Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hecker007
inkább a bugerát, a line6 nekem nagyon digitális hangzású high-gainen a tisztája viszont szép, de nektek ez nem lényeg, a bugera azért full csöves is ráadásul, nem épp egy gyenge cucc, és nem is kell túl sok effekt mellé, max egy boost, noise gate, delay meg ha használsz wah-t akkor az és kész a full koncertezõs, stúdiózós gitárcucc 😄

Köszi a gyors választ 😊) A Marshallt már én is néztem, hallottam róla jót és rosszat. A Bugera megtetszett, pláne a videó után. Ezt ajánlanád, vagy inkább a Line6?

CoD:MW3 - Nok3dli Steam: Nokedliasd BattleTag: Nokedli#1178

elitehun
Ja, nem hülyeség 😄
csokalaci
Szerintem ez is bend akar lenni.

http://facebook.com/musicleander

elitehun
Ez mit jelent?
----7^8----
elitehun
Lazitani kellett végülis, csak nem annyira drasztikusan mint gondoltam
Másik hangológép (lehet hogy elromlott). Ha nincs, akkor erõsítõ kimenetét csatlakoztasd a gép mikrofonbemenetébe és tölts le egy hangoló progit. Ha ez sem megoldható, akkor megpróbálótatod fülre is behangolni (én mindig lusta voltam ezt megtanulni, de amikor rá voltam kényszerülve, akkor is sikerült olyan +/- 10 Hz-re belõni, és onnan már felismeri a hangológép. Negyedik, bár ez nagyon amatõr 😄 --> Biztos hogy a megfelelõ hangolókulcsot tekergeted? Velem megesik néha hogy egyik húrt pengetem, míg a másikhoz tartozó hangolókulcsot tekerem <#falbav>
elitehun
Mind1 megoldódott 😄
elitehun
Kéne egy kis help!
Feltettem az E húrt (vastag) és a hangológép azt jelzi hogy az az A húr. Ha lazítom akkor nem jelez semmit, feszíteni meg nem igazán tudom...
Pls help
Hecker007
hogy miért is jó ez a Bugera cucc metálra! Kb 5 percnél kapcsol lead chanel-re, nagyon jól szól a cucc, igaz élõben kicsit nagyobb az alapzaja.

Hecker007
nah akkor 1-2 példának:
a keretre ha rádobsz egy 10-est pluszba akkor:Bugera 6262-212 120W Full csõ
ha nem akkor:
Marshall MG-102FX 100W tranyós
Line6 Spider4 120W tranyós modellezeõs minden 1ben cucc

fej+láda ennyibõl esélytelen újonnan, kombóból ezek azok amik nem a csillagos ég kategória, de egy induló sõt még egy beindult zenekarnak is megfelelhetnek, fõleg a bugera erölködõ aminél egy csõ+kimenõ trafó csere csodákra képes.

Hecker007
Azt jó lenne tudni hogy a többiek kb mekkora motyót terveznek. Mert így nehéz ötleteket adni.

Lemaradt: mindenféle zenét játszunk, fõleg metalcore és deathcore, de Slipknot, Korn, és lazábbak is 😊)

Sziasztok!
Zenekar alapítás küszöbén vagyunk, idõszerû lenne beruháznom egy erõsítõbe. Dob, másik gitár, bassz, és egy ének mellé kéne (egyenlõre még nekik sincs megoldva 😊), a mostani 40Wos Soundkingem pedig kezdi megadni magát. Valami olcsó, de megbízható erõsítõt szeretnék, lehetõleg újan, végsõ esetben használtan. Tudom, határ a csillagos ég, de 4-450 eurónál (100-120e forint) ne nagyon legyen több😊) Elõre is köszi<#vigyor2>

Hecker007
én inkább a metal, rock mûfajokat kedvelem úgyhogy én is beszerzek egy ilyet hamarosan, jól jöhet ez még, meg ki tudja lehet beújítom azt a bugera cuccot ahhoz meg kelleni fog<#eplus2>

ebayen most néztem $130, az olyan 25 ezer körül van.
Attól is függ milyen zenét játszol, van úgy hogy direkt víjjogtatják a gitár hangját, úgy hogy az alapzajból felgerjesztik a hangot úgy hogy közel mennek a hangfalhoz, ezt egy jó zajzárnál nem lehet kiváltani. Élõ fellépéseknél ha zajos a gitár jele, az csinál egyfajta élõ zene hangulatot. Punk-grunge stílusoknál is a különbözõ zajok, feedback is jól beépíthetõ a játékba, sõt kell is. Egy punk koszos zene nem lehet steril.
De stúdióban és élõ fellépéseknél tudnám jól hasznát venni, meg esetleg ha van egy disznó zajos 5150-esem. <#eplus2> De még nincs.
De majdlesz..

