Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ha mondjuk hobby zenekart szeretnék alapítani, azt hol kezdjem?
Szükségem lenne egy dobosra. Szeretnék számokat írni. 😞
De egyedül nem megy. =(

HTS s3rg1nh00
de,csak mondjuk nem mindegy mivel a fém húr kb 10x erõsebben húzza a nyakat,meg a hidat.a logódat meg cseréld már le valami értelmesre mert így borzasztóan néz ki(vagy csak szimplán irány a logómûhely és kérd meg h.csináljanak ebbõl egy 120x20-ast)

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Lacee86
Mondjuk a jelenlegi húrokkal mással nincs bajom, egyedül a "g" húr szól elég bénán, nem cseng úgy mint a többi, olyan tompa hangja van. Próbáltam hangolgatni, de hát igazából nem a hangolással van a baja, hanem h nem szól szépen.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Lacee86
Nem értek az autókhoz. 😄D Na, de vágom mire gondolsz, a 2 nem azonos egymással.

a nylon húr vs fém húrt úgy képzeld el mint az autóknál a benzin illetve gázolaj üzemût...

Lacee86
Jah, hát nem próbálkozom akkor. 😊 Húrcsere ajánlott errõl én is hallottam, de hát gondolom sok különbség lehet nylon húr és nylon húr hangzása közt is. Gondolom egy 13000 Ft-os gitárra nem tesznek vmi minõségi húrt. Múltkor vki ajánlott nylon húrkészletet, az több mint 3000 Ft, gondolom jobban is szól.

Cooky1982
És ennek mi az akadálya?néztem én oktató vidiket a neten és midnehol azt mondják minél elöbb cseréljük le a húrt.Akkor most nem kell?és amúgy az a gityó ez jó?nemtom jó választás lenne e.De a fém húr sokkal jobban szól azt mondják én nem tudom kis fiú vagyok még ezekhez a dolgokhoz 😄

betörik a nyaka, szétmegy a hangolókulcs, ha szerencséd van szemedet is kibassza a húr.
a nylon húros gitár nyakában nincs egy fémpálca.

Lacee86
Ezt én is hallottam már, h nem lehet nylon húrosra fém húr, de igazából totál nem lehet rá, vagy mi akadálya van?

KILLER2
Nylonhúrosra nehogy fémhúrokat tegyél!

Töltsük le az internetet!

aha
<#eljen>

Cooky1982
Az lenne a kérdésem neten keresztül rendelt e már valaki gitárt?merjek e rendelni ugyanis vennék meg a packemhez egy akkusztikus gitárt ami nem túl drága mutatom melyiket:

http://www.powerstate.hu/index.php?mod=sh_det&&kat_id=7&&ter_id=2137

ez a fajta jó e?és érdemes e netröl rendelni?merjek e.Ugye a packot nem mertem mert azér 36000 ft csak nagy összeg balami szart ide küldenek igy megnézted mit vettél és az a biztos 12300 nem nagy összeg de ez is Nylonhúrokkal van fel szerelve ha megjön ahhoz még venni kell fém húrt ami ez

http://bolthely.hu/hangszerabc/id/00836_Martin_Guitars_M170_Akusztikus_gitar_hur_keszlet

iylet célszerü szerintem bár nem tudom csak vidik alapján amin tájékozodtam.köszi elöre is infókat

Lacee86
A tremolo az a kar a gitáron? 😊

KILLER2
Ezt aláírom 😊
Kezdõnek felesleges a tremolo, mert tényleg csak szopás van vele, ha meg le van fixálva, akkor meg felesleges, csak hát legyen olyan gitár, ami jó árban, kinézetben és fix húrlábas. Viszont második gitárra, ha valaki meg akarja tanulni használni, akkor már bõven belefér.

Hecker007
olcsón nem mindig van fix húrláb 😊

Ha meg lefixalod, minek is a tremolo?😊

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

Hecker007
nincs az olcsó gitároknál se szívás vele, le kell fixálni oszt csókolom, annyit mindenki megtud csinálni hogy 2 csavart beljebb csavar, ha meg megtanulja az oktávot is beállítani már kezdésként az nem hátrány, de ahol megveszi az ember ott ezt meg is csinálják csak mondani kell

Amugy szerintem, kezddonek teljesen felesleges teremolos gitart venni, csak szivas van vele. Foleg az olcsobb gitaroknal.

