Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mennyiért adnád?

Metalmilitiakid
van rá pár egyszerû módszer hogy megszabadulj tõle, ha közel van a Duna adja magát, ha van kazánotok szintén, simán kivághatod a szemétbe is, de jobban örülnék ha elpostáznád nekem 😄 amúgy itt miskolcon bevesznek használt cuccokat , gondolom ott is.

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Lenne egy használt marshall vs 100 W-os fejem, hozzá 412-es láda, minden rendben van velük, el akarom adni a cuccot, mert mást akarok venni, de nem akarok nyûglõdni a hírdetéssel.
Hol tudnék tõlük a leggyorsabban megszabadulni?
Pesten a hangszerboltok be szoktak venni ilyen dolgokat kp ért?

fecska
manapság nem mindig könnyû társakat találni fõleg ha vidéki vagy...
keress hírdetéseket vagy adj fel nézegesd az internetet hangszerboltokat különb. intézményekpen pl: színház mûvház suli stb. építsd kapcsolataidat vagy igazából az a legjobb ha elmész olyan zenei rendezvényekre ami a te zenéd, és akik ott vannak valszeg õk is ezt a zenét szeretik szóval ez már le vantudva...
ha megvannak a tagok(😊) akkor próbálj velük egyenként és közösen is beszélni kérdezgetsd meg miért akarnak közösen zenélni vagy mit várnak ettõl az egésztõlstb...
próbatermet valami olyat, hogy mindenki beférjen és maradjon még egy kiis mozgásteretek is. ez legyen egy különálló helyiség vagy legyen kellõ hangszigetelése.
kereshetsz alagsorokat garázsokat de sok hely ad bérbe ilyen helyiségeket csak egy kicsit utána kell járni
legnagyobb baj a PA erõsítés hiánya ezt vagy bérlitek vagy beruháztok rá

a legfontosabb a fegyelem.. persze lehet lazulni és nem katonás fegyelemmel állni az erõsítõ mellett de tûzzetek ki elõre idõpontot pl a próbákhoz gyakoroljátok OTTHON a szám,okat ne a próbán tanud meg mert mindenki rád fog várni
késõbb majd minden fellépési lehetõséget meg kell ragadi
a próbákon is úgy kell jáccani mint élõben blokkokban és szünetet hagyni köztük stb.
az élõ:
itt az a legfontosabb hogy magatok adjátok és ne másoljatok (Pl.: ne gyújtsátok fel a gitárt majd ne verjétek szét a földön mint Jimmy)
és azt ne csináljátok hogy számok közt elmondja az énekes milyen napja volt hanem valami témát átvisztek két szám közé
ha nem sikerülnek a fellépések akkor változtassatok nevet stb.
dolgozzátok ki közösen a koncertprogramot és meg kell majd próbálni ésszel csinálni az egészet...
keresni kell a reklámlehetõséget, promóciókat stb..
de a legfontosabb: hogy ne a pénzért(ez még odébb van😊 hanem szenvedélybõl csináljátok
és mihamarabb el kell kezdeni írni saját tételeket mert anélkül bukta...
és mindig mondja mindig mindenki, hogy GYAKORLÁS GYAKORLÁS GYAKORLÁS!!!
sajnos manapság már egy kis pénzt is bele kell fordítani, de reméljük késõbb ez megtérül😊
jó kereskélést!!
és sok sikert!!!
(bocsi a helyesírásért!!!)

Mi, nálunk egy belvárosi lakásba próbálunk. Elektronikus dobot használ a dobosunk. Szóval nem olyan vészes. Meg persze próbálunk nem hangosak lenni. Próbánál úgy se kell falat bontani a hangerõvel.<#vigyor2>

Nekünk szerencsénk mert én csepeli vagyok és a dobosunk garázsában próbálunk de most vasárnap befagy a popsink xDD
Hecker007
próbatermek vannak szerintem Pesten bõven, csak meg kell õket keresni, hangszerboltosok talán ismerik õket, de googliban is rá lehet keresni
pl.: itt egy próbateremnek az oldala

