Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mumpic
Ha elfér a már meglévõ helyeken, pl a potik mögötti lukban, akkor nem kell a testen semmit faragni. Viszont általában úgy szokták megoldani, hogy a kapcsoló után van az elõerõsítõ, és a több aktív hangszedõ jelét egyszerre erõsíti. Ha akarsz egy passzívat is, akkor az aktív után közvetlenül kell az erõsítõ, még a kapcsoló elõtt, viszont szinte biztos, hogy hangerõ problémák lesznek, bár lehet hogy az elõerõsítõt lehet állítgatni.

ja és azt kifelejtettem, hogy lehet-e olyat, hogy az egyik aktív a másik passzív?
Helló

Olyan kérdés merült fel bennem, hogy lehet-e passzív hangszedõt aktívra cserélni, és amennyiben igen ez mennyiben fájna a gitártestnek ill. hangzásnak (ha egyáltalán hozzá kell nyúlni ilyenkor)?
Elõre is kössz a választ.
Froopy
Utána néztem. Nekem is feltûnt, hogy csak a csövek lennének 40k körül. Picit elírták, igen😊

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

Azért ennek a "full csöves" dolognak jobban utánanéznék a helyedben. Ne érjen meglepetés!

ha sorba kötöm akkor a delay jelet akarja torzítani az erõsítõ... az meg elég gázul szól, azért szeretném FX loop-ba kötni. nemtom mi lehet a baj vele.

Froopy
köszi szépen😊 ráadásul olcsóbb is😄

Hecker007
szerintem a Marshall az jobb választás, és nem a neve miatt hanem azért mert az csak egy full csöves erõsítõ, nem pedig ilyen "modellezõs nyavaja"

Froopy
Sziasztok! Nézegettem basszusgitár kombókat. Melyiket ajánlanátok?
Line 6 Low Down Studio 110
Marshall MB30
Esetleg van valakinek tapasztalata valamelyik fenti kombóval?
Köszi szépen😊

mumpic
Gitárral sorbakötve mit csinál?

Valaki tudna segíteni? Van egy Boss dd3 delayem és egy marshall tsl60 erölködõ. beépített torzítását használom és ha a DD3-at fx loop-ba szeretném kötni akkor 1az hogy nagyon halk (ki van maxolva fx hangerõ és a plus db boost is hátul) másik az hogy amikor visszhangzik sisteregve teszi azt... esetleg valaki találkozott már hasonlóval és lenne rá ötlete mit csináljak? (nincs baja a pedálnak, kipróbáltam boltban vadi uj dd3-mal is ugyan ezt csinálta) köszi <#fejvakaras>

Nitramk
Szerintem tök jó.

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

Aham értem köszi a válaszokat!!😊)

SX VINTAGE TELECASTER MARSHALL MG10 Guvnor Acustic

Nem rossz, bar az enek az tenyleg nem tul acelos.😊 Instrumentalisban nekem jobban bejonne.😊

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

Metalmilitiakid
igen, Miskolcon olasznál a plázában ki is van most 1 rakva 😄

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Gene Simmons, a Kiss basszusgitárosa pl. tudtommal Cort gitárt használ. Legalábbis a híres, védjegyévé vált, egyedi axe bass bõgõje az Cort.

\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" &#8212; Canalys Analyst Tim Coulling

én a neck pickupot az epimen csak szólokhoz használom, ha esetleg valami slash számhoz jön kedvem, akkor azoknál szoktam használni vagy ha valami bluesos dalt játszok.
a 2 pickupot együtt sose szoktam használni, max akkor. ha akusztikus számot játszok elektromoson.
a játékom 95%-a a híd pickupon megy, azt lehet szépen torzítani és cleanben is kiváló.

\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" &#8212; Canalys Analyst Tim Coulling

KILLER2
Én a Cort X-1en pont fordítva tolom 😊 Mondjuk beállítás miatt is részben, de nálam a nyaki pickupnak több a mély hangja, kicsit lágyabb, vagy ezt vagy mindkettõt használom tisztához. A híd pickupomnak kevésbé telt a hangja, ezt szoktam metálhoz használni, de van, hogy mindkettõt használom torzítva is, szám válogatja. Viszont tisztán mindenképp használom a nyak pickupot.

