Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Igyekszem többet nem feltenni a kérdést, csak valószínûleg a 7en lesz meg a pénz. 45.000 forintból milyen basszuskombót ajánlanátok? Pillanatnyilag Marshall MB30 áll az elsõ helyen😊
A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?
Hasznal-e itt valaki Gibson Flying V-t..?
YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos
Codában erõsítõ vásárláskor hozzámvágtak egy aranyozott 3 méteres Proel-t. Vmi Planet Waves-t akartam venni, ezt meg csak úgy kiadta az ürge, h tegyem el😄
a gyári kábellel 2 baj van, rövid (1.5) kényelmes helyezkedésre nem alkalmas, és vékony (nagyon nyakban is) és így török mint a nyavaja szal vegyél egy 3 méteres vastag gumis aranyozott végû fém védõs kábelt ami kb 2k ba kerül de nekem lassan 3 éve szolgál(1x kellet belõle vágni és visszaforrasztani mert rosszul tettem le a próba után a gitárt és teleibe rátettem 1 hét után nem volt hálás)
[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417
Gitárhoz szoktak átalában adni egy kábelt ami 2hétig mûködik általában(nálam 3x mûködött),úgyhogy tökmindegy hogy adnak e vagy sem.Inkább vegyél egy jót.
Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.
ibanez s420 hoz én is kaptam, egy vékonyka, de jó minõségû kábelt..
Jól tetted hogy rákérdeztél, nem tudom hogy most hogy van, én a hangszerdiszkontról rendeltem az rg370dx-emet és ahhoz adtak 1db kábelt, meg ugye a kulcsokat amik kellhetnek, de akkor ez gyártótól függ, vagy árkategóriától nem tudom 😊
Azért a biztonság kedvéért megkérdeztem mailben és azt mondta hogy azt külön kell venni, de ez legyen a legnagyobb gond 😊
most hogy gondolkoztam, ha új gitárt veszel azokhoz szokott lenni 1 kábel, legalábbis nekem mindig volt a gitár mellett a dobozban, akkor meg csak egy átalakítót kell venni az meg 4-500Ft körül van ami tényleg faxa
igen, veszel egy sima gitár kábelt meg egy 6.3-->3.5 jack átalakítót és úgy simán rá lehet kötni
Aha. Nem is tudtam hogy gépre is rá lehet dugni 😊
Amúgy sztem is elég lesz mert van 2 hangfal meg egy mélynyomó (2.1)
Gondolom kábelt külön kell hozzá venni
Amúgy sztem is elég lesz mert van 2 hangfal meg egy mélynyomó (2.1)
Gondolom kábelt külön kell hozzá venni
Én pl mikor megvettem az elsõ elektromos gyitómat a hangkártyám mic bemenetére dugtam rá és a gép hangszóróján hallottam a gitár hangját, szerintem míg a skálákat meg akkordokat tanulod addig bõven elég, addig meg gyûjtesz egy erõsítõre, pl a lentebb említett peavey-re vagy Lin6-re vagy akármi másra ami otthon elég tanuláshoz, ha már megy a gitározás meg lesz zenekar oda úgyis kell egy 50-100W fejláda, vagy jobbféle kombó.
attól is függ milyen zenét akarsz játszani,kornhoz nem lesz jó a single hangszedõs rock/blues gityó
BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D
Például egy ilyet?
Amúgy még nem tudom hogy mikor fogom elkezdeni, az is lehet hogy csak nyáron.
Amúgy még nem tudom hogy mikor fogom elkezdeni, az is lehet hogy csak nyáron.
azért a GRX-ekbõl a nagyobb számúak elég jók, meg a GRG270B is egy nagyon jól sikerült darab szerintem, legalábbis én azokat is nagyon szerettem, most is vadászok egy jó állapotú GRX-re
szerk.: Elitehun: squier bulletet ne vegyél szerintem vagy csak akkor hogyha van hozzáértõ ismerõs aki ki tudja választani azt amelyik jó.
Szerintem kezdésnek egy Cortot nézz, akár használtan is, a sima RG ibanezeket is õk csinálják, de még talán a prestige szériát is.
szerk.: Elitehun: squier bulletet ne vegyél szerintem vagy csak akkor hogyha van hozzáértõ ismerõs aki ki tudja választani azt amelyik jó.