És ha meg van már a banda, hogy lesz a próba terem?
Eyg ismerõsöm bandája egy egy bérelhetõ garázsban próbálnak székesfehérváron.. :S.
Azér az durva. Valami kényelmesebb megoldás? Mik jöhetnek szóba? Milyen helyeken szoktak próbálni, ha a saját lakás nem alkalmas? Mondjuk pesten mik a lehetõségek?
Akkor még ami érdekel, ha együtt a banda, hogy megy a komponálás és Szöveg írás? Egy valaki csinálja ezt?, vagy mindenki közösen, de akkor hogy? Úgy vettem észre mindenkinek kicsit más az ízlése..

stb <#fejvakaras>

<#vigyor> értem

Ismerõseid , akik zenélnek vagy apróhirdetésben feladsz egy levelet hogy "zenekart keresek" Fontos az is hogy milyen stílusú zenét szeretsz , és csak olyanokkal állj össze akik egy irány felé mennek :-) Mi hetente 1szer próbálunk.Vagy a gitáros átjön jammelni hozzám hogy kitaláljunk saját számokat stb...<#ravasz1> röviden ennyi aztán még 1000 féle variáció van...
Ha saját zenekart akarok, akkor annak mi a menete?
Mit és hogyan kell csinálni, a kezdéshez?

McGrady
:-)

Kuss!-magyarázta.

Caligo
Háát. Tapasztalatból tudom, hogy lehet. A gitártanárom évekig egy saját készítésû gitáron játszott, koncertezett. A nyúltúbon is sok videót találsz homemade gitárokkal. Nézd meg például ezt:

Nekem nem tetszik. Szerintem házilag nem lehet olyan gitárt csinálni, ami felvenné a versenyt a nagy nevek minõségi hangszereivel, amiket hozzáértõ szakemberek készítenek, egy már elõre jól megtervezett, kikísérletezett, stb összetevõkbõl.

Atenuatort használt már valaki erõsítõhöz?

Froopy
Én személy szerint még a hardver-lefúrásoktól tartanék lehet, ahol van. Nem nagy meló, de nem szeretem😊

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

Hecker007
nekem tetszik az ötlet, csak az a baj hogy még ezt le is kell festetni vagy legalább lakkoztatni azt meg házilag nem lehet a legszebben megoldani szerintem, jah meg amelyiknek ragasztani kell a nyakát gondolom ahhoz se jó akármilyen mezei faragasztó, szóval drága mulatság ez

Froopy
Elvileg olyan lenne. De sok értelme nincs a dolognak szerintem. 12,5 fontért a fejet is olyanra vágják, amilyenre akarod😄

Hecker007
Ez ilyen rakd össze magadnak dolog lenne?

Froopy

Hát ez kurva jó!!!

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

Hecker007
Ez nagyon jól szól gitáron 😄

Pofám leszakad 😮

\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" &#8212; Canalys Analyst Tim Coulling

Aquir

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Pretorian
Jaja köszi mindkettõtöknek, átnyálaztam mindkét linkelt oldalt még régebben. Bogner nem lenne rossz, csak hát 2 hónapig kenyéren és vizen kéne élnem, ha meg akarnám venni 😊
Mondjuk a Line 6 Spidert 80-90-ért el lehetne sózni. Utánanézek ennek az AMT B-1-nek.

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

E szerint Alice in Chains -hez bogner erõsítõk kellenek.
Mivel ezek drágák, $2,5 K egy ubershall, amire nekem is fáj nagyon a fogam, inkább vennék egy pedált (AMT B-1) amibe bele van építve a bogner féle hi gain preamp, és már csak egy csöves végfokozatú gitár amp kell.
Én a clean csatornán használnám a legtisztább beállítások mellett az fx loopba kötve, onnan közvetlen átmegy a végfokozat csöveire, és ott is a szép fél milliót érõ ubershall bogner féle hangzás.
Raknék még a B-1 után egy BBE sonic maximizert, ez olyan mint a jobb hi gain metál fejeken a resonance és presenc szabájozó. Ez nem egy eq, valamit csinál a hanggal amitõl a mélyek elég átütõek lesznek, agresszívak mint ahogy egy igazi ubershall csinálja.
Így kis erõsítõkön is lehet utánozni azt a hatalmas gyomorba vágó remegõ érzést, amitõl majd kiesik a gitár a kezedbõl, és remeg tõle az egész ház, bútorok stb. <#vigyor>
Sok sikert, remélem jókat mondtam.
Szia <#wave>

