Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aquir
ehhez csak nylon. a fémhúros gitár nyakában fém van és az sokkal erõsebb

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Lacee86
Ilyen gitárról van szó amúgy.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Lacee86
Amúgy nylon húros gitár, és a 4. húr olyan bután szól. :S Jól van hangolva, meghallgattam, csak olyan fura a hangszíne. :S Amúgy szerintetek érdemes késõbb inkább fém húrt tenni rá? Vagy ezt lehet egyáltalán, nincs megszabva, h ehhez a gityóhoz csak nylon jó?

Lacee86
Jah, jobb térden kicsit jobb nekem. Már a boci boci tarkát jó indulattal el tudom játszani. xDD

Nitramk
Mi úgy hívjuk magunk között a bal térdeset hogy buzatartás. Amelyik kényelmesebb amúgy, bontáshoz nekem speciel könnyebb a bal combos, de általában jobbon szoktam.

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

Lacee86
Hali! Ma végre megvettem életem elsõ gitárját, egy olcsó akusztikusat. Játszadoztam vele 1-2 órát, de a lefogó kezemen szétmegy a csuklóm... Ez normális így az elején, és majd megszokom, vagy vmit nagyon rosszul csinálok? Próbálom úgy tartani a kezem, ahogy netes leckékben mutatják, de hát biztos nem vmi jó. :S Meg ha jobb kezes vagyok, és ülve gitározok, a jobb térdemre érdemesebb tenni a gitárt vagy a balra? Ilyet is, olyat is láttam.

mumpic
próbáld ki 😊

megpróbáltam azt is,de ugyan ugyan úgy,esetleg ha a felsõ nyereg fölött közvetlen a húrokra rakok valamit,mondjuk egy hajgumit ami lefogja az összes húrt,akkor ez megszakíthatja ezt a búgást nem?

SX VINTAGE TELECASTER MARSHALL MG10 Guvnor Acustic

mumpic
Nem tudod jobban beszorítani ezt a cuccot a csavarjával? Hátha akkor lefogja rendesen, és nem verõdik neki a húr.

Metalmilitiakid
sajnos ezt már nem tudom, de legalább akkor bejött az egyik tippem 😄

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

köszi 😊
Na szóval utánanéztem a neten,és angolul az a neve hogy Sting tree,ahol van a gond.Igazából így bevibrál a legvékonyabb húr és érzõdik hogy valamihez hozzáér és attól ti ezzel mit szoktatok csinálni?
Köszi

csokalaci
bármelyik hangszerboltban lehet venni 😊
Én eldorádóba járok mert az van a legközelebb

http://facebook.com/musicleander

a megadta magát alatt annyit értek elszakadt 😊

Megtaláltam a problémát,a gitár fején ahol van a gitár neve felirat,nekem Strato-n,ott ugye van 2 vagy 1 valakinél,nálam 2õ ilyen pici fém izé és az így lenyomja a húrokat,és ott zörög,igazából ha abból kiveszem a húrt akkor minden oké de ha benne van ilyen hangot ad ki,igazából nem értem miért,nem lötyög semmi nem mozog, feszesen ál😞
Mivel most szórakoztam vele,és párszor le és fel engedtem a vékony E húrt ezért megadta magát,na ennyit a D'Addario húrokról 😞 na mind1,esetleg ha nektek is szokott ilyet csinálni akkor mit szoktatok vele csinálni?
És még egy kérdés,Budapesten melyik hangszerboltba lehet venni külön vékony E húrt?
Köszi szépen nagyon!

Metalmilitiakid
nincs fent a fejnél kicsúszva a két feszítõ közül valamelyikbõl ? mert akkor szokott ilyet csinálni mert rosszul áll a húr, illetve ugyanez a húrlábnál is, hogy egy kicsit hamarabb állt meg minthogy bekerült volna a helyére, ezt lesd meg, ha ez sem baj, akkor nemtom, próbáld még meg a windows módszert, vedd le és tedd fel újra 😄

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Légyszi segítsetek! amúgy bárhol lefogom a fogólapon ott is olyan fúrcsa hangot ad ki :S

Metalmilitiakid
Sztem az inkább HeadPhone kimenet, de nemtom melyik gyártó hogy írja.

