Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lacee86
Ok. 😊

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

vmvr
igen, ezeket az akkordokat mindenképpen tanuld meg, tulajdonképpen ez mindennek az alapja a gitáron. meg jól is jön, pl. egy tábortüzes énekelgetésnél tudja mindenki, hogy te vagy a guitar hero, tudsz jól szólózni stb, de nem tudsz lekísérni valami hülye dalt? milyen dolog az?😄 szóval tanuld meg az alapakkordokat, nem egy ördöngõsség.

\" Blues is easy to play, but hard to feel...\" Jimi Hendrix

Lacee86
Hát tudom, de elektromoson legjobb tudomásom szerint nem ezeket a c, d, e, g stb. akkordokat játsszák, hanem az elõbb említett power akkordokat (így hívják ugye?). Na, engem ez is érdekel, rosszul fejeztem ki, h kizárólag szóló.
Na, de amúgy most az akusztikusra visszatérve, c d e g akkordokat megtanultam, de a váltás nem megy. Azt javaslod, h akkor ezekkel foglalkozzam, h ezek és a köztük levõ váltások menjenek zökkenõmentesen?

ja és egyébként elektromos gitáron se csak szólóznak,sõt.
effektekel,torzítottan akkordokat játszanak stb stb 😊

SX VINTAGE TELECASTER MARSHALL MG10 Guvnor Acustic

én 3om éve gitározok,van akusztikus és elektromos és klasszikus gitárom is.
Én elõször megtanultam a nyitott akkordokat,ilyen d,g,a,c meg ilyenek,aztán jöhettek a zárt vagyis barré akkordok, C#m,B#m meg ilyenek.De ehhez nekem kellett egy év,hogy elkezdjem a barré akkorodokat.
Ezeket mindenképpen meg kell tanulni szerintem.
Én most tanulgatok szólózni.Pedig 3om éve gitározok,de nekem már minden akkord+barré is hirtelen gyorsan és biztosan tudok váltani,becsukott szemmel is.
Amúgy éppen ma ezt tanultam meg:solo
remélem tudtam segíteni
ps. beatles imádó vagyok

Rusnyi
Miylen húrt ajánlotok metal és punkrock játszásához? Továbbá C-re lehangolt metalcore-hoz. 😄
elõre is thx a válaszokat

Lacee86
Ja és bocs, ha butának tûnik a kérdés. 😊

Lacee86
Ha már így elõjött, nekem 2 hete van meg az akusztikus gitárom, és olyan merült fel bennem, h ha engem sokkal inkább a szólógitározás érdekel (illetve majd ha egy szintre eljutnék, esetleg vennék egy elektromos gitárt is), mennyire érdemes belemélyedni a klasszikus akkordokba? Jó, tudom h a nagyon alapokat mindenkinek tudni kell, de arra gondolok, h pl. elektromos gitáron inkább csak ezek a 3-as akkordok vannak (133xxx, 355xxx stb.).

Ja és ha megtanultad az AKKORDOKAT és már tudod melyik melyik.
Akkor már elkezdheted a tabot olvasni.
A tabban le van írva hogy melyik akkord melyik után jön az adott dalban.
Tabokat csomó oldalon lehet találni pl: www.gitartab.hu,de ha beírod a googleba a szám címét és utána hogy tab pl: led zeppelin stairway to heaven tab,akkor így is behozza.

Én se jártam tanárhoz,és már tök jól tolom 😊
Egyszerû,a youtube-on tanítanak számokat játszani,minden szám akkordokból épül fel,érdemes elõször ezeket megtanulni.
akkordok pl. C,D,G,Em ilyenek.
ez itt mindent megmutat: Youtube Let it be

nagyon sok ilyen videót találsz neten,sok sikert!

hamotar
Tudnátok nekem segíteni? olyan problémám van hogy szeretnék megtanulni gitározni, csak az van hogy nem igazán akarok menni tanárhoz... egy ismerõs tanítgat, de hát az nem elég. szóval tudtok vmi oldalt ahol legalább az alapokat ellehet sajátítani?