Hecker007
kezdésnek ez a cucc szerintem bõven elég, ha már megy egy kicsit jobban a gitározás, veszel mellé egy multit és akkor még jobban elleszel vele

Hecker007
Floyd-nál vannak legmesszebb a húrok, ha jól tudom akkor a drágábbakon is, vintage-nél már közelebb lehet vinni lényegesen csak az ugye nem mozog annyit meg az másabb azért, de jobban lehet tépni is, a fixnél vannak a legközelebb a húrok a fogólaphoz azon a legkényelmesebb játszani

KILLER2
Amúgy lenne egy kérdésem azokhoz, akiknek már volt fix és tremolós gitárjuk is. Nekem eddig csak ez a Cort X1 gityóm van és ezen elég messze vannak a húrok a fogólaptól. Múltkor kipróbáltam egy már meg nem mondom milyen, de olyan 200e körüli fix húrlábas gitárt és hát nem mondom, nem kicsivel könnyebb rajta játszani, mint ezen, nagyon jó közel voltak a húrok a fogólaphoz. Ezt lehetséges egy tremolós gitáron is elérni? Mert az enyémen próbálok állítgatni, de egyszerûen nem tudom közel vinni õket, mert rezegnek nagyon csúnyán. Most mondjuk egész jó a távolság, csak az alsó húrokon majd még emelnem kell, mert azok még rezegnek. Viszont mivel siettem, nem igazítottam egymáshoz õket rendesen, szóval kicsit nehézkesebb most pengetni, de nem vészes.
Szóval csak annyi, hogy ha egy jó gitár lenne tremolóval, akkor mennyire lehet közel vinni a húrokat a fogólaphoz, hogy alsó fekvésben ne rezegjen? Meg mitõl van, hogy rezeg? Bundok ne lennének síkban?
A másik, meg hogy nem tudja valaki, hogy van-e valami trükk, amivel használhatóbbá lehetne tenni egy olcsó gitár (még mindig a Cort X-1em) tremolóját? Egy szart kis vintage trem van benne. Megpróbáltam már állítgatni rugókat, húrokat feszegetni, meg minden, hogy hátha lehetne használni, de ha egyszer is használom, 1-2 hanggal is képes elcsúszni a hangolás. Bármi tipp? Vagy ez teljesen lehetetlen lenne egy ilyenen? Igazából az lenne a cél, hogy lehessen nyújtani vele valamennyire.

Froopy
Szerintem ez a single-coil pickup-ok miatt van. Én, ha véletlen torzítót használok a strato-mhoz, akkor a a leghátsó és középsõ hangszedõket "kapcsolom be". Úgy (nekem) nem olyan zajos.

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

Cooky1982
És az tudjátok mért van hogy mikor be dugom kicsit zúg az eladó mondta hogy ilyen gitároknál amik olcsóbbak mindegyiknélszercsegni recsegni fog ez igaz? torzitót mikor be kapcsolom akkor van egy bizonyos állásba akkor zúg

Ugyanolyan kombó-m van kb egyéve vettem én is packban, csak én egy vorson lp-hez.
Szóval a kombó olyan amilyen de nekem egy éve hibátlanül szuperál, nem lett kontaktos meg ilyesmi....

Cooky1982
Köszönöm a tippeket!Amúgy gyerekek ez ez össze állitás jó?linkelek egy képet ilyet vettem:

http://www.kephost.com/view3.php?filename=7xcipdbzxy8c6xxa9zo0.jpg

fú bakker nem hogy még behangolni de még húrt le fogni is alig tudok igy elöször videókat nézve minden oylan egyszerûnek tünt de most már hogy megvan a pack nagyon nehéz minden.Én szivem szerint Alapi István hoz járnák órákat venni csak az a baj székesfehérvár nagyon messze van és nem is kerülne sokba.Ugye skálázás minden bonyolult dolgok ezek.Mikor üzletben megvettem akkor az eladóval ki próbáltatattam haljátok az kente vágta 5-10 percet játszott rajta csal lestem <#nevetes1>na mondom nekem ez kinai.Írjátok meg a véleményeteket mien a pack amit vettem jó vagy rossz kezdõnek köszike.Szem elött tartottam azt is ugye ha kezdö vagy irták sok helyen mindig az egyszerüségre törekedj sose vágyj nagyobb dolgokra és drágábbra majd ha tudsz játszani gitáron akkor vehetsz drágábbat én mindig ezt tartottam szem elöt na várom válaszotokat mien a pack köszke üdv mindenkinek

Lacee86
Az is sokat számít, nekem még a zenei alapok is újak jórészt.

