Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

helló

nem biztos, hogy énekesek nézik ezt a fórumot de azért bepróbálom hátha 😄
dunaújvárosi bandába keresünk énekest, saját számokat játszanánk, ami pedig modern metál lenne
elvárások: tudj énekelni, hörögni (ezalatt nem disznóröfögést értek 😄) valami ilyesmire gondoltunk: http://www.youtube.com/watch?v=yWS64yQubZg (sry de nem engedi az url beszúrást...), valamint szövegírás (lehetõleg angolul)
ha érdekel írj privit
R.I.P Gary
KILLER2
Köszi, egész jó. Sajnos még nem nagyon volt idõm próbálgatni, meg finomítgatni, de nagyon jó kiindulási alapot adtál, köszi!

Töltsük le az internetet!

Hát a Hardcore az inkább egy életérzés mintsem egy szimpla mûfaj amiben csak üvöltenek meg pankoskodnak szerintem, meghát rendesen benne kell lenni, hogy tudjad élvezni. Bocsánat, hogy csak úgy beleszólok, de kicsit degradálónak éreztem a kijelentésedet a hardcore-al kapcsolatban, és nekem rendesen a szívügyem is a dolog. Ugyanakkor a Parkway Drive egy királyság, minden számukat imádom. Amúgy ha szereted az ilyesmit, akkor ajánlom neked a Buried In Veronát.

Positive Mental Attitude

Sziasztok! Gitárvásárlás elõtt állok, és kettõ között vacilálok. Az egyik a Takamine G320 Takamine G320 , a másik epdig a Takamine G320-NS Takamine G320-NS. Az lenne a kérdésem, hogy mi a különbség a kettõ darab között, vagy milyen lényegesebb eltérések vannak, ha vannak. A tapasztalatok is érdekelnek. Köszi elõre is!
R.I.P. Gary.

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

Elhunyt Gary Moore.
R.I.P.

fecska
fecska
mármint a hangszíne humbuckeren
ja és le sem hangoltam úgyhogy lehet hogy nem olyan, de mondom ha elmondot milyen hangra gondolsz akkor átszerkesztem

fecska
valószínûsítem volt már hasonló próbálkozásod, sajnos csak egy sztrató volt itthon és fejhallgatót használtam de hátha jó.
de ha leírod hogy mit kellene rajta változtatnin akkor segítek
ui. ha túl sötét akkor a rackban a kompresszor drive-ból vegyél vissza vagy a mid freq-bõl

KILLER2
Az jöhet, ha esetleg ráérsz. Azért én is leírom még egyszer,hogy mit használ Alexi. Bár ez nem tudom, hogy mennyire aktuális felszerelés, de mindig is jól szólt, szóval nem igazán számít.
Ezeket használja:
* 3 ESP Alexi Laiho Signature guitars
* Shure UHF Marcad Diversity MKII wireless receiver
* Lee Jackson Perfect Connection GP-1000 tube preamp
* RSP 2400 Hush/Enhancer/Exciter
* Rocktron Intellifex
* VHT Two/Fifty/Two Stereo tube poweramp
* Marshall 1960B Straight front, 300W Stereo 4×12 Cab
* 2 75-watt Celestion G12T-75 Speakers

fecska
a marci 412 a lebnagyonbrútálabb láda ilyen ordítósizékhez azt hiszem valami30 vagy 60 l-el nagyobb mint a többi

fecska
jah bocs már láttam leírták

fecska
ha leírod a cuccot összedobok neked egy presetet AT-ben

imádom....a kedvenc együttesem<#eljen><#eljen><#worship>

"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"

Keményebb is mint az a kaki powerball amit mindenki használ. <#eplus2>

KILLER2
Ez egész jó!

Hát...
Ami kijön a gitárból az mono jacken jön. Nálam a stomp boxok monók, bár van egy két stereo pedálom is, chorus, meg delay szokott ilyen lenni, de azokba is úgy van hogy két mono csati van benne.

Az nem gond ha stereo jackes pedálba mono kábelt dugsz, akkor mind két stereo csatornán a mono jel megy.
Viszont egy mono csatlakozóba stereo kábel már nem jó, akkor kimarad az egyik csatorna.

A mono kábel vége két részre van osztva, a stereo meg háromra.
Nálam úgy van hogy az aranyozott érintkezõket ilyen fekete mûanyag karikák határolják el a jack dugón.

