Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tibi7
Hali!
Milyen fajta húrt ajánlanátok elektromos gitárra? Lassan cserélnem kellene õket. Fenderen és Ernie Ball-on gondolkodom. Vagy esetleg valami más??
sz4bolcs

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

sz4bolcs
lol, mekkora közönség.... Én is szeretném egyszer KFC-fejût egy kis kocsmában látni..

up

RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

Boconadi
nem görbe
fecska
FAKE!

Caligo
Én is akusztikus gitárról beszélek, lehet te értesz félre valamit.
Nézd meg nem-e görbe a nyak

Boconadi
én akusztikus gitárról beszélek, lehet félreértettetek valamit.
A húr magasság azonban valóban nagy. Lehetséges azon állítani?

Caligo
A kézsérülésem után én egyszerûen tettem rá egy 9-es elektromos szettet. Semmi bajom azóta...

😊
lehet nagy a húrmagasság is, és túl távol vannak a húrok a fogólaptól, és nagy erõvel kell lenyomni õket, ami kikészítheti az újjacskáidat. 😊

Hecker007
Ha a bronz húr kemény akkor rakjál rá elektromosra való húrt az puhább, igaz halkabb is lesz a gitár.

Boconadi
az ujjam kemény mint a beton. Lehet csak sokat játszottam nájlon húroson aztán most furcsa megint.

Ha nejlon húrt raknék rá, mitõl lenne szarabb?
Aquir
A húr jó. bõrkeményedés fog létrejönni, hogy ellenálljon a nyomásnak

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Boconadi
miért is? Már néha kínzás játszanom a fémhúroson. Gyöngéd pici ujjaimat kikészíti. Vagy a húrral a probléma?
köszönöm mindkettõtöknek!
csokalaci
Ez hátha segít

http://facebook.com/musicleander

Ez nem tabulatúra. Csak azt mutatja, h a dalszöveg egyes részeinél milyen akkordokat kell pengetned, ha kísérni akarsz gitárral. Hallgasd a számot (esetleg énekeld, vagy dúdold a dallamot), és közben lassan pengesd az akkordokat a megfelelõ helyeken! Ha odaérsz a következõhöz, akkor válts gyorsan!

Nekem is. De az nincs hogy hogyan kell lejátszani stb.
oliwwer
Nekem úgy van, hogy ha ráviszem a kottára az egeret,akkor kiírja hogy hogyfan kell lefogni. Ha neked nem, akkor válts böngészõt.
Valaki segítene? Szombatra kéne megtanulnom a kedvesemnek. :/
az addig ok, de nem mutat semmit hogy mit mikor fogjak le, és mit pengessek....
milk4
Pipáld ki hogy "Display chord diagrams".

Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.

tabot*
Ezt a tapbot hogy kell olvasni?
Skypack
hali egy Cort X6os gitár megvételén gondolkozok, metálra használnám szerintetek jó vétel ebben az árkategóriában ?

ASUS STRIX B550-F | Ryzen 5 5600X | Sapphire Nitro+ Radeon 6650XT 8GB | HyperXRenegade Fury 2x16GB DDR4-3600CL16 | CM Elite 350K | Fractal Ion+2 Platinum 760W | Samsung 970 EVO 250GB + 1TB |

Caligo
Megoldható, csak nincs értelme...

Boconadi
#30167?
Hecker007
Úgy van ahogy F1ú mondja. Max 10es húrt érdemes rakni arra a gitárra.

Stratora ne rakj 10-esnél nagyobb húrokat szerintem.
Ez a gitár nem metálra van, és a húrláb sem erre van tervezve, már így is 80 kilóval feszítik a húrok a lábat.
Meg 11 es húroknál már a nyakban lévõ ellenfeszítõ pálcát is át kell állítani. Ahhoz meg érteni is kell.

Épp holnap akarom újrahúroztatni a strato Ibanez Gio Grx 70-em...Eddig 9-es(v 10 nem tudom mert használtan vettem)Nem volt még rajta 11-es húr.Ennél a gitárnál nem fog megemelkedni a híd 11-esnél ?
sapkafej
leengedett húrokkal szedtem szét nyilván. humbuckeres a gitár, de persze ha 3-4 évvel ezelõtt lennék, nem ezt a gitárt venném a jelenlegi zenei ízlésemhez. én úgy tudtam, hogy 10-es húrt még bármilyen gitárnak el kell bírnia, azért van annál vastagabb búven. a probléma az, hogy hogy lehet csak 2 rugót tenni hátulra? vagy legalább adtak volna hozzá pluszba. a legfosabb gitárokban is van legalább három, 9-es húr mellett.

mindegy, egyébként sikerült kiszedni a csavart károkozás nélkül, holnap veszek új csavarokat meg rugókat hozzá, aztán jó lesz. beállításra persze elviszem majd boltba, most csak a kíváncsiság vezérelt abban, hogy elkezdjek gányolni vele.