KILLER2
Nekem talán ennyi elõnyöm van, hogy régebben 6 évet zongoráztam, így a zenei ismereteim megvannak, legalábbis ami kell, így nekem "csak" a gitárral kellett/kell ismerkednem, az zenei alapok már megvannak.

Froopy
Jaja, heti 1 óra, de egyéni. Mármint a tanár csak veled foglalkozik. Persze itt is van kevésbé jó és jó tanár, az enyémet a jobbak közé sorolom. És ezért a pénzért utánad dobják a szolfézst is, azt heti 1,5 órában, és csoportosan. Nah, azt nem szeretem.😊

Lacee86
Hát sztem ilyen õstehetség kategória az 1 millió gitárosból van 1, szóval marad Lenin elvtárs gondolata: tanulni, tanulni, tanulni. 😊

Hecker007
Malmsteen is klasszikus zenét tanult ha jól tudom és úgy tud tekerni a gitáron hogy félelmetes 😊

Nekem sokat segitett hogy tanarhoz jarok csak ajanlani tudom. En is inkabb hard rock, metal szeretem, de ha mas dolgokat tanulsz az elejen az nem fog artani es az alapok ugyan azok.

Persze kotta nelkul is megy de ha tudod az nem hatrany, mivel a zeneben az nemzetkozi nyelv. De lentebb is irtak, hogy van os tehetseg meg a tobbiek.
Szerintem itt min a tobbiek kategoriba esunk.😊 Igy talan nem szerencses Jimi Henrixhez hasonlitani a dolgokat.

Aquir
Gondolom akkor neki is hasznára válna (mert Õ pl. nem tud kottát olvasni 😊

másrészt meg már régen, számok szintjén bizonyították hogy a relációjel erõsen a gyakorlás felé mutat, akárkirõl legyen szó. Az vizsgált profi zenész/sportoló/mindenféle emberek példáján kimutatták, hogy nem volt senki, aki feleslegesen gürcölt volna, és olyan sem volt, aki játszi könnyedséggel a csúcsra jutott volna. A "hozzávetõlegesen megállapított" közelítõ szám a profizmus megközelítéséhez pedig 10000 óra. Vagyis minimum minden egyes nap 3 óra foglalkozás és gyakorlás, 10 éven át.

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

KILLER2
Akkor pont az ellenkezõjét értettem 😊

Hecker007
ez a gitár szerintem tökéletes lesz zúzáshoz

helló

egy új gitárt készülök venni, ki is néztem egy Cort -ot. valaki tudna véleményt mondani róla? fõként zúzdához használnám.
Lacee86
Félreértesz, inkább azon lepõdtem meg h milyen kevés. Hát itt vki múltkor 2000-2500 Ft/órát írt... Jó a félév az gondolom heti 1 alkalmat jelent, és többfõs csoportban, tehát 1 emberre kevesebb idõ jut, de akkor is, 10000 így akkor se olyan sok.

Sziasztok! A fender frontman 212r gitárkombomhoz járt egy lábkapcsoló, amit még egyszer sem használtam, a pedáljaim helyettesítik. Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek jó-e más típusú kombóhoz, vagy cska ehhze a típushoz? Köszönöm a segítségeteket!
Caligo
Két fajta jó gitáros van. Az elsõ az õstehetség. Akinek a vérében van a gitározás, akinek természetes minden pengetés. A második, habár lehet ugyanolyan jó gitáros mint az elsõ rettentõ sokat dolgozik azért, hogy megüsse azt a szintet. Napi több tíz órát gyakorol. Jimi Hendrix az elsõ kategóriába tartozik, te melyik kategória vagy?
El kell dönteni mit akarsz játszani. Ha nem akarsz kottát tanulni, meg "olyan hülyén fogni a gitárt" akkor ne menj klasszikus gitár tanárhoz, komoly zenét tanulni. Ez ilyen egyszerû. Azt azért gondolom tudod, hogy egyetlen egy gitáros sem, -játsszon az metált, vagy Bach-ot- sem létezhet kottaismeret nélkül.
Szerintem keresni kell egy olyan tanárt aki megtanít arra amit akarsz, viszont mellette megismertet még a zeneelmélettel is. Szerintem mindenkinek csak hasznára válik, ha le tud olvasni egy kottát.