Töltsük le az internetet!

most lehet hülyeséget fogok kérdezni,de pl a TELECASTEROKNÁL másnál is úgy van hogy a nyaki pickup-nál a legfátyolosabb a tiszta csatorna, a híd pickupnál meg a legtisztább.Igazából én nem is szoktam használni tisztánál a nyaki pickupot,de torzítotthoz jól szól. Most akkor ezek mire vannak?Ki hogy használja?Köszi!

Üdv.,Barátaim zenéje..>aki bírja a dallamos,elszállós Pszhihedelikus témákat ,a U2-t ..

No central

powerstate.,laney

Classic Rock-hoz(Guns N Roses,Lynyrd Skynyrd stb.) Ehez milyen 15wattos erõsítõt ajánlotok???

Lacee86
Jah, a szám tényleg egész jó.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Beast Machine
A dobbal sürgõsen kezdjetek valamit, illetve mintha az énekeshölgy enyhén pösze lenne (lehet, hogy csak félrehallom), de amúgy jó kis nóta, a szöveg nagyon bejön.

...vágod?

Lacee86
Hát jah, az ének finoman szólva nem vmi acélos, meg a dob is elég gyenge.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

adamq01
deszaaaar xd fõleg a csaj hangja.

AMD FX X8 8350 BOX|Cooler Master - Hyper 212 EVO|Gigabyte R9 270X 2GB|Gigabyte - GA-970A-UD3P Super Flower 550W Bronze Series|ADATA Premier Pro SP900 128GB|Kingston DDR-3 8GB /1866 HyperX Fury Black

akkor stratocaster,telecaster forma neked megfelel 😊
én most vettem 1ik nap SX VIntage Series Telecastert.
Ez nagyon jó szerintem,34 volt és érdemes venni!
Lakjó Hangszerboltba lehet!Keress rá googlen.

Aquir
cool

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

KILLER2
Amúgy mi baj van a Cort-al? Nekem Cort-om van, méghozzá az olcsó fajta. VIntage tremolója van és használhatatlan, de azon kívül teljesen rendben van szerintem. Hangolást is jól tartja, ha nem használom a tremolót, hangja is egész korrekt egy noname (na jó, Comet) erõsítõvel, szerintem nincs ezzel semmi baj. Nem egy csúcs gitár, játszottam már 200 ezres fix húrlábas gitáron és kegyetlen a különbség minden téren, de ez meg is látszik az árán, a Cort-om meg azt nyújtja, amit ezért az árért szokás.
Vagy mi lenne a baj velük? Drágább kategóriát nem ismerem Cort-ból, egyedül az EVL-K6ot, de azt is csak hírbõl, arról meg nem hallottam rossz véleményt.

Hát... Bandanevet választani nehezebb , mint játszani <#falbav> Valaki esetleg segítene valami normális nevet választani ? ( nem fosómedve és társai 😄 ) Köszi!
PJack
hát fõleg indie, vagy bluesrock

Pain is inevitable. Suffering is optional.

Hecker007
ez így is van semmi baj az olcsó gitárokkal se, egy kezdõnek meg pláne fölösleges drága gitár, jó egy olcsó is vagy egy használt, nekem például az elsõ gitárom egy román gyártmányú akusztikus gitár volt aminek azóta már a nyaka is letört, de az alapok megtanulására jó volt, nem azon múlik hogy ki mennyire tud gitározni hogy milyen drága cucca van otthon hanem azon hogy mennyire szorgalmas illetve van-e tehetsége az egészhez

Cooky1982
F1ú Szia!De kinek telik 100000 ft os gitárra?én elöször tanuljak meg játsazni gitáron aztán veszek egy drágább jobbat.Persze Cort kurva jó gitár meg Ibanez és senki ne mondja nekem Cort az szar az is nagyon jó márka de hát kis pénzüeknek mint pl én meg szerintem sokan mások akik minimál bérböl élnek nekik jó a 25 30000 ft gitár is szerintem 😄

marshall erõsítõm van!😄

Schecter gitarok is jok nagyon. En a helyedben azokat is meg neznem.

