Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Metalmilitiakid
sztem ha 3 állású kapcsolót raksz a dobozba és úgy kötöd be akkor ugyanott vagy és még mindig nem kell bántani a testet.

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Hecker007
stratóba be lehet tenni pl az egyik poti heléyre, mondjuk bármelyik gitárnál meglehet szerintem csinálni hogy a hangszín poti helyére beszereled, ha jól látom semmi elektronika nem tartozik hozzá, ez csak egy kapcsoló, az meg elfér bármelyik poti helyén, persze így egy hangszín szabályzóval kevesebb, de lehet pl a hangerõ helyére is kötni és hangerõ pedált használni, meglehet ezt oldani a gitár elnézést a kifejezésért szétbarmolása nélkül is

Nekem ilyen van bar nem olcso de jo.

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

joshua
de nekem 3-as kapcsoló kell😄 Középállásban kikapcsolja, a többiben nem a gitárt. Tudom h van akiknek nem tetszik de nekem igen. Szétnézek ezügyben.

(F1ú nézz Tom Morello-ról videót. Miatta kéne😄)

én is azt keresek, de még nem találtam
Eddig mindegyik kicsit puffogós volt, hiányoztak a mély hangok, és az akkordok sosem úgy szóltak a fejhallgatóban mint a valóságban, fõleg a mélyebb tartomány tûnt el, és ez nagyon nagy baj.
Nekem lehet valami extra bass os fejhallgató lenne jó, de aminek még lágy és részletezõ a hangja, de nemtom mit kéne venni

Atwa
Sziasztok !Megvettem a Peavey erõsítõt,és nagyon elégedett vagyok vele<#vigyor>.Viszont kicsit hangos,ezért szeretnék hozzá valami jó fejhallgatót venni,hogy ne zavarjak vele senkit.Ti milyet használtok,vagy milyet ajánlotok? Sok pénzt nem tudok rá kiadni,maximum 3-4000 forintot.<#nemtudom>

Én amúgy nem értem minek kell basztatni ilyen killswitchel a gitár hangot.
Nekem nem jön be, nem látom értelmét.

Metalmilitiakid
Én ezt a fajtát néztem, mert ehhez nem kell a gitárt bántani csak egy kábel kell hozzá.

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Froopy
Szerintem Eldorado-ban biztos megcsinálják. Kérdés, mennyiért.

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

Metalmilitiakid
vagy ragasztasz rá egy küldõt, ami még le is vehetõ, és megvan házilag

joshua
Azt tudja valaki, hogy killswitch-et hol raknak gitárba? Mert ugye bele kell marni a fába.

Hecker007
30-ast inkább ne hanem az 50-est, a 30W-osnak szerintem gyengébb hangja van, az 50-es viszont erõteljes karakteres hangú

Static-X gitárosa szintén Marshall MG vel nyomul, és nincs neki rossz hangja, karakteres, húzós hangja van, metálra is jó szerintem egy jó boosterrel.

marshall mg kombókról vélemény? 30 meg 50 Wattos érdekelne. Olvastam ezt-azt,valaki nagyon dicséri,valaki nagyon ócsárolja.
Itt van aki használ ilyet?

Ha veszel nekem egy ilyet, elhúzom a nótádat.

Ez nagyon jó <#beka3>
Drága egy ilyen vonó?

Stratóba tényleg nagy ökörség lenne ilyet rakni.
Annak maga a felépítése is, a fa anyaga is, mind azt a jellegzetes fényes üveghangzást szolgálja. Alnico single hangszedõkkel az igazi. Fényesen csengõ kis-jelû hangja van a stratónak. Asszem ilyen 60-70 mv körül. Egy EMG aktívnak meg 1 V körül. Ezek metálhoz való gitárokba valók.

Clean csatornán egy fender stratónak nagyon szép hangja van csöves cuccon.
Viszont ha nagyon feltekered a gaint, minden elszaródik, elvész a dinamika, az erõ, és minden zizeg.

Viszont egy emgs gitárnak itt jön meg a hangja igazán. Clean csatornán is érzõdnek az erõs rezgõs húrok, kicsit szõrös a hang és a tónus is a mély hangok felé tolódik szerintem. Nehéz elmondani, ki kell próbálni élõben.
Egy fender strató és mondjuk egy ibanez rg teljesen más világ.
Ha kevered az egyik fáját a másikba való hangszedõvel, két szék közé esel szerintem és semmi se nem lesz jó.