Az erõsítõben a Phones bemenetbe lehet dougni mikrofont?<#kuss>
Hali.
Most cseréltem elektromoson húrokat és hát a legvékonyabb-e húr úgy zúg,nem is tudom hogy mondjam el,pedig bevan hangolva az egész és mégis olyan furcsa zúgó hangja van,de csak ennek,a többi húrnak nem.
Ezt hogy lehet megoldani?
Köszi

csokalaci
Van jó dobosunk, csak neki még nem találtunk ki jó dolgokat 😊

Szerezzetek egy dobost!!😄 Amúgy jó lesz.😉
mike0013
köszi szépen, utánajárok ezeknek😊

X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May

csokalaci
Üdv!
Osztálytársaimmal el keztünk számokat írni.
Ma meglett az elsõ számunk elsõ másfél perce.

Vélemény ? 😊

Hecker007
dunlop cry baby original vagy classic, Boss MT-2 vagy ML-2, esetleg a vox torzítóit érdemes kipróbálni, Boss vagy Digitech delay, meg ha kell akkor valamilyen kórus, reverb meg gondolom az erõsítõdön van

mike0013
Azon gondolkodom, hogy lecserélem a multieffektemet egy pedálsorra😊 Ti milyen pedálokat ajánlotok fõként rock és metálhoz? (wah-t azt mindenképp szeretnék)
Köszi😊

X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May

Aquir
nem volt pont olyan, megragasztották :p

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Van még 1 jó hír <#hawaii> Elvittem ma megjavíttatni 1 Daphon MT10 Heavy Metal effekt pedalt(csak egy kis kábelt kellett helyre forrasztani) és sokkal agresszívabb , 5x hangosabb alapzaj nélkül nagyon állat!
barnie1990
Neoton Família Búcsú cimû számának az akkordjait nem írná le nekem egy "szakértõ"? Én sajnos még nem állok olyan szinten, hogy hallás után eljátsszam és az interneten se találtam segítségre.

Nagyon megköszönném. 😊

Zene nélkül mit érek én?

Hecker007
ibanez RG vagy GRG széria, vagy S ezeknek mind nagyon vékony nyaka van, ESP/LTD gitároknak is kényelmes vékony nyaka van az olcsóbbaknak is csak mindig keverem a márkanevet meg az árkategóriát 😄

Hecker007
10W-on nem is nagyon gerjednek ezek a cuccok de 100W körül már észre lehet venni hogy nem jó a gyári pu

\ezt csak úgy megjegyeztem =) \

sziasztok

Vékony nyakú gitárt keresek, volt egyszer egy Ibanez s370-em, nagyon szerettem, csak aztán eladtam... Most egy fender stratom van, de kicsit vastag a nyaka, hosszabb játék után kényelmetlen, valszeg ezért is alakult ki a lentebb említett csuklóproblémám..

Tud valaki valami jófajta vékony(abb) nyakú gitárt ajánlani?

thx

Nah...Ezt is megértem...Még vasárnap elmentem Dorogra egy Ibanez GIO GRX 70-ért és egy Ibanez GTA10 kombóért. 35ért minden tartozékkal nagyon megérte asszem.Hát csak jót tudok róla mondani<#eljen><#gonosz1>A gitárnak nagyon kényelmes a nyaka , baromi jól szól az erõsítõvel tisztán és torzítottan is( 10 wattos de már kis együttesben is megszólal)A hangszedõk nem gerjednek , nekem tökéletes . Na megyek is a szüleimet kikészíteni vele.<#kacsint>
mumpic
<#ejnye1>

Aquir
mer' eltörött a húrlábam <#rinya>

Lacee86
De, sztem szétrohad. <#idiota>

mumpic
Szerintem nem.