Hecker007
Ez nagyon komolynak tûnik, megéri ezt egy multi+30W-os loop nélküli kombóhoz is megvenni? Habár 2-3 hónap múlva beruházok szerintem egy GT10-be ha az is zajos lesz high-gain beállításoknál akkor szerintem beruházok egy ilyenbe, ez végül is örök darab. Csak mennyiért mérik? Mert ha heroin árban van akkor felejtõs 😄

ISP Noise Decimator

Teljesen máshogy mûködik mint a többi.
Egy szokványos noise gate úgy mûködik, hogy figyeli a bejövõ jelet, és ha annak az amplitudója (hangerõssége) egy bizonyos szint alá csökken akkor idõben elnyújtva, valamennyi decibellel csökkenti a jel erõsségét.

Egy ilyen rendszernek több hibája is van, ha túl zajos a hang, és úgy állítod be, hogy a zaj ne hallatszódjon, akkor gyakorlatilag kiölted a jelbõl a halkabb de hasznos hangokat is. Mindent a zúgás szintjétõl lefelé.

A decimátor úgy mûködik, hogy két bemenet, és két kimenet van benne.
Úgy kell beilleszteni a hangútba, vagyis úgy érdemes, hogy a gitárból közvetlen kijövõ jelet bevezeted a decimátorba 1. bemenetébe, a decimátor ezzel a jellel nem babrál semmit, nem nyúl hozzá, egyenesen vezeti tovább a 1. kimenetre, ezt a jelet csak lehallgatja.
Majd ez a jel megy tovább a különbözõ pedálokba, erõsítõbe, onnan az effektloopban kijön, megint megy különbözõ effektetkbe, és közben felszed ezer féle mellék zajt, különbözõ haszontalan káros jelet, amit ki akarunk szûrni a hangból. Ezt úgy lehet megvalósítani, hogy legvégül a jelet visszavezetjük a decimátorba, a 2. bementre, az megtisztítja az effektezett zajos jelet annak a jelnek az alapján ami a gitárból jön ki közvetlen, mert az a legtisztább a rendszerben, és a gitár jele közvetlen át van vezetve a decimátoron. Majd az így megtisztított, zajtalanított jelet kivezeti a 2. kimenetre, ami megy vissza az erõsítõ effektloop return-jába, az meg megy egybõl a végfokba a csövekre.

Szerintem a zajcsökkentésben ezt nem lehet továbbfokozni, ez a legjobb cucc ami létezik. De még nem vettem meg.

Hecker007
A zajzár tippet azt megköszönném, mert a vox pedálom is elég zajos sajna, ami bele van építve az meg elég sz*r.

6505 úgy tudom teljesen ugyan az az áramkör, a név váltás csak van halen miatt volt, mert felbontották az együttmûködést egymással, és jogilag van halené volt az erõsítõ neve, az 5150, tehát új nevet kellett adni onnantól.
De van aki szerint a 6505-ösben valamivel kisebb a táp, ezért nem dübörög olyan erõsen a mélyeknél.

Elvileg a bugera cuccok is ugyan azon áramköri felépítések, csak olcsóbb, gyengébb minõségû alkatrészekbõl.
De amíg nem leszel rock sztár, addig persze megteszi <#vigyor0>

Ha zajzárt keresel, tudok adni egy tippet. Messze a legjobb mind közül amit ismerek. A peavey-it is elkussoltatja, és még a szúnyogokat is hallgathatod közben.

elitehun
Ááááá fosok elkezdeni újrahúrozni XD
Hecker007
én is erre tippeltem volna 😊
a 6505-rõl mi a véleményed?
bugerát is próbáltam a helyi boltban annak szinte teljesen ugyanaz a hangja csak kicsit nagyobb az alapzaja, de egy zajzár megoldja

amúgy a linkelt videók közül 2 FJA modos 😊 iszonyat amiket csinál az a fickó

elitehun
Kösz,de találtam még egy vidit, majd a ketõtt egyszerre 😄
am ezt
http://www.youtube.com/watch?v=4-Wg2JQkAEM
Kapd elõ amid van <#nyes>

csokalaci
Én ezt ajánlom, mert közben még röhögni is lehet 😄
(Van fémhúros húrozásos videója is, asszem a 4. rész vagy 5. de nem biztos)

http://facebook.com/musicleander

AtomHeart
Az ismertebb modellek (fender strat/tele, gibson lp/sg/V, stb.) ebbol a korszakbol a regiseg miatt mara kurvadragak (allapottol fuggoen altalaban 2.500$ - xxx.xxx$), csak gazdag gyujtok engedhetik meg maguknak.

