Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Na akkor majd otthon a nagy hifin megfulelem.😊

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

ne pc hangszorón hallgasd, amúgy tubos minõség sajnos, élõben kellene inkább meg hallgatnod, de ha teheted inkább hifin hallgasd meg, ne mûanyag hangfal dobozokon

Lehet csak nekem rossz a fulem, de olyan oriasi kulonbseg nincs koztuk.😊

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

Hecker007
Nekem pl. tetszik az emg81/85 szettek hangja is nagyon, igaz tényleg sterilebb, de nekem pont ez tetszik bennük, viszont ilyen keményebb metál ritmusozáshoz én is inkább a SH-6 preferálom, szólózni meg sztem jobb az emg81/85 szett. Szerintem gyûjtök én is egy ilyen Dean Vendetta 1-esre az nem olyan drága, meg egy ilyen sh6 szettet rakok bele én is, szerintem ilyen InFlames, StaticX, Depresszió, Ossian zenékre tökéletes lesz. Meg ezt legalább hangolhatom ahogy akarom, nincs floyd amit egy hétig kell állítgatni hogy tökéletes legyen 😄

igen így van, szettben adják.
Én most azt tervezem, hogy most nemrég szereztem egy high gain marshall fejet, amit majd fel fogok moddolni ésszel. És azt gondoltam, hogy ezt az sh-6 pu-t fogom használni hozzá, meg közben gyûjtök talán egy hellriserre.
Az a gitár pont úgy és olyan anyagokból van össze téve ami számomra tökéletes. Mahagóni test, ragasztott mahagóni nyak, testen átmenõ húrok az erõsebb harmónikusok miatt, így jobban hallható a mahagóni fa mély meleg tónusa. Nekem tökéletes lenne, csak a puval nem vagyok kibékülve, emg 81. Steril hangja van, kiegyensúlyozottab frekvenciamenettel, nagy kimenõ jel stb stb.. mindenki tudja az elõnyeit.
Csak valamiért nekem olyan mintha egy függönyön keresztül hallanám vele a gitár hangját. Az SH-6 nyíltabb, krémesebb és zeneibb, de ez csak az én véleményem.

Hecker007
Ez a pu ez most hogy van? Ha megveszem kapok egy SH-6ot meg egy TB-6ot is?
Mert ha igen akkor nagyon megéri, még lehet hogy ha lesz pénzem veszek én is egy ilyen gitárt ilyen pu val 😊

Sziasztok! Eladó egy 20 wattos powerstate erõsítõ Debrecenben. Két, különbözõ érzékenységû bemenet (hangszer és mikrofon), 3 sávos EQ (mély, közép, magas), +-10dB, hangerõ potméter, beépített torzító (clean distortion) külön kapcsolóval, fejhallgató kimenet. 16000 Ft

Van idõm segíteni, és a tapasztalataim szerint én ezeket nézegetném inkább nagyon:

Dean vendetta xm

37 ezer ftért ingyen van szerintem. A Dean gitárokat nagyon jók meglátásom szerint, nagy nevek is használják, jó konstrukciók, hchez, és metálhoz nagyon jók. Hallottam már dean gitárt, eszméletlen vastag, agresszív ropogós hangja van, fõleg a mélyközép tartományban, ha mahagóni fából van.
Olcsóbb árkategóriában a hangszedõk szarok, de inkább ezen spóroljanak mint az anyagminõségen, szerkezeten.

Mahagóni test <#gonosz1>, Testen átmenõ húr <#vigyor0>, nagyon jó ár.
Ebbe veszel egy jó pickupot, és tökéletes hangszer lesz, profiknak is.
Ha ragasztott mahagóni nyaka lenne, alaptulajdonságaiban majdnem azon a szinten lenne mint a schecter hellriserek, negyed millió ft os gitárok.
Persze mivel látod hogy milyen árban van, nagyon meg kell nézni, hogy mit veszel, de mondom ha jól össze van rakva a gitár, akkor az fõnyeremény ilyen árban, és mondom, nem nehéz találni megfelelõt, csak kell egy hozzáértõ ember melletted aki kiválogatja a legjobbat neked.
Több boltot is érdemes megnézni.

