Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

oh, köszi😊
Hecker007
Ibanez prestige esetleg, ha jól emlékszem 200 körül már talán abból is lehet kapni egész jó modelleket, de nem vagyok benne biztos.

AtomHeart
Cort NZS-1-et hasznal-e valaki? Szerintetek a 200kHufos arkategoriaban ujan lehet kapni jobbat?

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

nagyoooon tutttti,.,kezdtek beérni srácok,grat..így tovább😊

Ha már húrokról van szó.
Nem rég (2.ra) elszakadt az e1-es húrom amikor lehangoltam b-re.
a hangolókulcsnál pattant el és mi miatt lehet?
10es ernie ball volt asszem😄
Beast Machine
Rakd a húrok közé, a nyak fölött, ahol már nincsenek érintõk.

...vágod?

HTS s3rg1nh00
a pengetõt nem a gitárra kell rakni,hanem a mikrofonállványra van tartó,vagy csinálod úgy mint néhány punkzenekar,hogy leizzadnak,aztán magukra ragasztják a pótpengetõt.😄

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Szerintem jó. Mókás hangulata van. Buli zene. Gratulálok!

Cooky1982
Sziasztok!lenne egy kérdésem itt a tapasztalt gitárosoktól!de ténleg válaszoljatok rá)hogy egy pengetõ tartót hova lehet elhelyezni gitáron?vagy vegyek egy olyan hevedert amire fel lehet rakni?mert ugye ragasztani lehet.és akkor mien hevedert ajánlotok?itt a gitárom ami van.Gitár
nem tudom hova rakjam fel bizonytalan vagyok.kérem segitsen valaki.kösz elöre is akinek van vagy volt már ilyen

Zeneeeeee. Hallgassátok, írjatok véleményt.😊
Hecker007
nah ezt nem tudom amiket én ismerek az a nejlon, bronz, acél(ez a szólógitárra való), meg vannak még aranyozott húrok

Ha már húrok...hogy kérdezzem már meg hogy klasszikus gitárra való D'Addario húrok között van bronz illetve ezüstözött...mi a különbség? Mert általában az ezüstözött hard tension-t szoktam venni de lehet kipróbálnám legközelebb a bronzot...
Hecker007
Nos akkor Rotosound, DR, Ernie Ball, Dunlop, szerintem ezek a legjobbak szerintem, árban az elsõ 2 megegyezik kb 2000Ft, az Ernie Ball-t én most 2500-ért vettem, a Dunlopot nem tudom abból ajándékba kaptam 3 csomaggal, de eddig talán az bírta a legtovább meg azt is szerettem a legjobban, habár most az Ernie Ball-nak a hangja megfogott nagyon.

Hecker007
Az nem egy rossz effekt kezdésnek, nekem egy sima g2-esem van meg volt hozzá egy barkácsolt pedálom a wah-hoz csak azt eladtam, ha kell valamilyen segítség hozzá kérdez nyugodtan!

gagyidasz

Hello! Most kezdtem a gitározást és nem tudom milyen húrt vegyek. Szólózni szeretnék majd most még csak tanácsot szeretnék kérni hogy melyik a legjobb. Olyat keresek ami jó, nem drága és nem gagyi... Segitségeteket elõre is köszönöm.

srácok sikerült megvásárolni az effektem,nem korg de nem is digitech lett végül hanem zoom g2.1u.
gondoltam szólok ha már itt kérdezõsködtem múlthéten.😄
Viccelsz, ugye?

A Spinal Tap óta mindenki tudja, hogy az erõsítõk optimális beállítása: 11-11-11-11. <#nevetes1>

Sziasztok!
Most vettem elektromos gitárt, és egy kis segítségre lenne szükségem.Konkrétan az erõsítõ beállításokat szeretném a legoptimálisabbra beállítani.írom, hogy jelenleg hogy néz ki:
-Gain funkció maximumon
-Treble nagyjából a felénél
-Mid a felénél
- Bass a maximumon
Valamint a gitáron van egy pöcök, az most a közepén van ( 5 felé lehet tolni)
Valamint 2 Tone funkció amit lehet csavarni.
mumpic
Egy barátom megválna gitárjától.

