Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem
Illetve ha gitár effekteket is szeretnél , és nem csak az üres gitárhangot, akkor érdemes leszedni egy erre használatos imitálóprogramot, pl Guitar Rig.
Illetve ha gitár effekteket is szeretnél , és nem csak az üres gitárhangot, akkor érdemes leszedni egy erre használatos imitálóprogramot, pl Guitar Rig.
http://facebook.com/musicleander
Ehhez kell valami szoftver? Nem akarok semmit se rögzíteni csak a gépet akarom használni erõsítõ gyanánt
Megyek hányni.
Vissza a témához:
Gondolom sokan ismeritek Muszty és Dobay párost.
Érdemes végignézni ezt a 6 részes videó sorozatot(nem csak kezdõknek), mert eszméletlen szövegeik vannak 😄
Vissza a témához:
Gondolom sokan ismeritek Muszty és Dobay párost.
Érdemes végignézni ezt a 6 részes videó sorozatot(nem csak kezdõknek), mert eszméletlen szövegeik vannak 😄
http://facebook.com/musicleander
Szerintetek vannak itt magyarországon post hardcore, zúzósabb emo fiú zenekarok?
Jó lenne ha lennének, vagy alakulnának, szeretem ezt a vonalat, szerintem az országban azért lenne sok tehetséges fiú, ráadásul van sok szépfiú is.
Jó lenne ha lennének, vagy alakulnának, szeretem ezt a vonalat, szerintem az országban azért lenne sok tehetséges fiú, ráadásul van sok szépfiú is.
Nos igen... ezt így csinálták a 60as, 70es, 80as években... de szerintem még manapság is vannak bõven ilyen emberkék... csak legfeljebb nem olyan híres, mint pl a Beatles, vagy a Stones😄
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx
Kis esti jóság:
Holott vannak sokkal durvább zenekarok is😄
Jaja, Hetfield is megjegyezte hogy azért az durva hogy a Metallica számaival kinoznak foglyokat 😛
jah..most jutott eszembe, hogy iraq-ban meg metallica-val valatták a foglyokat, alvásmegvonás és közben végig ilyen durva zenéket kellett hallgatniuk, mivel nem voltak hozzászokva, egy idõ után idegileg kikészültek és daloltak.
Eszembe jutott valami.
Hogyan lehetne jó dallamokat kitalálni.
Azthiszem a zene az egy olyan dolog ami bennünk van a génjeinkben.
Mármint az, hogy általában mit tartunk kellemesnek, milyen ütemeket, sémákat, hangokat. Nem mindenkiben ugyan olyan minták vannak, de általában ami egy kisebb csoport számára ritmusos, dallamos, és élvezeti értéket ad, az nagyjából elõre vetíti, hogy egy sokkal nagyobb csoport számára mennyire fog tetszeni.
Ugyan így fordítva is, ami egy kisebb csoport számára zajongás, fülsértõ kakofónia, azt ugyan így fogja nagy valószínûséggel elutasítani bármelyik más ember.
Tehát, hogy milyen zenét tartunk kellemesnek, nem tanulás folyamata, hanem sokkal inkább belsõ, nagy részben velünkszületett tulajdonság.
Tehát valahol a tudat alatt dõl el, hogy hogyan fog tetszeni egy zene számunkra. A szép érzék is ugyan ilyen, nincsenek törvények, szabályok amiket használva gépiesen el lehetne dönteni valamirõl hogy az szép e.
Belül, tudat alatt történik mindez, mi tudatosan csak élvezzük a hatását, ha valami szépet látunk.
Arra godoltam, hogy mi lenne ha begombáznék és úgy próbálnék meg dallamokat csinálni, riffeket kitalálni, ahogy olvastam úgy tûnik ebben az állapotban az ember sokkal nyitottabb a zenére, a mûvészi dolgokra, és akár egy egyszerû fûszálban is észreveszi a világ szépségeit, amit akár hosszú percekig is élvezettel tud bámulni.