Bass dolgokhoz nem konyítok.
De tervezek valami kis kombós bass motyót összerakni valamikor a jövõben, csak úgy tapasztalat szerzés képen.
Komolyan meg úgy csinálnám, hogy bass gitár - valamilyen bass erõsítõ - efekt loopba egy 31 bandos EQ meg egy line6 pod x3 live multi pedál, ez teli van minden féle efektel, vagy 100 féle van benne, csak az efekteket használnám az AMP és láda modellezést meg kikapcsolnám benne.
A bass erõsítõ és a láda közé meg betennék egy erre alkalmas DI boxot.
Whirlwind Director Premium Direct Box
Jobb helyeken nem szoktak szarakodni a bassgitár ládájának mikrofonozásával. Direct boxon keresztül szokták felvenni, azt írják, hogy úgy jobb a minõség, nem gyengül a jel. Majd ezt szokták még a keverõn equzni.
Ez jó kis leírás hogy érdemes csinálni a dolgot. Röviden tippekben leírja a fontos dolgokat.
20 Tips On Recording Guitars

ha már engl savage
papa roach ? pffff... <#shakehead> Egyébént te valószínû hogy tudod a választ 30128-ra és 30131-re 😄
Akkor nu metál. <#fogmosas> Azt én is nagyon szeretem.
Lefekvés elõtt szoktam betenni ilyeneket, hogy megnyugodjak.
Biztos ilyenek is bejönnek neked mint a papa roach, godsmack.
Tudok egy jót amibe hallgass bele.
Element Eighty
Nem nagyon ismert sehol, de nagyon jó kis zenéket csinál, változatos, de kemény numetal.<#taps>

Én minden vonalon <#wink> Countrytól elkezdve a metalcore-ig 😄 Kedvencet nem tudok választani , bár mostanában System Of A Down marathon megy <#nyes>
<#vigyor><#beka3>
Én ilyen metalcore, screamo, és posthardcore vonalon vagyok.
Azóta hogy rááltam ezekre, más már nem is nagyon érdekel, minden olyan fika gyengének tûnik ezek mellett. A sima HC vonal is elég zúzós, de túl nyers és monoton nekem. Ezekben meg amiket felsoroltam van minden féle, még nyálas nyafogások is az ordítások mellett, változatosabbak, dallamosabbak is, keverednek a dolgok és ez így jó szerintem.

Elég nagy buherálásra készül a bassgityósunk...Bass erõsítõ , elektromos gitár és ha még nem lenne elég : zoom effekt <#nyes> <#idiota> Nem lesz nagy baj ?
Nekem =)
KILLER2
Köszi, nekiesek a beállításoknak. A hangszóró nagy segítség volt, mert a beállításoknál ott szoktam sokat szarozni. A közép az ki van emelve rendesen, ezt én is így tudom.

Vettem egy lábkapcsolót...(Proel GF28)Végre a 3. boltba volt , mire kiderült h mono jackes...Mennyi különbség van a sztereo és a mono jack közt ?
A véleményem szerint a videóban ilyen felszerelésen játszik a faszi.

gitár
ESP USA Alexi Laiho Custom Shop
EMG ALX W ABQ passzív szedõkkel
EMG ALX W ABQ
Aztán ez belemegy egy ilyenbe:
ENGL E-670
engl
Szerintem egy kicsit ki van emelve a közép, a magas meg egy kicsit visszavéve.
Alatta meg mintha egy Marshall 1960A 300W os ládát látnék.
Az ilyen kemény hangzásoknál a legtöbbször ha marshall ládát látok az 1960A. Ez mélyebbre lemegy, mint a többi marshall és feszesebbek, pontosabbak is rajta a mélyek. Biztos ezért is használják ezt olyan sokan. Vintage 30 as szórókkal szerelt ládákat is sokszor használnak ilyen hangzásokhoz.

ENGL bõl a savage nagyon bejövõs.

Gitározni? Az alapok mennek, de még ilyen gyorsan és pontosan nem megy.
Demphelési problémáim is vannak, egyszerûen nem tudtam rájönni magamtól, hogy pontosan mi az a technika amivel ki tudod némítani az összes húrt és csak azt hagyni szabadon amit éppen pengetsz. Hi gain riffeknél ez kurva fontos, mert az egész játék zajos, feedbackes lesz, ha ez nem megy és az nemjó.
Lassan meg tudom oldani, de ilyen gyors riffeknél <#guluszem1>
Akkor még problémám van a pinch harmonic-al is.
A mély húroknál megy, de még mindig nem tom azt a teknikát amivel mindig 100% osan sikerülhet a dolog a magasabb húroknál is.
Ez egy olyan dolog nálam, hogy vagy sikerül vagy nem.
Olyan gitár tanár kéne nekem aki nem ilyen blues, meg jazz szarságokat tanít, hanem meg tudja tanítani a modernebbeket is, metálhoz a gitár technikákat

KILLER2
*ENG=ENGL

mumpic
azt ugye vágod hogy gitározni is tudni kell, a cucc önmagában még nem szólal meg? 😊

