Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

elitehun
Látom amig megtaláltam a linket rájöttél 😛
elitehun
Nyilván ezt. <#nezze>
sz4bolcs
Jahogy aha, ez ilyen nagyjack-usb kombó. 😄 Akkor nem..
Gazdaságos kis kütyü.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

sz4bolcs
És akkor mit dugsz be a gitárba, te ész? 😄

elitehun
És gondolom ha veszek egy ilyet akkor gitárkábelt nincs értelme venni ugye? 😛
elitehun
Okés, jó lesz ez. Csak menni fog 😊
szerintem igen, ez is jó

elitehun
Ez megfelelõ a célra?
sz4bolcs
Nekem is ilyen van fehérben. Jól mûködik, használható arra, amire való...

http://www.joshop.hu/bolt/Black-Guitar-to-USB-Interface-Link-Cable-PC-Mac-Recording

elitehun
Olyanra gondolsz mint amit a #30441-ben linkeltem? Egy ilyenre? Mert nem látom hogy ebbe hova kéne dugni a gitárt?
a legegyszerûbb ha veszel 10 ezerért egy usb-s guitar linket
10 alatt a hang kártyát sem úsznád meg, és az sem lenne jó, a lentebb írtak miatt, amit már írtam, rossz az illesztés, a gitár nem line inbe, se nem mic bemenetbe nem való

elitehun
Vagy ebbe bele lehet dugni a gitárt?
elitehun
Inkább újat kérdezek XD
Tehát ha veszek egy gitárnak megfelelõ hangkártyát (pl audigy2) és azt bedugom a gépbe, attól még ahsználhatom az alaplapon lévõ csatlakozókat? vagy egyszerûbb ha mindent átdugok? A gépekhez értek de a hangkártyákhoz nem 😛
sz4bolcs
Mennyibe kerül egy audigy2??

elitehun
Oké, most mintha egy ovisnak magyaráznád 😄
Hol lehet audigy 2-t szerezni? kb mennyi? stb. gondolom a guitar rig egy progi
Caligo
Én Audigy2-vel (aminek van asio supportja), line in-be guitar riggel tolom egyszerû. Nincs hallható késés.

elitehun
Illetve itthon van egy fejhallgatóm és ha veszek egy 3.5/6.3 átalakitót akkor azzal is tolhatom?
elitehun
Ezt most tuti nem tudom megvenni.

Akkor most mi a helyzet ezzel a gépre kötéssel? Lehet hogy fog menni és lehet hogy nem?
Végre van újra bandám!😄

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

Izlesek es pofonok. Mondjuk a linkelt szolo nekem se jon be annyira, de a fekete albumig igen jo szolok vannak a dalokban. Az uj albumon is jobbak vannak.

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

Caligo
Hát, én nem.<#smile> Mondjuk nekem a #30425 videó sem tetszett. Össze-vissza sétál a gitáron, dallam nélkül, aztán bevágja a Little Wing-et a végére. Nem tudta befejezni a saját szólóját? Na, de lényegtelen mindenkinek más fajta zene/zenész tetszik.

Egy ILYET veszel nem annyira draga, es jo ideig el leszel vele. Radasaul egesz jo minosgeben tudsz vele felvenni is.

Szeretnek en ugy eltvedni mint Kirk.😊

csokalaci
<#eljen>

http://facebook.com/musicleander

HTS s3rg1nh00
google-ben találsz ASIO drivert,abban a késleltetést is le lehet venni,viszont az is igaz h.elég jó proci kell hozzá.
egyébként néhol elég priceless fejeket tud vágni a videóban kirk,pedig a bácsi "csak" egy basszusgitáros😊

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

csokalaci
Alaplapi integrált hangkártyába nem érdemes bedugni a gitárt , maximum, ha elég erõs a processzorod, különben késni fog a hang . Ezért érdemes egy külön hangkártya hozzá. (Nekem ez egy multieffekt, amit rá tudok dugni a gépre(USB-vel) és úgy funkcionál, mint egy hangkártya.)

http://facebook.com/musicleander

Trolleádor
Nem tudom, kedves ecsém ezzel próbálkozott, de elõerõsítõ nélkül meg sem nyikkant az elektromos gitárja SB Audigyvel. (Custom-built elõerõsítõ meg 2 nap után füst formájában kilehelte a lelkét, de addig sem végezte kitûnõen a dolgát.)

elitehun
Pontosan mit is kéne feltenni? 😊

Am lehet hogy eltéved a pentaton skálában de "elég jól" tolja
HTS s3rg1nh00
mindenképp line-in.asio drivert jól fel kell rakni winre,aztán talán használható is lesz,de a mic az teljesen másra lett tervezve,akár simán ki is ütheti az alaplapi hangköpõt.
amúgy meg ne akarj Kirk lenni,õ még a pentaton skálában is eltéved néha.😊

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Hecker007
ha a mic-be dugod akkor a mikrofont beállításoknál a jelszinttel meg a boost-tal kell egy kicsit játszani de kezdésnek használható, ha lesz pénzed akkor meg veszel egy kisebb erõsítõt

elitehun
Igazából én az alaplapba dugom majd. van rajta vagy 6 csatlakozó de ezek közül csak 2 bemenet és a többi 4 hangfal kimenet -.-
Legalábbis realtek audio HD managerrel annak írja õket ha ráviszem az egeret
Amúgy egy LTD M-10-et veszek
próbálgasd.. nálam a line inben kásás, elmosott hangja van, a mic ben meg zajos. De nem is azokat használom, van erre egy külön hangkártyám amiben van ezer féle bemenet, minden féle dolognak.