Meg így a tudat alatti folyamatok is sokkal közelebb kerülnek a felszínhez, és gondolom sokkal jobban menne a zene megalkotása is.
De ez csak az ilyen tudattágítókkal menne, mint varázsgomba, meszkalin, alkohol meg party drogok nem jók.
Hogyan lehetne jó dallamokat kitalálni.
Azthiszem a zene az egy olyan dolog ami bennünk van a génjeinkben.
Mármint az, hogy általában mit tartunk kellemesnek, milyen ütemeket, sémákat, hangokat. Nem mindenkiben ugyan olyan minták vannak, de általában ami egy kisebb csoport számára ritmusos, dallamos, és élvezeti értéket ad, az nagyjából elõre vetíti, hogy egy sokkal nagyobb csoport számára mennyire fog tetszeni.
Ugyan így fordítva is, ami egy kisebb csoport számára zajongás, fülsértõ kakofónia, azt ugyan így fogja nagy valószínûséggel elutasítani bármelyik más ember.
Tehát, hogy milyen zenét tartunk kellemesnek, nem tanulás folyamata, hanem sokkal inkább belsõ, nagy részben velünkszületett tulajdonság.
Tehát valahol a tudat alatt dõl el, hogy hogyan fog tetszeni egy zene számunkra. A szép érzék is ugyan ilyen, nincsenek törvények, szabályok amiket használva gépiesen el lehetne dönteni valamirõl hogy az szép e.
Belül, tudat alatt történik mindez, mi tudatosan csak élvezzük a hatását, ha valami szépet látunk.
Arra godoltam, hogy mi lenne ha begombáznék és úgy próbálnék meg dallamokat csinálni, riffeket kitalálni, ahogy olvastam úgy tûnik ebben az állapotban az ember sokkal nyitottabb a zenére, a mûvészi dolgokra, és akár egy egyszerû fûszálban is észreveszi a világ szépségeit, amit akár hosszú percekig is élvezettel tud bámulni.
Meg így a tudat alatti folyamatok is sokkal közelebb kerülnek a felszínhez, és gondolom sokkal jobban menne a zene megalkotása is.
De ez csak az ilyen tudattágítókkal menne, mint varázsgomba, meszkalin, alkohol meg party drogok nem jók.
attól nem csodálom
Volt valami kisérlet és kisérleti hörcsögök meghaltak a Progidy-tõl😄
de az én cicámnak nem tetszik a chiodos sem, sem a fear factory, nem tudom milyen zenét játsszak neki. Õ nem mondta mit szeret, de a rádiót nem fogom bekapcsolni neki.
Miért? Mint ha ez a srác tudna játszani.. A cicának mégis tetszik, és ez a fontos. 😄
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Arra jutottam, hogy inkább kiböjtölök egy Fender Stratocastert, ami az álmom, minthogy újra Squiert vegyek.
Már nézegetem a Hangszerdiszkont oldalán, viszont nem tudok dönteni: egy Standard Mexican Fender vagy egy Classic Series '50s.
Annyi szent, hogy jávor fogólapos gityót akarok.
Már nézegetem a Hangszerdiszkont oldalán, viszont nem tudok dönteni: egy Standard Mexican Fender vagy egy Classic Series '50s.
Annyi szent, hogy jávor fogólapos gityót akarok.
Az enyémnek botfüle volt, és nem nagyon értékelte a zenét sem.
Ha gonosz lennék most mondhatnám hogy elõbb meg kéne tanulni játszani <#banplz>#banplz> (csak vicc😉
Az én macskám félt a gitártól, ha meglátta, hogy felveszem, csak úgy menekült a szobából.