Aquir
fuck yea

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Beast Machine
nem undorító, de kiölöd belõle a lényeget, a Fender hangzást 😛

...vágod?

joshua
üdv mindenkinek. Tervezem egy fender blacktop stratocaster beszerzését. Fõként csak jókat írnak róla. Nos a nagy kérdésem az lenne, hogy mi lenne ha EMG aktív pickupokat raknék bele idõvel? Tudom, hogy fura stratoba emg-t rakni, de én legfõképp Tom Morello féle zenét szeretek játszani, és neki pont így van. Vagy nagyon undorító?😄
Ja és annyit még, hogy hol tudok killswitch nevû dolgot rakatni a gitáromba?
Köszi elõre is😄

Hecker007
jaja egy jó kulcs szet, meg egy tremoló mondjuk nem 1-2000 Ft, de ha az ember szereti a hangszerét, de egy kicsit jobbat szeretne ezeket érdemes cserélni rajta, a fa meg ha jó akkor jó

Én azt gondolom, hogy azt a gitárt nem érdemes eldobni, akár olcsó vagy drága pénzért vett, amelyiknek jó a teste, felépítése.
Persze olcsóbb tipusok között nehezebb ilyet találni, de mindig lehet ha szánsz rá egy kis idõt.
Nagyon kell figyelni, hogy nincsenek e kellemetlen rezonánsok különbözõ hangolásokban. Ha tremolós akkor még nehezebb a helyzet, mert ritka vagy csodaszámba menõ ha egy olcsó tremoló tényleg jól mûködik, nem hangolja el a húrokat.
Figyelni kell még nagyon a nyakra, bundokra, hogy jól intonáljon és ne zizegjenek sehol sem a hangok.

A többi nem olyan lényeges, a hangszedõket szerinem amúgy is érdemes a saját ízlésed szerint cserélni, mert ritka az is amikor a gyári pickupok pont eltalálják a te ízlésednek megfelelõ hangot, tónust, jelerõsséget.
A többi cuccot meg fillérekbõl lehet cserélni, elektronikát, csatlakozót, potméterek, húrok, esetleg ami drágább, hangolókulcsok.

Hecker007
nem kell új gitárt venni elektronikai gondok miatt, értelmes potikat kell bele rakni nem pedig occókínai-t 😊 és nem igen lesz többet baj azzal a gitárral

Én Cubaset használok erre. Meg vst cuccokat. A dobot ezdrummerel szoktam megcsinálni. A bassszust meg Hypersonic 2- vel. A Cubaset azért ajánlom mert elég normális felvételeket lehet vele készíteni még házi körülmények között is.

2010 szeptemberében vettem Ibanez GIO GRX 70 gitáromat, ezidõ alatt 3szor volt baja : 1x : november : pickup . 2x: 2011 január : hangerõ potméter. 3x : 2011 márc.19 : valószínûleg megint a hangerõ poti , de ebben nem vagyok biztos.Ilyenkor célszerûbb új gitárt venni ?
Skypack
Esetleg a Steinberg Nuendot ajánlom dob alapokat irhatsz vele , basszust is , a gitárt te magad játszod rá többféle hangzás közül , mikrofonod van még pluszba rácsatlakoztathatod a gitár mellé és akkor az is megy külön külön szépen felveszed és kész a szám

ASUS STRIX B550-F | Ryzen 5 5600X | Sapphire Nitro+ Radeon 6650XT 8GB | HyperXRenegade Fury 2x16GB DDR4-3600CL16 | CM Elite 350K | Fractal Ion+2 Platinum 760W | Samsung 970 EVO 250GB + 1TB |

Kazuma92
Sziasztok!
Gyorskérdés: Van közületek aki egyedül csinál számokat? Dobbal, énekkel, gitárral együtt. Sorsom hogy egyedül írjam dalaim, mert körülöttem levõ emberek nem túlzottan értékelik azt a hangzást amit játszom. Csak egy szál gitárom van, esetleg a pedálomon dobgép, hangom béna, nem is emberi fülnek szentelt hallgatásra szeretnék felvételeket, hanem egyszerûen azért hogy meglegyenek, és ne felejtsem el õket, és ha egyszer adná isten megmutathatnám másnak.

