Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lacee86
Hát amit találtam, már azon módosítottam, mert egyik hangnál 2. húr 5. bund lefogás helyett 3. húr üresbent pengettem inkább.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

jó lesz ez, csak keress jó tabot hozzá 😊

Lacee86
Na, ennyire jutottam ma. 😊 A ritmus szar, mert még keresgélek, de azért talán felismerhetõ honnan való. 😊

Lacee86
Aha, ok.

C5 akkord Ahur 3bund, Dhur 5bund, Ghur 5bund.

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

Igen villanyoson torzitva power chordok szolnak jól.
Azok is a hagyományos akkordok csak nincs bennuk terc.
Pl Cdur akkord Cprim Eterc Gkvint na most ebbol a C5 power chord ua csak a tercet kiveszed C es G fogsz csak hozza lehet fogni C oktavjat.
Igy jon ki C5 A3,D5,G5

Lacee86
Köszönöm a segítséget, utánakeresgetek. 😊

Ebben jo sok akkord van, illetve csak akkordok vannak benne. Torrent oldalon is lattám már azt hiszem.😊

Lacee86
Még 1 kérdés így hirtelen: mi a helyzet ezekkel a 3-as akkordokkal, amiket sok rock számban látni? Pl. x355xx, 355xxx, 577xxx, 133xxx stb. (Történetesen ez a 4 szerepel a Weezer - My name is Jonas ritmusában). Ezeket miért nem közlik? Vagy ezek kifejezetten elektromos gitárra valók?

Hecker007
igen én is így fogom, csak nem jól írtam alá figyelmetlen voltam :S

Hecker007
Nekem Andrásik Remo-tól van meg a Gitár kézikönyv, nekem hasznos volt nagyon, talán neten is fent van, meg voltak lehet még vannak is ilyen régi magyar és német nyelvû gitár iskola könyvek azok is nagyon jók, jah meg egy olyan akkord gyûjteményt is érdemes szerezni amiben minden akkord benne van több fekvésben is nem csak egyben

F lehet barre nelkül hüvelyek ujjjal pl E6 az F 1 ujjal meg E1 F es H a C fogod tobbi marad haogy a barrenal van. Nekem pl ez a verzio nehezebb es E1 az F nem szokott szolni.
Barret ugyis tudni kell, az kotelezo.😊

ms=mas

Na pl en G ms ujrendel fogom, mert ugz konyebb valtani C vagy G7 pl.
Kepen 123 helyett 234.

Lacee86
Köszönöm szépen. 😊 Egyébként tudnál ajánlani vmi könyvet, amit esetleg érdemes használni, és ami esetleg fenn lehet vmi torrent oldalon? 😊

Amúgy a Fade to black kezdõdallama nagyon tetszik, már próbálgattam is az elsõ néhány hangot.

Hecker007
Kész is vannak, néhány alap akkord, ezeket a Guitar Pro-ból szedtem ki, de nekem ugyanezek vannak benne a könyvben is amibõl én tanultam/tanulok.
[/url][/img]

Annyi hogy a G-nél pl én nem a 3. ujjammal hanem a 4.-el fogom a G-t a magas E húron, a D-nél meg nem barrét fogok a mutató ujjammal hanem attól függõen hogy mibe kell váltani 3 ujjal fogom

Hecker007
okés, megnézem aztán valahogy berakom ide õket

Lacee86
Oks, köszi. Hát igazából még csak az Em, Am, C, D-t próbálgattam.

Hecker007
amúgy most utána néztem én eddig egyedül az F-et fogom máshogy, habár szerintem akkordtáblázattól is függ sokszor, ha megmondod milyen akkordokat tanulsz megnézem neked abban a könyvben ami nekem van aztán valahogy beírom ide

Lacee86
Igen, erre én is gondoltam, csak akkor az akkordváltásoknál is gond lesz nem? Bár ott még messze nem tartok. 😄

Hecker007
amúgy nem minden akkordot kötelezõ úgy fogni ahogy le van írva pl. a G-t én is máshogy fogom, az F-hez se kell barré feltétlenül, ezekre rájössz magadtól is meg arra hogy melyik akkordot neked hogy kényelmes fogni, ezért is nincs részben 2 ugyanolyan gitáros, valamit mindig módosítanak a tagok 😊

Aquir
szokni kell 😊 nézhetsz videót is róla

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Lacee86
Egyébként igen küzdelmesek ezek az akkordok nekem. Pl. a G akkordot egyszerûen fizikai képtelenségnek érzem így a kép alapján, meg ahogy próbálkozom, h úgy fogjam le, h minden húr megpendüljön rendesen...
Amúgy innen nézegetem.