Szerintem kezdésnek egy Cortot nézz, akár használtan is, a sima RG ibanezeket is õk csinálják, de még talán a prestige szériát is.
Köszi. Sztem elõször inkább veszek vmi 30 ezres gitárt hogy tanuljak meg azért. Aztán ha megy vmi jobbat is 😊
De mondtam hogy majd tanárral fogok tanulni ha végre találok egyet 😛
De mondtam hogy majd tanárral fogok tanulni ha végre találok egyet 😛
jah..ibanezbõl ne vegyél olyat aminek a tipusa G-vel kezdõdik. Azok játék mûanyag gitárok. Nem is tudom minek gyártja ezt a cég.
Én azt csinálnám a helyedben, hogy vennék egy ibanez RG szériás gitárt, ezek nagyon jó gitárok már. Véleményem szerint nagyon jó ár/érték ben vannak. Használtan is vehetsz, ha van valaki aki ért a gitárokhoz, az se baj ha a bundok elkoptak, 35 ért újra rakják kompletten mint gyárilag volt.
Aztán vehetsz használtan egy kombót, kábelt és kész.
Pl peavey vypyrnek olyan kombó amin van 24 erõsítõ és 12 effekt rögtön, kezdésnek nem lenne rossz szerintem. Csak nehéz használtan találni. Nem nagyon adják.
Kell még gitár kábel és elõször ne számokat tanulj be mint én gyökér, hanem inkább kezdd ezekkel:
újjgyakorlatok
Aztán közben meg tanulhatod a skálákat, és ha már egy idõ után mgabiztosan, viszonylag gyorsan és pontosan csinálod, akkor érdemes elkezdeni betanulni kedvenc számokat, de olyanokat még amiket még könnyebben megtanulhatsz. szerintem..
Aztán vehetsz használtan egy kombót, kábelt és kész.
Pl peavey vypyrnek olyan kombó amin van 24 erõsítõ és 12 effekt rögtön, kezdésnek nem lenne rossz szerintem. Csak nehéz használtan találni. Nem nagyon adják.
Kell még gitár kábel és elõször ne számokat tanulj be mint én gyökér, hanem inkább kezdd ezekkel:
újjgyakorlatok
Aztán közben meg tanulhatod a skálákat, és ha már egy idõ után mgabiztosan, viszonylag gyorsan és pontosan csinálod, akkor érdemes elkezdeni betanulni kedvenc számokat, de olyanokat még amiket még könnyebben megtanulhatsz. szerintem..
ibanezeknek elég ergonómikus nyakuk van, tapasztalatból
Az nem baj, nézd meg Malmsteen-t neki is rövid újjai vannak és mégis baromi jól tud gitározni, gondolom neked elég a 6 húros gitár, azoknak meg nincs széles nyaka. A vastagság az meg majd jön hogy melyik nyakprofil meg nyakvastagság kényelmes.
Ja van valamennyi 😄 Kis gyakorlás és minden jó 😄
De még mindig ott tartok hogy találjak tanárt :S
De még mindig ott tartok hogy találjak tanárt :S
Vaó, erõs alapokkal indulsz mint én anno látom 😄 Az lényeg hogy postosan ugyanolyan idõközönként tudsz pengetni hosszú távon, pl ki tudod próbálni hogy mondjuk ketyeg az óra felveszed az ujjaddal az ütemét majd valahogy elnémítod de te ütsz tovább és amikor újra hagyod hogy szóljon még mindig egyszerre ütsz vele. Vagy ezzel egyszerûbb metronóm
[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417
ütemérzék is kell hozzá 😊 az a nehezebb nekem is az nem volt és mindíg kiestem az ütembõl :S 😄 de gyakorlással az is megjön, magántanár az nem rossz ötlet
Gondoltam rá hogy egyedül tanuljak de inkább keresek egy magántanárt. Ritmusérzékem az van (szerintem😛)
hangszerdiszkont.hu-ról, vagy hangmester.hu-ról érdemes szerintem vásárolni
mesélni nem nagyon lehet mit, ha szólózni akarsz akkor nagyon sokat kell gyakorolni a skálákat oda vissza, a fekvésváltásokat, ritmusgitározásnál az akkordokat, mind a két dologhoz kell ritmus és ütemérzék, ha nem sok van akkor gyakorolni kell nagyon sokat metronóm és eredeti számok mellett, ajánlatos egyedüli tanuláshoz egy könyvet is beszerezni ebbõl tudom ajánlani az Andrásik Remo féle Gitár Lexikon c. alkotást, szerintem egy kezdõnek de még egy haladónak is nagyon hasznos lehet, a banner alatt találsz néhány oldalt azokat érdemes átnézned(oktató oldalakra gondolok)