Szerintem mindben EMG van. De Schecter honlapjan biztos megtudod nezni.

<#taps>

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

Froopy
Nincs mit! Ez nem bénaság😊 Továbbiakban, mintha Asus2-t és Am-t váltogatna 4 ütemben, de nem akarok hülyeséget mondani. Sajnos csak eddig tudtam, ami talán még jó is.

Boconadi
alakul, már ez is nagy segítség, köszönöm. Eleinte nem akartam írni, de nekem nem sikerült megtalálni, béna vagyok :\
Froopy
Eleje Asus2 bontva ugye A basszussal, második ütem végén üres G-vel zár (elsõ 2 ütem). Nem tudom, mi a neve: Asus2, de a basszus F, 4. ütem végén C-vel zár, ott érdemes barréra váltani az 1-es ujjal, amivel a basszust fogod. (3-4 ütem.) Az akkordozást majd még meghallgatom, hátha többre jutok. Az eleje szerintem ez, de majd az okosok kijavítanak, ha nem.

Boconadi
aki már régebb óta játszik, megtudná nekem mondani milyen akkordokat fognak ebben a zenében? Nagyon szeretném most lelki bánatomat elgitározni 😞

Atwa
Kössz a sok infót<#worship>ez a Peavey Vypyr 15 felkeltette az érdeklõdésemet,és sokan írják hogy jobb mint a Spider IV.

Van.
3 peavey cuccom is van. Egy bandit, ami nagyon megéri az árát, 55-60 ezer ft kb használtan, hi gain cucc, rengeteg féle hangzással, nem modelezõs cucc, minden drótokból van.
Akkor van még egy peavey vypyr 15 modellezõs cucc 24 féle hangzássaé meg egy rakat effekt mellé. Nézd meg, én ezt egy 20 ért vettem és ez érte meg jobban mint a line6 cumója. Tubon is van róla anyag.
Akkor van még egy Peavey rage 115 ösöm is, ez is nagyon jó gyakorláshoz, ez is egy 20 as, analóg cucc, jó hangja van. A bandit kistesója.

Atwa
Egyelõre még csak otthoni gyakorlásra kell.Szóval akkor ebben az árkategóriában a Spider IV az ajánlott ?Még a Peavey-ket nézegettem...van valakinek azokról valami tapasztalata?

Beast Machine
Otthoni gyakorlásra a kisebb Spider 4-esek teljesen jók, de 30-40ért csak a 15-öst vagy a 30-ast tudod megvenni. Koncertre, próbaterembe kell minimum 60 Watt.

...vágod?

Atwa
Szevasztok! 30 ezres árkategóriában milyen erõsítõket ajánlotok(fõleg metálra)?(max 40.000ig) ,én egy Line 6 spider IV-et néztem ki,videók alapján jónak tûnik.<#conf>

Boconadi
"26 másodperc után nem bírta tovább a fülem"
Miért? Szerintem meg ahogy játszanak kurva jó. Dallamos, szvsz. A szöveg már más kérdés.

Köszönöm amúgy a segítséget, sikerült.
Hecker007
ez szerintem is inkább a drop B-hez van közel

itt van
drop B szerû
Free Will Sacrifice Guitar Tab

HTS s3rg1nh00
26 másodperc után nem bírta tovább a fülem
amúgy szerintem B lesz,esetleg C...

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Boconadi
Valaki tudna segíteni abban, hogy milyen hangolásban játszik az Amon Amarth?

ok kösz.
Van a hellraisernek olyan változata amiben nem a EMG aktív puk vannak?
Nem nagyon jön be nekem ez a steril tónusmentes EMG hang, akkor sem ha aktív hangszedõk.

Fehercsoki
Eladó egy Pod Studio GX.

Szinte minden beallitas allithato egybol potikkal, nem kell menuben barangolni lett volna szovegben amit irni akartam, csak hogy legyen ertelme is.😊

Nekem ez az elso komolyabb gitarom es szerintem nagyon jo. Nincs tulvekony nyaka olyan pont jo, meg lehet benne kapaszkodni.😊Kenyelmes rajta a jatek a nyak teljes hosszan. Nagyon jol tartja a hagolast is, szinte alig kell utan hangolni, ez koszonheto a lockos kulcsoknak. Annak elenere, hogy metal a gitar fo mufaja szinte minden mufajban eleg jol hasznalhato. Koszonehto ez a emg 81-89 aktiv pickupnak, amik kulon-kulon felezhetok.
Erosege szerintem a metal ott nagyon hasitt es az hogy mint emelett mas mufajokban is megallja a helyet. Hatranya igazabol en nem talatam, lehet aki mar sok gitarral talakozott es profi gitaros talana olyat rajta.

