Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nincs mit😊

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

Froopy
Köszi szépen, nemsokára kipróbálom õket!😊

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

Warwickot nem ajánlom... Nekem egy 60Wos volt, de nagyon nem jött be egy idõ után... nem is tudom már mi volt vele a legnagyobb bajom... talán az, hogy alig adott ki magából magasat.
Most olyan Marshallom van, mint amilyet linkeltél, azzal meg vagyok elégedve😊 Bár ennek sincs csúcshangzása, de ennyi pénzért nem is várhat mást az ember😊
Egyébként meg próbáld ki mind2-t és amelyik jobban tetszik😄

Schecter C1 Hellraiser, Fender Mustang II 40W, Boss ME-70, L6 Guitar port.

Szertnek majd egy Black Star 5w csoves kombot es kis pedalokat majd hozza, meg talan a ME-70 egy GT 10re cserelni, ha lesz penz ra.😊
Bluestol a metalig nalam minden johet, de meg csak kezdo vagyok.😊

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

Hecker007
Valaki találkozott már Ewr effektjeivel? Van valakinek tapasztalata velük?
Szeretnék rendelni tõle 1-2 összeépítõs csomagot mert saját dobozom az lenne hozzá, csak nem tudom hogy mennyire jók a cuccai. :S

Aquir
tegnapra

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Russian Noise Reduction System

Hecker007
Itt egész jól átjön hogy milyen a hangja, nem tudom hogy milyen erõsítõre van kötve, de szerintem a hangon nincs sok utómunka, mert a szóló beállítást mikor benyomja hallatszik az a jellegzetes szúgás ami általában szokott midnden nagyobb torzításnál

Hecker007
én az m9-est próbáltam ki egy VT100-as marshalon, szerintem van olyan jó minõségû a hangja mint a bossnak ráadásul sokkal egyszerûbb a kezelése, sajnos más nem is csinál külön stomp modellezõt ha jól tudom, így más alternatíva szerintem nincs rá, ilyen célra meg szerintem fölösleges gt10-et venni, akkor már inkább egy gt6 vagy gt5 használtan és akkor azok még olcsóbbak is meg nincs bennük erõsítõ modellezés, hangzásra meg ugyanolyan jók azok is, még a zoomoknak is nagyon jó effektjei vannak, csak hát azok is erõsítõ modellezõsek inkább

szerk.: effekt vásárlás elõtt érdemes amúgy személyesen kipróbálni mert az hogy másnak tetszik a hangja az egy dolog, az a lényeg hogy neked jó legyen 😊 érdemes youtube-on is nézni egy két tesztet, videót vagy valamit róla, az ultimateguitar.com-on vannak tesztek is mindenféle gitárcucchoz, de a személyes próba mindíg a legjobb

Sziasztok!
Felhívás hangszeres oktatóknak, zenetanároknak, tanulóknak!

Szeretnék lehetõségként felajánlani egy ingyenes hirdetési felületet az új honlapomon. Az oldalon városokra bontva és hangszer szerint lehet regisztrálni, ezután megjelentek az adatbázisban és a tanárok, vagy tanulni vágyók város és hangszer szerint kereshetnek tanárt, vagy tanulót! Az oldalt folyamatosan keresõ optimalizáljuk, így 3 hónapon belül egyre feljebb kerül a google listáján.

Gyertek, regisztráljatok még ma!

Gitáriskola.hu
koncertek, tesztek, hírek, hangszeres oktatás
Skypack
Cort X6 BK, Line6 Spider III 30W , BOSS MT-2 fõként metálos vonalokban, de sok más stílust is de fõként a durvábbakat, de csak szépen dallamos riffekkel, szolókkal

ASUS STRIX B550-F | Ryzen 5 5600X | Sapphire Nitro+ Radeon 6650XT 8GB | HyperXRenegade Fury 2x16GB DDR4-3600CL16 | CM Elite 350K | Fractal Ion+2 Platinum 760W | Samsung 970 EVO 250GB + 1TB |

stratóval amiben 3 single coil van, a vintage hangzást használom 1/3-ad vagy fél gainon. Szép fényes bluesos hangképet ad.
Magas kimenõ jellû hummal meg hi gain vagy modern hangzást padló gainnal <#beka2> és így olyan mintha lenne egy peavey 5150 esem.

De mi van a line6 effektekkel? Valaki hallott már õket élõben?

joshua
Eddig nem is találtam mást aminek legalább olyan szép torzítása lenne mint a beépített. Nagyon tetszik😄

banditám nekem is van. Az egyik legjobb cuccom ami van, ezt használom a legtöbbször.

