Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

KILLER2
Nem rossz, majd kipróbálom egyszer 😊 Most egy Ernie Ball-t vettem, 10es készlet, de úgy, hogy az alsó 3 húr jó vastag, a felsõ 3 meg vékony (10-52). Nagyon fasza hangja van, csak hát eltéptem a felsõt 😊 Az a szar, hogy nem is téptem, hanem meggyengült, hogy fél óra alatt 20szor hangoltam le és fel.

Töltsük le az internetet!

Hecker007
vegyél Rotosound húrt, abban van tartalék 😊 \nemvicc\

KILLER2
Bassza meg, elpattant a vadi új húrom :S Túl sokat állítgattam ezt a szart azt a sok hangolástól elszakadt a legfelsõ. Legutóbb is azt téptem el.

Lacee86
Fú, ez túl bonyolult még nekem. :/ Pedig jó szám.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Louis Armstrong - What a Wonderful World

Szép estét!

Melyiket ajánlanátok inkább a kettõ közül? Cort AD 810 vagy Ibanez V 50? Csak saját szórakoztatásra, semmi komoly...
Lacee86
Jaj, ezt ismerem, ennek volt 1 Westlife féle nyálas verziója is. 😄

Köszi mindenkinek!

Seasons in the Sun
van egy Nirvana féle cover verzió meg egy -ha jól emlékszem- Terry Jacks féle eredeti.

\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" — Canalys Analyst Tim Coulling

Aquir
Nightwish: Angels Fall First

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Hecker007
Börtön ablakában

Lacee86
Jé, tényleg, köszi.

Még szívesen fogadok ötleteket! 😊

bikini :közeli heineken

Lacee86
Hali! Tudnátok nekem olyan számokat mondani, amikben akkordokat fognak le, és azok hangjait pengetik egyesével (mint pl. a House of the rising sun vagy a Behind blue eyes). Lehetõleg ismertebbeket, még ha lehet ilyen kérésem. 😊 Köszi.

Hecker007
Gitár+mindenféle zajkeltõ 😄

Boconadi
Asszem megtapsolnám élõben.
Lacee86
Á, most fedeztem fel h a 000000 is egy akkord, az Em11. xD

Szeretnék valamit kérdezni:
Szerintetek melyik a legjobb Ár/érték arányú 10-15-20 wattos erõsítõ?

SX VINTAGE TELECASTER MARSHALL MG10 Guvnor Acustic

ELADÓ egy két gitár kiegészítõ tartozék.

Harley Benton GT6/200 gitár,basszusgitár hangoló jack bemenettel!
Noname lábtartó klasszikus gitárhoz
Warwick Rockstand kottaállvány,összecsukható
Csak személyes átvétel!Budapesten!
email/msn:[email protected]

szerintem valami epiphone akusztikust nézz,azok elég jók szerintem 😊

Nem próbáltam, de sztem inkább válasz olyat, aminek van alsó bevágása; egy idõ után hiányozni fog (ismerõs tapasztalata).
Máramelyiknek. Nekem Squierem és két Roland cube-om is van, és én szeretem a hangját. Igen, torzítva is.

#29327-re:

Squier gitárból két fajtát próbáltam:
-Squier telecaster custom
-Squier bullet stratocaster

A bullet strato-t egy haverom vette, az nekem több okból sem tetszett. Elõször is nagyon zajosak a hangszedõk. Jó single coil hangszedõknél ez érthetõ, de azokból is vannak már zajmentes fajták. Azok viszont a gitár árának többszörösébe kerülnek. A bundok kiálltak, az alsó húrt lazán be lehetett akasztania 12. érintõnél - bár ez mondjuk kipróbálásnál feltûnõ, haveromat viszont nem úgy ismerem, mint aki feltétlen kipróbál egy gitárt vásárlás elõtt.<#wilting> A nyak nekem kényelmetlen volt, bár ez ízlés kérdése, én a telecasterem nyakához szoktam hozzá, ami jóval vékonyabb. Ami számomra még zavaró volt - megint csak egyéni probléma - hogy pengetés közbe mindig eltoltam a hangszedõkapcsolót. A tremolót felejtsd el, dísznek van, gyakorlatilag használhatatlan. Az egyetlen dolog, amibe jobbnak találtam a telémnél, hogy a test belsõ felén és a könyöknél a lekerekítések miatt sokkal kényelmesebb tartani, és a test jóval könnyebb.