György

Hecker007
Azt írta hogy 2 rugó van benne csak, akkor nem csodálom hogy felemelkedett, a squierekben amúgy sincsenek valami túl erõs rugók, nekem a hohneremben 3 rugó van, de a 11-es húr nem tudta felemelni 😊
Squierem volt nekem is az tényleg nem komálja az ilyen vegyes húrokat nekem is 52-10 volt rajta, de nem ilyen gitárra való ez a húr, fõleg akkor hogyha az ember nem tudja hozzá állítani a gitárt rendesen.
Azzal egyetértek hogy csak leengedett húrokkal szereljük a gitárt, meg tremolót csak új húrokkal állítunk be.

Lehet az 52-10 is, nem mondta. Gondolom hogy vastag hogy ha felhúzta a tremolót. Nekem is van ilyen gitárom, és nem szereti a tremoló ha nagy erõvel húzzák a hrok mert felemelkedik.
Amúgy meg gitárt szerelni csak leeresztett húrokkal szabad.

Hecker007
Jobb lett volna hogyha rögtön olyanhoz viszed aki ért hozzá, mostmár mást úgyse nagyon lehet csinálni vele otthon.

Hecker007
A 10-es húr még nem vastag, hogyha 12-13-ast rakott volna rá az lenne a vastag, az meg hogy milyen a hangja a húr anyagától függ, meg hogy mennyi kosz van a húrokon.

Boconadi
megoldható, hogy fémhúros akusztikusra nájlon húrokat rakok?
mondtad..
Szerintem nincs más hátra, meg kell fúrni a csavart.
De ezt inkább hagyd a szakemberekre, vidd el egy gitárszervízeshez.
Amúgy meg stratókra nem igen szokás vastag húrokat tenni.
A stratók pont a fényes, csilingelõ harsány hangzásra vannak kihegyezve, erre meg inkább vékonyabb húrok valók.

sapkafej
megõrülök.
meg akartam húzni a csavarokat hátul (squier strat standard) a rugóknál, mert mióta 10-es húr van fent, nagyon megemelkedik a híd és fosul szól az egész.
levettem a rugókat, amilyen hülye vagyok (az mi, hogy ezen a foson összesen 2 rugó van hátul?), visszatenni meg nem tudom, mert az egyik csavar egyáltalán nem mozdul (a másik kijött nagynehezen). a csavar feje már szétment, nem viszi a csavarhúzó 😊 harapófogó sem segít.

hogy oldjam meg úgy, hogy közben nem rontom el (jobban) a gitárt?
mondtam már, hogy megõrülök?

György

csokalaci
<#taps><#eljen>

sz4bolcs
omg, ez a hang.. (és szóló) <#szeret>
0:41->0:45

csokalaci
Akkor még egy 😊

<#eljen> /me LG-fan

Qrvajó!😄

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

Froopy
Okés, köszi. Sajnos a kérdés feltevése után néztem meg a videó leírását😄 Ott leírja, hogy miket használt. Még egyszer thx.

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

Metalmilitiakid
Elsõ lépés, mint látod a hátsó hangszedõn támaszkodva kell pengetni, mert minél hátrébb pengetsz annál élesebb, valamint nem árt egy kis tónust tolni mellé, de ha van vmi kis effekted az is besegít.

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Froopy
Sziasztok!
Hogy lehet ilyen "éles" hangot elérni ujjal való pengetésnél, mint ebben a videóban? Vagy ez maga a Fender hatás?😄 Van egy JB-kópiám, az ennél tompábban szól szerintem.

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

Atwa
Sziasztok! Már egy ideje gitározok,van is egy elektromos gitárom,amihez csak Pod farmot használok.Szerintetek felesleges lenne venni mellé egy Line 6 Spider IV erõsítõt?(15 wattosat)

csokalaci
Ennek a csávónak iszonyat jó videói vannak még. Érdemes megnézni õket 😊
Lady Gaga fanoknak(már ha van egyeltalán olyan), de fõleg azoknak akik szeretik a metal-t <#lama>: