Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha mondjuk hobby zenekart szeretnék alapítani, azt hol kezdjem?
Szükségem lenne egy dobosra. Szeretnék számokat írni. 😞
De egyedül nem megy. =(
BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
a nylon húros gitár nyakában nincs egy fémpálca.
<#eljen>#eljen>
http://www.powerstate.hu/index.php?mod=sh_det&&kat_id=7&&ter_id=2137
ez a fajta jó e?és érdemes e netröl rendelni?merjek e.Ugye a packot nem mertem mert azér 36000 ft csak nagy összeg balami szart ide küldenek igy megnézted mit vettél és az a biztos 12300 nem nagy összeg de ez is Nylonhúrokkal van fel szerelve ha megjön ahhoz még venni kell fém húrt ami ez
http://bolthely.hu/hangszerabc/id/00836_Martin_Guitars_M170_Akusztikus_gitar_hur_keszlet
iylet célszerü szerintem bár nem tudom csak vidik alapján amin tájékozodtam.köszi elöre is infókat
Kezdõnek felesleges a tremolo, mert tényleg csak szopás van vele, ha meg le van fixálva, akkor meg felesleges, csak hát legyen olyan gitár, ami jó árban, kinézetben és fix húrlábas. Viszont második gitárra, ha valaki meg akarja tanulni használni, akkor már bõven belefér.
Töltsük le az internetet!
PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke
Szóval csak annyi, hogy ha egy jó gitár lenne tremolóval, akkor mennyire lehet közel vinni a húrokat a fogólaphoz, hogy alsó fekvésben ne rezegjen? Meg mitõl van, hogy rezeg? Bundok ne lennének síkban?
A másik, meg hogy nem tudja valaki, hogy van-e valami trükk, amivel használhatóbbá lehetne tenni egy olcsó gitár (még mindig a Cort X-1em) tremolóját? Egy szart kis vintage trem van benne. Megpróbáltam már állítgatni rugókat, húrokat feszegetni, meg minden, hogy hátha lehetne használni, de ha egyszer is használom, 1-2 hanggal is képes elcsúszni a hangolás. Bármi tipp? Vagy ez teljesen lehetetlen lenne egy ilyenen? Igazából az lenne a cél, hogy lehessen nyújtani vele valamennyire.
A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?
Szóval a kombó olyan amilyen de nekem egy éve hibátlanül szuperál, nem lett kontaktos meg ilyesmi....
http://www.kephost.com/view3.php?filename=7xcipdbzxy8c6xxa9zo0.jpg
fú bakker nem hogy még behangolni de még húrt le fogni is alig tudok igy elöször videókat nézve minden oylan egyszerûnek tünt de most már hogy megvan a pack nagyon nehéz minden.Én szivem szerint Alapi István hoz járnák órákat venni csak az a baj székesfehérvár nagyon messze van és nem is kerülne sokba.Ugye skálázás minden bonyolult dolgok ezek.Mikor üzletben megvettem akkor az eladóval ki próbáltatattam haljátok az kente vágta 5-10 percet játszott rajta csal lestem <#nevetes1>#nevetes1>na mondom nekem ez kinai.Írjátok meg a véleményeteket mien a pack amit vettem jó vagy rossz kezdõnek köszike.Szem elött tartottam azt is ugye ha kezdö vagy irták sok helyen mindig az egyszerüségre törekedj sose vágyj nagyobb dolgokra és drágábbra majd ha tudsz játszani gitáron akkor vehetsz drágábbat én mindig ezt tartottam szem elöt na várom válaszotokat mien a pack köszke üdv mindenkinek
Szerintem itt min a tobbiek kategoriba esunk.😊 Igy talan nem szerencses Jimi Henrixhez hasonlitani a dolgokat.
másrészt meg már régen, számok szintjén bizonyították hogy a relációjel erõsen a gyakorlás felé mutat, akárkirõl legyen szó. Az vizsgált profi zenész/sportoló/mindenféle emberek példáján kimutatták, hogy nem volt senki, aki feleslegesen gürcölt volna, és olyan sem volt, aki játszi könnyedséggel a csúcsra jutott volna. A "hozzávetõlegesen megállapított" közelítõ szám a profizmus megközelítéséhez pedig 10000 óra. Vagyis minimum minden egyes nap 3 óra foglalkozás és gyakorlás, 10 éven át.
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
egy új gitárt készülök venni, ki is néztem egy Cort -ot. valaki tudna véleményt mondani róla? fõként zúzdához használnám.

El kell dönteni mit akarsz játszani. Ha nem akarsz kottát tanulni, meg "olyan hülyén fogni a gitárt" akkor ne menj klasszikus gitár tanárhoz, komoly zenét tanulni. Ez ilyen egyszerû. Azt azért gondolom tudod, hogy egyetlen egy gitáros sem, -játsszon az metált, vagy Bach-ot- sem létezhet kottaismeret nélkül.
Szerintem keresni kell egy olyan tanárt aki megtanít arra amit akarsz, viszont mellette megismertet még a zeneelmélettel is. Szerintem mindenkinek csak hasznára válik, ha le tud olvasni egy kottát.
Klasszikus gitár,komoly zene.
De kb 5órán keresztül csak a kottát tanultuk,milyen hülyeség már,én gitározni akarok,nem kottát tanulni.Aztán 6. órán elkezdtük a pengetést,azt a gitárt ilyen hülyén kell fogni az öledbe.Na mind1 abbahagytam,nem jártam többet.Itthon netrõl tanultam,már 3om éve,és most már tök jól gitározok azóta több gitárom is van.
Meg én mindig fejlesztem magam.Amúgy szerintem jimi hendrix se járt tanárhoz 😄 meg legtöbb gitáros se...
De ez saját vélemény.Amúgy ha meg komoly-klasszikus zene nem tetszik ne is menj olyan tanárhoz,és szerintem érdemes elsõ gitárnak akusztikusat venni hisz már 20tól sõt szentem alatta is lehet már jót venni,és klasszikus és fémhúros akusztikus hangja között ég és föld.Akusztikus sokkal jobb.
SX VINTAGE TELECASTER MARSHALL MG10 Guvnor Acustic
Egy jó tanár nagyon sokat jelent, de nem lehetetlen egyedül megtanulni sem. Nekem is az bajom, hogy egyrészt nem is ismerek jó tanárt, pénzem egyáltalán nincs rá és szabadidõm is épphogy van, most még órákra járnék, akkor az már nagyon sok lenne. Szóval én is ilyen önképzõ vagyok, csak tényleg azzal kell vigyázni, hogy ne alakítsunk ki rossz szokásokat, mert késõbb nagyon nehéz lesz õket kijavítani.
tanárhoz menni akkor érdemes hogyha nem boldogul magától vagy nincs olyan ismerõse aki a nagyon alapdolgokat megtanítja, persze ha valaki mond neki egy olyan tanár aki már több embernek is bevált akkor ahhoz nyugodtan elmehet
Google-ba írd be hogy gitár leckék,meg youtube-n is van egy csomó videó.Meg vannak ilyen könyvek is!
SX VINTAGE TELECASTER MARSHALL MG10 Guvnor Acustic