Aquir
attól egyébként ugye nem lesz gondja a nyaknak, ha egy napig nincs rajta húr? :p

Lacee86
Azért még Megasztárba jelentkezéssel vigyázz. 😄 Csak viccelek. 😊 Nekem tetszik, egyszerû, de legalább tényleg úgy töltöttél fel videót, h tudod, amit meg akarsz mutatni. Nemrég belebotlottam olyan "gitározós" videókba, h vmi förtelmek voltak... :S Milyen pontosan amúgy ez a gitár, amin játszol? Én is szeretnék venni egy akusztikusat, csak úgy pötyögni rajta kicsit, aztán nem árt tájékozódni kicsit.

Azért vigyázz az árral, mert ha EU-n kívülrõl rendeled, akkor az ár+szállítási díjra rájön még 25% ÁFA meg 3 % vám.
Sziasztok!

Nem rég óta gitározok, Youtubra feltettem egy videót, kérlek kommentáljátok, hogy mien. Köszi
http://www.youtube.com/watch?v=3uA3lqAn0uU
Beast Machine
Én a helyedben nem vennék gitárt úgy, hogy egyszer ki ne próbáltam volna, legyen szó bármilyenrõl.

...vágod?

Hali, azt szeretném kérdezni hogy egy B.C. Rich NJ Deluxe Warlock BALKEZES gitár megér-e 800$$ dollárt (+110$ szállításdíj) ?? Testen átmenõ nyak, EMG 81/85 és original floyd van benne. Van valakinek tapasztalata vele ? Kényelmes a nyaka ? NATO fából van a test, ez mennyivel másabb(nehezebb) a többinél ?

ELADÓ : Celeron 2,6Ghz,Connect 3D Radeon 9600 128mb AGP,1,5GB DDR RAM, Asus P4P8x,Samsung DL DVD író, 300W-os táp , Laptopom : T5550 2x1,83Ghz, 2GB RAM, Intel X3100

megnézettem, és az orvos mondta, hogy a tartáson vagy a gitárnyak méretén kellene változtatni...
Mondjuk egy gitártanár tud ebben segíteni?

mumpic
A rossz tartástól leginkább ínhüvelygyulladás szokott kialakulni, én megnézetném orvossal :-/
Persze, lehet hogy emellett még rosszul is tartod a nyakat, de például az én tanárom csak annyit mondott mindig, hogy úgy tartsam ahogy nekem kényelmes.

Metalmilitiakid
Az hogy, jó méghozzá elég jó, de tõlem megkapod 37 ért mert nekem is van egy eladó, ha érdekel privátban írj rám. Ennek sincs semmi baja, csak a gitárosunk inkább átállt Boss sima pedálokra.

joshua
Sziasztok.
Mi a véleményetek egy Korg ax3000g multieffektrõl? 42ezerért tudnék egyhez hozzájutni, jó állapotban van. Köszi a válaszokat.

Sziasztok

Lenne egy kérdésem, gondoltam hátha tudtok segíteni.
Kb 5 éve gitározom, kisebb-nagyobb megszakításokkal, az utóbbi idõben egyre többet, viszont ahogy a gitározással töltött órák száma megnõtt, kialakult a bal csuklómban egy idegi probléma (valami alagút szindróma) Eredhet ez abból, hogy sosem tanultam tanárnál és valahogy rosszul fogom a gitár nyakát? többször elõfordult, hogy bizonyos akkordoknál sajgott a csuklóm, ha sokat nyomtam...
Vagy lehet, hogy egy vastagabb/vékonyabb nyakú gitárra lenne szükségem?

Légyszi segítsetek, nem szeretném emiatt abbahagyni a gitározást!

Köszi

Beast Machine
Ez wah pedál hangzása.

...vágod?

ScOrpY
Segítsetek nekem! Hogy tudok ilyen hangzást kihozni gitárból mint itt a szám elején?
Ehhez csak hasonlót tudtam kihozni tiszta hangzásba és barrés akkordokat tompítottam, de valahogy nem az igazi. Vagy lehet hogy wah pedál kéne hozzá?

Enny1

Metalmilitiakid
2humbi mellé tényleg full feles, ha eddig nem volt jó a hangzása akkor vegyen új gitárt és költse rá a sinlebucker árát ...