Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Menj el tanárhoz az a legjobb.

Cooky1982
sziasztok.vásroltam egy vision elektromos gitár pack et.szeretnék megtanulni rajta hogy induljak neki.tanácsot kérnék oolyan emberkétõl aki már gyakrolott gitáros msn em [email protected] kösz ha felvesz valaki.Meg jó választás volt e ez kezdõ létemre http://www.powerstate.hu/index.php?mod=sh_det&&kat_id=7&&ter_id=326,erõsitö meg ez,http://www.powerstate.hu/index.php?mod=sh_det&&kat_id=10&&ter_id=1694
köszi az infót köszike elöre is segitséget

Köszönöm a segedelmet! Sziasztok!!!!!!
Sziasztok

Szerintetek egy hasznalt Ibanez Rg7321 7huros gitart mennyiert lehetne hasznaltan eladni? Feleslegesse valt nekem a 7 hur ezert szeretnem masra cserelni.
Hibatlan allapotban van, max kissebb karcok vannak rajta.
szerintem tuti jó.
Amúgy kezdésnek is nyugodtan vehetsz akusztikust,mert klasszikusnak elég gyenge hangja van,fémhúrosokhoz képest,ezek sokkal jobban csengnek,nekem Guvnor GA100-asom van 20ér vettem és tökéletesen jó 😊
De szentem olcsóbban is kapsz jót.

SX VINTAGE TELECASTER MARSHALL MG10 Guvnor Acustic

Lacee86
Hát én 12900-ért újat vettem, igaz nem ugyanilyen, de sztem elég hasonló lehet. Sztem full kezdõnek totál megfelelõ, én sztem felesleges is lenne drágább egyelõre.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

S.O.S Sziasztok! Bocs, hogy csak így idepofátlankodok egy klasszikus gitárról szeretném kikérni a véleményetek, egy hét múlva lesz az elsõ gitárórám és addig össze kell szednem egy gitárt nem horror áron. Találtam is egyet a vaterán, személyesen is átvehetõ de fogalmam sincs jó-e, szeretném ha megnéznétek, ill. várom a véleményeket. KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGET!!!! Ákos http://zene.vatera.hu/hangszer/pengetos_hangszerek_es_tartozekaik/klasszikus_gitarok_nylon_huros/bolero_akusztikus_gitar_182797179.html
A mai nap észrevettem, hogy berozsdásodott a humbuckerem😄😄

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

Hecker007
szerintem vidd el egy másik boltba, nagy valószínûséggel abban a boltban nem értenek hozzá, fõleg hogyha kulcsuk sincs hozzá ez már a no comment kategória, vidd el egy másik szakihoz akinek szerszáma is van hozzá, sajnos a hangszerboltokban mostanában olyan emberek dolgoznak akik szart nem értenek a gitár beállításhoz, azért nem mindenhol van így csak meg kell találni a jó helyet =)

hát igazából nekem rossz volt benne a hangerõ gomb,meg a pickup kapcsoló,ezt megcsinálták,húrt cseréltem akkor meg nemtom mi lett a baja,de az alsó húr ilyen visító utó hangot ad,alsó 2húr tompán szól,pedig teljesen be van hangolva.Hangszerboltba elvittük,azt mondta hogy nemtud vele mit csinálni,1ik imbuszkulcs se jó hozzá.És azt is mondta hogy squierok elég trágyák.Hogy állítólag 10bõl 2õ jó.Ezekbõl a mostaniakból.Amúgy az egész gitár kialakítása szép meg minden,nekem tökéletes,nagyon szép.Csak hát most pillanatnyilag a Squier Bullet stratom használhatatlan 😞

Hát szerintem ha a squier-el nem vagy megelégedve, akkor az sx se neked való, elvégre majdnem ugyanaz csak olcsóbban meg kicsit gyengébb minõségben (egy sx precision bass-t használtam egyszer). Mondjuk szerintem a squier se rossz, csak abból sem a legolcsóbbat kell megvenni. Nekem pl egy Squier Telecaster Custom van ( két humbucker-rel), és nagyon bevált; nem csak nekem, de mások is elismerõen nyilatkoztak rólla. Az mondjuk igaz, hogy inkább ritmusgitárnak jó - mondjuk én legtöbbször arra is használom.
A Squier bullet strato tényleg nem túl jó szerintem se, osztálytársamnak olyan van, de látszik a minõségi különbség kidolgozásban ( játékérzetben meg fõleg).
KILLER2
Nem hiszem, hogy használhatatlan lenne gyárilag. Max a tremolo a gáz, de az szinte mind használhatatlan az olcsó gitároknál. Amúgy én inkább Milk4 hsz-jére válaszoltam (".Mellesleg a Cort-al semmi gond sincs,amikor neten néztem....").