Jó jó, de milyen minõségûek ezek az effektek? Megéri venni? Vannak olyan jók mint a gt10-ben?

joshua
Epiphone SG, Squier Strat, Korg ax3000g, Peavey Bandit 112

Froopy
Ez aztán a szép😮 A Warwick-ból találtam 37.000-ért, 43-ért, 53-ért😮

Hecker007
Line6 M13 stompbox vagy ha az nem fér a keretbe akkor van olcsóbb változata kevesebb effektel annak asszem M9 stompbox a neve.
Ebben a kettõben csak pedálok vannak modellezve, és asszem be lehet úgy is kötni hogy a modulációs efekteket, delay-eket a loopba a torzítókat, wah pedálokat, stb. meg az erõsítõ bemenetére és akkor azokat is tudod használni hogyha kellenének esetleg.

szerintetek milyen lenne egy line6 x3 live multi pedál effektloopba kötve, de csak efektezésre. Semmi erõsítõ modellezés, csak echo, chorus, stb. Alapvetõen ez egy modellezõ pedál, gitár erõsítõk modellezéséhez, csak hát van hozzá 100 különféle effekt is, azok is nagyrészt modellek.
Én nem nagyon szeretem a modellezéses dolgokat, szóval nem azért venném, hanem olyan dolog kellene, amivel egyben meg tudok oldani minden féle trükköt hangzást, effektet az effekt loopba kötve.

Nemtom mit érdemes venni, boss gt10, vagy line6 x3 live padot. Ennek nemtom milyen minõségûek az effektjei.
Ami van róla bemutató anyag hangminta azok is mind az erõsítõ modellezésre épülnek, én meg csak az effekteket akarom használni.
Láda meg mikrofon szimuláció sem kell.
Mit lenne érdemes venni szerintetek?

Hecker007
fuzz face pedál szerintem elég, asszem az ibanez gyártya, a tirisztornak am semmi köze a csõhöz, mert az elõfokban pentódák (ECC83-as csõ általában) és ezeket kell túlvezérelni hogy szépen torzítsanak, amúgy multieffektekbõl is kelehet tekerni ilyen hangzásokat, a tonelab st-ben is vannak olyan erõsítõmodellek amik elé ha benyomom a fuzz-t akkor nagyon jó blues hangszínt lehet kapni, de van amelyikhez még fuzz se kell

Sziasztok!
Lenne nekem egy kisebb nagyobb problémám az efektetknél.. szeretnék összehozni valami 60-70-es olyan bluesos pszichedelikus hangzást amit marha egyszerûen egy fuzz pedállal meg tudnék oldani csak hogy nekem egy elég kicsi tranzisztoros erõsítésem van és ha jól tudom a fuzz pedálokat arra használták régen hogy a tirisztort hajtsák szét ami ha jól értettem az elektron csõbe van.. és azt mondták hogy emiatta a mély hangok felejtõsek
na most akkor ez tévedés vagy csak arra gondoltak hogy nem fogok egy metálos basszusos hangot kiszedni ami ugyebár annyira nem is kell
ha mégis nagyon csúnya lenne a hangja mivel lehetne megoldani egy hasonló hangzást? nem nagyon szeretnék csöves elõfokot meg erõsítõt mert minimális a kassza 😄 de egy jó tippet szívesen várnék 😊
Hecker007
Nekem:
Hohner Professional ST '59 Strat, Ibanez RG370DX, Line6 Spider III 30W, Vox Tonelab ST

Tervben van egy boss GT10, és egy saját építésû csöves végfok, és a Hohner teljes felújítása, de sajnos ezekbõl egy éven belül nem biztos hogy bármelyik megvalósul pénzhiány miatt :S

Nektek milyen felszerelésetek van? Gitár, pedálok, rackes effektek, erõsítõk, kombók, ládák.. stb, és milyen stílust preferáltok..

Boconadi
Veszprém Blind myself - Cadaveres!!!!!!! ki lesz ott? <#finom><#eplus2><#guluszem1><#vigyor1>
Hecker007
És akkor még nem is láttad hogy mi van egy koncerten mögöttük 😄 A 2010-es turnén ezeket a cuccokat használták. Janick Gers gitárjai nekem nagyon bejönnek, látszik rajtuk hogy használva vannak rendesen 😄

Színpadon két ládánál is sokkal többet használnak.
A nagy hangnyomás eléréséért, és a hangtér egyenletes lesugárzása érdekében. A magasabb hangoknak is rosszabb a térakusztikájuk, nehezebben terjednek.
A másik meg, hogy a képen lévõ marshall végfok stereo, tehát a legjobb ha két ládát használsz és így sokkal jobban is érvényesülnek a stereo chorus, delay és egyébb stereo effektek.

Metalmilitiakid
én egy 65 w os Laney hcm65b t vettem, tökéletesen mûködik semmi bajom vele, pedig használtam vettem és én is lassan 3 éve nyúzom, hangos is és szépen is szól

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Froopy
Sziasztok!
Basszuserõsítõ vásárláson gondolkozom. Melyiket vennétek? Warwick 30 W-ost vagy a szintén 30 W-os Marshall-t? Vagy ha tudtok ajánlani egyebet 40-50.000 között, akkor mit?😊
Köszi!

