsz 2 húrt ami nem szomszédos.

milk4
Hát,azt én sem tudom. De szerintem az a titka,hogy lefogod úgy azt a húrt amelyik nem kell hogy ne szólaljon meg és úgy kell megpengetni.
Bár amikor a nothing else matters-t tanultam akkor,inkább csak "átugrottam" azon a húron amelyik nem kell.

Lacee86
Egyébként ahogy nézegettem kottákat, olyat is láttam, h 2 nem szomszédos húrt kellett lefogni, és azokat pengetni. Azt hogy a fenébe kell?? A köztük levõ nem lefogott húrt nem kellett pengetni, legalább is nem volt ráírva a 0 arra. (Bocs, ha hülye kérdés, de tök laikus vagyok. 😊 )

Lacee86
Nekem még nincs gityóm, de talán még idén lesz. Már nézegetek számokat, meg guitar pro tabokat, pl. ezt is kinéztem magamnak, a refrén alatti részt fõként: Three Days Grace - Pain

milk4
Ti melyik számot ajánljátok egy kezdõnek? Metallica-One intróját tab-al eltudom játszani,de a többi részét még nem.
(elektromos gitárom van)

gitárosunknak behringer minikeverõje van, meg ilyen "hangzásjavító akármik", nem tudom a nevüket, azok is behringerek😄 Meg talán a multieffektje is... vagy talán ez digitech?
De nem tudom... nem panaszkodott rájuk, pedig õ aztán nyüstöli õket rendesen és eléggé meghallja, ha valami nem kóser.

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

Pistike 007
Nekem van egy 15W-os Behringer kombóm, hát.. nemtudom.. elbújik az 5W-os Voxom mellett, anyagában szar, kapcsolók lötyögnek stb..😊

mumpic
Vártam hogy penget is valamit, ez így kevés. Azt tudtam hogy sokat másol a behringer, meg azt is hogy olcsó, de sok gyári hibás behringer cuccot láttam, állítólag a keverõik a legszarabbak.

Hecker007
szerintem ha csak gyakorolni kell akár újat is nézhetsz, ITT vannak egyszerû kis erõsítõk normális árban viszonylag

Metalmilitiakid
nem kell ahhoz kütyü hogy fülessel gitározz, ha rá kötöd a gépre és nem beépített hangkártyád van (bár gyakorolni azzal is jó) akkor tökéletesen lehet a fülessel tolni a géprõl, vonali bemenetbe dugva természetesen

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Lacee86
Hát az úgy nem kóser. De mégis mennyi egy ilyen legegyszerûbb hazsnált erõsítõ?

Léteznek kütyük, amikkel lehet fülessel gitározni, de vszinû drágábbak, mint egy használt erõsítõ.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Metalmilitiakid
rá lehet kötni, csak hát nem lesz az igazi, torzítóval fõleg nem, de ha csak gyakorláshoz kell, akkor inkább ajánlom azt hogy kösd rá gépre és fülessel hallgasd

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Lacee86
Hali! Azt szeretném kérdezni, h elektromos gityóhoz mindenképp kell külön erõsítõ, nem lehet rákötni a PC hangfalra? 😊 Csak a szobámban szeretnék pötyögni picit. Ha mégis kell, akkor vmi legegyszerûbb használtat mennyiért lehet kb beszerezni? És milyen kellék kellhet még? Elõre is köszi.

Pistike 007
omg...

sz4bolcs
xDDDDDDDDDD

Itt meg Jimmy (😊) Hendrix! xD

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Beast Machine
Nem, csak mosolyogtam 😊

...vágod?

xy21
EPIC FAIL

Nitramk
Jaa, most hogy mondod, tényleg, látom 😊 Köszi

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

😊

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Metalmilitiakid
nem vetted észre hogy a 😊 az egy link ?

Pistike 007
vegyél akácot az vizesen is jól ég
😄

Nitramk
Nagyon hülyét kérdeztem volna? 😄

Beast Machine

...vágod?

Nitramk
Valaki tudna segíteni abban hogy ez a "swamp ash wood" magyarul mit is takar? Azért itt kérdezem, mert többnyire gitárt csinálnak ebbõl a fából, de sehol sem találtam, hogy ez konkrétan milyen fa.

Hecker007
Szerintem a Digitechet meg a a Zoomot felejtsd el, a G2.1Nu ugyanaz mint a régi majdnem teljesen, a hangminõsége nem a legjobb legalábbis a többihez képest, az ME-25-öt nem ismerem, nekem csak ME-5 meg ME-10 volt eddig, a Vox viszont nagyon jó, metálkodni nem nagyon lehet vele mondjuk, de neked nem is arra kell, plusz abban van egy csõ is ami sokat dob a hangján a többiéhez képest, ha teheted szerintem próbáld ki valahol én mindenesetre a Tonelab ST-t ajánlom, nekem nagyon bevált, és nagyon sok zenéhez lehet használni