headbanger cat xDD
Egy jó kis 'tallicára hogy rázná a fejét 😄
Egy jó kis 'tallicára hogy rázná a fejét 😄
cicaa <#gonosz1>#gonosz1>
régi😊
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Szép!😮
Ez meg FUCK YEA.😄
Ez meg FUCK YEA.😄
HÉÉ azért az ilyen "köcsög"-özést mellõzzük ha lehet, ha jobban végignézed elég sokat válaszolt is azért a srác kérdéseire, a másik meg hogy egy idõ után bennem is megfogalmazódott a kérdés hogy hány éves lehet mert baromi sok olyan kérdést tett fel amire a gugli kb 5 perc keresgélés után válaszol. De azzal hogy kérdez nincs semmi baj, és szerintem azzal se hogy F1ú megkérdezte hány éves, ha nem ideillõ stílusban kérdezte vagy válaszolt volna neki akkor úgyis törlöm a hszt.
haver,ratyiságból jeles😊)...amugy cuki a friszkód,ha télleg te vagy a képen a galéridában akkor a tokiohoteleseknek sicc innen és nem oltogatjuk aki infoért jön ide kocsog,na puszi
17 éves vagyok. ÉS hát igen ilyen vagyok, ha valami újat kezdek el vagy amihez nem értek akkor felteszek kis millió kérdést még a vásárlás elõtt ^^
A másik oka hogy mostanában ennyit kérdeztem hogy rettenetesen unatkoztam XD
De amúgy Beast Machine-nak is igaza van, ha idõsebb lennék akkor is feltenném ugyan ezeket a kérdéseket mert kurvára nem örülnék neki ha elbaszódna a gépem 😊
A másik oka hogy mostanában ennyit kérdeztem hogy rettenetesen unatkoztam XD
De amúgy Beast Machine-nak is igaza van, ha idõsebb lennék akkor is feltenném ugyan ezeket a kérdéseket mert kurvára nem örülnék neki ha elbaszódna a gépem 😊
Nem értem mi köze ennek a korához, egyszerûen csak nem ért hozzá, mert kezdõ, ennyi. Ha 40 évesen kezdenél el gitározni, akkor is nagyvalszeg feltenné ugyanezen kérdéseket 😊
...vágod?
Hát, ha túl hangosra van tekerve a hangszóród, meg még a gitárt is felhúzod kivágod a hangszóródat rendesen. Természetesen függ milyen a hangdalad.
valami ilyesmire gondoltam én is amúgy <#fogmosas>#fogmosas>
Te hány éves vagy?
És ugye USB-re fogom majd kötni a gityót. A kérdésem az hogy valahogy elbaszhatom vele a gépemet? Tehát pl ha túlságosan feltekerem a gitáron a hangerõt meg egyebet?
Amúgy valami ilyesmire gondoltál?
Húr
Húr
ugye vannak különbözõ basszus gitár technikák? Annak mi a neve amikor tulajdonképpen üti a húrokat a jobb kezével?
5:20 godlike szóló 😄 (Am hogy kigyúrta magát ez a félvér állat -mint valami dokkmunkás)
Okés. Akkor maradok az USB-s megoldásnál, pláne ha van olyan jó mint a többi hasonló <#eljen>#eljen>
Az Audigy2 nem rossz, csak épp beszerezni nem könnyû és nem is épp a legolcsóbb dolog, az usb-s kábeles megoldás olcsóbb/egyszerûbb beszerezni és van olyan jó, mellesleg nem kell szétkapni a fél gépet, meg drivert vadászni Win7 alá. Vagy az usb-s kábelben vagy a Line6 gitár portjában érdemes gondolkozni szerintem, de amennyibe a gitár port kerül annyiért kapsz egy kisebb erölködõt is.
Nyilván attól függ mennyi pénzt akarsz a cuccra kötni. Természetesen az nem megoldás, hogy veszel egy hangkártyát. Nekem eleve megvolt a hangkártya, nekem így bõven jó gyakorolni. Ha úgy lenne most pénzem ahogy nincs, és fontos lenne, hogy tudjak felvenni a gépre, akkor tuti vennék egy USB csatlakozós multieffekt pedált. Ezekhez általában adnak szoftvert is. Egy vásárlással letudható az audió interfész, és a pedál is.
Jelenleg a legolcsóbb, és legjobb megoldásod a jack-usb kábel.
Jelenleg a legolcsóbb, és legjobb megoldásod a jack-usb kábel.