Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

helló

most lehet nagy hülyeséget kérdezek, de mért használnak elõadók különbözõ hangolásokat? a standard és a drop hangolás közötti váltást érthetõ, de pl e standarbõl d standardbe vagy épp cbe az nem nagyon esik le nekem
Ok köszi
mumpic
gain

De ha már itt járok ... 😊 Melyik potival lehet lágyabbá tenni a torzítást ?
Köszi Beast Machine !
Froopy
Nekem szívesen lenne a következõ kiválasztott a Warwick, csak nagyondurva ára van. Mo-n nem találtam még, német webshopban 2490 EUR. Tehát ilyenem nem lesz😊

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

HTS s3rg1nh00
errõl valami hiányzik

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Metalmilitiakid
Hmm 😊 (Õ lesz a következõ kiválasztott 😄)

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Froopy
Hm😊

Beast Machine
Gain maxra, shape olyan 2 órára, presence 3 órára, level potit kétszer körbecsavarod, és hajrá 😄

...vágod?

Invasion GS40R gitárkombóhoz kéne heavy metal torzítás ! A potik : Gain,Shape,Presence,(és Level)
csokalaci
Én is 😛

http://facebook.com/musicleander

Aquir
épp tegnap néztem, párszor visszatekertem a gitár miatt 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

csokalaci
Üdv.
Valaki esetleg meg tudná mondani, hogy hogyan lehet körülbelül ilyen hangzást elõhozni ? Vagy valami hasonlót.
2:00-tõl hallható a videóban

http://facebook.com/musicleander

télleg,volt 1 változata a Heartbreakernek a zeptõl amit slash gitározott fel,az nincs meg vkinek vhol vmerre?link iesmi..kurvarég hallotam már és isten solot nyomott rá slashbáttya

hát..kezd avval amivel mindenki,,Stairway to heaven..vagy Kashmir

Hecker007
Valaki tudna nekem mondani könnyen tanulható Led Zeppelin számot amihez van GitarPro-s tab is?

1., Definiáld hogy neked mi az alsó-közép kategória <#vigyor0>
Klasszikus gitároknál elég ritka a megszokottól eltérõ testforma, fõleg az olcsók között. A klasszikus gitárok azok amiknél általában az emberek többsége (akik játszanak rajta(, nagyon konzervatív. Ezért a gyártók is leggyakrabban csak a fejformát változtatják meg (meg a faanyagot, szerelvényeket...stb), de a testméretek szinte mindegyiken ugyan olyanok. Olvastam egyszer pl. hogy sok klasszikus gitáros már-már elvbõl elutasítja egy klasszikus gitáron ez alsó bevágást. VAnnak olyan klasszikus gitárok amik különbözõek, de szerintem ezek is inkább a testformában térnek el (pl ez ) vagy a a vastagságban; olyan is van aminek pl a hátlapja domború.

Nekem van egy klasszikus és egy akusztikus gitárom is , lemértem most neked, a klasszikusnál 4,5 cm; az akusztikusnál 4,3 cm a távolság a nyeregnél, valamin ugyanígy 3 mm eltérés van a 12. érintõnél is (tehát elvileg minden érintõnél 0,3 mm eltérés van az arányos nyakak miatt). Én direkt úgy választottam akusztikus gitárt, hogy lehetõleg minél kisebb testû legyen, de azért hallható erõsítõ nélkül is (vannak olyan akusztikus gitárok aminek kb olyan vékony teste van min egy elektromosnak pl ez vagy ez , ezek csak kierõsítve hallhatók rendesen, amúgy szinte a beszéd képes elnyomni a hangjukat). A kisebb testet én is azért gondoltam, kényelmesebb legyen (a kicsi kacsóim miatt <#vigyor0>), meg mert ugye elõtte az elektromos után a klasszikus is olyan ormótlannak tûnt a méretei miatt. Amiket én találtam, azok közül ennek volt a legkisebb teste, készítettem egy képet is hogy összehasonlíthasd a 4/4-es klasszikus gitárral (sorry a minõségért, de telefonnal készült kép).

[/img]

2., Személy szerint még nem próbáltam a neylon húrokat akusztikus gitáron, de a hangzást valamennyire biztos befolyásolja. Ami leginkább észrevehetõ lesz, az a hangosabb hangerõ és az "öblösebb" hangzás a nagyobb test miatt, valamint az akusztikus gitároknál testformától függõen elõforduló mély/magas vagy középkiemelés. Meg tulajdonképpen a test méreteinek, vastagságának változása - tulajdonképpen szinte minden alakítja a hangot valamennyire, de az ilyeneket csak a nagyon vájt-fülûek veszik észre (vakteszteken meg még sokszor õk se).

Egyébként meg ma már nem megvetendõ az se ha valaki akusztikuson játszik ujjal, vagy klasszikuson pengetõvel (pl nálam is elõfordul). Ez inkább kényelmi szempont meg van amit jobban szeretek ujjal, van amit pengetõvel és ugyanígy van olyan szám, amit én klasszikuson játszva találok szebbnek és van amit akusztikuson.