Van még egy másik gitár amit még megnéznék:

Ibanez SA120 ex

Szintén mahagóni, de tremolós.
74 ezerért.

Pickup szetbõl (ami még olcsó és jó hangja van) meg ezt ajánlom meghallgatásra:
Seymour Duncan Distortion SH-6 és TB-6
22 e ft
Passzív, sh6 hi gain pu, nekem nagyon bejön a hangja, vannak hang anyagok youtubon is róla
Ilyen együttesekben hallható ez a pickup mint Sevendust, Papa Roach (marshall jmp-1), Static X (marshall MG)

Ezt a pickupot rákötöd egy hi gain marshall erõsítõre és készen vagy.
Véleményem szerint, ízlésem szerint, kapsz egy krémes, tónusos (nem steril), vastag hi gain soundot, amiben a hangok nagy torzításban is jól artikuláltak, jól kihallhatóak.

Szerintem ha a pénz nagyon meghatározó, akkor azt tedd, hogy szerzel egy embert magad mellé aki ért már a gitárokhoz, majd elmentek venni egy olcsó squiert, kiválogatjátok, hogy melyik van jól összetéve, ezek a gitárok zsákbamacskák, ezért kell érteni hozzá, de lehet jókat találni.
Majd megvenni és hazahozni, és venni bele egy jóminõségû fender pickup settet, olcsón. Mondjuk a hangmesterrõl használtan, vagy az ebayrõl.
Otthon beszerelni, és ha mindezt elvégezted, olcsón ott van egy igazi fender sound.

Ugyan ez a metódus mûködik más gitároknál, más árfekvésben is.

Az a lényeg, hogy ha nincs elég pénz, akkor venni kell olcsón egy nagyon jó fa darabot alapnak, hard rockhoz, metálhoz mondjuk valami olyat ami mahagóni fábol van és a tremoló nélkülieket érdemes preferálni 100 ezer ft alatt szerintem, ritka a jó a tremoló magasabb árkategóriában is. A legjobb a testen átmenõ húr.

Aztán ha megvan az alapanyag olcsón, venni bele szintén egy jó pickup szettet, ezek igazából a gitár árához képest nem drágák, de ez adja meg a gitár hangját, tónusát, és csak utána a fa, a gitár anyaga.
Mondjuk egy seymour duncan SH6 már rendesen hasít, passziv pu, de nekem melegebbnek, élettel telibbnek (muzikálisabbnak) hat a hangja, mint az aktívoknak.

Elírtam😄 Affinityt akartam írni, szóval az sem minõségi?

A Tone potmétereknek mire jók?

ok, értem, de miért jobb a 4 húros low gain zenében, és miért jobb az 5 húros a hi gain zúzdához.
Melyiken könyebb játszani? és miért

Hecker007
óriási, de inkább a mexikói fender, ha squier akkor delux inkább azok már tényleg jók

Froopy
Trolleádor<#idiota> De, igazad van. És 1-1 van a falnak támasztva.

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

Trolleádor
Szükség. Egyébként nincs 4 húros basszusgitárod is? Vagy elektromosból van kettõ a falnak támasztva?<#idiota>

Mekkora a minõségbeli különbség egy Bullet Squier és egy Standart Squier között? Megéri váltani, vagy inkább gyûjtögessek egy mexikói Fenderre?

Én a 4 húrosra szavazok... de mondjuk nálam a grooveosabb; néhol slappes funk témák a nyerõk... ott jobb a 4 húr szerintem😊

De szerintem hallgasd meg az általad kedvelt zenéket, hogy mennyire kellene neked a H húr😊
Jah és ha 5 húrosra voksolsz, akkor figyelj a menzúrára! Úgy hallottam a H húr hajlamos a zörgésre!