Állítólag a klasszikus AIC albumokon nem nagyon használt effekteket. Dunlop Cry Baby J.Hendrix wah, és kész.
A gitárhangzását 6-8 erõsítõbõl rakták össze.
Ezt nézted?

Pretorian
Csáo. G&L Rampage-et veszek jövõ hónapban (Jerry Cantrell), kéne valami jó kis pedál Alice in Chains-soundhoz. Boss Distortion 1-2-t nézegettem, de nemtom melyiket vegyem...valakinek van ötlete?
Néztem Jerry cuccait, de nemtom melyik albumon melyik pedálokat használta.

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

Metalmilitiakid
mert nem tûrik a másságot 😄

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Hecker007
miért büntetnek téged állandóan? 😮

Na.. visszajöttem. Lejárt a büntetésem. <#gonosz1>

Froopy
A piros Warwick is bírja? Arról nem hallottam túl jókat.

Metalmilitiakid
Én Warwick ot vagy D'Addario t használtam eddig, mind a kettõ jó volt.

Froopy
*ami

Froopy
Milyen húrt ajánlanátok basszusgitárra, aminek jó, és nem túl drága?

Froopy
Értem, köszi a választ!

Hecker007
szerintem Dunlopot vegyél, nekem azzal semmi gondom nem volt a régi gitáromnál, nem engedett el meg semmi, de csak akkor érdemes ilyenre pénzt adni hogyha sokat koncertezik az ember és vagy nagyon le van engedve a gitár és lecsúszhat a heveder a tartógombról vagy ha dobálod zenélés közben magadon a gitárt meg ugrálsz, amúgy fölösleges

Froopy
Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni tõletek, hogy szerintetek van-e értelme feltenni a basszusgitáromra egy straplock-ot. Használtok ti ilyet? Melyik jó ezek közül? Warwick-ról van fent youtube-on videó, h rázkódásra elenged😄

mélyebb hangtartományban akar játszani, vagy az "énekes" szeretné mélyebb hangon elmesélni a pokol kénköves bugyraiban szerzett élményeit, és ehhez alkalmazkodik

Metalmilitiakid
a metallica egyre ritkábban játszik E ben, inkább d, dropd, néha c

Úgy van, csak arra akartam rávilágitani, hogy attól az meg elég jól tud szólni.

MetallicA standard-és drop hangolásban is játszik . Népzene xD 😄
Mért az népzenét játszik?😊

Metalmilitiakid
Ebbõl a Metallicat hagyd ki legközelebb 😄

Eleg sok metal zenaker játszik standard hangolásban, Mettallica, Megadeth, Iron Maiden stb... jól szól az ugyis.
Persze ha death metal es társaira gondolsz ott biztos lejebb hangolnak.

Nagyon jól szól az erõsítõm Beast Machine hála neked <#gonosz1><#boxer>
fecska
Találkoztam Németországban egy sraccal aki ilyen baritonon nyomta A-ban

fecska
Milyen hülyén hangzana mar egy übermetál szám ha Eadghe-been cincogna?

"Lágyabbá"? Azért,mert együttesbe a dobos classic rock n'roll-t szeret,basszer punk-ot,én és a szólógitáros meg heavy és kell a több hangszín 😄 De majd eldõl melyik irányba vonulunk...Egyébként ne nézz analfabétának <#idiota> Elõtte egy gyakorlókombóm volt amin gain,bass,middle,treble,volume volt azt csókolom xDD
Beast Machine
Minekazt 😄

...vágod?

Metalmilitiakid
Például mert szükségük van egy x félhanggal mélyebb hangra a számukba hogy teljes legyen ??