Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok .. Kis help kene.

Masodik gitart vasarolnek.
Adott 2 jelolt.

Ltd m-100fm

Cort KX1Q

Arban ugyan az a 2. 100E Ft.
Ami miatt nehez a dontes->

Tremolo nem erdekel, illetve a gitar le lesz hangolva.

Pro/kontra

Cort :
felezheto pickup, fix hurlab, EMG pickup

Ltd :
Szep, legalabbis nekem nagyon tetszik 😊

Szivem szerint az ltd-t vennem, de ha az eszemre hallgatok akkor a cort a nyero.

Valaki meg tud gyozni arrol ,hogy jobb az ltd ? ( titkon remelem😊 )
Vagy ne legyek hulye es vegyem a cortot?
Hecker007
nincs mit remélem tudtam segíteni

értem köszi 😄 😉
Hecker007
nem árt valami felvevõ cucc, sokkal jobb minõségben lehet felvenni, a line6 csinál ilyen toneport nevû eszközt igaz azzal effektezni is lehet meg nagyon sok mindent, a legkisebb alapcucc nem is vészesen drága, vagy egy olyan multi aminek van usb csatlakozója és azon keresztül

1 kérdésem lenne.
azt h lehet megoldani h jó minõségben feltudjam venni a gitárjátékomat szal felvevõ kell hozzá vagy egyszerûen a gépre csatlakoztatom az erõsítõt vagy h?
elõre is köszi 😉

<#idiota>

Aquir
majd inkább mást játszok 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

<#sir>

De ha akarod megvigasztallak <#law>

Aquir
de így sem játszhatok vele egy ideig <#csodalk>

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

<#vigyor> <#fogmosas>

Aquir
tegnap 12-es húr volt fenn, ma 11-es, ez lényegtelen mert mindenféle húron játszottam már. De akkor úgy néz ki az ujjam ezen része is be fog keményedni. Már csak a jobb kéz van hátra... 😊

Hecker007
nem tudom akkor passz, nem lehet hogy a húrral van valami? vagy ezeken a húrokon is játszottad már ezt a számot és nem volt még velük baj?

Aquir
de éppen az hogy eddig nem volt ennek jele sem, mert a 4 ujjam már évek óta be van keményedve. Tegnap néztem is hogy kés vagy mi okozhatta ezt a mélyebb csíkot amikor nem figyeltem, most meg amikor rámozdultam továbbvágta azt, akkor jöttem rá hogy ez a gitárhúr (megnéztem, a G volt :p).

Hecker007
többet kell mosogatás után kiázott kézzel gitároznod, úgy mégjobban keményedik a bõr, igaz fájdalmasabb is, vagy kint a kertben ásni 😄

attól függ milyen zenét szeretsz és mit fogsz gitározni.

SX VINTAGE TELECASTER MARSHALL MG10 Guvnor Acustic

Aquir
besz*rok. a húr elvágta a bal mutatóujjam elsõ és második ujjperce közötti részét szabályos barrécsúsztatás közben. Az lehet hogy már gyorsabban játszok, és rányomás közben a nagy sebesség okozta, de akkor a bõrnek az ujjpercek között a tenyérre esõ oldalon is meg kell keményednie?? Ezt a dalt már ezerszer játszottam, most meg képtelen vagyok eljátszani, fel vagyok háborodva.. 😊

CharrDen
Azokra lehet ilyen plifóm vagy mit venni, de azok nem annyira jók. Mindenesetre úgy is lesz bõven hangja, csak halkabb.

vágsz ki kartont, majd bevonod õket vele, gondolom elég jól tompít.
Ha nagyon tompa lenne akkor vékonyabb lappal.

Lacee86
És mi a helyzet a cinekkel? Azoknak is szép hangjuk van. 😊

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

CharrDen
Úgy más a hangja.

A duplázó az nagyon fontos. Attól lesz metálos. Amúgy meg lehet azt oldani, hogy a lábgépek mellé be lehessen tenni állványra dobot, ami kiegészítené a duplázót, és így méggyorsabban lehetne neki küldeni, mintha csak két lábbal taposnád. A kéz sokkal gyorsabb. Esetleg midi vezérléssel?

<#nyes>

CharrDen
Ja és duplázó<#vigyor>

CharrDen
Na igen, nekem meg már profi kell, a kezdõkön túlvagyok, amúgy meg rendes dobhoz létezik egy bizonyos "hálóbõr", ami egy fekete háló a bõr helyett, az eléggé lehalkítja, igaz a hangja se ugyanaz, de gyakorolni tökéletes, én is úgy fogok otthon gyakorolni, próbán vagy fellépésen meg rendes bõr. Pearl dobról van szó, 2 crash, 1 china, 2 splash, 1 hi-hat 1 ride. Lehet, hogy van akinek nem mond sokat, lényeg hogy mind "tányér" és szükséges a metáldoboláshoz.

Doboljatok csak fiúk. A jó dobosok mindig kellenek, meg hiány van belõlük.
Nekem jó lenne most bármilyen dobos is, nem kell precíznek lenni, elég ha nagyjából tudja a dolgát, a számokat meg idõvel gyakorlással úgy is be lehet tanulni. Mint gitáron.