A squier telecaster custom-ban két humbucker van single coil hangszedõk helyett. Én ezeknek sokkal jobban szeretem a hangját. Valószínûleg nem valami minõségi hangszedõk (már csak a gitár ára miatt is) de mindenképpen jobbak a single coil-oknál + azokhoz a zenékhez amit játszok jobban is passzol a humbucker. A telecaster nyak vékonyabb, kis kezekhez könnyen illik. A bundtávolság viszont a gibsonokhoz (les paul/sg) viszonyítva nagyobb - ez mondjuk úgy általában igaz a fender/squierekre. Szvsz játékérzet szempontjából mindenki dicsérte, ár érték arányban mindenképpen jobb, mint a bullet strato.

Általánosságból elmondható a squier/fenderekrõl hogy inkább ritmus gitározni jók, legalábbis a 14-15. bund felett már elég kényelmetlen rajta játszani a csavarozott nyak konstrukció miatt. Eredetileg blues és country játékra találták ki õket, de én pl kifejezettem imádom a hangjukat grunge zenékben a single coil hangszedõk pedig nagyon jól passzolnak a brit indie-hez (pl.: Arctic monkeys - szintén kedvenc), ezt a hangzást viszont humbuckerekkel elég nehéz kihozni.

Általánosságban tényleg attól függ hogy mire használnád, metálra pl nem ajánlanák squiert.

Bocs ha nagyon hosszú lett..
Froopy
Az szép! Õ se rossz.

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

oliwwer
#29324-re valaki?
Hecker007
nekem volt és nagyon szerettem, szerintem jó gitárok, de 40eFt alattiakat nem érdemes megvenni mert nehéz belõlük jót kifogni

Nitramk
Ne használd Roland Cube-bal. Szar a hangja torzításon.

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

Matthew Baker
Ki mit tud a Squier gitárokról? kinek játszott már valamelyiken? kinek van?

Új logó by: berczely (Y)

tigeroo
nincs meg vkinek a metallica díy that never comes boss me 50re a presets,eddig gíy szol nálam,most felvett cucc audacityvel:S

dualgitar

oliwwer
Sziasztok. Fémhúros akusztikus gitárt szeretnék venni kb 25000ft-ig. Epiphone DR-100 EB -t néztem ki. Szerintetek?
Lacee86
Sajnos az elméletet nem vágom, csak favágó módra betanulom a dolgokat, de lényeg h ugyanaz. Köszi.

fecska
segítsetek légyszi
JCM 800 2203 vs TSL100
JCM 800 hang 😊 4 hangszín különcsövekkel (azt hiszem)
JCM 800 hang 😊) kitudok belõle hozni rendes tisztát
JCM 800 hang 😊)) 20 ezerrel olcsóbb

kontra
crunchos tiszta szar közepek
csak egyféle hangszín (de az<#szeret>) csak utánozzák benne a jmc800at (de nem az)
nincs több

fecska
inkább gé szext meg gé szeptim😉
joshua: ha sokat használod akkor hátrébb tolod a dobhoz ha nem használod akkor meg ki szélre

McGrady
Mindkét verzióban G6-ot fogsz! A G6 hangjai: G H D E -ugye az E hang miatt lesz G6, és ami verziókat te leírtál, ott annyi a különbség, hogy a másodiknál még egy D hang le van fogva a H húron. De ettõl még nem változik maga az akkord, mert ugyanazok a hangok vannak benne mindkét esetben, csak egy picit máshogy fog szólni.