Töltsük le az internetet!

nem a cort hangjával van a gond,hanem nekem nem tetszik a kinézete,szerintem ez a pl G200-as széria tök ocsmány.A többi jól néz ki de a metál nem az én mûfajom.Tehát olyan kéne ami szabvány strato forma meg tele.Az SX-et nézegettem,arról van vmi véleményetek?
Fórumba olvastam h jó gitár,csak ezt meg azt kell kicserélni rajta.De úgy nem is lehet használni vagy mi?ha nem cserélem ki?vagy olyan gáz a hangja?

KILLER2
Szerintem sincs gond a Cort-al, az árához képest szerintem kifejezetten jó. Bár a tremolo tényleg szart se ér, nem lehet használni, legalábbis nekem eddig nem sikerült beállítanom, hogy ne hangolja el a fenébe azonnal. A hangja viszont szerintem egész jó. Egy kis 10W-os olcsó Comet erõsítõvel használom és egész korrekt hangokat lehet kicsalni belõle. Bár sajnos a bundog eléggé kopnak, de ennyi pénzért szerintem nem is szabad többet várni.

milk4
Én azt ajánlom,hogy neten nézz szét a gitárok között,utána youtube és utána menny el egy gitárboltba egy listával és nézd meg,hogy télleg tetszik e hangja.Mellesleg a Cort-al semmi gond sincs,amikor neten néztem akkor eléggé rossz véleményem volt róla,de amint megszólalt a boltban egybõl megváltozott a véleményem.

Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.

Akkor még1x nekiugrok,olyan 30-40körül keresek gitárt ami igazából használható lehetõleg újat,a Cort szériák az olcsóbbak nem tetszenek.
Ilyen külsõt szeretnék:Tele,Strat semmi más
Olyan gitár kéne amit ha megveszek nem kéne rajta kicserélni a fele cuccot.
Nekem squier bulletom volt ami nagyon gáz volt,szal squiert ne.
Ezen kívül vmi ötlet?

KILLER2
Az a film alapmu. Gitarra meg most epp semennyit nem szanok, majd jovore viszont olyan 130 korul max, plusz egy erosito.

Szerintem pont azoktól a mintáktól néz olyan jól ki az a gitár. Egyébként a pentagrama sok mindent jelenthet, nem csak sátánista szimbolum.😊
Attól még nem fog megszállni a gonosz.😊 Tessék megnézni a végzett pengetöje címü filmet.😊

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

Tessék ITT meg tudod nézni pontosan mit tud a gitár. EMG 81-85 van benne az nem coil tapos, 81-89 pl az, nekem olyan van a gitárban.

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

Hecker007
mennyit szánsz rá amúgy?
használt japó ibanezek közt is nézz szét mert mostanában egész "olcsón" cserélnek gazdát

KILLER2
Tudom, de annyira azért nem érdekel mások véleménye, én nem bírok dönteni. Tényleg jó lenne tudni, hogy van-e coil tap az EVL K6ban. A K4ben van, de abban teljesen mások a pickupok, nem tudom, hogy a K6-ba került-e.

Metalmilitiakid
figy amúgy nem fognak beszólni érte most attól hogy ilyen van épp a gitárban ami árértékben a legjobb megesik

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Hecker007
Ibanezbe inkább valami Dimarzio 😊 😊

KILLER2
Nem rossz. Én is attól félek, hogy a család nem igazán tudná feldolgozni ezt a gitárt, ezért kacsintgatok az Ibanez felé 😊 Meg én se szeretem az ilyen jelképeket a gitárokon. Épp emiatt nem is akartam soha EVL szériát, de a hangfoglaláson beléptem a Cort standra és egy K6 nézett szembe velem és nem bírom elfelejteni 😊 Nem elmebeteg a formája és a színei is komolyak és ettõl valami brutális a megjelenése.

Metalmilitiakid
lekaparod a pentagramot 😄 am nekem meg ilyen van a cort omhoz anyám meg hithû katolikus 😄

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

KILLER2
Nem lenne rossz 😊 Mert igazából a coil tap plusz egy pont lenne az EVL-K6 mellett. Az egyetlen bajom vele, hogy ne lenne rajta pentagram, az nem olyan szimpatikus. Viszont az egész sötét színvilága valami brutális.
A másik lehetõség meg az Ibanez. Fene tudja, mind2 nagyon fasza gitár és mindkettõ jól néz ki. Az RG370nek picit jobban tetszik a hegyes formája.
Fene tudja, hogy fogok dönteni 😊
Ha esetleg RG370et vennék, akkor abba szerintem azonnal cserés lenne az híd pickup egy EMG Alx-re.