Bocs hogy hosszú lett, de remélem segített valamit.
HTS s3rg1nh00
próbálj a közelben találni valamiféle hangszerboltot,hátha ott vannak gitárok és próbáljátok ki,melyiknek nem túl vastag a nyaka.én a magyar tanárom nylonhúrosát fogtam és az sem volt egy nagyon drága cucc,de kb.az elektromosoméval egyezett meg a nyaka,az pedig tökéletes😊

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

lacibacsi
Nos, a lányom gitározik. Elég jól halad a tanulmányokkal. Klaszikus (nylon húros) gitáron játszik. Egy gond van csak, hogy a 4/4-es gitár nyaka jóval vastagabb, mint a 3/4-é, és nehéz neki a lefogás. Jó lenne megoldani, hogy normál méretû gitáron tudjon játszani a tanult és ismert nylon húrokon. Én nem vagyok nagy zenész, de azt azért látom, hogy nem ugyanaz pengetõvel játszani, mint ujjakkal... Szóval ezért szeretnék nylon húrt a western gitárra...

Az öregséget onnantól kell számolni, amikor a punci már büdösebb a munkánál.

Caligo
Elõször is miért akarsz nylon húrt tenni western gitárra. Én sosem csinálnék ilyet. Volt egy idõszak amikor gondok voltak a kezemmel. Amúgy sem tudok túl kemény húrokon játszani, 10-es szettet használtam mindig. Volt egy elég komoly gond a kezemmel, még 10esen sem tudtam játszani. Vettem egy 9-es elektromos gitárra való szettet. Sokkal puhább volt, és nem is szólt olyan csúnyán, csak kicsit csendesebben mint az akusztikus húr.

lacibacsi
Köszi a gyors választ. A kulcsoknál arra gondolsz, hogy nylon húr hogy megy be az acélhúr helyére? Vagy mire?

m814
Az elsõ kérdésre nem igazán tudom a választ,bár én kétlem hogy találsz ilyet.
A másodikra pedig.. Épp most eveztem hasonló cipõben.Lányomnak széles volt a klasszikus nyaka,a western húrjai pedig túl kemények.
Lehet kapni olyan nylon készletet (folk) amelyik fém rögzítõs így föl lehet dobni a westernre.Viszont a kulcsoknál lehet hogy macerás lesz a dolog,errõl gyõzõdj meg a vásárlás elõtt.
Hangzásában nem fog különösebb gondot okozni mivel a két test közti eltérés jelentéktelen.

LHSimulations web http://www.lhsimulations.com LHSimulations Facebook:https://www.facebook.com/LHSimulations

lacibacsi
Sziasztok!

Akusztikus gitárral kapcsolatban van két kérdésem.

1. Lehet-e alsó-közép kategóriában kapni vékony nyakú, 4/4-es klasszikus gitárt, és merre keressem?

2. Ha nem lehet kapni, akkor western testre felhúzott nylon húrokkal milyen hangzást lehet elérni. Más lesz mint klasszikus testen?

Köszönöm!

Cimbik..

<#eljen><#eljen><#eljen>

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

Nekem is olyan van. Pontosabban olyan ami alapból gitárerõsítõ, de van egy xlr bemenet mikrofonnak, és egy másik jack bemenet is. A másik jack-be elektromos-, elektroakusztikus gitárt, basszusgitárt és billentyûs hangszert, vagy egy másik mikrofont is lehet kötni (papír szerint).
Eddig két elektromos, elektromos-mikrofon, akusztikus-mikrofon és akusztikus-elektromos gitár felállásban volt kipróbálva, valamint önmagában elektromos,akusztikus és bassgitárral. Elektromos gitárnál ugye nincs semmi gond (erre van eredetileg tervezve), az elektroakusztikust is hibátlanul viszi, a mikrofonokhat annyira nem, ott van 4 beépített beállítás ami kicsit megkeveri a hangot. Demo felvételhez vagy klubkoncertekhez, ahol neked kell mikrofont erõsíteni jó, komolyabb munkához nyílván kell rendes mikrofonerõsítõ.

Bassgitár alapból jó (nagy hangerõn nem lett kipróbálva -75 wattos a cucc), efektezve viszont már nem (különösen torzítóval. Kolléga szerint a rendes basszuserõsítõ jobb, de nem , véleménye szerint ha csak szobaszinten basszgitározik az ember, meg kell egy két felvétel alá, akkor jó, koncentre már ideálisabb lenne specikfikus basserõsítõ.