Amúgy "géhat", "dészuszkettõ" stb... :-)

Kuss!-magyarázta.

joshua
Egy fellépés alkalmával hogyan védjem meg a multieffektemet a sör és egyéb külsõ erõk támadásától? nincs kordon vagy ilyen, tehát tudtok valami jó megoldást?

Lacee86
Azt szeretném kérdezni, h a G6 akkord, az most 320000, vagy 320030 ? Mert egyik helyen így látom, másik helyen úgy... És egyébként szóban hogy kell kimondani az ilyeneket, h G6, C6, C7 stb. ? Meg pl. a Dsus2, D sus4 stb.?

Froopy
Igazából a legnagyobb gond a hevedertartó puskázása. Illetve a régi hevedertartó helyének az eltüntetése😊Amúgy tökjó megoldás szerintem😄 Ha beleélem magam egy számba, van, hogy rácsapok a hangerõpotira, vagy a PU-váltóra a Strato-mon😄 Hm... Ha árhúroznék egy balkezest😛

Hecker007
Elvileg nem, itt van 2 kép Hendrixrõl nagyjából látszik rajtuk hogy egy sima Fender Stratocaster van megfordítva meg áthúrozva rajta.

Lacee86
Ez a húrcserélõsdi csak szimmetrikus testû akusztikus gitároknál mûködik, nem?

Hecker007
Hendrix nem egy sima Stratón játszott? Neki azért voltak megcserélve rajta a húrok mert balkezes volt és akkoriban még nem nagyon voltak balkezes gitárok

Kazuma92
Sziasztok!
Lehet volt már a kérdés, de sajnos nincs idõm végigolvasni 70 000 hozzászólást 😊
Hendrix féle gitárt szeretnék magamnak ( technikailag) Akad itthon egy jobbkezes gitár, elég csak megcserélni a húrokat rajta?😄

Froopy
Vétel elõtt mindenképp kipróbálnám. Köszi a kommenteket!😊

Jah és nézz szét a Fenderek között... Nekem valahogy jobban tetszik azoknak a hangja... bár... lehet, hogy az ilyen "kis kómbóknál" nem túl jók😄

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

Viszont ha veszed, itt vedd meg, mert itt ki is tudod próbálni😄
Amúgy drágult 4 ezret fél év alatt😮

Froopy
Köszi szépen😊 Még kicsit arrébb van az erõsítõvásárlás, de szerintem ilyet fogok venni.

Nekem ilyen Marshallom van, simán bevált😊 Elõtte egy 60Wos Warvickom volt... fú de utáltam... nem tudtam kinyerni belõle a megfelõ hangzás... de ezzel viszont simán😊
De mondjuk ha most vennék erõlködõt, akkor már nem biztos, hogy Marshallt vennék.
De mondom... jó kis cuccos😊

Hát most egy nagy dilemmába ütköztem, gitár vásárlás elõtt állok és nem tudom eldönteni, hogy egy cort evl-z6ot vásároljak, vagy egy cort-evl z47et, amiben lecseréltetném a pickupokat emg 81-7-re.
Valaki tudna valamit mondani pro-contra mindkét oldalra, melyiket lenne érdemesebb megvennem?
mumpic
+ a kisebb menetszám miatt kisebb a frekvenciavágása is, szebben csilingelnek a magasak, és jobban dörmögnek a mélyek. Sokan úgy gondolják hogy emiatt az aktív pu nak nem lesz "egyénisége", illetve sokan rosszul is használják, a bitang jelszint miatt szénné torzított metálkodás lesz a végeredménye, pedig nagyon ügyes dolgokat ki lehet belõle hozni.

KILLER2
Akkor úgy tûnik kicsit rosszul tudtam 😊 Köszi!

fecska
az aktívak jele sokkal kisebb->kevesebb menetszámú tekercs->nem kell földelni->kevesebb zaj
de van egy elõerõsítõ(aminek kell a hely ) és ez erõsíti fel kb a passzív 2-3szorosára

KILLER2
Van értelme levenni egy aktív hangszedõ hangerejét egy passzív szintjére? Nem éppen a nagyobb jelszint miatt "jobbak", mint a passzívak?