HTS s3rg1nh00
bizony a fehér cortok kúúúúrva jól néznek ki.én úgy emlékszem haver k4-én is felezhetõ a pu(miért ne lenne,hiszen a tremoló nélküli kx-en is az),de ha gondolod megkérdezem biztosra.

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Hecker007
nekem RG370DX-em van annak semmi baj a tremolójával mikor újrahúrozza az ember nem árt egy kicsit megolajozni, de ha jól tudom akkor ez egy floydnál se hátrány, hangolódni meg mindegyik utánzat hangolódik kicsit sajnos :S

KILLER2
Amúgy valakinek van tapasztalata Cort EVL K6-al? Eddig egy Ibanez RG370DXet akartam venni, de most, hogy megláttam ezt, nem bírok dönteni. Szerintetek melyik a jobb? Bár nem teljesen egy árkategória. A K6on igazából a színvilága fogott meg, gyönyörû. Ami hátránya, hogy az RG370en van single coil hangszedõ is, annak meg fasza hangja van. A Cort-nak meg két aktív EMG humbija van. Sajnos coil tap-ról nem tudok, hogy lenne benne, pedig az jó lenne.
Bármi vélemény a 2 között? A tremoló is sokat számít, hogy melyiken milyen jó van. Mind2 Floyd utánzat, de hogy szarok-e vagy nem... Annyit nem használnám, hogy folyamatosan problémázzak vele.
Bármi tipp?

KILLER2
Basszer erõsítõkhöz még kevésbé értek, de a hangofglaláson amikor mentem el az egyik stand mellett, az egyik tag olyan hangerõn és hangon tolta a basszert, hogy majdnem lerobbant a fejem. De úgy, hogy komolyan fájt 😊

Froopy
De, kérdeztem😊 Élõben csak más, mint képen. De a fekete is szép. Elsõ "komolyabb" gitárom😊

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

HTS s3rg1nh00
itt nem kérdezted a t35öt?basszerosunknak olyan van,tudtunk volna képet nyomni😊

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Froopy
Egész Pesten nem találtam fehér Cort T35-öt, mikor kerestem, itt meg kapásból volt. Nem számítottam rá. Többektõl hallottam, hogy ez a gyöngyházfehér közelebb van a csillogós szürkéhez, így nem hozattam a hangszerbolttal, megvettem a feketét. Sajnos közelebb van a fehérhez, mint a szürkéhez😊 Nem tudom, bánjam-e😄 Lehet, hogy csak a fény tette. Mind1, a fekete is szép darab😊 Másik: viszont voltak MarkBass erõsítõk😄 Vigyázat, maradandó sebeket hagy a basszusgitárosban!😊 Legkisebb kombójuk is 101.000 + áfa külföldrõl hozatva:S Az más kérdés, h 22,5×22,5×21,9 centis, és 50 W-os😊
Brutálisan jók szerintem.

KILLER2
Én voltam, fasza volt, bár szerintem tavaly szebb gitárok voltak. Bár most is volt néhány gyönyörû darab. Találtam is egy fasza aktív hangszedõset, mondom ezt kipróbálom, erre nem volt benne elem. Helyette nekiestem egy POD-nak (a legkisebb fajtának) és azt nyúztam valami gitárral, már meg nem mondom milyennel, de elég jó volt. Rájöttem, hogy mennyire szar a Cort X1-em 😊
Az Ibanez gitárokat hiányoltam, konkrétan abból akartam kipróbálni valamit, de egy se volt az egész kiállításon. Viszont kint volt talán a teljes Cort kínálat és hát voltak nagyon szépek, komolyan elgondolkoztam egy EVL K6-on, élõben egyszerûen gyönyörû.
Volt még egy kiállító, ott voltak komolyabb metal kitárok (ha jól emlékszem, fõleg LTD), de ott akkora tömeg és hangzavar volt, hogy épphogy körülnéztem, azt ennyi.

Sajna nem tudtam menni, pedig tavaly kint voltam😞

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

Beast Machine
most indulok 😄

...vágod?

Froopy
Hangfoglalás valaki? Voltatok?😊

Boconadi
lehet hülyén fog hangozni, de nem tud valaki MC Hawerhez gitár kottát? 😄

mondjuk ezt olyan jó lenne elgitározni
Heti egy alakalommal bõven elég tanárhoz járni. Kb 2000-2500 forint egy normális tanárnál egy óra. És a tanár nem csak ebbõl a szempontból jó, hogy tanít hanem, hogy kapsz visszajelzést. Sokkal könnyebben beleunsz a dologba ha nyomod otthon de nincs senki aki azt mondja, hogy ez most jó vagy nem jó. Nem beszélve arról, hogy sokkal tovább is tart a tanulás. Lehet, hogy tehetséges vagy és meg tudsz otthon tanulni, de azért annak kevés az esélye, hogy te vagy a második Hendrix. De te tudod mire van idõd meg pénzed.
A tompítással kapcsolatba meg van több lehetõség. Vagy a pengetõ kezeddel tompítasz vagy a akkordfogó kezeddel. Pl az adott hangot lefogó ujjaddal a következõ húrt tompítod. Látod ez is csak erõsíti, hogy tanárhoz érdemes járni. Mert így leírva nehézkes de egy tanár kb 1 perc alatt megmutatja.