Végül melyik gitárt fogod megvenni?

elitehun
Értem köszi szépen mindent. Nyugi tudom hogy nem leszek elsõ alkalommal egy Kirk Hammett 😛
Amúgy is alsóban trombitáltam tehát kis elõnybõl indulok XD

És hogy érted ezt a gitár-PC dolgot? Ha beledugom lehet hogy torz hangja lesz? Csak mert van a mikrofonon kívül még egy vonalszintû bemenet (kék színû) lehet abba kéne dugni?
Hecker007
huh ezt az állványos dolgot jó tudni erre nem is gondoltam, cserélem én is mind a 2 állványomat a közeljövõben

jah..a gitárhoz vegyél kb 3 ezer ft os állványt.
Azt ajánlom amelyik a gitárt a testén támasztja meg alacsonyan.
És semmi képp se vegyél olyat amelyik a gitár nyakán támaszt.
Azért ne mert hosszú idõ alatt, akár milyen kicsi is a támasztó nyomása, idõ kérdése és meg fog vetemedni a gitár nyaka, az nem jó.
A gitár nyakára ne hasson semmilyen erõhatás, az csak úgy legyen a levegõben.

Ha még eszembe jut valami.. szólok

A gitárt húrral együtt veszed, pár hónapig jó lesz az is amíg gyakorlatozol. A húrt inkább a hang miatt cserélik, és ritkábban azért mert folyton elhangolódik vagy elrozsdásodott.
A hang a tanulási folyamat elején, abszolút nem számít.
Egy darabig úgy sem lennél képes még a legjobb hangú gitárból sem elõhozni valami élvezhetõ dallamot, amíg meg nem tanulod hogy irányítsd a kezeid, a két kezed munkáját össze nem hangolod, és amíg rá nem érzel a hangszer képességeire, lehetõségeire. Idõ kell ehez, nem pedig tehetség. A gitározás nincs egyikünk génjeinkben sem. Szóval ne aggódj ha eleinte nincs sikerélmény, ez így normális. De ne add fel.

A másik, hangkártyája válogatja hogy mibe kell bedugni.
Alapvetõen egyikbe sem érdemes. Teljesen más elektronikai elven van megcsinálva. A gitár jele unbalanced, kisjelû, kondicionálatlan, és HI-Z nagy ellenállású bemenetekbe csatlakoztatható. Máskülönben szar lesz a sound. késõbb vagy veszel kombót, vagy egy kb 10 ezer ftos guitar linket, aminek az egyik vége nagy jackes, gitár kábel megy be, a másik meg usb, és a pc hez megy.
És használhatsz programokat effektezésre, erõsítõ modellezésre. De hifi rendszereken sem fognak azok a nagy energiák felszabadulni amik egy csöves fejbõl, amikor már zörögnek a csontjaid a mély frekvenciáktól.

De ha már szól valahogy, az elég lesz egy darabig

Hecker007
tartaléknak vegyél, kitudja hogy a gyári mikor szárad le róla 😄
sajnos nem lehet tudni milyen régóta vannak rajta a gyári húrok, nameg hogy hogy volt tárolva ugye a gitár

elitehun
Jó, akkor hevedert kérek és veszek külön húrt. Vagy az elején ne is vegyek húrt úgyse fog kelleni?
Hecker007
inkább heveder és vegyél egy kicsit puhább húrt, lentebb írtam hogy melyik az amelyik puhább és jobb kezdéshez 9-est vegyél mindenképp, igen a mic csatlakozójába kell dugni

adamq01
teljesen jó!!! Olcsó, szól, ha még kinézetere is bejön, akkor mi kell ennél több egy kezdõnek?

AMD FX X8 8350 BOX|Cooler Master - Hyper 212 EVO|Gigabyte R9 270X 2GB|Gigabyte - GA-970A-UD3P Super Flower 550W Bronze Series|ADATA Premier Pro SP900 128GB|Kingston DDR-3 8GB /1866 HyperX Fury Black

elitehun
Senki? egyikre se?
elitehun
Egyik haverom basszus gitározni szeretne és a kérdésem hogy mit gondoltok errõl a gitárról kezdésként? Vagy ha nem a legjobb akkor mit ajánlotok?
elitehun
Ajándékba adják a gitár mellé. Vagy akkor húr helyett kérjek inkább hevedert?
És még egy kérdés. A gitárt (ha gépre dugom) a miki csatlakozójába kell dugni?
Hecker007
a húrkészletekben mindíg 6 húr van, neked 9-es elég, a 10-eshez át kell állítani az egész gitárt, ha csak 1 darab húrt akarsz venni akkor azt külön kérni kell, jah és szerintem elsõnek ne rotosound húrt vegyél mert azok elég kemények, inkább DR vagy Ernie Ball

Aquir
ha mind a 6 vastagság rajta van, és angol többes szám (+még 1db E1), akkor vajon? 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

elitehun
Azt én is láttam de azt honnan kéne tudjam hogy mind benne van vagy csak 1? <#banplz>
Aquir
ott van külön leírva a 6 db húr vastagsága

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

elitehun
Nem igazán értem. Akkor egy ilyen set húrban hány húr van? Több méret van benne mert ahogy látom nem lehet külön méretet választani?