Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Milyen fajta húrt ajánlanátok elektromos gitárra? Lassan cserélnem kellene õket. Fenderen és Ernie Ball-on gondolkodom. Vagy esetleg valami más??
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Nézd meg nem-e görbe a nyak
A húr magasság azonban valóban nagy. Lehetséges azon állítani?
lehet nagy a húrmagasság is, és túl távol vannak a húrok a fogólaptól, és nagy erõvel kell lenyomni õket, ami kikészítheti az újjacskáidat. 😊
Ha nejlon húrt raknék rá, mitõl lenne szarabb?
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.
ASUS STRIX B550-F | Ryzen 5 5600X | Sapphire Nitro+ Radeon 6650XT 8GB | HyperXRenegade Fury 2x16GB DDR4-3600CL16 | CM Elite 350K | Fractal Ion+2 Platinum 760W | Samsung 970 EVO 250GB + 1TB |
Ez a gitár nem metálra van, és a húrláb sem erre van tervezve, már így is 80 kilóval feszítik a húrok a lábat.
Meg 11 es húroknál már a nyakban lévõ ellenfeszítõ pálcát is át kell állítani. Ahhoz meg érteni is kell.
mindegy, egyébként sikerült kiszedni a csavart károkozás nélkül, holnap veszek új csavarokat meg rugókat hozzá, aztán jó lesz. beállításra persze elviszem majd boltba, most csak a kíváncsiság vezérelt abban, hogy elkezdjek gányolni vele.
György
Squierem volt nekem is az tényleg nem komálja az ilyen vegyes húrokat nekem is 52-10 volt rajta, de nem ilyen gitárra való ez a húr, fõleg akkor hogyha az ember nem tudja hozzá állítani a gitárt rendesen.
Azzal egyetértek hogy csak leengedett húrokkal szereljük a gitárt, meg tremolót csak új húrokkal állítunk be.
Amúgy meg gitárt szerelni csak leeresztett húrokkal szabad.
Szerintem nincs más hátra, meg kell fúrni a csavart.
De ezt inkább hagyd a szakemberekre, vidd el egy gitárszervízeshez.
Amúgy meg stratókra nem igen szokás vastag húrokat tenni.
A stratók pont a fényes, csilingelõ harsány hangzásra vannak kihegyezve, erre meg inkább vékonyabb húrok valók.
meg akartam húzni a csavarokat hátul (squier strat standard) a rugóknál, mert mióta 10-es húr van fent, nagyon megemelkedik a híd és fosul szól az egész.
levettem a rugókat, amilyen hülye vagyok (az mi, hogy ezen a foson összesen 2 rugó van hátul?), visszatenni meg nem tudom, mert az egyik csavar egyáltalán nem mozdul (a másik kijött nagynehezen). a csavar feje már szétment, nem viszi a csavarhúzó 😊 harapófogó sem segít.
hogy oldjam meg úgy, hogy közben nem rontom el (jobban) a gitárt?
mondtam már, hogy megõrülök?
György
0:41->0:45
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx
A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?
[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417
Hogy lehet ilyen "éles" hangot elérni ujjal való pengetésnél, mint ebben a videóban? Vagy ez maga a Fender hatás?😄 Van egy JB-kópiám, az ennél tompábban szól szerintem.
A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?