Eredetileg abból a célból vettem próbára/koncertre, hogy egyszerre oldjam meg a gitár és a mikrofon hangosításomat is. Tényleges koncertkörülményekrõl sajnos nem tudok nyilatkozni, mert a zenekarból kiraktak mielõtt megérkezett volna az erõsítõ.
Froopy

Nitramk
Lassan már nem lesz hova nõniük az én szememben... 😄
Köszi a választ, majd érdeklõdöm a boltban is, és ha van valami fejlemény megosztom. 😊

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

Köszi szépen, a link sokat segített! Nem gondoltam volna, hogy személyesen is válaszolgatnak Kispiék ilyen kérdésekre. Ezzel megint nõttek a szememben! 😄

Lovasi 5 húros Fender Jazz Bass-on, Kispál meg általában egy jócskán megbuherált telecasteren (mármint a filmben azzal, koncerten sajnos nem voltam személyesen), de ha ezt a fórumot végigolvasod, szerintem biztos találsz választ a kérdéseidre.
Hali! Nem tudjátok, hogy a Kispál és a Borzban Lovasi és Kispál milyen basszgitáron ill. gitáron játszottak? (tudom, van nekik többféle, de pl. a búcsúkoncerten mivel nyomultak?) Illetve még az, hogy Kispál a jellegzetes gitárhangszínét milyen effekttel éri el?

Hecker007
szerintem csak zárt hátú erõsítõvel nem érdemes így kísérletezni a hangszóró épsége miatt, de ha a jelátvitele olyan az erõsítõnek akkor miért is ne mûködne, max nem lesz annyi mély benne mint egy rendes bass erõsítõben

Froopy
(Szerintem) Ha nincs az erõsítõben semmi effekt, ami esetleg jobban függ a jel frekvenciájától, akkor csak a hangszoró frekvenciatartományától függ a dolog. De majd kijavítanak😊
Itt már írtam korábban, hogy én Cube 15X-et használok basszgitárhoz, és az pl. egész jól elmegy vele. Persze hangerõ terén hamar határokba ütközöm😊 Biztos nem szól úgy, mint egy basszuserõsítõ, de amíg nem veszek egyet, addig megfelel.

Nitramk
Sziasztok! Múltkor voltam basszgitáromban potit cseréltetni, és a csávó mutatta hogy olyan erõsítõje van ami jó basszusgitárhoz és szólógitárhoz is. Na most az lenne a kérdés hogy ilyenek kaphatóak a boltokban is, vagy csak építeni lehet? 😊

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

AtomHeart
Leveszed a lemezt, amihez a jack aljzat hozza van csavarozva es ket fogoval jol raszoritod. Ha sokaig hasznalod ugy, hogy lotyog, akkor leszakad rola a vezetek es vissza kell cinezni...

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

Hali! Problémám lenne a gitárommal, nem tudom, idevaló-e a dolog. Les Paul-típusú elektromos gitár. Ahol bedugom a kábelt, az anya nincsen rendesen rácsavarva a dugaljra, és mindig meg kell erõsítenem. Na a múltkor leesett, és nem tudom úgy rácsavarni, hogy teljesen rámenjen. Alapból megállítani nehéz azt a fityegõ valamit, egy pengetõt szoktam odaszorítani a menetbe, hogy egyenesen álljon, de egyszerûen nem tudom úgy rácsavarni (egyik oldalát sem), hogy ne menjen félre, és álljon meg a közepénél. Ha bedugom az erõsítõbe úgy félig rácsavarva, csak zúgást hallok. Hogyan lehetne lehetõleg itthon megoldani a problémát?

Caligo
hallani kell nem nézni... Egyébként olyan pengetéssel amilyennel általában játszol. Hiába teszteled le húrtépõ pengetéssel, ha soha életben nem fogsz úgy játszani a gitáron. Logikus nem?

kifejtenéd bõvebben... ?😊 😄

AtomHeart
Nem kell azt nezni...

es a zörgést gyenge pengetésnél kell nézni, vagy erõsnél is?

McGrady
köszi :-)
az nem ártana az biztos ^^

Kuss!-magyarázta.

AtomHeart
Alacsonyabban lesznek a hurok, lehet, hogy zorogni fognak, rossz hatassal van a hangszinre meg pinch harmonic-ok is gyengebben szolnak. Hajlitaskor is lehetnek gondok...

sziasztok
elektromos gitáron ha alacsonyabbra áll1tom a hidat,akkor lényegében mi változik?
alacsonyabban lesznek a húrok és kész?

korábban zongoráztam. most lesz kis idõm munka mellett, szeretnék gitározni tanulni. az éneklés szépen megy, mellé kellene kísérõnek.

tud vki ilyen country zenélés szzinthez ajánlani gitárt tudásban és árban ?

kit=ki

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

Mondjuk olyan cortom nem volt csak kx1q, es az NZS-1 eleg jonak tunnik igy lehet inkabb csak izles kerdese kit milyiket valasztja.

Schecter gitarokat is nezd meg szerintem vagy meg LTD. Ibanez perestige az inkab ilyan 250-270 korul ha jol emlekszem.

oliwwer
Jó!
Kritika: szerezz be egy minõségibb kamerát!
McGrady
Helló!
Ha van kedvetek nézzétek meg a próbálkozásomat :-) Kritika jöhet!!

Kuss!-magyarázta.