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

elitehun
Egye fene akkor jó lesz az epiphone 😄
Hecker007
Igazából amelyik jobban tetszik, az LTD-nek szerintem vékonyabb hangja van a formája miatt, az epinek meg mélyebb, ha van rá lehetõséged akkor menny le a boltba egy olyan ismerõsöddel aki tud valamennyire gitározni, vagy kérd meg az eladót hogy ugyanazzal az erõsítõ beállítással játszon valamit mind a két gitáron és amelyiknek jobban tetszik a hangja azt vedd, legalábbis én ezt tenném.

Hecker007
Én próbáltam egy Ibanez elektroakusztikussal és egy Ovation elektroakusztikussal is a szóló húrt és nekem bejött, de tudok egy jobbat vegyél rá DR Zebra húrt 10-est vagy 11-est és akkor nem lesz gond a húr keménységével se meg a zörgéssel se. Azért zebra a neve mert a bronz és acél van egymás mellett tekerve a húrra, szerintem ettõl sokkal szebb a hangja is.

elitehun
Két gitár között vacillálok. Rock, metal játékhoz szerintetek melyik lenne a jobb?
LTD M-10
vagy
Epiphone Les Paul Special II HS
AtomHeart
Ki kell probalni, de altalaban kisebb hurmagassag vagy vekonyabb hurszett nagyobb zorgest eredmenyez...

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

trogerzsiger
Sziasztok!

Nemrég volt szerencsém egy ibanez akkusztikus gityóhoz, és meglepõen könnyû volt rajta a játék, mint mondjuk egy elektromoson. És hát én most cserélnék húrt Akkusztikus gityón, amin még gyári van és elég vastagok. Szal ha mondjuk veszek egy 9-es vagy 10-es húrkészletet a gitárra akk elvileg azon is vmennyire könnyebb lesz játszani nem? Meg olvastam olyat hogy valaki akkusztikus gitárra tett elektromos gitárhúrt. Valaki próbálta már itt?

elitehun
Szerintem mindenkinek fontos hogy néz ki a gitárja 😊
(nekem legalábbis az)
használtan láttam múltkor eladót a hangmesteren, de az natúr fa színû volt 180 pénzért

De elõször úgyis valami 30-40 ezer ftossal képezném ki magam, és végül vennék ilyet ha menne
csak betettem mert tetszik ez a gitár.. nálam ez is fontos hogy mennyire tetszik nekem

Froopy
Hm, ez mennyibe fáj?😄

Ez a gitár amúgy nagyon bejön nekem kinézetre, és menne is az s420 asomhoz ami ugyan ilyen matt fekete és amit olvastam errõl az 5 húrosról, mindenki dicsérte, hogy könnyû játszani rajta és szép hangja van.

Custom Ibanez Prestige SR-3005

Fogtam boltban egy 4 húros bass gitárt, az elsõ ami melbevágott amikor ráfogtam a nyakára, hogy milyen szokatlanul messze vannak egymástól a húrok, és hogy le se tudom õket fogni normálisan ujjhegyekkel.

Froopy
Szerintem ritkán "kellenek" a H-húron fentebbi fekvések, ugye más húron is megfoghatók. Majd próbálj ki egyet, lehet, hogy nem lenne vészes.😊

6 húros szóló gitáron is nehéz nekem, kis kezem van, kb mint a hugomnak, és ami zavar benne leginkább hogy kicsi a kisújjam, nehéz használni.