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

HTS s3rg1nh00
azért az olcsó tremolókat is gyakran szidják...egyébként az S széria már minõség,bár mondjuk egy EVL-K6 is az,szóval..ott már csak ízlés kérdése kinek mi jön be.

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

<#conf> <#fejvakaras>
<#help>

Van itt valakinek marshall cucca?

úgy imádom mikor ilyen okosok osztják az észt .. <#szomoru1> <#duhos2>

Hát aki olyan hülye aki GRG-t vesz, az meg is érdemli, az is cort-nál készült.
Mondom az olcsóbb cuccokat csinálja a cort az ibaneznek, ami olyanok is amenyibe kerülnek. Szerintem 100 ezer ft alatt nincs elektromos gitár.
Ha mégis azok csak tûzre valók. Egy gitár túl precíz mûszer, ilyen olcsón szerintem nem lehet minõséget csinálni, ami már a fûlnek is tetszik, meg az erõsítõk is szeretik.

Az RG370 nem rossz gitár, olcsó és jó. Tökéletes szerintem, nekem is ez van, és nagyon sokan dicsérik szerte a neten.
Most cserélem le egy S420 asra. Kicsit jobb osztály már szerintem, full ibanez, ez a tipus most jött ki nemrég, két hum, kisebb test és full mahagóni minden. <#beka2>

HTS s3rg1nh00
úgy imádom mikor ilyen okosok osztják az észt...a cortok tényleg jók az 500 dolláros árkategóriában,de miért használnák azt ha valaki megengedhet magának egy gitárt négyszer annyiért?
mellesleg a név nem minden,nézz csak rá az ibanez grg-re,amikor én vettem olyan árban volt mint a kx1q,és hidd el maximum tüzelni lett volna jó...
egyébként az is faszság,hogy "igazi ibanez" meg cort,mivel az sem mindegy mihez hasonlítod...van a cortnak is drága gitárja amitõl besza-behu.
egyébként sem hiszem,hogy 100ért van nem távolkeleti istenfasza ibanez helyett mondjuk japán,na AZ minõség,a mostani meg csak tucatcucc...omg.

Hecker007
nekem is van egy ibanez rg370DX-em elvileg ezt is a cort gyárában csinálták mégis jobb mint egy azonos árú cort, a PRS-t meg az Ernie Ball/MusicMan gitárokat kihagytad a felsorolásból (kötözködik 😊) ezek is minõségi cuccok

Az olcsóbb szériák gyártásában segít a cort az ibaneznek. Mondjuk GTR sorozat.
A minõségi cuccokat az Ibanez saját maga készíti...
Egy igazi ibanezt nem lehet egy corthoz hasonlítani.
Fender, Gibson, Ibanez, ESP LTD, stb, ezek a nagy nevek, amikkel a nagy gitárosok is játszanak. Valamiért a nagyobbak közül csak kevesen választják a cort minõségét. Ellenben a fendert, gibsont, ibanezt rengetegen. Valószínûleg mert nem olyan rossz márkák ezek.
Ha a cort gyártaná az ibanez gityókat, akkor nem ibanezt használnának a nagyok, hanem a cortot.
Nekem is van egy ibanezem, és teljesen más osztály szinten van mint egy cort. Nekem ez a véleményem
A következõ gitárom egy Dean Caddy lesz ha minden jól megy <#beka3>

Hecker007
Az ibanez gitárok nagyrészét is a Cort gyártja 😊

Dashed: milyen zenéhez kell amúgy? Mert ha keményebb zúzós zenéhez akkor inkább az LTD szerintem.

LTD-k jobbak általánosságban mint a Cortok.
A cort az egy ilyen belépõ márka szerintem.
Alacsony árban lehet a cort jobb választás.
Nézegessél ibanezeket is. 100 környékén nagyon jók vannak, szépek és az Ibanez az minõség.

HTS s3rg1nh00
nincs velük akkora probléma,de ha 100k-ig okosat akarsz,kx1q mindenképp.

KILLER2
Mi a baj az LTDvel? Azt hittem azok elég jók.

HTS s3rg1nh00
ne csinálj faszságot,vedd a cortot.