Ha most vennék gitárt, tuti megvenném. A single hangszedõi szépen csilingelnek tisztán, párosával pedig meglepõen jól bírják zaj nélkül a torzítást is. A nyaka kényelmes, vékony, és nagyon pontos. Fasza kulcsai vannak, ha jól emlékszem Grover. A vintage tremolohoz sajnos nincs tremolo kar, de amúgy elég masszív, ha nem tremolózol, akkor olyan mintha fix lenne.
35khuf a kikiáltási ár, alkudni kötelezõ. 😊

Ha van ismerõsötök akit érdekelhet, akkor írjatok privit.

Froopy
Akkor már megérte😊 Remélem, mûködnek.

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

Nagyon nagyon érint és nagyon nagyon köszönöm. Most sajnálom hogy elblicceltem a négy évnyi németórai tanulást, de szerencsére a lényeg kivehetõ anélkül is.
Froopy
Sziasztok!

Találtam Cube 20X-hez hangszín beállításokat egy pdf-ben. Még nem próbáltam õket, de azért linkelem. Néhány közülük szerintem 15X-en is használható (amiben nincs EFX, Delay, Reverb, és a 4 rendelkezésre álló torzítást "támogatja".

Ha senkit nem érint a dolog, akkor bocsánat!😊

Froopy
Ízlések és pofonok😊 Nekem bejött. Gitár hangszínén kicsit állítgatva, erõsítõn basszust kicsit kiemelve úgy gondoltam, marhajó vétel volt😊 (A gitár "csak" egy Cort G200)

hát rákérdezek,mert 40ig rátudok még áldozni nagyon max 45 és akkor nem eszek 1 hétig😄
de inkább 40 alatt vásárolnék.
véleményem szerint elég lesz a korg ax5g ha nem telik voxra😄
és még marad is $
Hecker007
A Vox újonnan jóval több mint 30, 50-60 körül van, én tavaly télen vettem 52-ért ha jól emlékszem, és nem sokat ment lentebb az új ára. Még amit Metalmilitiakid ajánlott az a legjobb talán mind közül fõleg 35-ért.

hát... e kettõ effekt közül nekem is szimpatikusabb a korg õszintén szólva😄 igen,újat szeretnék hétfõn megyek is boltba és akkor szerintem korg lesz.de azért köszi nektek.
köszönöm szépen a válaszokat.
aztán rákérdezek majd ott a vox-okra is sztem😄
Metalmilitiakid
hát esetleg használtan tudok neked egy alig használt korg ax3000g t mert megvette a gitárosunk használta egy hetet, aztán át ált dobra most meg csak áll, ha érdekel megkérdem eladó-e 35 be

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Hecker007
ha mindenképpen újat szeretnél akkor szerintem a korg jobb választás, de érdemes szétnézni a használt cuccok között is, pl:
Vox Tonelab ST
Digitech GNX2

Haleey!

--H-E-L-P--

Effekt vásárlás elõtt állok,nem vagyok jártas ebben a témában (sõt sok más témába se😄) eddig kettõt néztem ki magamnak és nem tudom melyiket lenne érdemes megvásárolni
1.Korg ax5g
2.Digitech rp 250
Valaki aki ért hozzá vagy esetleg használ/használt ilyen effektek legyen szíves írjon véleményt róla ...vagy ha esetleg tudnátok ajánlani ilyen árba (30000 körül ha lehet akkor inkább 30 alatt) más effekteket,megköszönném.<#felkialtas>
ELADÓ MARSHALL MG10 gyakorló 10wattos kis kombó!!!
Szép marshall hangzás és elég hangos...
kb 1 éves és tökéletes állapot.
Budapesten,Érden,Százhalombattán megbeszélt helyen kipróbálható,megvehetõ.
17Ezerért odaadom--->Új ára 24ezer.
Akit érdekel:[email protected]