Line6 guitar port ez szamitogepre dughato hangkartya arat szerintem nagyon megeri. Rengeteg erosito es effekt modell van hozza es tudod boviteni ujjakkal is, persze az penzbe kerul, de nem olyan veszes osszeg. Szerintem nem egyaltalan nem szol rosszul de nem kell tole elvarni, hogy szoljon mint azok a cuccok amiket modellez.😊 Elonye hogy rengeteg hangzast tudsz kihozni vele nem kell egy vagyont koltened. Otthonra felvenni ezt azt szerintem tokeletes.

Szerintem inkabb GT10 vegyel ha mar raszanod magad. En reszemrol azert vettem ME-70 mert az gyakorlatilag olyan mintha sok kis pedal volna oszzerakva, szinte minden belallitast elszer potikkal, nem kell menukben barangolni. De egy GT10 kiprobalnak szivesen, kivancsi volnek ra.
Roviden ennyi ha erdekel meg valami szolj es probalok valaszolni.
De elore bocsatom en csak kezdo szoba gitaros vagyok.😊

Hecker007
a GT8-at elég nehéz használni, alkalmam volt egyet 2 hónapig kipróbálni és szerintem nagyon nehéz megszokni a kezelését, hiába tûnik egyszerûnek, viszont a hangja kárpótol minden nehézségért, megéri az idõt amit beleöl az ember 1-2 hangszínbe

Schecter C1 Hellraiser érdekel nagyon, mert gondolkodtam rajta hogy kéne venni egyet, olyan testen átmenõ húrosat. Mahagóni test & nyak. Gondolom ütõs hangja lehet. Írhatnál róla dolgokat, a véleményedet.
Erõssége, hátránya, ilyesmik.
Meg ami érdekel innét amid van, az a line6 port. Fõleg, hogy mit szólsz az effektekhez amit adnak mellé, pod farm 2 stb..
Line6 cuccot is venni akarok. De még nem tudok dönteni.

Nem tom mi lenne jobb effektezéshez, line6 pod x3, vagy boss GT8.

Van egy pár cuccom, most hirtelen nem tom mik, mert össze kéne írni.
De majd csinálok egy listát, és akit érdekel valami, mesélek róla, sõt ha eljön ki is lehet próbálgatni.
De nagy vonalakban.
Fehér Fender standard stratocaster sss pu elrendezésben.
Epiphone Les Paul Studio, full mahagóni, ragasztott nyak.
Ibanez S420 fekete, döngetéshez.
Egy Peavey bandit 112 80W os kombóm, ez a gyakorló cucc.
Egy Marshall VS100 fejem, hozzá VS412 l60W láda.
Egy Marshall JCM 2000 TSL 120 W fej, hozzá 1960B láda.
Ezt nemrég szereztem meg <#beka2>, most ez nálam az über, egy kis mod után, úgy fog üvölteni mint óriás disznó.
3 olyan nagyon jó pedálom van amiket nagyon szeretek, szeretet erõsségi sorrendben <#gonosz1> Maxon OD9 Pro+ , ez a sima od9 tubescreamer dühösebb, brutálabb változata.
Aztán jön a fulltone OCD driveja, majd a boss DD-7 delay pedálom, ami egyben looper is.
Ezenkívûl van egy csomó pedálom, ezekbõl adok el majd párat mert nem használom, inkább több az egyben megoldás után nézek.
Majd összeírom pontosan milyen cuccaim is vannak, és miket adok el.

Felhívás hangszeres oktatóknak és tanulni vágyóknak!

Ingyenes hirdetési felület a Gitáriskola.hu-n! Az oldalon városokra bontva és hangszer szerint (nem csak gitár) lehet regisztrálni, ezután megjelentek az adatbázisban és a tanárok, vagy tanulni vágyók város és hangszer szerint kereshetnek tanárt, vagy tanulót!

Nem csak gitárosoknak!

Gitáriskola