Froopy
Akkor ahhoz szerintem szûkséged lenne az 5. húrra😊 Én is 5-húrost vettem, metálkodáshoz nélkülözhetetlen szerintem. De pont az 5. húr a hátrány, ha valami mást (pl ska-t) szeretnék játszani😄 Engem olyankor kicsit tud zavarni, de megszokható. Ha rövidek az ujjaid, akkor lehet, hogy nehezebben tudnál játszani a H-húron fenti fekvésekben.

kemény hc és metál

elitehun
Milyen jól "elbeszéltünk" egymás mellett 😛
szerintem vigyél hevedert és külön vegyél húrokat késõbbre, amikor már jól használod a kezecskédet, és már a tónus is fontos lesz...
jah,, esetleg vehetnél egy hangológépet, mert szükséged lesz rá, csak elõre szólok, mert anélkül.. hát
De ha számgépre kötöd, akkor nem kell.

elitehun
Ráadásul 3 db Dunlop pengetõt
elitehun
Félreértettél. Kapsz pengetõt. És választhatsz hogy húrt kérsz mellé (ROTOSOUND) vagy hevedert 😊
Froopy
Milyen zenét játszanál?

hevedert kérj.. az többe kerül, a pengetõ meg filléres dolog

Múltkor bementem pengetõt nézni a blahnál lévõ boltba, nézegettem, válogattam, közben beszélgettem, és a végén még fizetnem sem kellett, meg se nézték miket szedtem össze. Onnan van a fém fender pengetõm is <#beka3>

elitehun
Remek csak elírtam 😊
Tehát akkor húrt kérek
elitehun
Értem köszi. Akkor inkább új húrokat kérek. Mert a hangszerdiszkont.hu-nál ha a gitár vagy erõsítõ többe kerül 30k Ft-nál akkor adnak ajándékba pengetõt és húrt vagy hevedert, de akkor hevedert kérek
Gondoltam hogy nemsokára veszek majd bass gitárt, de nem értek hozzá semmit sem.
Most alapvetõen az a kérdés motoszkál bennem, hogy melyik lenne jobb, 4 vagy 5 húros bass gitárt vegyek...
Mik az elõnyök, és mik a hátrányok? Melyiken könnyebb játszani, stb

Hát, amikor én újjonan vettem gitárt, az azokon lévõ húrok nem igazán voltak olyan jók, szárítókötél hangjuk volt, elfáradtak. (biztos régóta voltak már rajta, pedig úgy lettek hozatva a gyártócégtõl, mert nem voltak készleten a boltban)
Húrcsere sokat javított a hangon.
De amúgy ha kezdõ vagy, és skálázol meg gyakorlatozol a gitáron, arra bármi megfelelõ, csak figyelj, hogy ne legyenek rozsdásak a húrok, és be legyenek olajozva, hogy jól csússzanak és ne vágja az újjaidat, mert az szar érzés amikor slideolás után piros lesz a gitár.

elitehun
Amúgy vegyek a gitár mellé húrt is vagy jó az ami rajta van??
elitehun
Meg kellett volna ölje mert egyszer (hangsúlyozom egyszer) megütötte a gitárral? Sõt az is lehet hogy véletlenül
nekitámad?..miután jól fejbebassza a gitárral kurt a tagot még jó hoyg nem ölte meg vazze.

AtomHeart
Jogos, visszavonom!

csokalaci
Attól még , hogy neked nem tetszik nem kell szarozni.
Off vége

http://facebook.com/musicleander

A nirvanás kurt cobain kezében is összetõrt már pár fender a koncertek alatt, de õ nem zavartatta magát, ugyan úgy játszott tovább.
Akkor is tud rajta szolózni amikor már rég nincs meg a nyaka a gitárnak.

Ez meg egy érdekes rész, amikor nekitámad kurtnek a kidobó.

elitehun
Erre inkább nem mondok semmit mert nem akarok offolni
AtomHeart
"A" Metallica? <#fogmosas> Par eve nem figyelem oket (nem hallgatok xar zenet <#szomoru2>), de tudtommal James nem csipi oket miota egy koncertjukon kettetort egy a kezeben meg a kilencvenes evek elejen...