Lacee86
Egyébként elõjött egy újabb technikai kérdés. Ugye azoknál az akkordoknál, ahol nem pengetjük az összes húrt, gyors le-fel pengetésnél elég nehéz elérni h ne pengessem meg az összeset. Látom videókon, h a nem pengetett húrokat hüvelykujjal elnémítják (vagy nemtom hogyan mondják pontosan), viszont a leckékben a képeken sehol sem láttam ezt az akkordfogásoknál. Errõl vmi infot mondanátok esetleg?

Lacee86
Hát jah, csak nekem arra se idõm, se pénzem. 😞

Aha ezt ismerem és jó is. Mondjuk szerintem az a legjobb ha tanárhoz járnál. Jók ezek a könyvek meg internetes oldalak de egy tanárt nem pótol.

Lacee86
Na jah, hát lehet azt kéne. Amúgy ezt az oldalt találtam, meg nézegetem egy ideje. Jónak tûnik, vannak videók is.

Szerintem ne szórakozz ezekkel a X dal elsõ pár hangja. Nem sok értelmét látom. Inkább gyakorold az akkordokat. A helyes pengetést meg hangsúlyozást. Skálázás az alap!!! Metronóm mellett egyesével, kettesével, triola, szinkópa. Ujjgyakorlatokat és ritmusgyakorlatokat. Hangok megtanulása a gitáron. Ezek mindennek az alapjai. Ha ezek jól mennek akkor utána sokkal könnyebb lesz minden. Bár arra készülj fel, hogy ez is egy csomó idõ lesz. És nem kor kérdése a gitározás hanem szorgalomé. Minden nap gyakorolj és annak meg lesz az eredménye. Hajrá hajrá!

Lacee86
Hát nincsen igazából fõ kedvencem, sokféle zenét szeretek. Igazából elektromos gitáron szeretném tolni, de az túl drága volt nekem most, meg másrészt az alapokat sztem akusztikuson is meg tudom tanulni, ha tényleg nem lankad a lelkesedésem. Hát sok mindent még nem tudok játszani. 😊 Dream Theater - Pull me under kezdõ dallam, Ozzytól a Crazy train kezdõ dallama (bár ez elég furán hangzik akusztikuson), Metallica - One-ból részlet, meg a Fade to black kezdõ dallama, kb. ennyi. 😊 Ja meg boci boci tarka persze, és még a Himnuszt is eljátszogatom már, sõt az megy a legjobban.

Egyébként milyen zenéket szeretsz,és van olyan szám amit már eltudsz játszani?

Lacee86
Hát gyerekek, nekem nincsenek ám komoly szándékaim a gitározással, csak kedvtelésbõl csinálom. 😊 Lett volna talán, ha nem most 24 éves fejjel kezdem el, hanem mondjuk 16 évesen minimum. Igazából megmondom õszintén, az elméleti rész qván nem érdekel, csak ami nagyon nagyon muszáj. Én játszani szeretnék. 😊 De tudom, hát alapok kellenek, anélkül nem megy.
Köszönöm amúgy a tanácsokat, igyekszem megfogadni.

Hecker007
én is úgy kezdtem hogy számokat tanultam aztán elkezdett érdekelni a zenei része is hogy mégis mi milyen skálából épül fel, meg milyen akkordokból, ha az akkordozás meg a skálázás megyeget utána érdemes foglalkozni a játék technikával is, ha megvan az embernek a saját technikája sokkal hitelesebben tud eljátszani számokat mintha másolni próbálná mindig valamelyik nagy gitárost

elektromos gitáron is nem csak power akkordokat játszanak 😊
amúgy jól mondták az elõttem szólók,én skálázni nem tudok nemis tudom mi az pontosan,én úgy szoktam h megtanulok 1 számot játszani és kész.Ez olyan minthogy tudod a kottát,de gitározni meg nem tudsz.

Hecker007
meg ha ezek már mennek utána elkezdheted tanulni a skálákat is, elõször a dúr meg a mol skálákat utána meg a pentatont, bluest, stb-t és akkor ha kíséret van akkor tudsz rá játszani dallamot vagy éppen szólót is 😊