Én is nagyon szeretnék dobolni, de rendes bõr szerkó kb 99%, hogy esélytelen a hang miatt. Családi házban élek, család a szomszéd szobában és egy 20centis fal választ el tõlük 😄
Március körül költözök barátnõhöz. Õt még nem is zavarná, de 4 emeletes társasház v. mi a retek lesz, annak az elsõ emeletén. Szintén alánk robbantanának, ha elkezdenék lábdobolni.
Elektromos dobról tudtommal kb. néma az egész v. csak borzasztó tompa hangja van.
Fülhallgatón nagyon szívesen csapatnám neki, de horribilis ára van annak is. Erõsítõkkel együtt veszek jó gitárt meg bassgitárt egy elektromos dob árából.
Persze, h az elõbbi kettõt választom. Még mobilisabb is meg minden.

\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" &#8212; Canalys Analyst Tim Coulling

Lacee86
Hát egy az, drága a dobszett (bár én azt olvastam, 100 körül is lehet szerezni használtat egész normálisat, jó nyilván nem vérprofi cucc), de a másik, h nagy hely kell neki, na meg hát a gyakorlás nem kicsit hangos. 😊 Még családi házban is necces, nemhogy társasban. 😄 Én amúgy kiskoromban nagyon szerettem volna dobos lenni, meg igazából most is kipróbálnám szívesen, de még sosem volt alkalmam. 😞

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

KILLER2
Sok sikert hozzá! Pedig nem tûnik rossznak, bár nem túl ismert márka, gondolom azért ez nagyban befolyásolja.

Töltsük le az internetet!

CharrDen
Én meg a világ legboldogabb embere lennék, ha végre sikerülne egybe eladni, mert végre vehetnék dobot<#vigyor>

KILLER2
Lidl-ben pont ilyen állványt vettem 😊

ott nagyon pörögnek a hirdetések, ma felteszed, két nap múlva meg pörgetheted vissza pár száz hssz el ha még látni akarod.
Amúgy meg szerintem nem annyira ismert ez a cucc, és nehezen vesznek használt hangszert az emberek. erõsítõt könyebben.
Én most veszek majd egy Dean Caddy-t gitárt. de újat akarok. 😛
Peavey-vel meghajtom és pofánbaszom a szomszéd kutyát.

CharrDen
Mindkettõn fenn van már több mint fél éve :/

HTS s3rg1nh00
gitarshop.hu/hangmester fórum adok veszek

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

CharrDen
Amúgy gitárt hol lehetne eladni? Van nekem egy szinte teljesen új, nem használt teljes szett amitõl meg szeretnék válni, de senki sem érdeklõdött még, pedig szinte mindenhova felraktam. Errõl lenne szó.

CharrDen
Nincs se demo, se dobszett. :/

egyszer lehet össze kéne jönni..egymással zenélni.
Merre vagy?
Van demo anyagod?

HTS s3rg1nh00
Cort KX5 szerintem(bár az picit drágább 40tõl használtan,de alkuval max 45-bõl kijön)

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

CharrDen
Én személy szerint 3 éve dobolok, metál stílusba amihez elég komoly tudás kell, ezért a nagyon durva duplázás még nem nagyon megy hosszútávon. Dobosból szerintem azért van kevés, mert a dobszett nagyon drága. Amit én kinéztem egybe az kb 300-400ezer lenne.

PJack
hai
amatõrnek elektromos gitárt (elsõ lenne) kb 40k-ért (ennyibõl csak használtat, gondolom) milyen típust érdemes venni?
köszi

Pain is inevitable. Suffering is optional.

Van itt valaki aki szivesen dobolna?
Fiú zenekarban 😊
Pest környékén.

100 körül jah jó lenne.
Nemcsak úgy metálra kellene, olyan lenne a jó aminek jó feszes, ütõs hangja van, nem az a jazzes. Crunchozáshoz, dob mellé kíséretnek kell.

Kéne dobos is. Dobosokból nagyon kevés van valamiért =(
De asszem már értem az okát. Nézegettem a dobszerókat, és hát elég drágán jönne ki egy normális szerkó. Fõleg e-drumokat nézegettem. Egy normális szerelés amin van midi out is az olyan 300 körül lenne szerintem. =( Ez elég sok pénz szerintem, ezért lehet olyan kevés a dobos.

KILLER2
(bocs a dupláért)
Hangfoglaláson volt két ilyen kitéve, az egyik egy fatörzsbe volt belevágva 😊

KILLER2
120 körül van Cort GS-AXE-2 Gene Simmons Signature basszus. A balta formájával az elég metál lehet 😊

Metalmilitiakid
hát igen én 80 ért vettem az majdnem 10k simán megéri!

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Froopy
Mellesleg Coda-ban most 71300 FT-ba kerül.

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

szerintem vegyél egy akusztikus gitárt,sokkal többet érsz vele.Az akusztikust úgy értem hogy "fémhúros".
Powerstate-ba már van 13500ér is.

Metalmilitiakid
ha 100 nál nem akarsz rá többet tolni, akkor ajánlom a Cort T34 illetve ha nagyon metál T35 mert az 5 húros, 2 humbi, aktív ilyenem van sztem elég jó.

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

szerintem valami extrém formát vegyél,mert ált. azok mind kemény zenére teremtek 😊
Én igazából nem nagyon értek hozzá,csak tom h ezek vannak metálra.
Pl. BC RICH,DEAN

Froopy
Mennyit költenél rá?

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

Ja még valami. Basszus gitárt szeretnék még venni. Elsõ lenne. De nem akarok úgy járni mint az elején a szólógitárral, hogy grunge és metalra vettem stratót.

Metalcor-ra, hardcorra szeretnék valami jó harapós, erõs hangzású bassz gitárt. Mik a perspektívák?