Az aruk mellett a masik nagy gond ezekkel, hogy hamisitjak oket, nehez megallapitani egy hangszerrol, hogy az valoban 2x-3x eves, es vannak "vintidzsgitarhamisitasra" szakosodott csalok...

Kevesbe nepszerubb gitarokat lehet 1000$ alatt is kapni, ha szerencses vagy, egy ujrabundozas utan egy eleg jo hangszert kapsz, ha szereted a regisegeket, lehet, hogy megeri.

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

elitehun
Nagyon úgy néz ki hogy mindjárt újrahúrozom a gitárt mert elpattant az E húr 😄
Egy két tipp?
Ez alapján a videó alapján csinálom
http://www.youtube.com/watch?v=DrLKlJS1wEo
elitehun
60-as 70-es években az USA-ban gyártott gitárokat megéri megvenni?

Ilyen egy jcm 2000 Marshall
Marshallok közül, ebben van a legtöbb gain meg a JMP 1 ben még szerintem.

És egy peavey 5150
Élõben persze sokkal durvább jelenségek ezek. =)

5150 esre azt szokták mondani, hogy kétcsatornás, egy torzított, meg egy nem annyira torzított van benne, =)

Metálra a legjobb a Peavey 5150, agresszív, igazi állat ez az erõsítõ.
Sok mindenki szerint is az összes erõsítõ közül ennek van a legbrutálabb hangja. A 2. kiadása rosszabb, az elsõt kell venni.
Kicsit zajos, kicsit zúg, de annyi gain van benne, hogy még a metalcore bandák sem tekerik 4.5 fölé a potit 😊 Nagyon feedbackes.
De a legdurvább szerintem ami létezik.

Hecker007
szerintem a Blackstar jobb, a Marshall nem igazán metálra van, inkább könnyebb zenére, de azért olvasgass még utána, meg ha tudod akkor hallgasd meg mind a kettõvel az erõsítõt

Ez lenne az egyik ez pedig a masik.
Rock/Metal de elöfordul más is.

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

Hecker007
Ha már erõsítõkrõl van szó, szerintetek metálra mi a jobb, peavey vagy marshall? Még a bugera erõsítõs is bejövõsek, igaz azok peavey koppintások, kicsit rosszabb minõségû hanggal, de szerintem azt egy csõcsere megoldja. Nekem ez a megoldás tetszik, tekintve hogy jóval olcsóbb a nagyoknál 😄

Hecker007
szerintem otthonra, de még próbára is elég egy 2x12-es láda, az hogy milyet függ attól is hogy milyen zenét játszol meg hogy mennyi pénzt akarsz költeni rá, nagyon nagy választék van ládákban is, meg érdemes azt is megnézni hogy a Blackstar mit ajánl hozzá

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, vettem egy Blackstar HT-5H kis 5W csöves fejet otthonra. Eddig meg csak combom volt az sem csöves, a kérdés az lenne milyen ládát érdemes venni hozzá?

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

Hecker007
sokadjára is unalmas, ha nem hagyod abba, ebbõl ban lesz....
ez Megafonnak szólt, az idióta videó linkelgetése miatt...
csak elõbb töröltem, mint ahogy válaszoltam volna rá

Kint van a próbateremben. Nemtudom milyen csövek vannak benne, gondolom a gyáriak.😊
A sorozatszám elejét pötyögd be ide.. asszem sn-nel kezdõdik aztán számok.
JJ csövek vannak benne, vagy svetlana?

