Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx
Most olyan Marshallom van, mint amilyet linkeltél, azzal meg vagyok elégedve😊 Bár ennek sincs csúcshangzása, de ennyi pénzért nem is várhat mást az ember😊
Egyébként meg próbáld ki mind2-t és amelyik jobban tetszik😄
Szertnek majd egy Black Star 5w csoves kombot es kis pedalokat majd hozza, meg talan a ME-70 egy GT 10re cserelni, ha lesz penz ra.😊
Bluestol a metalig nalam minden johet, de meg csak kezdo vagyok.😊
PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke
Szeretnék rendelni tõle 1-2 összeépítõs csomagot mert saját dobozom az lenne hozzá, csak nem tudom hogy mennyire jók a cuccai. :S
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
szerk.: effekt vásárlás elõtt érdemes amúgy személyesen kipróbálni mert az hogy másnak tetszik a hangja az egy dolog, az a lényeg hogy neked jó legyen 😊 érdemes youtube-on is nézni egy két tesztet, videót vagy valamit róla, az ultimateguitar.com-on vannak tesztek is mindenféle gitárcucchoz, de a személyes próba mindíg a legjobb
Felhívás hangszeres oktatóknak, zenetanároknak, tanulóknak!
Szeretnék lehetõségként felajánlani egy ingyenes hirdetési felületet az új honlapomon. Az oldalon városokra bontva és hangszer szerint lehet regisztrálni, ezután megjelentek az adatbázisban és a tanárok, vagy tanulni vágyók város és hangszer szerint kereshetnek tanárt, vagy tanulót! Az oldalt folyamatosan keresõ optimalizáljuk, így 3 hónapon belül egyre feljebb kerül a google listáján.
Gyertek, regisztráljatok még ma!
Gitáriskola.hu
koncertek, tesztek, hírek, hangszeres oktatás
ASUS STRIX B550-F | Ryzen 5 5600X | Sapphire Nitro+ Radeon 6650XT 8GB | HyperXRenegade Fury 2x16GB DDR4-3600CL16 | CM Elite 350K | Fractal Ion+2 Platinum 760W | Samsung 970 EVO 250GB + 1TB |
Magas kimenõ jellû hummal meg hi gain vagy modern hangzást padló gainnal <#beka2>#beka2> és így olyan mintha lenne egy peavey 5150 esem.
De mi van a line6 effektekkel? Valaki hallott már õket élõben?
A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?
Ebben a kettõben csak pedálok vannak modellezve, és asszem be lehet úgy is kötni hogy a modulációs efekteket, delay-eket a loopba a torzítókat, wah pedálokat, stb. meg az erõsítõ bemenetére és akkor azokat is tudod használni hogyha kellenének esetleg.
Én nem nagyon szeretem a modellezéses dolgokat, szóval nem azért venném, hanem olyan dolog kellene, amivel egyben meg tudok oldani minden féle trükköt hangzást, effektet az effekt loopba kötve.
Nemtom mit érdemes venni, boss gt10, vagy line6 x3 live padot. Ennek nemtom milyen minõségûek az effektjei.
Ami van róla bemutató anyag hangminta azok is mind az erõsítõ modellezésre épülnek, én meg csak az effekteket akarom használni.
Láda meg mikrofon szimuláció sem kell.
Mit lenne érdemes venni szerintetek?
Lenne nekem egy kisebb nagyobb problémám az efektetknél.. szeretnék összehozni valami 60-70-es olyan bluesos pszichedelikus hangzást amit marha egyszerûen egy fuzz pedállal meg tudnék oldani csak hogy nekem egy elég kicsi tranzisztoros erõsítésem van és ha jól tudom a fuzz pedálokat arra használták régen hogy a tirisztort hajtsák szét ami ha jól értettem az elektron csõbe van.. és azt mondták hogy emiatta a mély hangok felejtõsek
na most akkor ez tévedés vagy csak arra gondoltak hogy nem fogok egy metálos basszusos hangot kiszedni ami ugyebár annyira nem is kell
ha mégis nagyon csúnya lenne a hangja mivel lehetne megoldani egy hasonló hangzást? nem nagyon szeretnék csöves elõfokot meg erõsítõt mert minimális a kassza 😄 de egy jó tippet szívesen várnék 😊
Hohner Professional ST '59 Strat, Ibanez RG370DX, Line6 Spider III 30W, Vox Tonelab ST
Tervben van egy boss GT10, és egy saját építésû csöves végfok, és a Hohner teljes felújítása, de sajnos ezekbõl egy éven belül nem biztos hogy bármelyik megvalósul pénzhiány miatt :S
A nagy hangnyomás eléréséért, és a hangtér egyenletes lesugárzása érdekében. A magasabb hangoknak is rosszabb a térakusztikájuk, nehezebben terjednek.
A másik meg, hogy a képen lévõ marshall végfok stereo, tehát a legjobb ha két ládát használsz és így sokkal jobban is érvényesülnek a stereo chorus, delay és egyébb stereo effektek.
[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417
Basszuserõsítõ vásárláson gondolkozom. Melyiket vennétek? Warwick 30 W-ost vagy a szintén 30 W-os Marshall-t? Vagy ha tudtok ajánlani egyebet 40-50.000 között, akkor mit?😊
Köszi!
A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?
(esetleg a stereo hangzás miatt? Valaki súgja meg)
Máshol is hasonló összeállításokat írnak.
Annyi biztos hogy fenderekkel tolják, és mindig van egy strató is az összeállításban. Elég sokat cserélõdnek a tagok, egyedül a basszgitáros alapító aki stabilan örök darab az együttesben.
Hallok chorust, delay-t és egy kis reverbet, van néhol flanger és fázis eltolás is.
ui.: a szóló annyira nem lényeges, a kíséreté kéne inkább:S
Töltsük le az internetet!
PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke
De szerintem egy párat sokkal olcsóbban is megcsinálnak, amik már nagyon el vannak használva.
Én is keresek olyan helyet ahol olcsón de jó minõségben csinálják a bundcserét.
Bundcserénél válassz inkább kicsit magasabb bundokat, szerintem azokon könnyebb játszani és szebb lesz a hang is nem kell olyan erõvel nyomni a húrokat hogy stabilan támasztódjon és ne rezegjen be.
A másik meg hogy edzett acél bundokat kell kérni, azok nem kopnak el.
Szóval akkor hol érdemes bundokat cseréltetni?
Hol milyen munkát végeznek és mennyiért.
Tapasztalatok? Van egy lelakott les paulom és szeretném felújítani.
Más:
Az elsõ 7-8 bund a gitáromon eléggé megkopott már a húroktól, és néha bezavar a tiszta játszásban. Hangszerész ki tudja cserélni nekem a bundokat? És ha igen érdemes-e, vannak-e buktatói a dolognak, és mennyibe kerülhet vajon? Na meg persze találok-e egyáltalán valahol jó hangszerészt...?
Nekem nincsenek vele gondjaim, és nálam a stratón ez hozza ki legjobban a strato soundot. A húrok vékonyak, gyorsabban fáradnak de szép fényes hangjuk van.
Nagyon ajánlom még részemrõl az elixir húrokat kipróbálásra.