KILLER2
Nekem ez kicsit sok 😊 Nem bírom az ilyen éneket, ilyen hörgõsebb félébõl egyedül az Arch Enemy-t kedvelem, meg ha ide lehet sorolni a Children of Bodomot, akkor az az egyik kedvencem 😊 A gitárnak viszont fasza hangja van, az bejövõs.
Esetleg hasonlómód nem fejted meg a Children of Bodom hangzását? 😊 Amúgy komolyan, nincs valakinek tippje, hogy hogy lehet olyan hangzást elérni, mint ebben a videóban? Mivel jelenleg elég fapados a "felszerelésem" (egy Comet 10W erõsítõ, amirõl még soha semmit nem találtam és egy Cort X1), ezért AmpliTube-al próbálok ilyesmi hangot kreálni, eddig nem sok sikerrel. Egyszer GuitarProhoz találtam egy beállítást, ami hasonlított, csak használhatatlanul zajos volt. Esetleg van valakinek tippje? Milyen effektek, erõsítõ és beállítások? Papíron tudom, hogy mit használ Alexi (aki játszik), de az nem sokat segített, pláne, hogy itt egyáltalán nem használ effekt, meg semmi szart rack-ben, csak azt a cseszett nagy Marshall-t rajta az ENG fejjel. Meg ott van a pickup gain boost-ja is, de nem hiszem, hogy az ne lenne pótolható egy kis plusz gain effektel.
Szóval bármi tipp effektekhez és beállításokhoz?

Kinek jönnek be az ilyen metalcore féle zenék?

Amúgy meg megfejtettem a Parkway drive brutális hangzásának a titkát.
Ha valakit érdekel, mert nincs rajta a neten hivatalosan a guitar gear, csak koncertekrõl készült képekbõl lehet találgatni.
De most már biztosra tudom. Le is ellenõriztem a hangzást.

Szóval az egyik gitár egy Krank Revolution-t hajt meg, a midrange ki scoopolva. Ez adja a brutális mélyeket, szerintem ebben van a legtöbb gain ami létezik az erõsítõkben.

A másik meg egy egyszerû Mesa boogie Dual rectifier, amit egy maxon od9 tube screameren keresztûl hajtanak meg, az effekt loopba meg van egy bbe sonic maximizer. Szerintem itt egy kicsit le van véve a mély, hogy illeszkedjen a hang a másik erõsítõhöz is. Ez adja azt a szõrös, zúgós nyers hangot a riffeknél. <#vigyor> Szerintem nagyon üt

Parkway Drive - Carrion

<#kerdes> Semmi, csak szétröhögtem magam rajta és gondoltam megosztom, biztos más is akar rajta röhögni. <#fogmosas>

fecska
és?

Ezt egy postból kukáztam ki a hangmester forumon:
Seggbealigátor-tól

... Egy gyárilag rackes vypyrnek biztos lenne valamekkora vásárlói köre, de egy kombóból kioperált, rack dobozba rakott összesufnizott cuccot tudod ki venne meg? Az, akinek szemet szúrt, hogy 90%-al olcsóbban adod, mint a kombó árának a fele <#idiota>
Tiszta jó indulatból mondom ezt neked, hisz nem egészen egy nappal ezelõtt a saját bevallásod alapján kiderült, hogy motyó buzi vagy, ergo valószínûleg nem túl sok idõ elteltével már arra fogsz vágyni, hogy egy Mesa V-Twint építsen össze neked Mákos egy Line6 HD147 Vetta alapú végfokával.
Ha ezt megcsinálod, az egyeneságú bukó, bár valószínûleg nem találsz olyan embert aki ezt bevállalná neked, és ez a te szerencséd <#vigyor0>

Aquir
my bad 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Isteni egy dolog a killswitch amúgy. pár hete én is dobtam egyet a gityómra és nemigen tudok róla leszállni

\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" &#8212; Canalys Analyst Tim Coulling

sz4bolcs
"mi az, amit nem csinál"

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Aquir
vibrato

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Mi lehet ott neki a háttérben?
Egy mesa recto, vagy peavey tri X nek nézem.

sz4bolcs
Gitárvideós vonalhoz:
Ez a Buckethead egy állat, 7:50-nél mi az, amit nem csinál azzal az egy szál hanggal?! <#gonosz1>

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

ment privi😊
van benne csõ, én raktam bele

Sovtek 12AX7LP, viszont a végfok tranzisztoros.
Valvestate, innen a neve is, hogy a valve és a solid-state "tranzisztor" szót összerakták. De a hangja elég karakteres, tipikus marshall.

Viszont engem érdekelne!😄
Akkor gondolom nem csöves.😊
80-100 ért, fej, ládikó együtt.

Pretorian
Pesten is nehéz, bár mûfaja válogatja...haverom gitáros, progresszív/math muzsikához keres évek óta dobost, basszert, sehol senki...jó, mondjuk a Meshuggah-féle vonalhoz kell a skill.

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?