Hecker007
közi, ebbõl már el tudok legalább indulni, a tagok am mostmár beáltak szerencsére, nem cserélgetik õket, de sajnos a korai szakaszukból elég nehéz kitalálni hogy melyik felvételen kik játszanak pontosan

joshua
Ezt nem értettem soha, hogy miért kell 2 fej-láda? Nem elég egy?😄
(esetleg a stereo hangzás miatt? Valaki súgja meg)

Máshol is hasonló összeállításokat írnak.
Annyi biztos hogy fenderekkel tolják, és mindig van egy strató is az összeállításban. Elég sokat cserélõdnek a tagok, egyedül a basszgitáros alapító aki stabilan örök darab az együttesben.

Hallok chorust, delay-t és egy kis reverbet, van néhol flanger és fázis eltolás is.

Hecker007
Valaki meg tudná fejteni hogy a szólógitáron meg a ritmuson milyen effektek vannak meg kb milyen erõsítõ lehet?

ui.: a szóló annyira nem lényeges, a kíséreté kéne inkább:S

Hecker007
EZ nagyon durva, igaz hogy a gitározáshoz semmi köze, de zeneileg nagyon ott van 😊

<#eljen>

KILLER2
Ez nagy kedvencem, kategóriákkal jobb, mint az eredeti! 😊 A végén a hegedû meg nagyon beteg.

Töltsük le az internetet!

csokalaci
Leandernek jó számai vannak 😊

http://facebook.com/musicleander

Na úgy láttam szeretitek a lady gagát jöjjön most metálba 😄
Szerintem jok a Cort gitarok, nekem volt 1 kx1q nagyon korekt kis gitar volt.

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

Hecker007
Régen volt már videó belinkelve😄 :

nagyon jó hangszín, szóló meg az egész szám nagyon jó😄

Tibi7
Ha már ide jutottunk. 50-60 körül melyik márka a legjobb választás? Nekem a Cort gitárok nagyon szimpatikusak, és sok jót hallok felõlük.
Hecker007
jaja arra már nem érdemes költeni, jobb ha a bundozás árából meg a gitáréból ha el tudod adni veszel valami komolyabbat

Na ez egy jó döntés szerintem. Vegyél egy komolyabbat.

Tibi7
Utánanéztem neten, és 30 alatt nem csinálnak teljes cserét. Még ha 6-7 bundot cserélnének szerintem az is benne lenne 10-15 ezerbe, viszont az én samick gitárom kb 30 ezret ér jelenleg, úgyhogy nem hiszem h megcsináltatom. A köszörüléssel meg túl alacsonyak lennének a bundok, az már megint zavaró lenne. Szóval még használom picit, aztán inkább lecserélem valami komolyabbra.
Hecker007
Nekem Debrecenben a Szent Anna utcai hangszerboltban 32-õt mondtak a teljes bundcserére sajnos most nem volt pénzem megcsináltatni a gitárt, de megmutatták azokat a gitárokat amiket csináltak éppen és szerintem jó munkát végeznek.

Jah én is olyan 30-35 ezertõl felfelé tudom a teljes bundcserét.
De szerintem egy párat sokkal olcsóbban is megcsinálnak, amik már nagyon el vannak használva.
Én is keresek olyan helyet ahol olcsón de jó minõségben csinálják a bundcserét.
Bundcserénél válassz inkább kicsit magasabb bundokat, szerintem azokon könnyebb játszani és szebb lesz a hang is nem kell olyan erõvel nyomni a húrokat hogy stabilan támasztódjon és ne rezegjen be.
A másik meg hogy edzett acél bundokat kell kérni, azok nem kopnak el.

Szóval akkor hol érdemes bundokat cseréltetni?
Hol milyen munkát végeznek és mennyiért.
Tapasztalatok? Van egy lelakott les paulom és szeretném felújítani.

Hecker007
25 ezertõl csillagos égig vannak kb a bundcserék, függ attól hogy ki csinálja, van aki olcsóbban válalja meg ugye van drágább is, lehet hogy nem is kell cseréltetni a bundokat elég csak köszörültetni õket, ez lenne az olcsóbb megoldás kb 6-7 ezer asszem

Tibi7
A bõség zavara😄 Na akkor ezek közül majd választok egyet.
Más:
Az elsõ 7-8 bund a gitáromon eléggé megkopott már a húroktól, és néha bezavar a tiszta játszásban. Hangszerész ki tudja cserélni nekem a bundokat? És ha igen érdemes-e, vannak-e buktatói a dolognak, és mennyibe kerülhet vajon? Na meg persze találok-e egyáltalán valahol jó hangszerészt...?
én a fenderemre fender húrt raktam 9-42 super bullets
Nekem nincsenek vele gondjaim, és nálam a stratón ez hozza ki legjobban a strato soundot. A húrok vékonyak, gyorsabban fáradnak de szép fényes hangjuk van.
Nagyon ajánlom még részemrõl az elixir húrokat kipróbálásra.

Hecker007
második tökéletes választás
esetleg még tudom ajánlani a DR-t és a Rotosuondot