Lacee86
Az még "kicsit" odébb lesz. 😄

Metalmilitiakid
YEAHH Dream Theater ! Bár azért ha végig meg is tanulsz egy számot akkor respect 😄

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Lacee86
Nothing else matters-t mindenki tudja. 😛 Többit is kipróbálom, köszi.

csokalaci
House of the rising sun-t(Animals) ajánlom akkord gyakorlásra. Igaz van benne F is ami azért egy picit nehezebb.
Metallica-tól van még sok egyszerû dallam.(Nothing elese matters nyitó dallama, fade to black nyitó dallama, welcome home nyitó dallama, és még sorolhatnám 😊)

http://facebook.com/musicleander

Lacee86
Értem, köszi. Amúgy akkordok mellett könnyû kezdõ dallamokat is próbálok tanulgatni. Boci-boci tartka xD, aztán pl. Metallica - One (a szám eleji dallam), Dream Theater - Pull me under (szintén a szám eleji dallam).

Szerintem, C,G,D,Am,Em,F ezekböl már jó sok számot el lehet pötyögni.
7 6 akkordok raernek, szerintem. F az kicsit nehéz lesz barre miatt de gyakorlni kell. Ha megy a barre akkor mar jo vagy.

Lacee86
Amúgy szerintetek melyikek a legfontosabb akkordok? Egy gitárleckés oldlaon ezeket ajánlják és ilyen sorrendben:
Em, E, Am, C, G7, Dm, D, D7, A, B7, E7, E6, A7, A6, G, F, Fm

Lacee86
Már rátaláltam, de azért köszi. Az tényleg jónak tûnik, meg jól magyaráz a tag. 😊

Aquir
igen, a következõ bundhoz közelebb kell lefogni a húrt

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Hecker007
amúgy egy jó tanács, youtube-on keress rá Alapi István oktató videóira, nem tudom melyik tv-n adták régen és egy pár részt felraktak, az elsõ 4-5 részben ha jól emlékszem elmond nagyon sok alap dolgot

Hecker007
a nyerget nézted hogy nem az van-e elkopva esetleg annál a húrnál és mozog benne?

Metalmilitiakid
az is számít hogy hol fogod le a húrt a két bund között vagy az elsõhöz közelebb ... elviekben azt mondják a bundhoz közelebb kéne, de én speciel basszeren kb középen fogom pedig azon aztán vastagak a húrok 😄

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Lacee86
Csak ezen tök nagy erõvel kell lenyomni, h hozzáérjen a bundhoz a húr. Lehet, h nem állnak ki eléggé a bundok? :/

Ez a Daphon E10MT pedál elkezdett rezegni (mint egy robbanás olyan hangja van...) , úgymond "buzz" a mély hangoknál . A magasnál/szólónál kiválóan szól . Ki lehet - e javítani ? Vagy csak finoman kell beállítani?
Aquir
a húrhoz többnyire csak az ujjbegy végének kell hozzáérnie

Aquir
többnyire a fogólap miatt, nekem a fémhúros után amikor kipróbáltam vastag volt a nylon és nyilván nagyobbak a távok

Detto így vagyok vele, fõleg elektromoson tanultam, és habár volt egy klasszikusom is, azt alig használtam mert nem bírtam rajta lefogni a húrokat rendesen. Most meg az akusztikus után kézbe véve a klasszikust, csak úgy siklik rajta a kezem...

Bár mondjuk a legjobban a klasszikusban az zavart, hogy annak nem görbített a fogólapja.
Lacee86
A következõ komoly probléma, amivel szembesültem, hogy az istenért nem tudok úgy egy húrt lefogni, h az alatta levõhöz ne érjen hozzá az ujjam, és ez az akkordoknál gond. 😞

Nitramk
Nekem speciel mikor áttértem nylonról elektromosra az egy megkönnyebbülés volt. Szerintem azon a legkönnyebb játszani.

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

Aquir
a fémhúros akusztikuson feszülnek a húrok a legerõsebben, az elektromoson már nem annyira, a klasszikusnál meg nylon a húr ezért ott a legkönnyebb, de nagyobb közöket kell átfogni mert a fogólapja nagyobb

Lacee86
Egyébként az elektromos gitárnál is ilyen erõvel kell lefogni a húrokat?

Lacee86
Oks. 😊

Hecker007
egyszerûen szokni kell 😊

Lacee86
Ismét én, asszem most fogok ide járni néha. 😊 Na, olyan észrevételem/problémám van, h bizony az 1. és 2., de fõleg az 1. közben a nyakon elég nehezen tudom lefogni a húrokat. Pedig hát nézem, ott már sokkal közelebb vannak a húrok a fogólaphoz, és mégis, elég komoly erõ kell, h rendesen le tudjam fogni, és ezt bizony az ujjbegyeim nem díjazzák. :/ Nos ez megint csak rossz technika/gyakorlás kérdése, vagy csak egyszerûen szokni kell?

Lacee86
Igazából nekem csak ezzel a 4. húrral van bajom, az olyan fura. Mind1, majd lecserélem késõbb. Köszi.

Aquir
nem ismerem a nylont de mindig érdemes lecserélni a gyári húrokat újra

Lacee86
Értem. És mondjuk lehet olyan nylon húrokat venni, ami esetleg jobb, mint amit ehhez adtak gyárilag?