SX VINTAGE TELECASTER MARSHALL MG10 Guvnor Acustic

és a clean-je jó?😊

Froopy

Froopy
Szia!
A Peavey-t nem ismerem, de a nevébõl kiindulva lehet, h "keményebb" a torzítója.
Viszont a Roland-ot mindenképp ajánlani tudom, nekem is egy ilyenem van. Az Overdrive-nak lehet, h sok hasznát vennéd😊 Egész jól lehet állítgatni a torzítások mértékét, így lehet, hogy a distortion-nel is ellenél. Szerintem mindenképp próbáld ki mindkettõt, de a Rolanddal meg vagyok elégedve.

Az okosoktól kérdezem!😄
Gitár erõsítõt akarok vásárolni,és ezek közül szeretnék választani.
Peavey Rage 158 vagy Roland Cube 15x,mind2õ 15wattos.
Na az a helyzet hogy én nem Metált játszok mint legtöbben,hanem 60's 70's klasszik rockot :Beatles,Jimi Hendrix,Lynyrd Skynyrd stb..
melyik szól ezekhez a stílushoz jobban?

Köszi 😊

Jó lett a link.

Hecker007
Köszi a linket, nemsoká ki is teszen!

(lassan kéne csinálni egy olyan bannert mint ami az ubuntu topikban volt annyi cucc gyûlik 😄 )

mumpic
link
akár ki is lehetne rakni a banner alá

mumpic
Amúgy meg a hangerõhöz többet számít a hangszóró érzékenysége (egy méterrõl egy watt hangerõn hány decibel) egy gyengébb hangszóróval egy erõsebb erõsítõ halkabb tud lenni mint fordítva.

Hecker007
szobába ha hangoskodni is szeretnél bõven elég egy 30W-os kombó

Lacee86
Jó, hát gondoltam van vmi digitális mittomén mi rajtuk. De nem kell letámadni, még életemben nem láttam közelrõl erõsítõt. 😄

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

mumpic
Csak gondold végig, hogy ugyanúgy egy (mondjuk) 300°-ban tekergethetõ potival tudod állítani nulláról közepesen hangosig a szobakombót, meg nulláról a kikúrthangosig a falbontó koncertmotyót. Melyik erõsítõ potméterének lesz nagyobb a felbontása? 😊

Lacee86
Hm, érdekes. Azt hittem lehet ezeknek finoman állítani a hangerejét. De amúgy 10-15 W-os erõsítõnél ilyen gond nincs, igaz? Csak mert itt a társasházi lakásban, majd ha talán jövõre lesz egy elektromos gityóm, nehogy itt feljelentsenek a szomszédok. 😄

mumpic
A 'mezei hangfal'adban is van egy erõsítõ. Mondjuk 30w-ig jól lehet kézzel állítani a kívánt hangerõt, de 100w-nál sosem fogod eltalálni pontosan. Egy kolis ismerõsöm pl felhozta a koliba a 100w-os marshallját, és nem tudja halkan használni egyszerûen. Ha 0-ról kicsit is elmozdítja a hangerõ potit, már üvölt a kombó.

Lacee86
De miért, amúgy egy erõsítõnek a hangerejét nem lehet ugyanúgy állítani, mint egy mezei hangfalét?

Ha eleget fizetek a szomszédoknak ? 😄

100wattos erõsítõvel is gyakorolhatsz szobába,ez szerintem inkább csak pénz kérdése 😄

Szobába Roland Micro Cube vs Cube 15(x) ?
Jól látom, hogy a micro cube-on nincs aux bemenet?

Tenyleg az.😊

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

Metalmilitiakid
Érdekes az enyém 65 wattos mégis tudok vele halkan szólni, úgy hogy egy sima akusztikus gitár elnyomná. De majd maholnap kipróbáljuk milyen halk a tiéd.

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417