Kicsit problematikus lehet, de nem megoldhatatlan. Esetleg vigyél magad alá egy hõsugárzót.
Aquir
Még nem gitároztál pulcsiban?

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Hecker007
ilyen hidegben odakint gitározni? <#fejvakaras><#nevetes1>

Aquir
Ma van a zene világnapja, lehet szabadba vinni a gitárt.

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Én Hannabach-ot vettem 3000 ft-ért, és szerintem ezért az árért gyönyörûen szól.
Lacee86
Egy kezdõ szintû akusztikus gitáron majd ha 1x húrcsere aktuális lesz, milyen húrt ajánlotok? Errõl a gitárról van szó.

HTS s3rg1nh00
igazából azt neked kell tudni milyen a kezednek,egyébként 12est inkább b-hez szokták használni(lásd:slipknot)

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

helló

egy olyan kérdésem lenne, hogy drop c hangolásra 11es vagy 12es húrkészletet vegyek?
elõre is kössz a választ.
milk4
Cort-okat nézz szerintem.Én nagyon meglepõdtem,hogy milyen jól szólnak.

Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.

Hali.
Szerintetek melyik a legjobb gitár márka/tipus ami ár/érték arányba a legjobb?Inkább olcsóbbakra gondolok tehát olyan 30-35 ezres kategória.
Csak a Squier Bullet-et ne mondjatok mert ilyenem van és csak a gond van vele,1x rossz a pickup ,hangerõ jó ez meglett csináltatva.Újrahúroztam most meg a hangszedõ nem szedi jól a húrok hangját tehát ez egy nagy SZAR.De ahol szoktam csináltatni ott is megmondták.
Köszi!!!

Lehet tobb gepen is aktivalva. Nekem laptopon es az asztaligepen is aktivalva van.L6 Guitarport hangkartya podfarm+gearbox.
Van egy kis progi a Line6 monkey azzal tudod aktivalni, bedugogd a Line6 hangkartyad es utana menni fog. Line6 hardware mindenkep kell az alapjan aktivalja a programot.

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

Szerintem hangszert csak boltban erdemes venni, ahol elotte kitudod probalni. Lehet jol nez ki egy kepen, de akkor dol el a dolog mikor megfogdosod.😊

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

Ezek hamisítványok.
Gibson logós gitárod lehet. Ennyi. De nem eredeti.

vmvr
neten azt olvastam, hogy nagyon sok a kamugitár ott. szerintem nem érdemes kísérletezni.

trogerzsiger
Sziasztok!

Még Szolnokon a gitártáborban Alapi István mondta hogy kínában is sok fendert gibsont gyártanak. És valami olyasmi feltétellel dolgoznak ott a kínaiak hogy egy mûszak termését õk adhatják el. Találtam egy oldalt www.tradetang.com Gibsonok, Fenderek Epiphoneok vannak fent negyedannyiért mint mondjuk itthon. Namármost ezek hamisítványok, vagy kajak eredetiek?

Például ez: http://www.tradetang.com/for-sale/BNWT-Bla-Les-Paul-Custom-guitars-with-case-free-ship/123331-1743584.html

csokalaci
El hát 😊

http://facebook.com/musicleander

vmvr
hali!

Egy epiphone les paul custom-nek, de kérdezhetném úgy is, hogy általában a les paul-oknak hogy ízlik a metal? igazából, a jazztõl a metalig mindenféle muzsikát játszanék, de nem tudom, hogy a metalt még elviseli-e, ebben kérném a segítségeteket😊

köszi

amilyen jólesik 😊
viccen kívül Ernie Ball (nagyon sokan használják), GHS és ami nekem pozitív csalódást jelentette a DR handmade (ha most kezded egy "10"es húrkészlet bõven jó)

"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"

Boconadi
Ernie Ball, Dean Markley?
Kreeder44
Sziasztok!

Epiphone Las Paul Special II elektromos gitárhoz milyen húrkészlet kell?

Hecker007
a papírral semmi gond nincs hogyha a hangszóró tekercsei rendben vannak, ezt könnyû megtudni csak ki kell próbálni, ha szól rendesen nem recseg, serceg akkor 30e simán megér a kettõ

Hallo!