elektromos gitárhoz nem árt hogyha van egy erõsítõd, meg késõbb valamilyen effekt
röviden ennyit tudok írni a dologról 😄
mesélni nem nagyon lehet mit, ha szólózni akarsz akkor nagyon sokat kell gyakorolni a skálákat oda vissza, a fekvésváltásokat, ritmusgitározásnál az akkordokat, mind a két dologhoz kell ritmus és ütemérzék, ha nem sok van akkor gyakorolni kell nagyon sokat metronóm és eredeti számok mellett, ajánlatos egyedüli tanuláshoz egy könyvet is beszerezni ebbõl tudom ajánlani az Andrásik Remo féle Gitár Lexikon c. alkotást, szerintem egy kezdõnek de még egy haladónak is nagyon hasznos lehet, a banner alatt találsz néhány oldalt azokat érdemes átnézned(oktató oldalakra gondolok)
elektromos gitárhoz nem árt hogyha van egy erõsítõd, meg késõbb valamilyen effekt
röviden ennyit tudok írni a dologról 😄
Csá!
Meg szeretnék tanulni gitáron játszani 😊
Mesélnétek nekem kicsit a gitárról? Annyit tudok róla hogy van szóló meg basszus gitár meg hogy pengetni kell. ja és azt is tudom hogy van akusztikus meg elektromos 😛
Egy elektromos szóló gitáron szeretnék megtanulni játszani.
Az is érdekelne hogy neten hol lehet illetve érdemes vásárolni (belföldön)
Elõre is kösz mindenkinek
Meg szeretnék tanulni gitáron játszani 😊
Mesélnétek nekem kicsit a gitárról? Annyit tudok róla hogy van szóló meg basszus gitár meg hogy pengetni kell. ja és azt is tudom hogy van akusztikus meg elektromos 😛
Egy elektromos szóló gitáron szeretnék megtanulni játszani.
Az is érdekelne hogy neten hol lehet illetve érdemes vásárolni (belföldön)
Elõre is kösz mindenkinek
Nekem C1 Hellraiser van es csak jot mondhatok rola.
PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke
Ugye😊 Nekem kedvencem😄
Más: Most nézegettem a Schechter c-1 (standardot). Errõl a márkáról van valakinek már véleménye? Mert elég jók róla a visszajelzések.
Más: Most nézegettem a Schechter c-1 (standardot). Errõl a márkáról van valakinek már véleménye? Mert elég jók róla a visszajelzések.
Morello mekkora jó már😄
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx
biztos van valahol egy másik oldalon olyan ahol lehet nyomtatni is...amúgy meg ha nagyon nem megy, akkor print screen, beilleszt, és nyomtat
Nincs ebbõl az akkord és skála gyûjteménybõl valami nyomtató barát verzió esetleg?
Nekem nagyon megkönnyítette az életemet ez az oldal.
Nekem nagyon megkönnyítette az életemet ez az oldal.
http://www.all-guitar-chords.com/
Ezen van minden, akkordok, és az összes skála érthetõ módon, minden féle módon variálva, vizuálisan megjelenítve... nekem jó mert még bajban vagyok a skálákkal, de ahogy látom van pár ezer variáció..lehet jobb ha hülye maradok, mint hogy évek menjenek el erre. :S
http://www.guitarmasterclass.net/video-lessons/
Oktató videók.
Ezek a linkek is mehetnének fel a kép alá.
Ezen van minden, akkordok, és az összes skála érthetõ módon, minden féle módon variálva, vizuálisan megjelenítve... nekem jó mert még bajban vagyok a skálákkal, de ahogy látom van pár ezer variáció..lehet jobb ha hülye maradok, mint hogy évek menjenek el erre. :S
http://www.guitarmasterclass.net/video-lessons/
Oktató videók.
Ezek a linkek is mehetnének fel a kép alá.
szerintem is ez jó megoldás lenne, mondjuk lp gitárokban két hummal.
De az sss stratóban 5 állású kapcsoló van, mindegyik más hanggal.
De az sss stratóban 5 állású kapcsoló van, mindegyik más hanggal.