én VIDÉKEN voltam tanárnál és ott volt 2200/óra.
Klasszikus gitár,komoly zene.
De kb 5órán keresztül csak a kottát tanultuk,milyen hülyeség már,én gitározni akarok,nem kottát tanulni.Aztán 6. órán elkezdtük a pengetést,azt a gitárt ilyen hülyén kell fogni az öledbe.Na mind1 abbahagytam,nem jártam többet.Itthon netrõl tanultam,már 3om éve,és most már tök jól gitározok azóta több gitárom is van.
Meg én mindig fejlesztem magam.Amúgy szerintem jimi hendrix se járt tanárhoz 😄 meg legtöbb gitáros se...
De ez saját vélemény.Amúgy ha meg komoly-klasszikus zene nem tetszik ne is menj olyan tanárhoz,és szerintem érdemes elsõ gitárnak akusztikusat venni hisz már 20tól sõt szentem alatta is lehet már jót venni,és klasszikus és fémhúros akusztikus hangja között ég és föld.Akusztikus sokkal jobb.

SX VINTAGE TELECASTER MARSHALL MG10 Guvnor Acustic

KILLER2
Nem olyan sok az, ami tanárhoz anno úgy volt, hogy megyek, annál asszem havi 5 lett volna. És emellett klasszikuson tanított volna komolyzenét, míg én magamtól elektromoson játszok metált. Aztán közben volt alkalmam egy hétig nála tanulni ingyé' ilyen táborszerûség keretében is, aztán kiderült, hogy paraszt is.
Egy jó tanár nagyon sokat jelent, de nem lehetetlen egyedül megtanulni sem. Nekem is az bajom, hogy egyrészt nem is ismerek jó tanárt, pénzem egyáltalán nincs rá és szabadidõm is épphogy van, most még órákra járnék, akkor az már nagyon sok lenne. Szóval én is ilyen önképzõ vagyok, csak tényleg azzal kell vigyázni, hogy ne alakítsunk ki rossz szokásokat, mert késõbb nagyon nehéz lesz õket kijavítani.

Lacee86
10000 Ft 1 FÉLÉV?? 😮

Froopy
Ádám Jenõ Zeneiskola. Igaz, itt klasszikus darabokat tanítanak. 18 alatt 5000, felette 10000 ft körül van egy félév. Szerencsémre egy nagyon jó "tanarat" fogtam ki😊

Lacee86
Hát ez tényleg marhaság, ne haragudj. Én is full kezdõ vagyok, de nem azért nem járok tanárhoz, mert hülyeségnek tartom, hanem mert idõm, de fõleg pénzem nincs rá. :/ Elég nagy lehúzás 2000-2500 Ft/óra az igaz, de egy jó tanár igazából pótolhatatlan.

Jo nagy marhasagot mondtal, mar ne is haragudj.

Persze utána kell menni egy jó tanárnak de megéri. Pont az alapoknál lényeges egy jó tanár.

Hecker007
ha visszaolvasol egy-két oldalt akkor találhatsz érdekes infókat, nem rég leírtuk egy páran hogy mivel érdemes az elején foglalkozni

Hecker007
sajnos mire talál az ember egy jó tanárt addigra rengeteg pénzt kidob az ablakon és ez tapasztalat, én többre jutottam azzal hogy google+youtube+egy két könyv, az alapokat nagybátyámtól ellestem/megtanultam, a többit meg netrõl meg magamtól
tanárhoz menni akkor érdemes hogyha nem boldogul magától vagy nincs olyan ismerõse aki a nagyon alapdolgokat megtanítja, persze ha valaki mond neki egy olyan tanár aki már több embernek is bevált akkor ahhoz nyugodtan elmehet

Nem beszélj már hülyeségeket,hogy lenne már pénzkidobás!

használd a googlét,nemkell hozzá tanár,pénzkidobás inkább azt költsd hangszerre.
Google-ba írd be hogy gitár leckék,meg youtube-n is van egy csomó videó.Meg vannak ilyen könyvek is!

SX VINTAGE TELECASTER MARSHALL MG10 Guvnor Acustic