Már megvan. 😊
Köszi a tájékoztatást, hasznos volt.
Egész pontosan ez lenne az. Tehát DSL-100-as. És vadiúj, szerintem 2011-es. A story az az, hogy gitarshopon láttam a szettett fejláda együtt 310-ért, elmentem a csókához, aki megvásárlása után jött rá, hogy panellban lakik (?😄) és inkább eladja annyiért, amennyiért vette. Persze én is megkérdeztem, hogy mi a faszért ilyen olcsó, hisz itthon maga a fej csak 326, és az volt a válasz, hogy õ annak a cégnek könyvel, aki a Marshallt is forgalmazza Mo.-n így jutott hozzá szettben olcsóbban Angliából. És mivel tényleg vadiúj a cucc, nem is érdekelt tovább, elhittem és megvettem.😊 De imádom azóta is, szerintem jó üzlet volt.
sztereoba?
Ez nem stereo cucc. Nem érdemes stereoba kötni semmit, mert a hang akkor is mono.
Nálam úgy van hogy az erõsítõn van 3 hangfal kimenet, egy 4, egy 8, és egy 16 ohm-os.
A kimenetekhez a megfelelõ ellenállású ládát kell használni.
Egy 1960A-B ládán van egy állítható kapcsoló, és két bemenet, tehát a ládát sztereóban is lehet használni. Lehet kapcsolni 4, 8, és 16 ohmra.
8 ohm-on lehet használni sztereóban is, a többit csak monóban.
Elvileg minél nagyobb az ellenállás értéke, annál feszesebb, pontosabb a hang, azaz annál pontosabban követi a membrán mozgása az erõsítõbõl jövõ hullámformát.

Ha TSL fejet akarsz venni, nézd meg hátul a sorozatszámot, évszámmal kezdõdik.. ebbõl lehet tudni mikor gyártották. 2007 elõtti fejeknél van egy gyári tipushiba, amitõl egy idõ után tönkre mennek benne az alkatrészek, a csövek közvetlen a nyák lapba vannak integrálva, tehát a nyák melegszik rendesen tõle, és valamiért olyan volt az anyaga, hogy hõ hatására elkezdett vezetni a rajta elhelyezett alkatrészek között. 😊 jó mi? 😊
Tönkre mennek a csövek, kimenõ trafó, minden, és nem lehet vele mit kezdeni, évekig igazából nem tudtak rájönni mi lehet a jelenség oka. 7 évbe tellet nekik.
Az új tsl fejekkel már minden rendben, még a hangjuk is sokkal jobb.
A DSL ekkel is van gond azért rendesen, ott például az effektloop zajos, idõnként lüktet a hang, elhalkul, ilyesmi.
De mindent összevetve nagyon jó cuccok, csak az új revíziókat kell venni. Nem tom mi lett a marshallal, JCM 800 óta nagyon elhagyta magát, és csak most nemrég tértek magukhoz a JVM sorozattal, meg az új 2000 esekkel.

Én azt hiszem DSL. Igazából csak érdekelt a válasz, mert fogalmam sem volt róla. Amúgy vadiúj a cucc, tehát minden van hozzá. Bár akkor már megkérdezném: érdemes bekötni stereoba? Ha veszek alá mégegy ládát (csak úgy..😄) akkor azt ugyanolyan kábellel a másik jack kimeneten továbbkötöm, vagy a fejjel kell azt is összedugni?
( csak érdeklõdök, nem tervezek.:] )
Üdv a klubban. <#vigyor>
DSL, vagy TSL-ed van?
Jack dugós hangfal összekötõ kábelt kérj.
Hangszer boltokban lehet kapni.
Házilag azért ne barkácsolj ilyet, mert a csöves cuccok nagyok érzékenyek az ellenállás pontos értékekre, és ezt az értéket a kábel is befolyásolja.

sz4bolcs
+1 ...különleges csodajack 😄

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

elitehun
Ha pont úgy néz ki akkor gondolom jack ^^
Hello,
Ha van egy fullcsöves 16 ohmos Marshall JCM 2000-es fejem és ahhoz a hozzá ajánlott láda, akkor a fej és a láda közötti összekötõ kábel egy sima jack, vagy valami különleges csak pont úgy néz ki, mint egy sima jack?😄 Köszi^^
<#love11> <#gonosz1>

<#fogmosas>

Basszus, ez volt az elsõ szám, amit megtanultam. 😄
Értem, köszi 😄
Metallica - Kirk Hammett's Guitar Gear Rig and Equipment

Elég sok erõsítõt látok felsorolva.
Tudom is, hogy az új hangzásukban elég sok féle kevert hangzás van, de én a régi klasszikus hangzásukra gondoltam még a black idõkbõl. Akkor tipikusan ezt a márkát használták.

HTS s3rg1nh00
a fejek 100 hogy Mesák.

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D