Van nálam 2 db 2x12"-os hangfal, 120 wattosak egyenként. Kinézetre kicsit kopott, a hangszórók viszont nem sérültek, jól szólnak. A membrán szerintem papírból van, nem szakadhat az el könnyen? Éneket vagy gitárt szeretnék vele majd hangosítani. A kettõ együtt 30e ft lenne, és mivel nem nagyon tudom hogy mi a jó ár, szeretnék tõletek segítséget kérni. Mennyire tartósak ezek a membránok? Mit érdemes megfigyelni vásárlás elött?
Mit gondoltok az SX gitárokról?Majd lehet akarok-et venni.
Ja és nem olyan válaszokat kérek hogy a Gibson-hoz képest semmi,hát persze.
Köszi😊

amikor aktiváltad, akkor nem kellett hozzá vmi. regisztráció?
ha csináltál reget, akkor lépj be vele és keress aktivációra vonatkozó részt.

\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" &#8212; Canalys Analyst Tim Coulling

Fehercsoki
Felraktam egy gépre a Pod Farm 2-t,és egy Pod Studio GX-el mûködik is,aktiválni kellett,hogy tudom megcsinálni hogy másik gépen is lehessen használni?Mindig azt írja hogy egy másik gépen van aktiválva,az sem baj ha ezentúl azon a gépen amin most van nem lehetne használni.

Froopy
Esetleg itt. Remélem ilyenre gondoltál.

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

joshua
Nem tudjátok, hogy hol tudnék lábkapcsolót venni egy Peavey bandit 112-es erõsítõhöz? Vagy legalább mi ennek a pontos neve? Köszi elõre is.

én drop D-ben és standardon küldöm az ipart és már nagyon faszán megtanultam drop D-re transzponálni a standard számokat kb. valósidejüleg fejben.
Eléggé rácuppantam egy Billy Talent nevü együttesre és tetszenek a gitártémáik és azokat tanulgatom.

\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" &#8212; Canalys Analyst Tim Coulling

ebben sztem nincs semmi elmebeteg 😄😄 nézd meg milyen egy drop C, B vagy Drop A hangolás 😊 (kedvenc metál együtteseim ilyenbe küldik 😄 )

"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"

HTS s3rg1nh00
sõt,a soad pont elég elmebeteg hangolásban játszik(minden húrt fél hanggal le,a legmélyebbet meg hárommal)

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Hecker007
tudom, de a soad nem normál hangolásban játszik, azért írtam hogy kezdõnek azok nem igazán szerencsések

Lacee86
Hát én nem hangolgatom inkább, az alap E A d g h e' -n van, és jobb ha így is marad. 😊

Hecker007
csak ezekhez a számokhoz át kell hangolni a gitárt általában és az egy kezdõnek nem ép a legjobb, aki teljesen kezdõ az jobb ha normál hangolást használó dalokat tanul, meg akkordokat és skálákat, ha már van némi alap tudás utána kezdjen inkább technikás meg áthangolt dolgokat tanulni szerintem

Metalmilitiakid
Hello tud nekem valaki valamit mondani egy bizonyos Drive CD300RT erõsítõrõl, és még egy kérdés mire jó a beépített zengetõ ?

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Boconadi
system számok sem olyan nehezek... Hypnotize, atwa, aerials, stb..
Lacee86
Tudom, tudom, olvastam róla, húrfojtásnak írták. Csak én ezzel még nem tudok foglalkozni nagyon, örülök, ha jót pengetek. 😊

Metalmilitiakid
nem én itt arra gondoltam, hogy ha üres húrt pengetsz akkor az ugye peng tovább azután is miután már nem kéne neki, vagy éppen bezavar egy másik hangba ezért illõ tompítani, de ha erre nincs idõ akkor inkább 5 öst pengetek helyette

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Lacee86
Jó, hát én még ilyen tompításoknál nem tartok. 😄

Metalmilitiakid
én ezeket pont fordítva szoktam 😄 mert ha gyorsan kell váltogatni akkor nem szeretek egy üres húrt bevinni aminek még utána a tompítására is kell figyelni